Sistemi Yükseltme ile ilgili Tavsiyeleriniz

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Öncelikle herkese iyi forumlar.Sistemi yükseltmek gibi bir düşüncem sonuçta günümüzde oyunlar aşırı sistem istiyor.

Ekran kartım Ati Radeon HD 4600 Series
İşlemcim AMD Phenom II x4 925 Processor 2.80 GHz
Anakartım Gigabyte GA-MA78LMT-S2
RAM 4 GB DDR3 (Markayı hatırlamıyorum)

Birde eskiden kasmayan oyunlar artık yükleyince kasmaya başlıyor nedenini anlamadım biri bu konuda beni aydınlatabilir mi ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Öncelikle herkese iyi forumlar.Sistemi yükseltmek gibi bir düşüncem sonuçta günümüzde oyunlar aşırı sistem istiyor.

Ekran kartım Ati Radeon HD 4600 Series
İşlemcim AMD Phenom II x4 925 Processor 2.80 GHz
Anakartım Gigabyte GA-MA78LMT-S2
RAM 4 GB DDR3 (Markayı hatırlamıyorum)

Birde eskiden kasmayan oyunlar artık yükleyince kasmaya başlıyor nedenini anlamadım biri bu konuda beni aydınlatabilir mi ?

Güç kaynağınız kaç watt? Birde bütçenizi yazın

Reaksiyon puanı
16,128
büyük olasılıkla 350watt bile yok üzerinde yazsada...

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bios güncellemesi yaparak sadece FX işlemcilerden birini takabilirsiniz. Şu an ki işlemcinizin iki katı. Daha fazla performans istiyorsanız değiştirin. işlemciyi değiştirirseniz daha iyi bi ekran kartı da takabilirsiniz.

Battlefield 4 Crysis 3 ve yakında çıkıcak olan Watch Dogs'u en kötü normal de oynamak istiyorum

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Battlefield 4 Crysis 3 ve yakında çıkıcak olan Watch Dogs'u en kötü normal de oynamak istiyorum

Bütçeniz varsa işlemcide de değişiklik yapın. Anakartınızı değiştirmeden yukarı da önerdiğim işlemciyi kullanabilirsiniz ama bunun için önce bios güncellemesi gerekiyor. O işlemciyi direkt alıp bilgisayarınıza takıp kullanamazsınız.

deaftarzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynı işlemciyi bende kullanıyorum.
ekran kartım radeon 5750.
Battlefield 4 oynatıyor.
sizdeki kasma olayına gelince , işlemci fanı, kasa fanı ve ekran kartı fanların temizliği ve de termal macunları (beyaz silikon olmayanlardan) değişimi lazım. nede olsa bilgisayarınız eski olduğu için termal macunlarınız kurumuştur.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
aynı işlemciyi bende kullanıyorum.
ekran kartım radeon 5750.
Battlefield 4 oynatıyor.
sizdeki kasma olayına gelince , işlemci fanı, kasa fanı ve ekran kartı fanların temizliği ve de termal macunları (beyaz silikon olmayanlardan) değişimi lazım. nede olsa bilgisayarınız eski olduğu için termal macunlarınız kurumuştur.

Termal macun aklıma gelmemişti çok teşekkürler.Birde Battlefield 4'ü grafiksel olarak high'ta mı oynatıyorsunuz ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Sizin ekran kartınız arkadaşın ekran kartıyla aynı değil. Arkadaşın ekran kartı sizin ekran kartınızın 4 katı diyebiliriz. Kartınız directx 11 destekli olmadığı için Crysis 3 açamazsınız bile. O kartla call of duty 4 ve eski oyunları low orta ayarlarda oynarsınız. Battlefield 4 en düşük ayalarda açarsınız ama kasım kasım oynatır. Böyle ne kadar tad verir bilemem.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Peki birşey soracağım.Sistem yenilemek yerine Xbox 360 mı alsam ?

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Peki birşey soracağım.Sistem yenilemek yerine Xbox 360 mı alsam ?
Xbox modası geçeli çok oldu. Güncel bir konsol almayacaksan parana yazık olur.

