Galaxy S4 Overclock için Uygun Kernel ?

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce Sıfır Galaxy S4 aldım ve telefonu almadan önce LG G2 ve Galaxy S4 arasında kalmıştım ama eski bir S3 kullanıcısı olarak samsungdan şaşmiyim dedim ama şuan hafif bir pişmanlık var üstümde zira LG G2 Benchmarklarda s4'ü neredeyse ikiye katlıyor.Bende bu pişmanlığı biraz olsun azaltmak için telefona Overclok yapmaya karar verdim.Araştırmalarıma göre bu Setcpu tarzı programlarla işlemci hızını arttırmak için bir kernel gerekiyor.Ama ben,m bu Overclock,kernel gibi konular hakkında hiçbir bilgim yok.Telefonum Rootlu şimdi bana bilen bir arkadaşım,kardeşim bu overclock için gerekli olan yapılması gereken herşeyi ayrıntısıyla zarar ve yararlarıyla anlatırsa çok sevinirim teşekkürler.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Overclock un amacını bilmek lazım yapmadan önce. Huawei ideos x5 ve S2 kullanırken yapıyordum, çünkü işlemci ve grafik Kartı yetmiyor artık yeni oyunlara. Sizin Telefonunuzda zaten yeterli işlemci gücü ve grafik Kartı var. Antutu da yüksek puan alınca ne olacak merak ediyorum. Ha illaki overclock yapacam diyorsan birkaç tüyo vereyim ;

xda develpers tan I9500 andoid development kısmından bakabilirsiniz kernel ve Custom romlara.

ismailyigit40

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuları iyi bilmiyorsanız uzak durmanızı tavsiye ederim. Overclock işlemi ( bu işlem için uygun olan kernelle ) işlemcinin voltajını artırmak suretiyle işlemci frekansı yükseltiyorsunuz. HTC One cihazımı 1,7 Ghz. den 2.2 Ghz. e çıkartıp Antutu testine aldığımda cihaz full brick oldu. ( Ana kart yanmış ) Karar sizin.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Overclock öyle basit bir işlem değil . İşlemci, ana kart yanma tehlikesi var .
Zaten elindeki alet s4 daha neyine yapacaksın ki ? Overclock dediğin galaxy s e yapılır s2 ye yapılır vs . Eskimiş cihazlara bir nebze performans sağlaması için .

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Haklısınız arkadaşlar sağolun

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bak ne dicem s4ü sat gittigidiyorda g2 1299tl ordan al hiç uğraşma

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bak ne dicem s4ü sat gittigidiyorda g2 1299tl ordan al hiç uğraşma

Telefonu alalı 1 hafta olmadı :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar Gangster Vegas oyununda kasmalar yaşıyorum ayarlar en sonda bu normalmi sizce ?

HSYN89N

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Telefonu alalı 1 hafta olmadı :(

Arkadaşlar Gangster Vegas oyununda kasmalar yaşıyorum ayarlar en sonda bu normalmi sizce ?
Fabrika ayarlarına dönmeni tavsiye ederim birçok arkadaşım böyle sorunlar yaşadı ve fabrika ayarlarına döndüklerinde yaşadıkları sorunlardan eser kalmadı :)

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fabrika ayarlarına dönmeni tavsiye ederim birçok arkadaşım böyle sorunlar yaşadı ve fabrika ayarlarına döndüklerinde yaşadıkları sorunlardan eser kalmadı :)

Telefonu daha yeni güncelledim 4.3 yükledim rootladım knox gibi boş yere ram yiyen uygulamaları sildim telefonun şuan fabrika ayarlarından daha iyi olması gerekmiyormu ? :(

HSYN89N

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Telefonu daha yeni güncelledim 4.3 yükledim rootladım knox gibi boş yere ram yiyen uygulamaları sildim telefonun şuan fabrika ayarlarından daha iyi olması gerekmiyormu ? :(
Sen yinede dön bence arkaş kutudan açtığında kastı fabrikaya çevirdi düzelmişti :/

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
android 4.3 için root nasıl yapılıyor ben şuan sadece 4.2.2 için biliyorum bu arada las vegas oyununda benimde ayarlar full ken kasmalar oluyo

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
android 4.3 için root nasıl yapılıyor ben şuan sadece 4.2.2 için biliyorum bu arada las vegas oyununda benimde ayarlar full ken kasmalar oluyo

http://www.youtube.com/watch?v=7lASWC0uEpY Bu video'dan yararlanarak yaptım sorunsuz.

