Ayrıldık ama, çok iyi arkadaş, çok iyi dostuz ...

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Başlıktaki cümleyi sorguluyorum. Merak etmeden duramıyorum.

''Ayrıldık ama,çok iyi arkadaşız.''
''Boşansak bile, iki dost olarak kalmayı tercih ettik.''

Bunu genelde bilen bilir, televizyon kanallarında ve özellikle magazin programlarında çok duyar insanlar.
Ünlüler ayrılır, boşanır ve nasıl becerebiliyorlarsa iki arkadaş,dost gibi kalmaya karar verirler.

Yakın dönemde bu ünlü olmayan vatandaşlar arasında da duymaya başladığım bir cümle.

Merak ediyorum iki insan aşk yaşayıp veya evli kalıp yada herneyse işte. Duygusal, bedensel, cinsel, maddi veya manevi herşeyi paylaşır iki insan. İki insan derken münasip olanı iki çifttir tabiki bu evli yada sevgili herkesin kendi kararıdır.

Ancak ilişkide birçok eskiklik var ise kafa yapıları artık uyuşmuyor ise, artık iki insan birbirine duygusal bağlamda birşey hissetmiyor ise ,ayrılma kararı alabilir ki doğrusu bu olur çoğu zaman.
Bu iki insan ayrılıyor ve arkadaş kalmaya karar veriyor. Dostuz diyebiliyorlar hatta. Ayrıldığım erkek arkadaşımı gözümün önüne getiriyorum bir an için. İki arkadaş olmuşuz ve ben onun yeni sevgilisi ile ilgili dertlerini dinliyorum, sevgilisi ile geliyor birer kahve içiyoruz. Ben ona yeni erkek arkadaşımdan bahsediyorum, tanıştırıyorum birer çay içmeye oturuyoruz. Bazende yeni sevgililerimizden dert yanıyoruz falan birbirimize.

Böyle bir dünya olabilir mi yahu? Olabilir diyende olur elbette ama ben kendi zihnimle mücadele etmeden direk soruyorum: Böyle bir yaşama şekli, böyle bir dünya olabilir mi?
Ne kadar geniş bir mide gerekir böyle bir durum için.

Evli çiftin ayrıldıktan sonra çocuklarının belli seramonileri için görüşmesini anlayabiliyorum ve çokta medenice karşılıyorumda. Dost kalmak veya arkadaş kalmak nedir ya?

Arkadaşlık ve dostluk terimlerinin birer anlamı vardır.
İnsanın arkadaşı derdini sevgilisiyle yaşadığı dramları dinleyebilir. İnsanın dostu en güvendiği kişilerden biridir, sevdiği kadını veya adamı onunla tanıştırabilir gerekirse.

İnsan ayrıldığı adamla veya kadınla dost kalıp bunları nasıl yapabilir ya?

Ayrılalım gitsin arkadaşta kalmayalım, dostta. Hayatımda yeterince dostum var, yeterince arkadaşımda mevcut. Eski sevgiliyi yeni arkadaş, kadim dost yapmaya hiç ihtiyacım yok.

Ya sizin?

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yani diyosun ki tekmeyi bastım mı defolsun bidaha da yüzümü görmesin öyle mi ;)™

tridinebandiyum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evli olupta ayrilinca yine belli bi duzeyde arkadas kalinabilir ozellikle cocuk varsa dedigin gibi fakat sevgili olupta ayrilinca arkadas kalabilmek bana samimi gelmiyor

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Daha önce sevgilim olmadığı için bilmiyorum :mrgreen:

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yani diyosun ki tekmeyi bastım mı defolsun bidaha da yüzümü görmesin öyle mi ;)™

Aynen öyle diyorum bitirdiysek bir daha karşıma çıkmasına gerek yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evlilik boş iş, bana göre

Bana görede pek ahım şahım birşey değil evlilik acelenin manası yok benim için mesela.

Daha önce sevgilim olmadığı için bilmiyorum :mrgreen:

Olduğu zaman sıkı ağrı kesicilere ihtiyacın olacak baş ağrısı için :lol:

tridinebandiyum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence bu arkadas kalma mevzusu haftada bir sevgili degistirenler yuzunden cikmistir :D bence oldukca ciddi bi mevzuyu caciga ceviriyolar

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bence bu arkadas kalma mevzusu haftada bir sevgili degistirenler yuzunden cikmistir :D bence oldukca ciddi bi mevzuyu caciga ceviriyolar

Bu tiplere rica edelim ayrılmasınlar lütfen :D böyle bir düzen ciddi bir konu bu kadar cıvıklaşmasın böylelikle.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Aynen öyle diyorum bitirdiysek bir daha karşıma çıkmasına gerek yok.

Bana görede pek ahım şahım birşey değil evlilik acelenin manası yok benim için mesela.

Baş ağrısı yapıyorsa neden sevgili ediniyorsunuz :)

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Baş ağrısı yapıyorsa neden sevgili ediniyorsunuz :)

Doğanın kanunu bile dişi ve erkek üzerine yazılı, napabilirsinki ömrü boyunca yalnız yaşabilirmi insan, yaşayanlarda vardır gerçi ama hayatın kanunu değilmi bu sence?

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Doğanın kanunu bile dişi ve erkek üzerine yazılı, napabilirsinki ömrü boyunca yalnız yaşabilirmi insan, yaşayanlarda vardır gerçi ama hayatın kanunu değilmi bu sence?

Doğanın kanunu ona lafım yok :) Fakat seviyorsan, birşeylerini o insanla paylaşıyorsan o kişi nasıl baş ağrısı yapar ki ? Biryerden sonra tahammül sınırlarını zorluyor sanırsam. Olmayınca bilemiyor tabi insan. Sadece yorum benimkisi. Kusura bakma :)

idntcare

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Haytımda gördüğüm en buyuk yalan. Birşeyleri paylaştığın ınsanın ılerde farklı ınsanlarla olmasını samımıyetle ızleyemezsın rahatsız olursun karsındakı de yanındakı de aynı sekılde hısseder.Ilerde aynı ortamda tabı kı bır merhaba olur ama o kadar bence fazlası zarar :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Evet biz arkadaşız..:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Değişik sosyal çevreye sahip insanların daha doğrusu geniş insanların yeni takılma yöntemi bunlar.

Zamanında eski kız arkadaşım en azından arkadaş kalalım demişti.
Gerenk yok dedim ve mevzuyu kapattım.

Evliysen ve çocuğun varsa tabiki anlarım. Diğer türlü hayır.

Haha :D Siz kadınlar nasılda biliyorsunuz kendinizi :D Saniyede 500 kelimelik dırdır kapasitesi olan canlılara bu yönden saygı duymak işten bile değil :D

Düşünün ey ahali, biz kadın dırdırı çekmek zorunda kalan, ezilen, zavallı, biçare erkek neslinin halini düşünün :D