Windows Phone ------ Uygulamalar

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Google. Android 950000, Windows Phone 170000 neredeyse 6 kat daha fazla uygulama var bu sıkıntı yaratıyor mu ?

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sadece az ve öz:)) androiddeki o uygulamaların yarısından fazlası çöp zaten...

androidde kullandığın tüm uygulamalar artık windows phoneda da var, eksiklik yaşamazsın emin olabilirsin..

hatta windows un artıları var... bi kere kamerasındaki lens uygulamaları.. denemeden anlayamazsın o kadar söylüyorum..

windowsla olan senkronizasyonu... benim bilgisayarım windows 8.. müthiş uyum içinde çalışıyo telefonumla bilgisayarım... kablo takmıyorum çoğu zaman:)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

he bi de yerleşik olarak gelen office uygulamaları var tabi... bi telefona göre profesyonel ve stabil sayılır... excel word vs. vs. bilgisayarındaki office programlarıyla da senkron çalışıyo... yani telefonda hazırladığın bi word dosyasını kabloyla bilgisayarına göndermeden kendi bulut sistemi sayesinde görebiliyosun

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:D

Windows Phone'da hep kalite yazılımlar yok.

doğru olabilir kısmen..

ancak bahse girerim şu an telefonunda olan tüm programların aynısı vardır... birkaçının aynısı yoktur belki ama firması farklı olan bi şirket yapmıştır.. eşdeğeri vardır... mağdur olmazsınız hiçbişekilde

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Android ile ilgili yazıyorum. Android'i mağazası ya da marketi her neyse işte onun için tercih etmeyi düşünenler mutlaka okusun.

Android'in uygulamalarının çok büyük kısmı çöp.
Bu android'in mağazası dedikleri şey gerçekten hiçbir işe yaramayan ve birbirinin kötü kopyalarından ibaret gereksiz bir data yığını.
Reklamdan geçilmiyor.
Reklam içermeyen ücretsiz uygulama bulmak çok zor.
Reklamsız uygulamalar genelde ücretli oluyor.
Reklam manyaklığı almış başını gidiyor.
Reklamsız uygulama bulsanız bile, uygulama azıcık popülerleşince güncelleyip reklam ekliyorlar.
Uygulamaların büyük kısmı da gizliliği ihlal edecek özel izinler istiyor. Mesela sıradan bir oyun SMS'lere erişmek isteyebiliyor ya da SMS ile alakası bulunmayan bir uygulama senden bunu isteyebiliyor.
Kaldı ki başka neler neler isteyen uygulamalar var. Çok basit işlevleri bulunan uygulamalar aklına gelebilecek tüm izinleri istiyor.
İzinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zararlı bir uygulama çok hassas izinler isterse ve yüklerseniz işte o zaman başınıza belayı alırsınız.
Oyunlar ve uygulamalar diğerlerinin marketlerine nazaran biraz daha ucuz ya da bedava olarak yayınlanıyor.
Bedavaların içi genelde reklam dolu. Reklamsız bedava bulmak zor ve zaman alıyor.
Korsan kullanmak istersen de (ki bana göre güvenliği riske atmaktır) çok rahat korsan oyun ya da uygulama çalıştırabiliyorsun (benim ilgi alanım değil).
Reklam ve uygulama iznine çözüm getiren ama root gerektiren birkaç uygulama mevcut. Reklam engelleyicileri mağazada bulamayabilirsiniz.
Android'in uygulama mağazasından reklam engelleyiciler de kaldırılıyor, yayınlanmıyor bildiğim kadarıyla. Sadece güvenlik duvarı işlevi görerek uygulamanın internet bağlantısını kesip reklamları götermesine izin vermeyen 1-2 uygulama mevcut ama bu da o uygulamanın çevrimiçi özeliklerinden yararlanamamak demek.
Ayrıca uygulamalara ve oyunlara yazılan yorumlara ve verilen puanlamalara kanma çünkü gerçekten amaçsız ve saçma bir puanlama yapılıyor.
Beğendim 1 yıldız, kötü olmuş 5 yıldız, yorumum üstte olsun 1 yıldız, yorumum altta olsun 5 yıldız, hikaye yazıyor 1 yıldız/5 yıldız. Dikkat ederseniz 2,3 yıldız az veriliyor.
Yorumlardan/puanlamalardan uygulamanın/oyunun iyi olup olmadığını anlaması bile zor. Bu böyle acayip bir yer.