Arkadaşlar şuan android 4.3 yüklü bilgisayar kullanmadan Telefondan 4.3 Türkiye romunu indirip yükleyebilme imkanım var mı ? fabrika ayarlarına dönerek değilde komple sıfırlamak istiyorum.

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
http://www.youtube.com/watch?v=7lASWC0uEpY Bu video'dan yararlanarak yaptım sorunsuz.

Arkadaşlar şuan android 4.3 yüklü bilgisayar kullanmadan Telefondan 4.3 Türkiye romunu indirip yükleyebilme imkanım var mı ? fabrika ayarlarına dönerek değilde komple sıfırlamak istiyorum.
telefonu Wipe yapman lazım güç-ses açma ve orta tuşa yani ev tuşuna basılı tut telefon kapalıyken ordan factory reset de

telefonu Wipe yapman lazım güç-ses açma ve orta tuşa yani ev tuşuna basılı tut telefon kapalıyken ordan factory reset de

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Yine telefon kasıyor teraneleri. Siz telefonu aldığınızdan itibaren önbelleği düzenli temizlemezseniz ve rami temiz tutmazsanız tabi kasacak cihaz.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce Sıfır Galaxy S4 aldım ve telefonu almadan önce LG G2 ve Galaxy S4 arasında kalmıştım ama eski bir S3 kullanıcısı olarak samsungdan şaşmiyim dedim ama şuan hafif bir pişmanlık var üstümde zira LG G2 Benchmarklarda s4'ü neredeyse ikiye katlıyor.Bende bu pişmanlığı biraz olsun azaltmak için telefona Overclok yapmaya karar verdim.Araştırmalarıma göre bu Setcpu tarzı programlarla işlemci hızını arttırmak için bir kernel gerekiyor.Ama ben,m bu Overclock,kernel gibi konular hakkında hiçbir bilgim yok.Telefonum Rootlu şimdi bana bilen bir arkadaşım,kardeşim bu overclock için gerekli olan yapılması gereken herşeyi ayrıntısıyla zarar ve yararlarıyla anlatırsa çok sevinirim teşekkürler.
bende s4 kullanıyorum benim aklımada bi ara overclock yapmak geldi ama tam net bilgim olmadıgı için yanlış bişey yaparımda kötü olur daha yapmadım denemedim benden tavsiye bilen birine yaptır burdan tarifle olcagını sanmıyorum ayrıca lg g2 tamam testlerde s4 den daha iyi ama s4 ün ne zaman yavaş oldugunu gördün... yani herşey test değil testlere bakılarakda telefon alınmaz. tamam muhakkak test sonuçları önemli ama sadece testte geçiyor diyede alınmaz inş anlatabilmişimdir :) eger overclock yaparken bi hata yaparsan telefon devre dışı kalabilir ama sıkıntı olmadanda yaparsan telefon resmen uçar.... :) sana kalmış ben yapmayı düşünmüyorum eger yaparsamda bilen birine yaptırcam....

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Küçücük cihazlara overclock yapmak mantıksız

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yine telefon kasıyor teraneleri. Siz telefonu aldığınızdan itibaren önbelleği düzenli temizlemezseniz ve rami temiz tutmazsanız tabi kasacak cihaz.

Arkadaşım bilip bilmeden konuşma benim cihazım Rootlu ve Titanium ile bütün gereksiz uygulamalı tek tek dondurdum Clean master ile sürekli ram ve önbellek temizliği yaptım S4'ler 1,4gb ram kullanımı yapıyor benim telefonumun Ram kullanımı 900MB sen ne konuşuyorsun allah aşkına ?

RoyaLDeviL007

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Selam dostum.

