Hangi Dağıtımı Seçeceğinizi Bulan Site

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mint,OpenSuSe,Ubuntu,Mandriva,Kubuntu çıktı :) Ben ubuntudan memnunum ya.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Mint,OpenSuSe,Ubuntu,Mandriva,Kubuntu çıktı :) Ben ubuntudan memnunum ya.
Ubuntu iyi güzelde şu amazon ortaklığı olmasa şu videoyu bir izle bakalım aynı şeyleri düşünecekmisin
[video=youtube;CP8CNp-vksc]http://www.youtube.com/watch?v=CP8CNp-vksc[/video]

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
tesadüf eseri yukarıdaki videoyu 1-2 gün önce izlemiştim
ubuntu kullanan biri olarak nasıl olurda olaya bu açıdan bakmadım diye hayıflandım,
richard abimiz zaten bilinen şeyleri anlatıyor aslında.
tabi internet search özelliği kapatılabiliyor ama canonical ve amazon alıyor alacağını

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
tesadüf eseri yukarıdaki videoyu 1-2 gün önce izlemiştim
ubuntu kullanan biri olarak nasıl olurda olaya bu açıdan bakmadım diye hayıflandım,
richard abimiz zaten bilinen şeyleri anlatıyor aslında.
tabi internet search özelliği kapatılabiliyor ama canonical ve amazon alıyor alacağını
Ubuntu hakkında Linux içindeki Microsoft diyorlar

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Ubuntu hakkında Linux içindeki Microsoft diyorlar
evet uygulama market içindeki ilk paralı ürünler çıktığında zaten ortalık biraz karışmıştı
ama ben o zamanlar canonical'ın tarafını tutmuştum
çünkü para getirisinin kaliteyi arttıracağını bu durumunda insanları ubuntuya yönelteceğini düşünüyordum
aslında hala o şekilde düşünüyorum ama kişisel verilerin paylaşılarak para kazanılması iyi bir şey değil
bakalım zaman bize neler gösterecek.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
evet uygulama market içindeki ilk paralı ürünler çıktığında zaten ortalık biraz karışmıştı
ama ben o zamanlar canonical'ın tarafını tutmuştum
çünkü para getirisinin kaliteyi arttıracağını bu durumunda insanları ubuntuya yönelteceğini düşünüyordum
aslında hala o şekilde düşünüyorum ama kişisel verilerin paylaşılarak para kazanılması iyi bir şey değil
bakalım zaman bize neler gösterecek.
Canonical bence adam olmaz en azından RMS'in dediği gibi yükleme sırasında verilerin gönderilip gönderilemeyeceğini seçmen lazım ki hiçbir linux dağıtımında asla spyware olmaz bu kabul edilemez RMS özgür olmayan sürücülere bile karşı bunlar bir de spyware koymuşlar Ubuntu geliştiricileri milleti çok dinlemiyor tamam bu bağışla işleyen bir sistem ama spyware koyamazsın o sisteme o zaman laf atıp durduğun Microsoft'tan ne farkın kaldı ki paralı Linux dağıtımları da var yani

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Canonical bence adam olmaz en azından RMS'in dediği gibi yükleme sırasında verilerin gönderilip gönderilemeyeceğini seçmen lazım ki hiçbir linux dağıtımında asla spyware olmaz bu kabul edilemez RMS özgür olmayan sürücülere bile karşı bunlar bir de spyware koymuşlar Ubuntu geliştiricileri milleti çok dinlemiyor tamam bu bağışla işleyen bir sistem ama spyware koyamazsın o sisteme o zaman laf atıp durduğun Microsoft'tan ne farkın kaldı ki paralı Linux dağıtımları da var yani
mint'e geçiyorum
gaza geldim akşam akşam :D

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=348324]Shit Happens[/MENTION] video için teşekkür ederim.Genel olarak windows kullanıyorum,ubuntuya pis işler için giriyordum ama 2 hafta önce silmiştim zaten.Richard hoca öyle diyorsa bizde kullanmayız :) İyi günler.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
@Shit Happens video için teşekkür ederim.Genel olarak windows kullanıyorum,ubuntuya pis işler için giriyordum ama 2 hafta önce silmiştim zaten.Richard hoca öyle diyorsa bizde kullanmayız :) İyi günler.
Eğer arama çubuğunu pis işler için kullandıysan yandın aradığın herşey Canonical'a ve Amazon'a gitti

- - - Mesaj Güncellendi - - -

mint'e geçiyorum
gaza geldim akşam akşam :D
İyi yaparsın ben de Mint kullanıyorum şu LMDE'nin stabil sürümü çıksın direk kuracağım şimdilik Petra'dayım