Bilgisayarıma uzaktan erişimi engellemek istiyorum

sahtunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar ve iyi geceler dilerim,

Hemen sorunuma geçmek istiyorum. Bugün üst katta oturan babamın, bilgisayarıma Network LookOut Administrator adlı bir program kurmuş olduğunu farkettim. Kısacası ne yapıp ne yapmadığımı kendi bilgisayarından takip edebiliyor. Lâkin ben bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Programın Program Files'da ki klasöründe uninstall uzantısı bulunmuyor. Program Ekle/Kaldır'da da bu program gözükmemekte. Anlayacağınız programı kaldıramıyorum. Bu programı iş görmez hale gelene kadar silmek istiyorum. Yani artık babamın bu programla bilgisayarıma erişmesini engellemek istiyorum.

Sorularım şunlar;

1- Bu programı tamamiyle kaldırmam mümkün mü? Mümkünse nasıl?

2- Programı kaldırmaya gerek duymadan bu programın ettiği hizmeti (uzaktan erişimi) nasıl durdurabilirim?

3- Hiç bir şekilde bu problemi çözemezsek, Sistem Geri Yükleme ile tarihi geriye alırsam sorunum çözülür mü?

4- Kökten çözüm nedir?

Cevaplarınızı acilen bekliyor ve şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum..

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yanlış bilmiyorsam bu tarz programların özel tuş kombinasyonları var açmak için,ve ekranın resminide belirli sürelerle çekebiliyor.Bence çok garip böyle birşey yapması,format atın ve şifreler koyun.

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kullanmadigim icin bilmiyorum ama uninstall yapabilmek icin sanirim yetkili olarak acmalisin.

agent_setup.gif

sahtunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pekala sistem geri yükleme yaparak bu yüklü programın çalışmasına son vermiş olur muyum?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
programı silemezsen eğer zone alarm kurarak bağlantı kurmasını engelleyebilirsin.

Reaksiyon puanı
16,128
yaramazlık yapacağın zaman pisi linux ile yada live cd ubuntu 13.10 ile yap böylece hiç izleme yapamaz.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Mahreme saygılı olmak lazım.Gençleri evinde rahat bırakın bari.

sahtunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu dediklerinizin hepsini yaparsam (Format atma dışında) erişimi engellemiş olur muyum dersiniz?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Demek istediğim format atmadan da uzaktan erişimi tamamen, kökten bir şekilde engelleyemez miyim?

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Denemedim ama kendine bilgisayarda yeni bir hesap ac yada yazdikca aklima geliyor
msconfig den baslatilan programlarda gorunuyorsa programin acilmamasini saglayabilirsin. Programin klasorunu silmek bence yeterli olabilir diye tahmin ediyorum.

sahtunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denemedim ama kendine bilgisayarda yeni bir hesap ac yada yazdikca aklima geliyor
msconfig den baslatilan programlarda gorunuyorsa programin acilmamasini saglayabilirsin. Programin klasorunu silmek bence yeterli olabilir diye tahmin ediyorum.

Yeni bir hesap üzerinden giriyorum bilgisayara lakin hala devam ediyor programların çalışması. Programın klasörünü silmek yeterli olmayabilir çünkü çoğu program arka planda çalışmaya devam edebiliyor. Yine de önerin için teşekkür ederim.