Çoğu kişi senin zihniyetinde gittiği için kaybediyor ( Yanlıs anlama hakaret olarak söylemiyorum )
Şimdi bakıyorsunuz oo İphone 5s çıkmış, oo Galaxy s4 çıkmış oo şu bu çıkmış fakat hiç araştırmıyorsunuz. LG G2 şu anda android telefon olarak Note 3 hariç en iyi telefon ve Fiyat Performans olarak satışa sunuldu yani performansı ile rakipleri ezip geçti fiyatı ile fark yarattı, LG 'ye kötü marka olarak bakıyorlar bir nevi haklılar eskiden bir b*k yapamıyordu fakat artık akıllandı. Benim ablam 1 Yıl önce Galaxy s3 aldı Telefonun Şarj'ı dayanmıyor Donmalar kasmalar oluyor telefon yetersiz ve samsung zaten kötü bir marka yani şu son çıkardığı Note 3 ile iyi işler başardı fakat ondan önceki telefonları S4'de dahil tavsiye etmem Çünkü habire telefon cıkartıyorlar habire birşeyler yapıyorlar yok dünyadaki tüm S3 lere 4.3 yazılım vermişler herkezin telefonu bozulmuş sonra geriye çekmişler falan diye haberler geziyor :D Şu anda alabileceğim Kaliteli pek bir telefon yok. LG,HTC,İphone. Bunlar şu anda cok kaliteli ve kullanışlı telefonlar. Aman diyim yakında pişman olma hemde parası düşmeden önce git kurtul o telefondan Git İphone 4 5 al veya LG G2 al ondan kat kat daha iyi iş görür. Samsung pişmanlıktır.

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mrb. Geçenlerde arkadaşın s4 u ile benimkini karsilastirdim Benim s4 umde ayarlarda en altta wifi ile kies seçeneği yok onda var, ayarlarda en sağdaki buton onda diğer bende daha fazla yazıyor bunun sebebi nedir?

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selam dostum.

Çoğu kişi senin zihniyetinde gittiği için kaybediyor ( Yanlıs anlama hakaret olarak söylemiyorum )
Şimdi bakıyorsunuz oo İphone 5s çıkmış, oo Galaxy s4 çıkmış oo şu bu çıkmış fakat hiç araştırmıyorsunuz. LG G2 şu anda android telefon olarak Note 3 hariç en iyi telefon ve Fiyat Performans olarak satışa sunuldu yani performansı ile rakipleri ezip geçti fiyatı ile fark yarattı, LG 'ye kötü marka olarak bakıyorlar bir nevi haklılar eskiden bir b*k yapamıyordu fakat artık akıllandı. Benim ablam 1 Yıl önce Galaxy s3 aldı Telefonun Şarj'ı dayanmıyor Donmalar kasmalar oluyor telefon yetersiz ve samsung zaten kötü bir marka yani şu son çıkardığı Note 3 ile iyi işler başardı fakat ondan önceki telefonları S4'de dahil tavsiye etmem Çünkü habire telefon cıkartıyorlar habire birşeyler yapıyorlar yok dünyadaki tüm S3 lere 4.3 yazılım vermişler herkezin telefonu bozulmuş sonra geriye çekmişler falan diye haberler geziyor :D Şu anda alabileceğim Kaliteli pek bir telefon yok. LG,HTC,İphone. Bunlar şu anda cok kaliteli ve kullanışlı telefonlar. Aman diyim yakında pişman olma hemde parası düşmeden önce git kurtul o telefondan Git İphone 4 5 al veya LG G2 al ondan kat kat daha iyi iş görür. Samsung pişmanlıktır.