O işlemciyle kullanabileceğiniz en iyi ekran kartı bu. Eğer işlemciye iyi bir overlock yapacaksanız HD7850 de alınabilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/hd7790-directcu-ii-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti.html

Ram

http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl9-15v-tek-modul-ram.html

işlemciyi de değiştirmek istiyorsanız yazın. Öneri de bulunalım.
Hocam phenomlar çekirdek açılabilen modellerdir. Eğer çekirdekleri defolu değilse x4- x6 olabilir. Hatta bios da bile direkt x6 olarak gözüküyormuş. Bu küçük oynamayı yaptıktan sonra bir de soğutucu ile ciddi overclocklar yapılabilir ancak yapılmadan bile fx 6 serisinin üzerinde bir işlemcidir. Yani arkadaşın yapması gereken, 212 tarzı bir soğutucu almak, biostan işlemciyle oynamak, bütçesine göre artık 7950 bile olur almak ve oyunların keyfine bakmak. Tabi 7950 olursa PSU değişmeli

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Hocam phenomlar çekirdek açılabilen modellerdir. Eğer çekirdekleri defolu değilse x4- x6 olabilir. Hatta bios da bile direkt x6 olarak gözüküyormuş. Bu küçük oynamayı yaptıktan sonra bir de soğutucu ile ciddi overclocklar yapılabilir ancak yapılmadan bile fx 6 serisinin üzerinde bir işlemcidir. Yani arkadaşın yapması gereken, 212 tarzı bir soğutucu almak, biostan işlemciyle oynamak, bütçesine göre artık 7950 bile olur almak ve oyunların keyfine bakmak. Tabi 7950 olursa PSU değişmeli

Abi rica etsem sana zahmet link atabilir misin ?

Edit: 200-500 TL arası bütçem.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Doğrudur. Bende overlockla HD7850 de kullanabilir dedim. Bu kartlardan verim alması için 3.7 Ghz ye kadar getirmesi lazım. Yalnız o ekran kartı referans bir kart. Özel soğutucu olmadığı için baya ısınır. Onun yerine bunu almak daha mantıklı. Hem daha ucuz hem de arada 2-3 FPS dışında fark yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/r9-2...dr5-256bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Doğrudur. Bende overlockla HD7850 de kullanabilir dedim. Bu kartlardan verim alması için 3.7 Ghz ye kadar getirmesi lazım. Yalnız o ekran kartı referans bir kart. Özel soğutucu olmadığı için baya ısınır. Onun yerine bunu almak daha mantıklı. Hem daha ucuz hem de arada 2-3 FPS dışında fark yok.

http://www.vatanbilgisayar.com/r9-2...dr5-256bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti.html
7950-70 serisinin muadili 280 serisi. Tahiti işlemcili bir kart için oldukça makul fiyatı var, stok soğutucu için vazgeçildiğine inan değmez :) CCC üzerinden yapılan basit bir OC ile 20FPS kadar fark yaratacaktır (bunu 7970 e göre söylüyorum) Ayrıca stok soğutucular her markanın referansında var, bir tek üründe sorun çıktı, 290 :hammer:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
7950-70 serisinin muadili 280 serisi. Tahiti işlemcili bir kart için oldukça makul fiyatı var, stok soğutucu için vazgeçildiğine inan değmez :) CCC üzerinden yapılan basit bir OC ile 20FPS kadar fark yaratacaktır (bunu 7970 e göre söylüyorum) Ayrıca stok soğutucular her markanın referansında var, bir tek üründe sorun çıktı, 290 :hammer:

O fiyata GTX760 da alınabilir. Hem daha performanslı hemde özel soğutuculu. Bu karta çok daha iyi overlock yapılabilir. Referans kartlar sesli ve sıcak çalıştığı gibi overlock yapmak da zordur..

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx7...ia-geforce-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Tamam abi anladımda birşey soracağım.Bios'tan oynamayı nasıl yapabilirim ? Ne yapmam gerekiyor ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Tamam abi anladımda birşey soracağım.Bios'tan oynamayı nasıl yapabilirim ? Ne yapmam gerekiyor ?

O işlemcinin çarpan kilidi kapalıdır. Sadece 3.7 Ghz ye getirebilirsiniz tabii anakartınız buna müsaitse. Mutlaka bir soğutucu olmalı. Eğer sisteminiz de soğutucu varsa nasıl yapılacağını anlatacağım eğer overlock yaparken bir anda yükseltme veya yanlış birşey yaparsanız işlemcinizin çekirdekleri zarar görür ve işlemci devre dışı kalır.