Mintmenu Transparanlık Ayarlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Mintmenü'nün transparanlığını ayarlayamıyorum temayı değiştirdim ama olmadı nasıl düzeltebilirim
64dweu.png

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Onun için transparan desteği veren sistem temalarından birini kurman gerekiyor. Şu anda hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama Mate Mint 16'da ön tanımlı gelen sistem teması Mint X ve onunda tranparan tab bar desteği yok. http://gnome-look.org sitesinde soldaki gtk2.x menüsünden temaları indirip kurduktan sonra hangilerinin desteği olup olmadığını görebilirsin. Benim rastgele indirdiğim Divergence IV - "A New Hope" temasında o destek var tabi bu söylediklerim Mate için geçerli.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Onun için transparan desteği veren sistem temalarından birini kurman gerekiyor. Şu anda hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama Mate Mint 16'da ön tanımlı gelen sistem teması Mint X ve onunda tranparan tab bar desteği yok. http://gnome-look.org sitesinde soldaki gtk2.x menüsünden temaları indirip kurduktan sonra hangilerinin desteği olup olmadığını görebilirsin. Benim rastgele indirdiğim Divergence IV - "A New Hope" temasında o destek var tabi bu söylediklerim Mate için geçerli.
temanın transparan olup olmadığını nasıl anlayacağım

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Temanın bilgi kısmında yazmıyorsa denemekten başka çaren yok. Kolay gelsin.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Menü ikonu için şeffaf bir ikon bul onu kullan: D menüye sağ tıklayıp düzenleyebiliyorsun diye hatırlıyorum

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
colors'dan window background rengini değiştirdim öyle oldu transparan olmadı ama öyle gözüküyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Menü ikonu için şeffaf bir ikon bul onu kullan: D menüye sağ tıklayıp düzenleyebiliyorsun diye hatırlıyorum
İkon şeffaf olmasa da olur önemli olan arkadaki beyaz rengi şeffaf yapmaktı rengi değiştirerek hallettim
2v29y77.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...