Telefonumun androidini yükselticektim cihazım bozuldu

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonumun androidini yükselticektim cwm moduyla cwm modu uyulu kernelim olmadiği için cwm modu acilmiyordu, siyah kernel i yükledim v6.0.1.2-Siyahi i yüklendi bi şekilde mobil odin ile hallettim sadece kernel , şimdi açtim telefonu acilmiyor samsung galaxy s2 yazis igeliyor gidiyor sonra telefon kapaniyor recovery mod a geliyor ordan reboot wipe data felan yapsamda bişi olmuyor en fazla kapaniyor geri ayni şekilde napicam ya bittim ben gittimi telefonum :( sd karta rom yukledim onu install zip ile yapicam yukluyo gibi oluyor geri recovery modun ana menüsüne geliyor napicam off allah askına yardim edin :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve factory reset atarken wipe reset yani recovery den reset güzelce giderken altta yazilar birden şu cikiyor
error mounting /sdcard/.android_secure!
ve skibbing format yani format iptal edildi diyor napicam

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Sammobiledan stock romu indirip Odinle flashlarsan düzelir. Olmadı philiz touch cwm yi flashlayıp komple herşeyi sil. ( mount and storage den system data cache ne varsa artık ) sonra stock romu yükle.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sammobiledan stock romu indirip Odinle flashlarsan düzelir. Olmadı philiz touch cwm yi flashlayıp komple herşeyi sil. ( mount and storage den system data cache ne varsa artık ) sonra stock romu yükle.
odin telefonumu download modunda okumadiği için ( cidden herşeyi denedim imei klonlu o yuzden okumuyor ) odin ile yapma şansım yok
stock rom u sd cart a atsam recovery den yüklesem install zip felan kısmı siyah kernel oldu telefon cünkü
odin ile şansım yok napmam gerek

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Siyah kernel olayıyla ilgili pek bir bilgim yok stock romu install zipden deneyebilirsin.
Benim başımada böyle bişey gelmişti note 2 telefonum var boot ekranında kalıyordu. bende philiz cwm yi flashladım (sen bunu install zipden yapabilirsin şuan) ondan sonra tüm telefonu sildim. Boot kısmı system kısmı telefon sıfır fabrika çıkışlı gibi oldu.
Sende Cwm nin mounts and storage kısmında ki herşeyi formatla ardından dalwik cache le wipe cache yap telefonda birşey kalmasın ondan sonra tekrar dene.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani install zip ile philiz cwm i yükleyim, sonra cwm den mounts and storage kısmında herşeyi formatliyim tüm dalwikleri yapiyim tekrar acayim?,
dediğin işlemi suan yapamiyorum bi kaçtanesinde error veriyor philiz'kini yüklediğimde aynı hatayı verirse hocam?

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bende cwm kullanıyordum bi ara philiz de hiç bir sorun yaşamadım ama senin bir şekilde tüm sistemi silmen lazım. Hangileri hata veriyor ? Format system mı ?

sam0839h.jpg

Burada ki Format Data > System > Cache > Preload u yapabiliyor musun ?

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cwm-based recovery v6.0.1.2 -siyah benimki bu ve senin attiğin fotodaki gibi değil, mounts and storage menusune girdiğimde o fotodaki şeyler cikiyor
format/ system data ve cache var 3 ü ayri olarak ücünüde format dediğimde altta done cikiyor ?

ve o listede preload yok hocam

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Tamam o üçünü yaptında done çıkıyorsa içindekiler silinmiştir. Dalvik cache ile wipe cache i de yap. Telefonu yeniden başlatsanda bişey olmaz zaten. bunları yapınca download modu bi dener misin çalışıyor mu diye ?

