Galatasaray 2-1 Trabzonspor - Video, Maçın Özeti, Golleri | 22 Aralık 2013 Pazar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Galatasaray 2-1 Trabzonspor | Spor Toto Süper Lig 16. Hafta | 2013/2014

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

galatasaray-trabzon.jpg

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında kazanan Galatasaray oldu. Trabzonspor'u 2-1 yenen sarı kırmızılılar, fenerbahçe'nin pıuan kaybını iyi değerlendirdi ve puan farkını 8'e indirdi.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre karşılaşmanın ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı. İtalyan teknik direktör, kadroya almadığı Eboue ile yedek bıraktığı Hakan Balta, Chedjou ve Umut Bulut'un yerine, Trabzonspor karşısında Sabri Sarıoğlu, Riera, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz'a ilk 11'de görev verdi.

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Trabzonspor karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı forma altında 100. resmi maçına çıktı. Başarılı file bekçisi, daha önce Süper Lig'de 83, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 14 ve TFF Süper Kupa'da 2 olmak üzere, toplam 99 maçta Galatasaray'ın kalesini korudu.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a konuk olan Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, geçen haftaya göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı. Bursaspor ile oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Florent Malouda, Galatasaray karşısında forma giymedi. Malouda'nın yerine, sarı-kart cezasını geçen hafta tamamlayan Zokora, Galatasaray mücadelesinde ilk 11'de forma giydi

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk bölümde oyunu rakip yarı alana yığarak, Trabzonspor üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Ancak ileride çoğalmakta zorlanan sarı-kırmızılı takım, önemli pozisyon üretemedi. Savunmada yaptığı hatalar sonrasında kalesinde ciddi pozisyonlar veren Galatasaray, tekrar kontrolü ele aldı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında Sneijder ve Selçuk'la girdiği pozisyonları değerlendiremeyen ev sahibi takım, ilk yarıda skoru değiştiremedi. Özellikle 30. dakikadan sonra kontrolü tamamen ele geçiren sarı kırmızılılarda önce Sneijder'in vuruşunu Onur çıkardı, ardından da Selçuk'un Onur'u geçen şutunu çizgide Bosingwa çıkardı.

Müsabakaya kontrollü başlayan Trabzonspor, rakibinin ilk dakikalardaki baskısını savuşturduktan sonra, hızlı ataklarla gol aradı. Bordo-mavili ekip, Colman ve Mustafa Yumlu ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Daha sonra rakibinin baskılı oyunu karşısında savunmaya çekilerek, ani ataklarla çıkmaya çalışan Trabzonspor, istediği pozisyonu bulamadı ve ilk yarıyı gol atamadan tamamladı.

İkinci yarıya Sneijder'ın geliştirdiği ataklarla hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray, Drogba ile gole yaklaştı ama Onur yine izin vermedi. 59. dakikada Henrique'nin kafa vuruşunbda Muslera müthiş bir kurtarışa imza atarken, dönen topta Sneijder'in nefis pasında Burak, maçın ilk golünü attı. Bu sezon 8. kez fileleri havalandıran golcü futbolcu, şanssızlığını da kırmış oldu.

66. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Olcan, önce Riera'yı ekarte etti, ardından kaleye gönderdi. Sabri'nin çabası yeterli olmadı ve skora denge geldi. Ancak golden hemen sonra sarı kırmızılılar bir kez daha önce geçti. Sabri'nin ortasında Selçuk dokunda, Burak arayagirdi ve Galatasaray'ı bir kez daha öne geçirdi.

GALATASARAY 2-1 TRABZONSPOR

STAT:
TT Arena

HAKEM:
Fırat Aydınus

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Gökhan, Semih, Riera (Dk. 80 Chedjou), Yekta, Selçuk (Dk. 88 Ceyhun), Sneijder (Dk. 85 Aydın), Melo, Burak, Drogba

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Mustafa, Bamba (Dk. 84 Kadir), Aykut Demir, Zokora, Colman, Yusuf (Dk. 70 Emre), Aykut Akgün, Olcan, Henrique

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Reşit Akçay

SARI KART: Dk. 45 Mustafa, Dk. 60 Zokora; Dk. 76 Colman; Dk. 80 Drogba

GOLLER:
Dk. 60-68 Burak, Dk. 66 Olcan

KIRMIZI KART: Dk. 76 Colman

Lig TV

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tebrikler Galatasaray.İzlediğim en güzel futbolu izlettirdiniz teşekkürler.Takımda gelişme var :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ne ONURmuş Arkadaş yaaaa :)
Helal olsun adama valla..

