Haydi Ram [Bellek] Arttıralım !

llBerkayll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN üyeleri.
Bilgisayar'inizin Ozelliklerine Girin...
- Yukarıdaki Menulerden " Gelişmiş " Menusune Tıklayın...
- " Performans " Adlı Menunun " Ayarlar " Kısmına Gelin...
- Daha Sonra Tekrar Çıkan Pencereden " Gelişmiş " Menusune Gelin...
- " Sanal Bellek " Bolumunden " Değiştir " Yazısına Tıklayın..
- Daha Sonra Çıkan Pencereden " Sürücüler " Kısmından " Hangi Bolumden Raminize Vermek Istiyorsanız Seçin ( C: , D: E: ) Gibi...
- Sürücüyü Seçtikten Sonra " Özel Boyut " Seçeneğini Seçip
- Başlangıç Boyutu Orneğin ( 4096 )
- En Büyük Boyutu Orneğin ( 4096 )
-Yazıp ayarla deyin
-Resetleyin pcnizi
Yaparsanız Raminiz 4 gb Artmıs Olur.

Bildiğime göre 98 den windows 7 ye kadar yapılabilir.

Not: 256 mb ve altındaki pclerde özellikle işe yaramaktadır..en ilginç yanıda vistada açılıştaki hoşgeldiniz yazısında geçen 70 saniyeyi 25 saniyeye kadar inmedirmesidir..
Video için teşekkürler.
<i style="color: rgb(51, 51, 51); background-color: rgb(245, 245, 255);">[video=youtube;uEqFjZT4WcI]http://www.youtube.com/watch?v=uEqFjZT4WcI[/video]

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
4 GB RAM zaten var öteki pc'mde bunu yapsak gözle görülür bi değişiklik olur mu?

llBerkayll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 GB RAM zaten var öteki pc'mde bunu yapsak gözle görülür bi değişiklik olur mu?
Evet hocam. Bilgisayarda kesinlikle ve kesinlike %40 [en az] bir artış olur. Örneğin ; bilgisayardaki oyunların kasma yaşanmaz.
sanal bellek ramdan farkı ram pc nin hafızası sanal bellek ise o hafızanın bileşeni anlatabildim mi ? :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayar zaten modlarına göre ram i kullanıyor sen sadece sürekli yüksek performance ta çalıştırıyorsun..Küçük işlemlerde farkı görürsün fakat yeni nesil oyunlarda filan değişiklik olacağını sanmıyorum.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
sanal bellek sabit disk üzerindeki bir bölümü ram sayfası olarak kullanmadır. olmassa olmazdır ama bilgisayarı hızlandırmaz.
o an aktif olarak kullanılmayan işlemeler kullanılabilir ram azaldığında sanal belleğe yollanır. bu performansa olumlu etki ewder. ama sen sanal belleği 4-5 gb yaprak bilgisayarın ramini 4-5 gb artırmış sayılmazsın. olumlu etkileri olur ama bilgisayarı uçurmaz :)
yani boşa denemeyin.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
sanal bellek sabit disk üzerindeki bir bölümü ram sayfası olarak kullanmadır. olmassa olmazdır ama bilgisayarı hızlandırmaz.
o an aktif olarak kullanılmayan işlemeler kullanılabilir ram azaldığında sanal belleğe yollanır. bu performansa olumlu etki ewder. ama sen sanal belleği 4-5 gb yaprak bilgisayarın ramini 4-5 gb artırmış sayılmazsın. olumlu etkileri olur ama bilgisayarı uçurmaz :)
yani boşa denemeyin.
Katılıyorum ,ancak eski bilgisayarlarda artış olabilir diye düşünüyorum 4 GB Rami olan için far edilmez diye düşünüyorum :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
harddiske yük bindirir zaten eskiyse daha kötü çalışabilir.

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eskiye göre daha kötü çalışır ram hızıyla hardisk hızı arasında nerdeyse uçurum var