Bu arada benim çıkmam lazım yarın sabahtan tekrar bakarım. Download gene çalışmıyorsa costum romu ve ya stock romu install from zip den dene bakalım. Kolay gelsin dostum

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dalvik-cache sadece şurda geçiyor ; wipe 2ndROM Dalvik-cache ona basincada bişi olmuyor

peki sagol dostum ama anlamadiğim bu kadar basitmi çöpe mi gitti telefonum şimdi telefoncular halledermi bu kadar basit olmamali bi kernel attim diye telefon çöp mü oldu atabilirmiyim çöpe yani kurtarılmazmi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
dalvik-cache sadece şurda geçiyor ; wipe 2ndROM Dalvik-cache ona basincada bişi olmuyor

peki sagol dostum ama anlamadiğim bu kadar basitmi çöpe mi gitti telefonum şimdi telefoncular halledermi bu kadar basit olmamali bi kernel attim diye telefon çöp mü oldu atabilirmiyim çöpe yani kurtarılmazmi

format system yaptıysan telefondaki sistem verilerini silmişsin demektir. telefonun açılmaması normal.
odin telefonu driver yüklü olmadığı için görmüyor olabilir veya işletim sistemin win8 yada 8.1 ise driver yüklemede sıkıntı yaşarsın. başka bilgisayarda yükleme yapmayı dene şansın varsa.

veya cwm den yükleyebileceğin bi stock rom bulup yükleyebilirsin

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driverlerde sıkıntı yok olsa normal mod da okumazdi hocam kies kurup son driverleri yüklememe ragmen öyle
telefon imei klonlanmiş imei ondan dolayi görmeyebilirmi odin?

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Korkma telefon gitmemiş. indirdiğin rom ve kernelinde birbiriyle uyumlu olması lazım. Öyle her kernel her romda çalışmaz.

Eğer uyum konusnda eminsen. Format system ,format data format cache, yaptıktan sonra zipi yüklemeyi dene.
Yükleme işlemi bittikten sonra reboot et ve birkaç dakika bekle. İlk açılışta telefon hemen açılmaz çünkü. Bazen 4-5 dakiakyı bile bulabiliyor.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben telefona sadece kernel attim ve rom um ayni idi ve sanırım o kernel o romla uyumlu değil ve o yuzden acilmiyor aynen kernel romla uyumlu değil sorunum bu , system cache data felan sildim şimdi napmam gerek ?

[h=1]SiyahKernel S2-v6.0beta5 bu kerneli indirdim, ve This kernel is only for Samsung JB ROM (No ICS support anymore). Although the kernel boots CM10.1 I will not support it until I fix dualbooting. yaziyor ve benimki jb rom değildi ics da değil gb rom idi[/h]

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ben telefona sadece kernel attim ve rom um ayni idi ve sanırım o kernel o romla uyumlu değil ve o yuzden acilmiyor aynen kernel romla uyumlu değil sorunum bu , system cache data felan sildim şimdi napmam gerek ?

SiyahKernel S2-v6.0beta5 bu kerneli indirdim, ve This kernel is only for Samsung JB ROM (No ICS support anymore). Although the kernel boots CM10.1 I will not support it until I fix dualbooting. yaziyor ve benimki jb rom değildi ics da değil gb rom idi

peki sonradan yüklemeye çalıştığın rom cm10 (Android 4.1.2) mi?

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
JB romlari için kernel idi yüklediğim sadece o siyah kernelde sadece jb deymiş benimkide jb değil rom yüklyemedim ki sadece kernel böyle telefonu sarj ederken bile o pilin resmi değişti ama acilmiyor işte

blackwolf35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
JB romlari için kernel idi yüklediğim sadece o siyah kernelde sadece jb deymiş benimkide jb değil rom yüklyemedim ki sadece kernel böyle telefonu sarj ederken bile o pilin resmi değişti ama acilmiyor işte

Cihazinda gb orjinal rom yukluyse senin yukledigin siyah kernel jb icin ama jb icin olan kerneli nasil olurda gb yukleyebildin anlayamadim bu tarz kernelleri once orjinal 4.1.2 jb yuklemelisin daha sonra siyah kerneli yukleyebilirsin pc odin calistirman gerekir eger pc Samsung kies yukluyse kaldirman gerekiyor