Tebrikler CİMBOMum.. Güzel bir hafta oldu bizim için.
Ayrıca 2. yarısı baştan sonra güzel bir karşılaşma oldu.. inşAllah böyle istekli ve güzel oynamaya devam ederler.

Ve Devre arasında, Güzel Transferlerle daha da iyi oluruz inşAllah...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şampiyonluk yakın, meşaleyi yakın! :D

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ohbe kendimizi buluyoruz yavaş yavaş lig sıralamasında 3. sıraya kadar yükseldik fenerin kaybettiği bir haftada 3 puan alıp puan farkını 8 e indirmek iyi oldu tebrikler aslanlar

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
trabzondan alınan 3 puan zaten çok değerliyken, fenerbahçenin puan kaybettiği haftada trabzondan 3 puan almak harika oldu.. darısı gelecek haftaların başına..

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Hem futbolda hemde baskette yendik. Bu hafta Galatasarayım güzel işler başardı. Allah yüzümüzü hep güldürsün inşallah.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Bugün güzel bir maç oynandı. Galatasarayımı da çok beğendim. Onur'u ayrıca tebrik etmek lazım.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu ülkede onur gibi bi adam varken hala milli takıma volkan cagırılırsa yuh artık volkanı 3 3 4 e katlar onur tek dez avantajı onundekı adamların ıyı olmamasıydı bu aksam adam gıbı bı defans olsa belkı onlarıda yemezdi ...

Helal olsun onur a ....

iyi bir maç izledim hem bu arada artık trabzon su colman denen cıbanda kurtulmalı bizde fernandes trabzonda bu ...

ne cıns adamlar arkadas....

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Volkan futbolu bırakana kadar mıllı kalecıdır, fatıh terımde herşey biter ahbap cavus muabbetı bıtmez

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Güzel maçtı. Galatasaray'ı tebrik ederim. Trabzonspor'a da geçmiş olsun.

Kalecilerden bahsetmişken, Trabzon'un iki tane mükemmel kalecisi vardı. Allah'a şükür birini biz aldık. Trabzon, Onur'un sözleşmesini uzattı ama elinde tutabilir mi bilmiyorum.

Volkan Demirel de Karabük maçında bayağı iyiydi.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
gs yi tebrik ederim istekli ve bolca pozisyon yakaladılar.
ben yenilgiyi hakeme bağlayacak değilim skora direkt etkisi olduğunu düşünmüyorum fakat sarı kartlarda pek nadir bukadar müsama gösterildiğini gördüm bir takıma.faul istatistikleri ne oranla kart görmeye bakılırsa ne demek istediğim anlaşılır.sadece buda değil gs li futbolcuların hal ve tabırları özellikle drogbanın kibirli ve bana kimse birşey yapamaz çirkef tavırlarını galatasaray a yakıştıramadım.
bu tür futbolcuları Türkiye'de genellikle fenarbahçede görmeye alışkındım.yazık vallahi sen dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 5 10 forvetinden birisi ol ama davranışlara bak.
bu oyuncu gs ye yakışmıyor adamlık olarak.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ne mactı yahu bu sezon izlediğim en iyi mactı ONUR ayrıca tebrik ederim harika bir kaleci macın farka gitmesini ONUR önledi macın kırılma noktasını muslera önledi iki kalecide süperdi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

gs yi tebrik ederim istekli ve bolca pozisyon yakaladılar.
ben yenilgiyi hakeme bağlayacak değilim skora direkt etkisi olduğunu düşünmüyorum fakat sarı kartlarda pek nadir bukadar müsama gösterildiğini gördüm bir takıma.faul istatistikleri ne oranla kart görmeye bakılırsa ne demek istediğim anlaşılır.sadece buda değil gs li futbolcuların hal ve tabırları özellikle drogbanın kibirli ve bana kimse birşey yapamaz çirkef tavırlarını galatasaray a yakıştıramadım.
bu tür futbolcuları Türkiye'de genellikle fenarbahçede görmeye alışkındım.yazık vallahi sen dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 5 10 forvetinden birisi ol ama davranışlara bak.
bu oyuncu gs ye yakışmıyor adamlık olarak.

