Donmuş kartuşu nasıl açarım

CanDmrzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Hp yazıcım var ve kartuşlarımın 2 side donmuş.Sitelerde okuduğum kadarıyla kaynar suya sokun,kaynamış suyun buharına tutun gibi şeyler söylendi.Bunların doğruluk oranı nedir ? Kartuşu evde açmam gerek kartuş için para harcamak istemiyorum zaten yılda 2 3 kez yazdırıyorum ve eğer kaynar suya atmak doğru ise kartuşun üzerindeki çipler bozulmazmı ?​

Darksuikast67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kaynar Su Bence Bozar.Benim Karttuşlarım Donduğunda Ben Saç Kurutma Makinesi İle Birara Düzeltmiştim Sende İşe Yara mazsa Bir Dolumcuya Götür Özel Solüsyonla Hem Temizler Hem Doldurur

alpguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce kolonya ile temizle eğer çalışmazsa çok dikkatli bir şekilde aseton ile sil

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar.
Hp yazıcım var ve kartuşlarımın 2 side donmuş.Sitelerde okuduğum kadarıyla kaynar suya sokun,kaynamış suyun buharına tutun gibi şeyler söylendi.Bunların doğruluk oranı nedir ? Kartuşu evde açmam gerek kartuş için para harcamak istemiyorum zaten yılda 2 3 kez yazdırıyorum ve eğer kaynar suya atmak doğru ise kartuşun üzerindeki çipler bozulmazmı ?​
kaynar suya atma biraz abartılmış..amma kaynayan demliğin imbiğinden çıkan buharla temizliyebilirsiniz..zaten dolumcularında kullandığı yöntem yaklaşık buna benzer...
asıl mesele daha başka:hiçbir mürekkepli kartuş "YILDA BİRİKİ ÇIKTI"için beklemez .kuruma kaçınılmazdır hele dolma kartuşsa yılda deyil 2 günde çıktı almanız gerekiyor...
ha mutlaka yazdırma ihtiyacınız varsa en ucuz laser yazıcıya bakın....

flashpoint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çay tabağına kaynar değil belki ama sıcak suyu koyun, kartuşunda ağız kısmını belki 1 cm kadar batırın ve bir kaç dk bekleyim. Olmazsa bunu bir kaç kez daha deneyin. Aseton ile sakın denemeyin, eritme ihtimali yüksek.

CanDmrzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim hepsini denicem olmadı lazer yazıcılara bakarım artık.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Elektrik süpürgesi ile çektirince açılıyor. Yalnız arada biraz boşlık bırak katuşa dayama ve peçete ile tutki eline bulaşmasın. Bende de Hp var %80 işe yarıyor.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
yayvan bir kaba ılık su koy ne elini yaksın ne de soğuk gelsin
kartuşu 2 dakika beklet sil kullanıma hazır :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Doldururken içindeki kurumuş mürekkebi boşaltmak zorundamıyım yoksa direk doldursam olurmu ?
iğneyle üstüne sıkıyorsun işte bişey yok :) zaten bitmiş olduğundan içinde mürekkep olmuyor fakat içindekini boşaltmasanda olur sanıyorum

netpisiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim benimde yazıcım var ve sürekli kartuşalarla uğraşıyorum

1)İlk önce kartuşunu kaynamış su bulunan bardağın içine temas etmeyecek şekilde bırak.
2)20 dk sonra çıkar ve havasını hava alma aparatı ile al.
3)Kartuşun üst kısımdaki deliklerini hava almayacak şekilde kapa
İşte bu kadar

CanDmrzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim benimde yazıcım var ve sürekli kartuşalarla uğraşıyorum

1)İlk önce kartuşunu kaynamış su bulunan bardağın içine temas etmeyecek şekilde bırak.
2)20 dk sonra çıkar ve havasını hava alma aparatı ile al.
3)Kartuşun üst kısımdaki deliklerini hava almayacak şekilde kapa
İşte bu kadar
Hava alma aparıtı ne acaba o yok sanırım elimde fakat elektrikli süpürge ile yapsam olurmu acaba ?

netpisiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elektrik süpürgesimi:huh:

Bak kardeşim aparat yoksa bir bez parçasını püskürtme deliğinin üstüne koyup ağzın ile havayı içine çek,Fakat dikkat et mürekkep ağzına kaçmasın zehirlenme sonra.Eğer ağzına kaçarsa ağzını bol su ile iyice çalkala

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ama sana tavsiyem bir bilgisayarcı yada kartuşçuya git ordan hava alma aparatı al

CanDmrzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bak kardeşim aparat yoksa bir bez parçasını püskürtme deliğinin üstüne koyup ağzın ile havayı içine çek,Fakat dikkat et mürekkep ağzına kaçmasın zehirlenme sonra.Eğer ağzına kaçarsa ağzını bol su ile iyice çalkala

Ama sana tavsiyem bir bilgisayarcı yada kartuşçuya git ordan hava alma aparatı al
Çok teşekkürler açıldı kartuş.
Hepinize teşekkür ederim fikirleriniz için.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931

Elektrik süpürgesi mi :huh: :biggrin: :lol: