Ram Mhz Hızı Hakkında Yardım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre_42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar Bende Lenovo İdeapad Y560 Notebook Var Ram Değiştirmeyi Düşünüyorum Fakat Tam Olarak Anakart Kaç Mhz Ram Destekliyor Bilemedim Bir Fikrinizi Alayım Dedim ...

e2B58q.jpg

Resimde Görüldüğü Gibi 2 Slot Var Tek Slot Hızı 667 Mhz Toplam 1333 Mhz Yapıyor. Ben 6 Gb Yapmak İstiyorum. 4 Gb 1333 Mhz DDR3 Ram Alsam Taksam Tek Slota Diğer Ram İle Bir Sıkıntı Çıkarırmı Yada Mantıklısı 2 Slotada 1333 Mhz Takmak mi :confused1: Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler :rolleyes:

Ayrıca Söyle Bişey Denedim Ben Başka Bir Pc 'den 1600 Mhz Ram Buldum Taktım Fakat Mavi Ekran Ram Hatası Verdi.

endiresli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir araştırma yaptım sizin bilgisayarınız ddr3 yapıya sahip. boş slota 4gb 1333mhz takabilirsiniz.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Laptopnuzun en fazla kaç GB ram desteklediğini anlamak için önce işlemcisini öğrenmelisiniz çünkü Laptoplarda bellek desteği genelde işlemcinin kaldırabileceği ram miktarına bağlıdır.

Öreneğin burda ki işlemci en fazla 32 GB rami destekliyor.

Memory Specifications yazılan yerden bakabilirsiniz..

http://ark.intel.com/products/71459

iş bununla kalmıyor, bundan sonra ramınızın tipini (DDR) ve frekans hızını öğrenmelisiniz, bunun içinde CPU-Z adlı programa ihtiyaç vardır..

Örneğin burda ki resimde max bandwidth karşısında yazılan 400 mhz iki ile çarpılır ve ramın en fazla kaç mhz hızını desteklediği öğrenlir. Yani resimde ki ram en fazla 800 mhz frekans hızına sahip vr DDR2 ram kullanabilir.

cpuz_spd_34.jpg

Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun. Programı açın, SPD yazılan yere tıklayın. Max bandwidth karşısında yazılan (yukarıda resmini verdim) örneğin 800 mhz ise iki ile çarpın, iki ile çaptığımızda 1600 oluyor, buda 1600mhz frekans hızında ram kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç GB ram desteklediğinide yukarıda anlattım, işlemcinize bakacaksnız. Slot #1 yazılan yere tıklayın ikince slot varsa örneğin 8 GB ram almak istiyorsanız ve slot iki çıkıyorsa bunu dual şeklinde alacaksnız yani 4 ve 4 iki adet ayrı ram alacaksınız ya da kit şeklin de 4x2.

iki modelin de aynı olması stabilite açısından iyi olacaktır, Örneğin ramın biri 1600 mhz frekans hızında diğeri ise 800 mhz olursa, Burada ram her zaman düşük olan modelin hızında çalışır. Aynı olması sizin için avantaj olur..

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.68-setup-en.exe

Emre_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun. Programı açın, SPD yazılan yere tıklayın. Max bandwidth karşısında yazılan (yukarıda resmini verdim) örneğin 800 mhz ise iki ile çarpın, iki ile çaptığımızda 1600 oluyor, buda 1600mhz frekans hızında ram kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç GB ram desteklediğinide yukarıda anlattım, işlemcinize bakacaksnız. Slot #1 yazılan yere tıklayın ikince slot varsa örneğin 8 GB ram almak istiyorsanız ve slot iki çıkıyorsa bunu dual şeklinde alacaksnız yani 4 ve 4 iki adet ayrı ram alacaksınız ya da kit şeklin de 4x2.

iki modelin de aynı olması stabilite açısından iyi olacaktır, Örneğin ramın biri 1600 mhz frekans hızında diğeri ise 800 mhz olursa, Burada ram her zaman düşük olan modelin hızında çalışır. Aynı olması sizin için avantaj olur..