Kardeşim iyide Drogbaya sallıyorsunda aykut ve mustafanın yaptıklarını görmüyordun herhalde adamlar futbol oynamıyorlardı resmen Drogbaya tokat atıyorlardı ben futbol oynamıyım gel sana durmadan tokat atım biryerde tabiki sinirlenirsin.

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Ne mactı yahu bu sezon izlediğim en iyi mactı ONUR ayrıca tebrik ederim harika bir kaleci macın farka gitmesini ONUR önledi macın kırılma noktasını muslera önledi iki kalecide süperdi.

Kardeşim iyide Drogbaya sallıyorsunda aykut ve mustafanın yaptıklarını görmüyordun herhalde adamlar futbol oynamıyorlardı resmen Drogbaya tokat atıyorlardı ben futbol oynamıyım gel sana durmadan tokat atım biryerde tabiki sinirlenirsin.
Bakınca evet biraz sert davranmış olabilirler belki ama maçın ilk dakikasından itibaren değil.. Ama drogba ilk dakikalardan beri bu maçta bir acayipti.. Hele bir pozisyonda faul kullanacak bosingwa sen drogba gel topa vur gerıye at. Bunun anlamını söyler misin ? Yani bende sertlikten yana değilim ama bu maçta drogba da bir haller vardı kabul edelim...

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43

dostum sallamıyorum maç içerisinde kasaplık bilerek sakatlama dışında sertlik herzaman var tokat atıyordu diyorsun atana zaten kırmızı kart verdi.hakeme okadar ''sövüp'' maça devam edebilen bir futbolcu türkiye de istanbul takımlarından çıkar.
maçta kim kaç faul yapmış araştır.maçta kmin dudağı patlamış müdehalelere tarafsız bak.
ben yenilgiyi hazmedemedim diye demiyorum maçı gs daha çok istedi aldı ama at gözlükleriyle bakmamak lazım olaya.
hakemler art niyetliydi bu çok açık colman köşegönderinde topu kurtarınca devam ettiren hakem colman cezasahasındaki arkadaşına asist yaparken oyunu durdurup faul veriyor gibi.

fazla tartışmaya da gerek yok hakemlerin herzaman 3 klübü korduğu bir gerçek.tüm dünyada böyle işin içine para ve siyaset girince kaçınılmaz son
o yüzden çok sinirlenmiyorum bu tiyatroya

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Bir Galatasaray'lı olarak Drogbanın dün gereğinden fazla agresif olduğunu kabul etmeliyim. Ancak maç içerisinde de değişken bir ruh hali içindeydi. Onur'u gidip tebrik etmesi bunun en bariz örneği. Drogba gibi üst düzey oyuncuları böyle bir maçta harcamak çok insafsızca. Bence, yoğun maç trafiği ve 35 yaşın yorgunluğu sezonun ilk yarısı için tükendiğinin belirtisiydi. Umarım ikinci yarı dinç bir Drogba ile karşılaşırız.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bir Galatasaray'lı olarak Drogbanın dün gereğinden fazla agresif olduğunu kabul etmeliyim. Ancak maç içerisinde de değişken bir ruh hali içindeydi. Onur'u gidip tebrik etmesi bunun en bariz örneği. Drogba gibi üst düzey oyuncuları böyle bir maçta harcamak çok insafsızca. Bence, yoğun maç trafiği ve 35 yaşın yorgunluğu sezonun ilk yarısı için tükendiğinin belirtisiydi. Umarım ikinci yarı dinç bir Drogba ile karşılaşırız.

dostum
bu linkteki videoyu izle tarafsız şekilde müdahalelere ve verilmeyen kartlara bir bak
aklıbaşında herkez bazı şeylerin farkında zaten
böyle rezaletler gelip bizi buluyor
yapılan maçtaki futbolcuların tavırları biraz agresif olarak nitelendirmek nekadar doğru,hadi maç heycanıyla görememiş olabilirsiniz ama bu videodan sonra ne demek istediğimi anlarsınız umarım.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
dostum
bu linkteki videoyu izle tarafsız şekilde müdahalelere ve verilmeyen kartlara bir bak
aklıbaşında herkez bazı şeylerin farkında zaten
böyle rezaletler gelip bizi buluyor
yapılan maçtaki futbolcuların tavırları biraz agresif olarak nitelendirmek nekadar doğru,hadi maç heycanıyla görememiş olabilirsiniz ama bu videodan sonra ne demek istediğimi anlarsınız umarım.