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Dotum günaydın. kernel cleaner yapmışsın sanırım. Olay biraz karıştı ben sıralamalı şekilde tekrardan bi anlatayım sende yap bunları.
*Clenaer yaptığında herşey (system, sdcard...)unmount olmuş olabilir onları mount yap önce
1-) Cwm ye girip Mounts & Storage'dan sırayla format data - cache - system yap. Format SD yide yap derim ama bazı cwm ler sd yi Hafıza kartı gibi görebiliyor o yüzden hafıza kartını çıkarıp yap.
2-) Dalwik Cache
3-) Wipe Cache Partition
4-) Wipe Data / Factory
Bunları yaptığında zaten herşey gitmiş olucak. Sonra ODİN ile dene bir normal şartlarda odin in telefonu görmesi lazım. Eğer ODİN görmüyorsa stock romu cwm den flashlaman lazım. Telefon bi kernel le çöp olmaz belli ki bir uyumsuzluk var. Cevabını beklemekteyim.

Philizi flashlar isen bu cwm de bir özellik var seninkinde var mı bilmiyorum. Wipe / Data yı seçince Clean to Install a New Rom diye bir seçenek var. Elde ne varsa formatlıyor, bu yüzden philizi önerdim.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dotum günaydın. kernel cleaner yapmışsın sanırım. Olay biraz karıştı ben sıralamalı şekilde tekrardan bi anlatayım sende yap bunları.
*Clenaer yaptığında herşey (system, sdcard...)unmount olmuş olabilir onları mount yap önce
1-) Cwm ye girip Mounts & Storage'dan sırayla format data - cache - system yap. Format SD yide yap derim ama bazı cwm ler sd yi Hafıza kartı gibi görebiliyor o yüzden hafıza kartını çıkarıp yap.
2-) Dalwik Cache
3-) Wipe Cache Partition
4-) Wipe Data / Factory
Bunları yaptığında zaten herşey gitmiş olucak. Sonra ODİN ile dene bir normal şartlarda odin in telefonu görmesi lazım. Eğer ODİN görmüyorsa stock romu cwm den flashlaman lazım. Telefon bi kernel le çöp olmaz belli ki bir uyumsuzluk var. Cevabını beklemekteyim.

Philizi flashlar isen bu cwm de bir özellik var seninkinde var mı bilmiyorum. Wipe / Data yı seçince Clean to Install a New Rom diye bir seçenek var. Elde ne varsa formatlıyor, bu yüzden philizi önerdim.

1)evet kernel cleaner.zip vardi onla yaptim ve herşey ok demişti,
cwm girip dediğin 3 şeyi formatladim done! dedi oldu sanirim format sd card yerine exeternalsd mi ne dedi odur herhalde onuda format dedim error mount sd card dedi takıli olmadiğindan formatlanmadi sanirim
2) yaptim herhalde
3) tamamdir
4 ) da error android source! fln filan dedi
ama telefonu tamamen temizledim galiba o baştakı data system cache yi formatladi cünkü done dedi

arkadaşi bekliyom telefonunu alcam uygun rom ve philizi yüklicem ve sonuclari bildircem :(

Cihazinda gb orjinal rom yukluyse senin yukledigin siyah kernel jb icin ama jb icin olan kerneli nasil olurda gb yukleyebildin anlayamadim bu tarz kernelleri once orjinal 4.1.2 jb yuklemelisin daha sonra siyah kerneli yukleyebilirsin pc odin calistirman gerekir eger pc Samsung kies yukluyse kaldirman gerekiyor

samsung kies kaldirdim driverler tam download modunda okumuyor telefonu bende anlamadim klonlu imei var galiba o yüzden okumuyor ne yaptiysam olmadi okumuyor normal modda okuyordu download a geçince okumuyor