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.68-setup-en.exe

Öncelikle zaman ayırıp ayrıntılı anlattığınız için teşekkür ederim..

Cpu-Z programı ile dediğiniz gibi baktım 1333 Mhz çıkıyor yani ben en fazla 1333 Mhz ram alıp takabilirim demi ?

Peki şimdi ben 2 adet 4 Gb 1333 Mhz ram alsam 2 slot 'a taksam sıkıntı olur yani 2 slotta takılı olan ramlerin toplam hızı 1333 Mhz geçmemesi gerekiyor demi ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Öncelikle zaman ayırıp ayrıntılı anlattığınız için teşekkür ederim..

Cpu-Z programı ile dediğiniz gibi baktım 1333 Mhz çıkıyor yani ben en fazla 1333 Mhz ram alıp takabilirim demi ?

Peki şimdi ben 2 adet 4 Gb 1333 Mhz ram alsam 2 slot 'a taksam sıkıntı olur yani 2 slotta takılı olan ramlerin toplam hızı 1333 Mhz geçmemesi gerekiyor demi ?

:) Öyle değil, Siz yanlış anlamışsınız, iki adet 4 GB 1333 mhz frekans hızında ram takabilirsiniz, Benim yukarı da yazdığım bu. iki modelin de aynı olması stabilite açısından iyi olacaktır, Örneğin ramın biri 1600 mhz frekans hızında diğeri ise 800 mhz olursa, Burada ram her zaman düşük olan modelin hızında çalışır. Aynı olması sizin için avantaj olur.. Yani siz iki farklı ram alırsanız, bunlardan biri 1600 mhz diğeri 1333 mhz olursa sistem otomatik olarak 1333 mhz ramı baz alıp o hız da çalışır. ikisinin frekans hızı aynı olursa, aynı mhz de çalışırlar. Yukarı da verdiğim resimde SPD yazılan yerden slotlar var, Oraya tıklayın, dolu olan slotlar şu an kullandığınız ramler boş slot varsa oralara da ram takabilirsiniz. Önce kaç slot olduğunu öğrenin.

Emre_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Öyle değil, Siz yanlış anlamışsınız, iki adet 4 GB 1333 mhz frekans hızında ram takabilirsiniz, Benim yukarı da yazdığım bu. iki modelin de aynı olması stabilite açısından iyi olacaktır, Örneğin ramın biri 1600 mhz frekans hızında diğeri ise 800 mhz olursa, Burada ram her zaman düşük olan modelin hızında çalışır. Aynı olması sizin için avantaj olur.. Yani siz iki farklı ram alırsanız, bunlardan biri 1600 mhz diğeri 1333 mhz olursa sistem otomatik olarak 1333 mhz ramı baz alıp o hız da çalışır. ikisinin frekans hızı aynı olursa, aynı mhz de çalışırlar. Yukarı da verdiğim resimde SPD yazılan yerden slotlar var, Oraya tıklayın, dolu olan slotlar şu an kullandığınız ramler boş slot varsa oralara da ram takabilirsiniz. Önce kaç slot olduğunu öğrenin.

Tamam şimdi anladım :) Tek slota taktığım ram hızı 1333 Mhz geçmemesi gerekiyor.
Notebook ram yerini açtım baktım 2 adet slot var tekrar teşekkür ederim..
Madem 1333 Mhz destekliyor niye 667 Mhz taktılarsa lenovo ayıp etmiş :thumbdown:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Tamam şimdi anladım :) Tek slota taktığım ram hızı 1333 Mhz geçmemesi gerekiyor.
Notebook ram yerini açtım baktım 2 adet slot var tekrar teşekkür ederim..
Madem 1333 Mhz destekliyor niye 667 Mhz taktılarsa lenovo ayıp etmiş :thumbdown:

Rica ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim bilgisayarım 4 GB ramİ 1333 mhz si var ben 4 GB daha aldım ama mhz si tutmuyor o da 1208 bi sorun çıkarır mı veya bir tane daha mı alsam 4 GB 1208