The Elder Scrolls V – Skyrim Türkçe Yama Çıktı

Bu konuyu okuyanlar

rozabay

Müdavim
Katılım
4 Nisan 2009
Mesajlar
7,113
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48


Evet günler haftaları, haftalar ayları ve aylar yılları kovaladı. En sonunda yüz binlerce satır çeviri yapıldı, test edildi ve Oyun Çeviri ekibi Skyrim Türkçe yamasını bize yıl başı hediyesi olarak armağan etti ! Aşağıdaki kısımı direkt Oyun Çeviri sitesinden alarak yayınlıyorum.

Bu projede :
- Toplam 34.540 satır NPC diyaloğu çevrildi.
- Toplam 30.960 satırdan oluşan oyuncu konuşmaları, ekran bildirileri, nesneler ve büyüler Türkçe’ye çevrildi.
- Toplam 26.870 satır kitap, not, mektup, günlük ve görev açıklamaları Türkçe’ye çevrildi.
- 390 kitap + 84 günlük + 190 Not, mektup oyunda Türkçe olacaktır.
-Oyundaki tabelalar da Mehmet Güder’in grafikleriyle Türkçe olarak görülebilecektir.
- Proje boyunca 964.635 kelime çevirisi yaptık.
- Oyundaki şiir ve şarkıları da Türkçe’ye çevirdik. Kulağa hoş gelmesi ve kafiyelerin tutması için bazı yerlerde kelimelerle oynasak da orijinaldekine benzer anlamlar vermeye çalıştık.
- Yamamızın toplamda kaç oyunsevere ulaşacağını hesaplayabilmek, güncelleme gerektiğinde oyunseverleri yormadan yamalarını güncelleyebilmek ve korsan kullanımını kısıtlamak üzere yamayı Steam üzerinden yayınladık.
MODLAR: Oyuna özgü yüzlerce mod var. Yamayı yüklediğinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için SkyUi ve HighResTexture haricindeki bütün modları kapamalısınız. Modlar yamaya engel olmaz nitekim kısıtlayabilirler. Zamanla Türkçe modlar da yayınlayacağız.
DLCLER: Bu projede DLC çevirisi hiç söz konusu olmadı, en başından beri ilgilenmediğimiz söyledik. Nitekim ekibimizden Mehmet Güder Heartfire DLC’sini çevirdiğini, ayrıca Sagittae adlı üyemiz de Dawnguard DLC’sini çevirdiğini açıkladı.
PROJE BİLGİLENDİRME KİTABI: Oyuna bir kitap da biz ekledik. Yamayı kurduktan sonra konsola şu kodu yazarak proje bilgilendirme kitabımızı envanterinize ekleyip inceleyebilirsiniz.
Player.AddItem 000B77361 1

Evet bu büyük projeyi başarı ile yaptıkları için Oyun Çeviri ekibini tekrar tebrik ediyorum. Yama kurulumuna geçelim şimdide.

Öncelik ile yamanın korsan Skyrimde çalışmayacağını belirtmek isterim. Skyrim Türkçe Yama Uyum Programı‘nı indirin ve çalıştırın, bu bilgisayarınızdaki oyun dosyalarının yamaya uygun hale gelmesi için gereklidir. Uyum Programının son aşamasında, Türkçe yamamızın bulunduğu Steam Atölyesi’ne yönlendirileceksiniz. Orada bulunan yamaya “Abone Olduğunuzda” oyununuz otomatik olarak Türkçeleşecektir.

Uyum Programı İçin Download Linki
http://www.oyunceviri.com/lnk/SkyrimII


:: Skyrim Türkçe yamayı denediniz mi ?

KAYNAK
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
32
Çıktığı gün korsanda çalışır hale getirildi süper sonic bir hız :D
 
Üst