Arkadaşım emin ol haklısın ve emin ol çok pişmanım ama şuan bu 1 haftalık telefonu satmak insana öyle koyar ki anlatamam....1750TL'ye ben aldım şimdi satsam taş çatlasın 1500'e satarım o parayada sıfır LG G2 alırım evet ama peki benim çöpe giden 250TL ne olacak :( o kadar zengin değiliz ki 250 lirayı görmezden geliyim :( (şimdi biri çıkıpta zengin değilsen 1750 tl nasıl verdin demesin kredi kartına taksit yaptım varımı yoğumu bu telefona verdim her ay para akıtıyorum bankaya)

RoyaLDeviL007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım emin ol haklısın ve emin ol çok pişmanım ama şuan bu 1 haftalık telefonu satmak insana öyle koyar ki anlatamam....1750TL'ye ben aldım şimdi satsam taş çatlasın 1500'e satarım o parayada sıfır LG G2 alırım evet ama peki benim çöpe giden 250TL ne olacak :( o kadar zengin değiliz ki 250 lirayı görmezden geliyim :( (şimdi biri çıkıpta zengin değilsen 1750 tl nasıl verdin demesin kredi kartına taksit yaptım varımı yoğumu bu telefona verdim her ay para akıtıyorum bankaya)

Hayatta herkez hata yapabilir, Ben League Of Legends'te yaklaşık 500TL lik RP çektim yıllarca oynadım emek verdim hesabımın bilgilerini internette birileri görmüş diye süresiz donduruldu hesabım ve geri alamadım. Bana ne kadar koydu biliyormusun ? yıllarca emek ver hesabı geliştir elime geçen paraları oyuna ver, fakat internetten bilgilerimi gördüler diye hesabım süresiz askıya alınsın :) çok üzülmüştüm.

Dostum 1750 TL verdim diyorsun, şimdi satmaya kalksam 1500TL diyorsun. Ben senin yerinde olsam 1400, 1300 e kim istiyosa direk veririm. Samsung pişmanlıktır diyorum, biraz daha bekletirsen fiyatı düşücek. Olaki elinden düşürürsün ekranı kırılır, arızalanır başına cok büyük işler açılır (Umarım birşey olmaz).

Şimdi yaptığın hatalarına bakarsan hiç bir yere varamazsın, Benim cahilliğim de buda bedeliymiş de git sat. LG G2 al ve emin ol ki G2 sana 250TL yi unutturacaktır.

Hemen hocam git elinden cıkar o aleti yoksa ilerde hem fiyatı düşücek hemde sıkıntıları başlayacak 1000TL ye satamayacaksın.

Hatta şunu söylemek istiyorum, Türkiyede 32GB G2 modeli çok zor bulunuyor sınırlı sayıda geliyor hemen bitiyor bazıları arızalı falan oluyor. Yani sattığın zaman boşuna 32GB arama, zaten 1700TL falandır 32lik.

Git 16lık al gayet yeter sana. Bende 16 kullanıyorum 8 GB yerim kaldı dolduramıyorum :) Ama Telefonuna full film müzik videolar indireceksen mutlaka 32lik bul.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
evet samsung pişmanlıktır bugün s2 im cebimdeyken durduk yere ekranı çatladı sadece üst kısma çizgili bir şekilde geliyor görüntü alt kısım siyah herhangi bir darbede almadı durduk yere kırıldı telefon yaptırsammı yeni telefonmu alsam bilmiyorum

RoyaLDeviL007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet samsung pişmanlıktır bugün s2 im cebimdeyken durduk yere ekranı çatladı sadece üst kısma çizgili bir şekilde geliyor görüntü alt kısım siyah herhangi bir darbede almadı durduk yere kırıldı telefon yaptırsammı yeni telefonmu alsam bilmiyorum

Olabilir inanıyorum neden dersen buna benzer olay kuzenimin başına geldi, S3ü vardı oturduğunda çatırt diye ses gelmiş ve ekranı içtenmi ne bozulmuş morumsu renk gibi birşey olmuş mürekkep akmış gibi birşeyler demişti fakat ne kadar doğuru bilmiyorum sadece anlatmıştı telefonu hiç görmemiştim.

drake565

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S4 zaten güzel bir telefon overlock yapıp riske atma bence

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence telefonun geliştirici seçeneklerinden animasyonları düşür arayüz hızlı oluyo oyunlarda zaten iyi durumda bende sadece vegas ta ayarları fulleyince biraz kasmalar gördüm o kadar ama 4.3 ile birlikte bi sorun kalmadı