Laptop Isınma Sorunu

Mekatronikçi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toshiba Satellite L855-16X model laptoba sahibim.Laptobu ağustos 2013 civarında aldım.Başta herkes gibi bendeki taka masaüstü pc'de oynayamadığım birçok eski ve yeni oyunları yükledim(COD'un son oyunu GHOST da dahil BF4,AC black flag vs.) ve birçoğunu fazla ısınmadan oynadım ancak bir süre sonra laptop ısınmaya ve kapanmaya başladı.Ondan sonra yeni oyunları oynayamaz oldum.Altına aldığım inca 344mx soğutucusuda fayda etmedi en fazla 10-15 dk fazladan oynayabiliyorum oyunları.Laptopun boştayken bile sıcaklık değerleri bile 50 den aşağıya inmez oldu bunun nedeni nedir?termal macun sürmem gerekir mi?Bakım yaptırmam gerekir mi?

WienWarrior

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemcinin çok ısınmasından dolayı sorun oluşması muhtemel garantisi vardır.EN iyisi bi servise gönder

Mekatronikçi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çoğu toshiba kullanıcısının yorumunu okuduğumda servise gidip geldikten sonrada başka başka sorunların ortaya çıkması beni açıkçası düşündürdü servise gitmeden ve garantisini bozmadan benim yapabileceğim bir şey var mı?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=390006]Mekatronikçi[/MENTION] ,
Isı problemini laptopu temizleterek çözebilirsin. Servise göndermek mantıklı olur garantisi devam ediyorsa. Daha sonra da alüminyum bir laptop soğutucusu edinmen senin için faydalı olur :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

temizlemek için içinin açılması gerekir, başka türlü temizlenmez, servis dışında açılırsa garantisi biter

Mekatronikçi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu çok ısınmadan dolayı termal macunu da yeniletmek gerekir mi?

maotheniger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çoğu toshiba kullanıcısının yorumunu okuduğumda servise gidip geldikten sonrada başka başka sorunların ortaya çıkması beni açıkçası düşündürdü servise gitmeden ve garantisini bozmadan benim yapabileceğim bir şey var mı?

Hava çıkış kanallarından yüksek debili bir kompresör ile uzun süre hava tutmanız fan üzeri birikintileri ve hava kanallarını tozdan arıtabilir. Sürekli ve aşırı ısınmanın olduğu durumlarda işlemci ile fan arasındaki termal hızlı kurur bu nedenle ısı iletimi temiz fanla bile mümkün olmaz. Hızlı ısınmalar ve ani kapanmaların başlıca nedenlerindendir. Fan temizliği yapılacak ise mutlaka termalde yenilenmelidir.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Hava çıkış kanallarından yüksek debili bir kompresör ile uzun süre hava tutmanız fan üzeri birikintileri ve hava kanallarını tozdan arıtabilir. Sürekli ve aşırı ısınmanın olduğu durumlarda işlemci ile fan arasındaki termal hızlı kurur bu nedenle ısı iletimi temiz fanla bile mümkün olmaz. Hızlı ısınmalar ve ani kapanmaların başlıca nedenlerindendir. Fan temizliği yapılacak ise mutlaka termalde yenilenmelidir.
bunu yeteri kadar güçlü kompresörle yapamazsa ne olur peki ? o kanalları tıkar ve ısı dışarı atılamadığından bilgisayar yanar

böyle birşeyi sakın denemeyin! kompresörün gücünün yeterli olup olmadığını kesinlikle bilemezsiniz! insanlara tavsiyede bulunurken risklerini de yazın [MENTION=390006]Mekatronikçi[/MENTION] böyle birşeyi deneme bilgisayarını yakarsın dediğim gibi kanallar tıkalı kalabilir

maotheniger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu yeteri kadar güçlü kompresörle yapamazsa ne olur peki ? o kanalları tıkar ve ısı dışarı atılamadığından bilgisayar yanar

böyle birşeyi sakın denemeyin! kompresörün gücünün yeterli olup olmadığını kesinlikle bilemezsiniz! insanlara tavsiyede bulunurken risklerini de yazın @Mekatronikçi böyle birşeyi deneme bilgisayarını yakarsın dediğim gibi kanallar tıkalı kalabilir

Biyer tıkanmaz merak etmeyin bilmek le uygulamak sanmakla görmenin farkı burada ortaya çıkıyor. Problemde değil zaten pc benim olmadıktan sonra takdir arkadasların. Fakat debisi düşük yani sizin değiminizle akımı yetersiz kompresör bisiklet pompası olurdu sanırım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
10-15 dakkamı ben 2-3 dakkayı zorluyom bir dakkasıda alttaki soğutucudan