Bitcoin Nedir ?

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba, 1 haftadır bitcoin diye bir şey araştırmaktayım. Türkçe kaynak toplam 7-8 tane. Çok ilginç birşeye benziyor.
Kısaca sanal para birimi. 1 bitcoin 1btc olarak gösteriliyor. İşin garip yanı çok değerli olması. 1 btc şuanda 134$ (şu an kelimesi btc için çok önemsiz) ama 1 günde 40$'a kadar değeri değişebiliyor. Mesela mart ayının ortalarına doğru 39$ olmuş sonra nisan ayınn ortalarında 300$ ı bile geçtiği olmuş. Ama çok karışık anlamadığım noktalar var. Mesela (rakamlar kafadan sallama) 50 $ karşılığında 1btc aldım değeri 60$ oldu sattım. Bu 60$ nakit olarak giidip bankadan çekemeyecekmiyim. Sonra araştırmalarda bilgisayar gücüne göre para gibi şeyler demekte. Çok karışık geldi. Lütfen biri açıklasın. Bir haber sitesi (milliyet,habetürk ikisinden biri) adam kısa bir yazı yazmış sonunda 'tam bilgi bulamadım kullanan bir türk varsa yardım ederse sevinirim' demişti. Bilen birileri varsa lütfen destek olsun. Şimdi Linux platformuna bitcoin yazılımını indirdim sizden 8gb yer alıcak felan diyor. Çok merak ettim düşünsenize
50$ dan 10 btc aldınız 500$ zamanında 300$'a sattınız
300*10=3000$ 6 katı kar ettiniz. INANILMAZ:clap:

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bu kadar kolay para kazanılıyorsa biz boşuna üniversite okuyoruz. Bana hiç gerçekçi gelmedi. Borsaya yatır paranı daha güvenli.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu kadar kolay para kazanılıyorsa biz boşuna üniversite okuyoruz. Bana hiç gerçekçi gelmedi. Borsaya yatır paranı daha güvenli.

Habertürk gazetesinde ekonomi bölümünde sürekli bitcoin'den bahsediliyor. Amerikada bir çok haber sitesi bunla ilgili yazılar yazıyor. Bence bu iş araştırılırsa çok karlı çıkılabilecek bir iş.
Amerikada bir haber sitesinde yazılan bi yazının başlığı.

"Bitcoin geleceğin lideri mi , yoksa kafanızmı güzel ?"

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
karanlık sanal dünyanın para birimi.

bknz:deepweb

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
karanlık sanal dünyanın para birimi.

bknz:deepweb
DEEPWEB,
İnanamıyorum bu terimi ilk defa duyduğuma. Yoğun araştırmadayım sanırım bu benim kafamı fazla yorucak. Hep derdim ya "şu dünyanın en büyük arama motoru google'mı ? -evet , ozaman neden böyle katiller felan çkmıyor (meraktan, yani psikopat olduğumdan değil)" Vay beee !

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Pekala, bu bitcoin deepweb dışında kullanılabilirmi ? Mümkünmüdür ? Yani borsa hesabı al bekle çıksın sat.

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://img.techpowerup.org/121224/hiddenwiki.jpg

hiddenwiki.jpg

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir kaç araştırma sonucu kendimi büyük bir şoka hazırlayıp giricem.
NE demişler, "merak kediyi öldürür"

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
İnternetten para kazanmak mı ?
Yav he he
dmg5f.gif

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
''Bitcoin'' bildiğim kadarıyla sanal alemin undergroundu deepweb'deki sanal para birimi. 1 bitcoin 15 tl ederken 10 dakika sonra 20 tl edebiliyormuş, çok değişken bi' piyasası varmış.

Ayrıca bu deepweb'de her türlü pisliğin olduğu söyleniyor... Meraklısına burda detaylı bi' anlatım mevcut => http://www.ifilazi.net/deepweb.html

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Az biraz araştırma yaptım. Gerçekten çok ilginç bir şey.
Bitcoin sanal değerli maden veya para birimi. Kağıt veya metale dökülmüyor. İstediğiniz para birimi ile alıp bozdurabiliyorsunuz. Fiyatı çok değişken. 150 TL olduğu zamanlar olmuş ve şu an 1 Bitcoin 1500TL civarı imiş. Bu işin al sat kısmı.
Eğer Bitcoin kazanmak istiyorsanız temel yolu bitcoin uygulamasını çalıştırıp bilgisayarınızı açık tutmak. Çalıştığı süre boyunca uygulama bazı hesaplar yaptığı söyleniyor. Ağa dahil her açık bilgisayar birbiriyle bağlantılı hesaplamalar yapıyor. Sizde bilgisayarınızın gücüne göre belli miktar kazanıyorsunuz. İşin kötü tarafı $2000'lık bitcoin kazandıysanız ona yaklaşan tutarda elektrik gideriniz oluyor. Donanımınızın gücüne göre sisteminizin Ghash/sn işlem gücü ile orantılı kazancınız oluyor. Daha önceleri bitcoin kazanmak kolay olduğu söyleniyor ve gitgide zorlaşıyor. Maliyetleri düşürmek ve kanalılan parayı elektriğe vermemek için daha az enerji harcayan sistemlere yönelinmiş. Bunun için bu işleme özel geliştirilmiş yongaların kullanıldığı kartlar geliştirilmiş. İşin ilginci bu yongaların bazılarının üzerinde Seagate, Creative gibi bilindik markaları gördüm.

bitfury-asic-bitcoin-mini_eadf50.jpg

Bitfury-400GHs.jpg

Bu yongalar ile oluşturulmuş çeşitli donanımlar değişken fiyatlara satılıyor.

