5s Sarj Çok Hızlı Bitiyor

reachthetop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,2 gün önce iphone 5s aldım. Güzel fakat,wifi bluetooth vs kapalı,menülerde gezerken bile çabuk azalıyor telefon şarjı.Farklı forumlarda ve konularda şarj ömrü uzatmakla ilgili olan şeyleri yaptım.Şarjı sabahtan alıp akşam 7 8 e kadar gitse yeter bana,whatsap ağırlıkla kullanıyorum. Oyun oynasam da çok değil. Bu şartlarda kaç saat pil ömrü gider? Bir de,akşamdan takıp sabaha çıkartım telefonu ilk gün bunun zararı var mıdır,varsa bir seferden zararı olur mu,çok teşekkürler.

_EmiR_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mobil veri ve 3g açık durumda ise 1 gün ucu ucuna yeter bu bütün iphone larda böyle ama;
Eğer sizde bazı arkadaşlar gibi kutu içeriği bozulmasın diye orjinal usb kablosu ve adaptörünü kullanmayıp ayrıca başka aparat satın alıp onunla şarj ediyorsanız sorunu yaşamanız muhtemel

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunun ios 7 yüzünden olması muhtemel

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhabalar,2 gün önce iphone 5s aldım. Güzel fakat,wifi bluetooth vs kapalı,menülerde gezerken bile çabuk azalıyor telefon şarjı.Farklı forumlarda ve konularda şarj ömrü uzatmakla ilgili olan şeyleri yaptım.Şarjı sabahtan alıp akşam 7 8 e kadar gitse yeter bana,whatsap ağırlıkla kullanıyorum. Oyun oynasam da çok değil. Bu şartlarda kaç saat pil ömrü gider? Bir de,akşamdan takıp sabaha çıkartım telefonu ilk gün bunun zararı var mıdır,varsa bir seferden zararı olur mu,çok teşekkürler.

Bende iPhone 5S Space Gray almak istiyorum ama konunu görunce bi garip oldum öyle olmaması lazım 1 gun çıkarması lazım. İlk şarj telefon çıkarıldıktan sonra %15 e kadar indirip uçak moduna alıp %100 yapmanız ve 1 2 saat daha beklemeniz gerekiyor hiç bir zaman akşam takıp sabah almayın ama bir seferden pek birşey olacağını sanmıyorum. Telefon daha yeni bu yuzden batarya performansı giderek artacaktır 1 hafta içinde duzgun şarj ederseniz duzelir diyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bunun ios 7 yüzünden olması muhtemel

iOS 7 den olacağını sanmıyorum ama eğer öyle birşey varsa yeni iOS surumu hazırlanıyor kesinlikle çözuceklerdir bu problemi tabi eğer yazılımla ilgili ise.

magex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin telefonda sorun vardır ki bunun olasılığı düşük yada fazla abartıyosun "Hareketi Azalt" özelliğini açarsan telefonun çok rahat bir günü çıkarır 3g bile açık olsa oyunda oynasan 12 saatte şarjı bitmez.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Akşam 7-8 e kadar gitse yeter diyor ... 2000 TL lik telefon bunu da mı duyacaktık.. Yokmu 5s kullanan arkadaşlar .Bende alayım diyorum böyle olursa birşeye yaramaz

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Neeeeeeeeeeeee iki bin liralık telefon bir günü çıkarmıyor mu :O

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
kardeş amcamda 5s kullanıyor oda bu konuda şikayetçi şarj cihazıyla geziyor hep.... :( ios 7 ile dahada arttı şarj yemesi şimdilik bşey yok gibi şarj cihazıyla gezceniz..... ben s4 kullanıyorum wifi whatsapp oyun face gibi kullanıyorum 1 gün gidiyor bana sıkıntım yok benim :)

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Neeeeeeeeeeeee iki bin liralık telefon bir günü çıkarmıyor mu :O
Boş boş konuşmayın kardeşim 1 gunu çıkarmaması felan hikaye.

Akşam 7-8 e kadar gitse yeter diyor ... 2000 TL lik telefon bunu da mı duyacaktık.. Yokmu 5s kullanan arkadaşlar .Bende alayım diyorum böyle olursa birşeye yaramaz

Bende önumüzdeki haftada 5S alıcam ve kararımdanda dönmüyorum 1 günü çıkarmaması felan hikaye kesinlikle 1 günü çıkarır tabi çok zorlamadan.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iPhone 5 bile bir günü rahat çıkarırken 5s in çıkarmaması absürd olur

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
5s'te pilin Mah değeri artarken işlemci gücü de artıyor bu sebeple yine iphone 5 civarı bir kullanım ömrü sunacaktır.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
5s kullanıyorum 30 saati rahat buluyor.safari ve whatsapp yoğunluklu kullanıyorum.
whatsapp da konu uzun ise 3g den edge'e alıyorum

bu şekilde 36 saati geçmişliğim bile vardır.

dip not: yazdıklarım tasarruf yöntemidir.Normal bir telefon 3g açık iken rahatlıkla günü çıkarabilir.

reachthetop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende iPhone 5S Space Gray almak istiyorum ama konunu görunce bi garip oldum öyle olmaması lazım 1 gun çıkarması lazım. İlk şarj telefon çıkarıldıktan sonra %15 e kadar indirip uçak moduna alıp %100 yapmanız ve 1 2 saat daha beklemeniz gerekiyor hiç bir zaman akşam takıp sabah almayın ama bir seferden pek birşey olacağını sanmıyorum. Telefon daha yeni bu yuzden batarya performansı giderek artacaktır 1 hafta içinde duzgun şarj ederseniz duzelir diyorum.

iOS 7 den olacağını sanmıyorum ama eğer öyle birşey varsa yeni iOS surumu hazırlanıyor kesinlikle çözuceklerdir bu problemi tabi eğer yazılımla ilgili ise.
batarya performansı giderek artıyorsa güzel,ilk aldığımda pili baya azaltıp şarja taktım,sabah çıkardım.Bir daha bunu yapmam eğer zara veriyorsa. Ama eğer almayı düşünüyorsanız alın bence,genel olarak çok iyi.