Hepsi mi kötü diye soracak olursan, hayır. Çok güzel uygulamalar da mevcut ama yukarıda yazdıklarımı görmemezlikten gelmem için yeterli değil.
Uygulama çokluğu gerçekten avantaj sağlamaz. Çeşitlilik sağlar.
Bu arada uygulamaların çöp olduğunu söylemiş miydim?

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Android ile ilgili yazıyorum. Android'i mağazası ya da marketi her neyse işte onun için tercih etmeyi düşünenler mutlaka okusun.

Android'in uygulamalarının çok büyük kısmı çöp.
Bu android'in mağazası dedikleri şey gerçekten hiçbir işe yaramayan ve birbirinin kötü kopyalarından ibaret gereksiz bir data yığını.
Reklamdan geçilmiyor.
Reklam içermeyen ücretsiz uygulama bulmak çok zor.
Reklamsız uygulamalar genelde ücretli oluyor.
Reklam manyaklığı almış başını gidiyor.
Reklamsız uygulama bulsanız bile, uygulama azıcık popülerleşince güncelleyip reklam ekliyorlar.
Uygulamaların büyük kısmı da gizliliği ihlal edecek özel izinler istiyor. Mesela sıradan bir oyun SMS'lere erişmek isteyebiliyor ya da SMS ile alakası bulunmayan bir uygulama senden bunu isteyebiliyor.
Kaldı ki başka neler neler isteyen uygulamalar var. Çok basit işlevleri bulunan uygulamalar aklına gelebilecek tüm izinleri istiyor.
İzinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zararlı bir uygulama çok hassas izinler isterse ve yüklerseniz işte o zaman başınıza belayı alırsınız.
Oyunlar ve uygulamalar diğerlerinin marketlerine nazaran biraz daha ucuz ya da bedava olarak yayınlanıyor.
Bedavaların içi genelde reklam dolu. Reklamsız bedava bulmak zor ve zaman alıyor.
Korsan kullanmak istersen de (ki bana göre güvenliği riske atmaktır) çok rahat korsan oyun ya da uygulama çalıştırabiliyorsun (benim ilgi alanım değil).
Reklam ve uygulama iznine çözüm getiren ama root gerektiren birkaç uygulama mevcut. Reklam engelleyicileri mağazada bulamayabilirsiniz.
Android'in uygulama mağazasından reklam engelleyiciler de kaldırılıyor, yayınlanmıyor bildiğim kadarıyla. Sadece güvenlik duvarı işlevi görerek uygulamanın internet bağlantısını kesip reklamları götermesine izin vermeyen 1-2 uygulama mevcut ama bu da o uygulamanın çevrimiçi özeliklerinden yararlanamamak demek.
Ayrıca uygulamalara ve oyunlara yazılan yorumlara ve verilen puanlamalara kanma çünkü gerçekten amaçsız ve saçma bir puanlama yapılıyor.
Beğendim 1 yıldız, kötü olmuş 5 yıldız, yorumum üstte olsun 1 yıldız, yorumum altta olsun 5 yıldız, hikaye yazıyor 1 yıldız/5 yıldız. Dikkat ederseniz 2,3 yıldız az veriliyor.
Yorumlardan/puanlamalardan uygulamanın/oyunun iyi olup olmadığını anlaması bile zor. Bu böyle acayip bir yer.

Hepsi mi kötü diye soracak olursan, hayır. Çok güzel uygulamalar da mevcut ama yukarıda yazdıklarımı görmemezlikten gelmem için yeterli değil.
Uygulama çokluğu gerçekten avantaj sağlamaz. Çeşitlilik sağlar.
Bu arada uygulamaların çöp olduğunu söylemiş miydim?

güzel noktaya değindin yıldız verme konusunda...

windows phone mağazası o konuda çok iyi bence.. yorumları her zaman okurum.. yazanların birçoğu bilinçli... örneğin: süper uygulama ancak 4 yıldız veriyorum.. 1 yıldızı da türkçe olmamasından kırıyorum.. 1 yıldızı nerden kırdığını bile söylüyo bazıları:)) bunların örneği çok fazla... tabi ileri derecede aptal insanlar yok değil tabi ki var... play storedan daha iyi olduğunu söyleyebilirim o konuda

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşımın da Windows Phone telefonu var Mağazasında androidin popüler uygulamalarının çoğu yok.
Ama Androdin çöp uygulama sayısına oranlar daha az çöp uygulama var.
Zaten Windows Phone daha 1 yaşında Android ise 4-5 yaşında.