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SON EDİT :( uyumlu rom bulsam bile zip ile yüklerken
E:Can't open /sdcard/rom dosyasi .zip (bad) Installation aborted yaziyor tüm romlarda böyle odin kullanın demeyin odinde olmuyor

E:Can't open /sdcard/rom dosyasi .zip (bad) Installation aborted :( bittim , gitt itelefon galiba

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Gitti deme E: cant open demenin iki anlamı var.
1-) Mount and storageden unmount olmuş olabilir. Cwm ye gir unmuont sonra mount yap
2-) Bozulmuş olabilir ona yapcak birşeyimiz yok :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dün güncelleme yapabilmek için yalvarıyordun. Bugün ise eski haline getirebilmek için :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
SON EDİT :( uyumlu rom bulsam bile zip ile yüklerken
E:Can't open /sdcard/rom dosyasi .zip (bad) Installation aborted yaziyor tüm romlarda böyle odin kullanın demeyin odinde olmuyor

E:Can't open /sdcard/rom dosyasi .zip (bad) Installation aborted :( bittim , gitt itelefon galiba

Bana anlatır mısınız, odin nasıl açılmaz. Galaxy S2 kullanırken defalarca yanlış işlem yaptım custom rom yüklerken. Her sorunuma odin yardımcı oldu, stock a geri döndüm. Odin arızalı,açılmıyor ise sorun ana kartta, değişmesi lazım. Tabi bunun ile birlikte imei yenilenecek çakma olduğu için. Maliyet 400 tl gibi bir şey toplam.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ana kartı bozacak kadar napmiş olabilirim ki odin telefonu normal modda okuyor download modunda okumuyor sorun o pc de okuyor normal mod de download a gecince bilinmeyen aygit diyor ?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ana kartı bozacak kadar napmiş olabilirim ki odin telefonu normal modda okuyor download modunda okumuyor sorun o pc de okuyor normal mod de download a gecince bilinmeyen aygit diyor ?

Rom-kernel uyumsuzluğu en bilinen sebeplerden biridir. Usb jig ile cihazi download moda sokmayı deneyin, sonuç alamazsanız tek çare ana kart değişimi.

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakart gitti ozaman kesin unmount yapincada bişi değişmiyor bittim ben tamam bittim...

telefoncuya anlattım bost mu boot mu ne çöktü dedi 35 tl masrafi olur dedi güvenmekten baska carem kalmadi verdim gitti

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Odin versiyonunu değiştirmeyi deneyin ya da bilgisayarda eksik driver sorunu olabilir. Odinin görmesi lazım

mustafa938

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anakart gitti ozaman kesin unmount yapincada bişi değişmiyor bittim ben tamam bittim...

telefoncuya anlattım bost mu boot mu ne çöktü dedi 35 tl masrafi olur dedi güvenmekten baska carem kalmadi verdim gitti

download mod açılıyormuydu ?? eğer açılmıyor ise bir kablo varo kabloyla açılıyor sonrada pc bağlayıp stock rom at bitti

Sweatnothing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Odin versiyonunu değiştirmeyi deneyin ya da bilgisayarda eksik driver sorunu olabilir. Odinin görmesi lazım
Odin in iki sürümünüde denedim,driverlerde tam tam olmasa normal mod da niye okusun
download mod açılıyormuydu ?? eğer açılmıyor ise bir kablo varo kabloyla açılıyor sonrada pc bağlayıp stock rom at bitti
download mod a giriyo recory de giriyo ama download modunda odin okumuyor driver tamam
usb jig diyosun o en son alternatiflerim umarım ona gerek kalmaz telefoncuya verdim telefonu

mustafa938

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Odin in iki sürümünüde denedim,driverlerde tam tam olmasa normal mod da niye okusun

download mod a giriyo recory de giriyo ama download modunda odin okumuyor driver tamam
usb jig diyosun o en son alternatiflerim umarım ona gerek kalmaz telefoncuya verdim telefonu

hangi işletim sistemini kullanıyordun peki ??