ben videonuzu izledim.Her ne kadar bana verilen bir cevap olmasa da Galatasaray lı olarak bu videoya cevap vermemin hakkım olduğunu düşünüyorum.

bazı şeyler abartılsada zaten genellikle fouller ve kartlar üzerinde durulmuş.Bu her maçta olan şeyler.Sizin bir tane gol olması muhtemel bir pozisyon es geçilmiş.Ama videoda Gökhan zan ı ceza sahası içerisinde tutan 2 uyanığı göremedim.

Tabiki haklı bulduğunuz şeyleri yazıcaksınız bu çok normal fakat beraberlik için oynayan bir hocanız ve sahada hiçbir varlık gösterememiş futbolcularınız adına gerçekten galibiyeti hakkettiğinize inanıyormusunuz.İstatistikler ortada.Kimin hakettiğide ortada.Sizi bir stadyumda en iyi şekilde karşılayan Galatasaray Taraftarına biraz haksızlık etmiyormusunuz.

Galatasaray takımı sizin bu maçta olanların 10 katını real madrid maçında yaşamıştır.Net 3 penaltımız verilmedi 1 ofsayttan gol yedik birde olmayan foulden gol yedik.Ama biz kalkıpta sizin kadar konuşmadık.Halbuki bu yapılanlar size olsa Düşünmek dahi istemiyorum.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ben videonuzu izledim.Her ne kadar bana verilen bir cevap olmasa da Galatasaray lı olarak bu videoya cevap vermemin hakkım olduğunu düşünüyorum.

bazı şeyler abartılsada zaten genellikle fouller ve kartlar üzerinde durulmuş.Bu her maçta olan şeyler.Sizin bir tane gol olması muhtemel bir pozisyon es geçilmiş.Ama videoda Gökhan zan ı ceza sahası içerisinde tutan 2 uyanığı göremedim.

Tabiki haklı bulduğunuz şeyleri yazıcaksınız bu çok normal fakat beraberlik için oynayan bir hocanız ve sahada hiçbir varlık gösterememiş futbolcularınız adına gerçekten galibiyeti hakkettiğinize inanıyormusunuz.İstatistikler ortada.Kimin hakettiğide ortada.Sizi bir stadyumda en iyi şekilde karşılayan Galatasaray Taraftarına biraz haksızlık etmiyormusunuz.

Galatasaray takımı sizin bu maçta olanların 10 katını real madrid maçında yaşamıştır.Net 3 penaltımız verilmedi 1 ofsayttan gol yedik birde olmayan foulden gol yedik.Ama biz kalkıpta sizin kadar konuşmadık.Halbuki bu yapılanlar size olsa Düşünmek dahi istemiyorum.
daha önceki mesajlarımı okuyun dostum.ben maçı hak ettik gibi şeyler demiyorum.şuanki başkanımızdan teknik direktör bozuntusundan zaten ilk kabahati kendimizde arıyorum.hakem yüzünden yenildik demiyorum eğer takım antranör istese hakemide yenerdi bu maçta benim serzenişim gs taraftarına da değil gs li futbolculara.

ben yakıştıramadım sahadaki kibirli nasıl olsa kart göstermiyor diye çirkeflik yapan futbolcuları gs takımına.yoksa giden 3 puandır önemli değil zaten şampiyonluk iddamızda yok birkaçyıl da olmaz bu kafayla.

seninde real madrid maçını örnek verdiğin gibi büyük takımlar öyle yada böyle kollanıyor reyting,para,basın ve taraftar etkisi kimi zaman yöneticilerin etkilerini çok net görüyoruz.

real maçındakilerin daha beterini yaşadık biz şikeyle kupamız çalındı tescillendi ama halen hakkımızı almış değiliz.hakkını arayınca da artık yozlaştırılıyor gülünç birşeymiş gibi dalga geçiliyor.
bizim başkanlarımızın bir gs,fb bjk başkanı kadar sözü geçmiyor ve gerek fenerasyonda gereksede siyasi anlamda lobimiz yoksa hakkımız olanı almayada hakkımız yok işte.

türkiye de adalet sadece büyüklere var