500GH/s gücündeki bir donanım $22000 dan satılıyor.

mini-rig-1_2.jpg

600 GH/s gücündeki bu kart ise $4680 fiyata sahip.
butterflylabs-monarch.jpg

Butterfly-Lab%E2%80%99s-BitForce-500-GHs-mining-rig.jpg

slider2.jpg

Ne hesaplandığını henüz bilmiyorum ancak işin ucu pek temiz gibi gelmiyor.
Çok büyük bir piyasa oluşturulmuş. Buraya bir şekilde canlı para girip çıkıyor.
Hesaplamalar neyi çözüyor? Amaç ne? Masum bilimsel hesaplamalar mı? Yoksa çok güçlü bilgisayarlarla yıllarca çözülemeyecek şifrelemelerin çok büyük bir ağda bulunan kurbanların bilgisayarlarıyla çözülüp arşivlemek mi?
Bu iş için onlarca dolara özel yongalar, on binlerce dolara donanımlar satılıyor. Bunlarda sistemi besleyen kaynaklar mı?

Karışık.

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=39332]engerex[/MENTION] bilgi için teşekkürler, ilginçmis...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Deep Web e bulaşmayın sakın. Bu kadar diyorum. Konu konuyu çekiyor sabaha polisler kapınızda biter demedi demeyin. Hele deneyimsiz biri iseniz anında enselerler.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bu ayki bilim ve teknik dergisinde konuyla ilgili makale var. Henüz okumadım ama güzel bi kaynaktır.

esatceza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beyler miner olan war mı aramızda ben başlayacağımda beraber kasalım dicektim.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Sanırım [MENTION=75364]arsenik[/MENTION] ilgileniyodu. Profil fotosundan belli :D

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ilgilimi çekiyor aslında ama güven vermiyor bu is bana

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hiç bulaşmayın derim. Geçenlerde sitede haber yayınlandı. HDD'yi attığı için tüm Bitcoin'lerini kaybeden bir adamı anlatıyordu :)

GOLDEN GOLD

Asistan
Reaksiyon puanı
11
bırak bu işi. İp adresini bulup kabına gelirlerse görürsün. Boş iş gibi geldi bana . Tabii parayı duyunca nasılda yasadışı bir işe kalkışıyorsun internetten. Bende internetten para kazanmak istiyorum ama böyle yasadışı değil. Arkadaşında dediği gibi "Deep Web e bulaşmayın sakın. Bu kadar diyorum. Konu konuyu çekiyor sabaha polisler kapınızda biter demedi demeyin. Hele deneyimsiz biri iseniz anında enselerler."

ama hackerlık yapmak isterdim.redhack'i hacklemek :D [MENTION=307463]Conixcit[/MENTION] [MENTION=105290]erenberk[/MENTION] [MENTION=287699]aloisnebel[/MENTION] [MENTION=39332]engerex[/MENTION] [MENTION=83278]M.Şamil CAN[/MENTION]

yea1928

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HERKESE MERHABA...
ARKADAŞLAR BAĞIŞA DAYALI YARDIMLAŞMA PLATFORMU OLAN BİTCOİNSTEP.COM 'A NE DERSİNİZ?
ŞİRKET YOK...
PARA YATACAK MI YATIRACAKLAR MI YOK...
UFAK BİR BAĞIŞLA (0.06 BTC YANİ ŞUANKİ FİYATI 250-300 TL) SİSTEME GİREBİLİYORSUNUZ...
VE YAPACAĞINIZ BAĞIŞIN TAMAMI SPONSORLARINIZA YATIYOR... YANİ ŞİRKET FALAN YOK ARKADAŞLAR...
BİTCOİNSTEP İŞİ BASİT ANLAMIYLA ALTIN GÜNÜ GİBİ BİR İŞ ARKADAŞLAR...
ÇOK BÜYÜK BİR EKİP KURUYORUZ... GRUPTAKİ HERKESE SIRA GELECEK ARKADAŞLAR...

BU İŞİN SONUNDA 150 BİN DOLAR KAZANABİLİRSİNİZ... SADECE YAPMANIZ GEREKEN 4 PLATFORMU TAMAMLAMAK...

BİTCOİNSTEP HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İSTİYORSAN;
0533 654 7479

BitcoinStep.com

BitcoinStep.com

BitcoinStep.com