xperia sp 4xhd yi toz eder ama root yapman gerekecek
ikisi arasında kaldıysan xperia sp ama ikiside bi işe yaramaz.
peki bu xperia sp diyen arkadaşlar neden acapa xperia sp diyorlar yani bunun bi sebebi olmalı bu sebep öznelmi yoksa nesnelmi yani neden sp diyorsunuz, 4x hdnin işlemci sayısı daha fazla, dahili depolaması daha fazla, ekranı daha kaliteli ve büyük ama siz nedense xperia sp diyorsunuz çok enteresan
Ram konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama 2gb almak daha mantıklı .Note 2 desem? Ram sıkıntı yani Sp de. Ya da nexus 4 kesinlikle. Sonuçta 1 gb ram gerçekten yetersiz. Ayrıca Sp de toz kaçması , falan var diyorlar. Sizin yerinizde olsam Nexus 4 alırdım. Phablet seviyorsanız ve büyük gelmiyorsa Note 2.
Ram konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama 2gb almak daha mantıklı .
Bu arada toz kaçması gibi bir sorun yaşamadım belirteyim.
Diyorsun demedim zaten. Öyle bir sorun varsa bile bende yok . Bunu demek istedim.Fark ettiyseniz toz kaçıyor demedim, (diyorlar) tabirini kullandım. Forumda bir arkadaş konusunu açmıştı. Ayrıca; vine, viber, tango, facebook, twitter gibi uygulamalar yüklü olsun bakayım 1gb yetiyor mu yetmiyor mu.
Kameralarda çözünürlük yani mp büyüklüğü önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü , diyafram genişliği , lens vs vs özelliklerXperia sp 'mini' adıyla geçmiyor ama o sınfta oldugu için kesinlikle sınıfındaki en başarılı telefon denebilir.ancak büyük demezsenın note2 de düşünebilir veya nexus4.Eger multimedia ve kamera özellikleri benim için önemli dersenız bu konuda lg optimus g de iyi bi tercih olabilir nexus 4 le aynı donanımı kullanıyor ram gene 2gb hem kamerası 13mp,kamerada mp boyutu önemli değil diyen arkadaşlar olacaktır ancak optimus g nın kamerasının lenside çok iyi yani nexus4 e göre kamera yonunden üstün ayrıca multimedia özellikleri ve kulalık çıkışı daha iyi,hem bazı kullanıcı yorumlarında optimus g nın nexus4 e göre oyun performansının daha iyi oldugu söylenıyor ama ne kadar dogrudur bilmem.zamanım var beklerım dıyorsan 2014 de yapılacak etkinlikte lg g2 mini tanıtılacagı söylentileri var beklerim dersen g2 minide çok iyi gelecek s800 adreno330 2gb ram felan deniliyor
aynen haklısınız hocam ama biz burda söz konusu nexus4 oldugu için diger modellerle karşılaştırma yapmadık,nexus4 den iyi oldugunu bariz ortada,telefon tercihi yapıcak olan arkadaş optimus g yide düşünsün biKameralarda çözünürlük yani mp büyüklüğü önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü , diyafram genişliği , lens vs vs özellikler
Optimus G ninde kendisine yakında tarihte çıkan rakipleri düşünüldüğünde Xperia Z , Galaxy S4 , Htc One gibi Optimus G nin kamerası vasatı aşamıyor .
Ha bu böyle değil derseniz bir Lumia 920 ile falan karşılaştırın .
Optimus G nin diyaframı geniş olmadığından o kadar fazla ışık toplayamıyor kamerası sıkıntılı .
Kameralarda çözünürlük yani mp büyüklüğü önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü , diyafram genişliği , lens vs vs özellikler
Optimus G ninde kendisine yakında tarihte çıkan rakipleri düşünüldüğünde Xperia Z , Galaxy S4 , Htc One gibi Optimus G nin kamerası vasatı aşamıyor .
Ha bu böyle değil derseniz bir Lumia 920 ile falan karşılaştırın .
Optimus G nin diyaframı geniş olmadığından o kadar fazla ışık toplayamıyor kamerası sıkıntılı .
Ultrapixel in tek eksiği o değilki hem diyaframı f/2.0 yapmışlar üzerinede piksel genişliğini 3 katına çıkarmışlar buna bağlı olarak renk vermesi için çok büyük bir sensör kullanması gerekirdi e kamera sensörünün boyutu akıllı telefonlarda malum. Dolayısıyla yanlış bir yol izlemiş oldular. Işık aldıkça görüntüde detay artar fakat renk optimizasyonunu sağlaması için büyük algılayıcı , sensörler lazım bunuda yapamadı bu yüzden sıkıntı oldu kısacası .Yalnız arkadaş Optimus G ve Nexus 4 ü karşılaştırmış ve doğru demiş ama sizin söylediğinizde kısmen doğru kamerada her şey MP değil ama mp nin de önemi vardır mesela hTC One ın kamerasının rakiplerine göre alt seviyede olmasının nedeni 4 MP olmasıdır bundan dolayı fotoğrafları rakiplerine göre az detaylı çeker tabi Ultrapixel teknolojisinin yeni ve gelişmemiş olmamasıda sebeplerden biri