Senin telefonda sorun vardır ki bunun olasılığı düşük yada fazla abartıyosun "Hareketi Azalt" özelliğini açarsan telefonun çok rahat bir günü çıkarır 3g bile açık olsa oyunda oynasan 12 saatte şarjı bitmez.
Haraketi azalt derken bu ne anlama geliyor?

5s kullanıyorum 30 saati rahat buluyor.safari ve whatsapp yoğunluklu kullanıyorum.
whatsapp da konu uzun ise 3g den edge'e alıyorum

bu şekilde 36 saati geçmişliğim bile vardır.

dip not: yazdıklarım tasarruf yöntemidir.Normal bir telefon 3g açık iken rahatlıkla günü çıkarabilir.

Hangi ayarlarda kullanıyorsunuz bu şekilde ?

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67

Pilin öyle bir durumu yok. Lityum polimer pil teknolojisinde böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca iPhone'ların şarj özelliği var bununla ilgili. Sen dolduktan sonra ne kadar şarjda tutarsan tut ona göre elektrik akımını ayarlayabiliyor. Pil her seviyeye farklı akım seviyeleri ile dolarak geliyor. Yani istediğin zaman tak istediğin zaman çıkar hiç bi şey olmaz.

Görsel Apple'ın sitesindendir.

chargechart_20090106.gif

ion2.jpg

magex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
batarya performansı giderek artıyorsa güzel,ilk aldığımda pili baya azaltıp şarja taktım,sabah çıkardım.Bir daha bunu yapmam eğer zara veriyorsa. Ama eğer almayı düşünüyorsanız alın bence,genel olarak çok iyi.

Haraketi azalt derken bu ne anlama geliyor?

Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>"Hareketi Azalt-Açık" bunu yaparsan daha uzun gider. Zaten araştırdıysan Bununla ilgili SDN'nin de haberi var.
http://shiftdelete.net/ios-7nin-sarj-suresini-uzatiyoruz-47136.html

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3

wifi bt gps kapalı, appstore'a kimlik girili değilken kullanıyorum.telefon titreşimde oluyor genelde.ekran parlaklığını asla kısmam. push bildirimler açık... bu şekilde

appstore'da kimliğiniz girili ise sürekli bir veri alışverişi oluyor bu da şarj ömrünü götürür.

isterseniz http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86765558 şu postumda görebilirsiniz.konuyu ben açmıştım forumumuzda cevap alamadığım için.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Boş boş konuşmayın kardeşim 1 gunu çıkarmaması felan hikaye.

Bende önumüzdeki haftada 5S alıcam ve kararımdanda dönmüyorum 1 günü çıkarmaması felan hikaye kesinlikle 1 günü çıkarır tabi çok zorlamadan.

çabuk al , ben de alıcam .. günü çıkarmamak ne demek...

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
çabuk al , ben de alıcam .. günü çıkarmamak ne demek...

Beğenmiyorsan alma kimse zorlamıyor seni.

Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>"Hareketi Azalt-Açık" bunu yaparsan daha uzun gider. Zaten araştırdıysan Bununla ilgili SDN'nin de haberi var.
http://shiftdelete.net/ios-7nin-sarj-suresini-uzatiyoruz-47136.html

O haberi bende biliyorum cidden denemelisiniz gerçekten işe yarıyor.

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iPhone 5 bile bir günü rahat çıkarırken 5s in çıkarmaması absürd olur
arkadaşım iphone 5 ios 7.0.4 ve yaklaşık 5 saat sürüyor hücresel veri falan da yok sadece facebook

bence de muhtemelen 7.1'de düzelecek

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım iphone 5 ios 7.0.4 ve yaklaşık 5 saat sürüyor hücresel veri falan da yok sadece facebook

Vallaha benim hücresel veri açık ekran parlaklığı otomatik wifi de açık gps kapalı parallax kapalı ve çok rahat bir günü çıkarıyor gps çok şarj yiyor kapamanızı öneririm

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Vallaha benim hücresel veri açık ekran parlaklığı otomatik wifi de açık gps kapalı parallax kapalı ve çok rahat bir günü çıkarıyor gps çok şarj yiyor kapamanızı öneririm

5S kullanıcısımısın?

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim gps kapalı paralax kapalı otomatik güncelleme arkaplanda yenileme kapalı parlaklık orta seviyede ve 5 saat anca dayanıyor

reachthetop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar için teşekkürler.

Parallax ı kapatmadım göze çok hoş geliyor :D

Ama sarjı korumak için diğer eylemleri göz önünde bulunudurdum yeniden inceledim. Sarj 100 olduktan ne kadar süre beklemeliyiz o soru kaldı kafamda

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Cevaplar için teşekkürler.

Parallax ı kapatmadım göze çok hoş geliyor :D

Ama sarjı korumak için diğer eylemleri göz önünde bulunudurdum yeniden inceledim. Sarj 100 olduktan ne kadar süre beklemeliyiz o soru kaldı kafamda

O süre tam bir döngüdür siz %100 olduktan sonra biraz daha bekleyip çekin ama arada yazıda bahsedildiği gibi şarj edin.