Toplama pc ... Bütçe = 2000

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aynı işlemci aynı anakartı kullanan birisi olarak rami 8 almıştım zamanında ve önemli bir sorun var bence ssd 120 gb var bende ama içinde sadece 1 oyun olmasına rağmen 62,7 gb boş yer var yani 60 gb ssdye 1 oyun kur sana 2 gb boş yer kalır ki oda yeterli olmaz ki bnm oyunumda öyle çok büyük boyutlu değil 5,3 gb lık nfs mw2 var sadece

altınay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ssd yi almasam olur mu ? Yada ssdcok işe yariyor mu

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Win 8 de gerçekten çok fark ediyor şimdi 7 kullanıyorum yavaş gelmeye başladı =) ama kurulum farkını şöyle anlatayım knight online vardı bir zamanlar oynadığım geçen gün bi bakmak için kurdum o kadar küçük küçük dosyalardan oluşan bir oyunki eskiden çoook uzun sürerdi şimdi acayip hızlı hani 10 kat fark var desem yalan olmaz.Ayrıca bilgisayarın açılışında düğmeye bas sandalyeni çekip oturana kadar masaüstü hazır olur win 8 de :)

altınay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Peki yukaridaki parcalarda bi uyumsuzluk var mi ?

altınay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki sen amd fx 8 den memnun musun üstad
overclock yaptın mı

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
peki sen amd fx 8 den memnun musun üstad
overclock yaptın mı
8320 işlemci ile arasında fark yok. Boşuna fazla para verme. İyisi olsun diye herkes ondan koyuyor ancak her seferinde uyarıyorum.
http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020048-eu-cx-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63149
çok daha güzel bir psu dur
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/...k-modul-bellek/productdetails.aspx?I_ID=51143
rami bundan al, paran olunca aynısından bi tane daha koyarsın
Monitör full hd al
SSD gerekli bir şey değil ancak koyduğunda güzel oluyor. Yukardaki arkadaş demiş 60 yetmez ancak içine oyun kurmana gerek olmadığı için windows rahatlıkla kurar uzunca bir süre kullanırsın ;)
Diğer şeyler aynen kalabilir ;)

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
genelde oyun için alıyorsan eğer işlemcini amd 6300 ila değiştir artan parayla daha iyi ekran kartı al asus da iyi ama markadan dolayı fiyatı biraz yüksek oluyo powercolor modelerine bak anakartını 990fxa cipsetli bir modelle değiştir tavsiyem http://www.vatanbilgisayar.com/anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108 ha unutmadan o.c ile uğraşmıyorsan anakartı daha düşük bir model alabilirsin

altınay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
genelde oyun için alıyorsan eğer işlemcini amd 6300 ila değiştir artan parayla daha iyi ekran kartı al asus da iyi ama markadan dolayı fiyatı biraz yüksek oluyo powercolor modelerine bak anakartını 990fxa cipsetli bir modelle değiştir tavsiyem http://www.vatanbilgisayar.com/anak...usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108 ha unutmadan o.c ile uğraşmıyorsan anakartı daha düşük bir model alabilirsin

Evet oyun icin alicam fakat fx8 de islemci cekirdek sayisi fazla ... simdi diceksin suan hicbir oyun 8 cekirdek kullanmiyor fakat ben gelecege yonelik bir pc toplamak istiyorum ...bu arada islemci hizi asirtma hakkinda fazla fikrim yok...birde bu islem biraz riskli olabiliyormus...siz hic daha once o.c ysptiniz mi

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Evet oyun icin alicam fakat fx8 de islemci cekirdek sayisi fazla ... simdi diceksin suan hicbir oyun 8 cekirdek kullanmiyor fakat ben gelecege yonelik bir pc toplamak istiyorum ...bu arada islemci hizi asirtma hakkinda fazla fikrim yok...birde bu islem biraz riskli olabiliyormus...siz hic daha once o.c ysptiniz mi
AMD işlemci aldıysan overclock dediğin sadece bir tuşa basmak kadar kolay olur. Yani işlemcini 4.5 5 ghzlere kadar rahatlıkla çıkarırsın. Ama bu tarz oyunlara gerek var mı dersen :D

altınay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ustad ben daha once ne pc topladim ne o kadar fikrim var..o yuzden o.c yi de bilmiyorum.sadece bi kere arastirmistim..pc yi de alirsam yaza alicam zaten suan param yok..

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD Lerde Hiç Bi Zaman Yeterli Performansı Alamadım Ben. Bu Yüzden AMD Yi Hiç Sevmem.
Eğer AMD De Israrcıysan, Asus Anakart ALMA.
Çünkü AMD İşlemcide Gigabyte Anakart Daha İyi Olur.

Tavsiyeme Gelince.

Özellikler Fiyata Göre Aşırı Düşük.
Birde AMD Soğutma Güçlendirilmezse Sorun Verir.
Yılların Tecrübesiyle Intel Derim, Gerisi Salla Derim.

Tavsiyem Şu Parçaları Kullan, Diğerlerini Seçtiklerin Güzel.

CPU - 501 TL - http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66047

Anakart - 229 TL - http://www.vatanbilgisayar.com/cpu-...e-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66047

RAM - 135 TL - http://www.vatanbilgisayar.com/ram/...k-modul-bellek/productdetails.aspx?I_ID=51143

VGA - 599 TL - http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61900

Bu Ana Parçalarla Seçtiğin AMD Yi 3 E Katlar, Sonra Çöpe Atarsın. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca.

SSD Kullanacaklara Tavsiyem.
SSD Oyunlarda + Sağlamaz.
SSD Asıl İşletim Sistemine + Katar. Gerisine Hiç Denecek Kadar Az Faydası Olur.

Windows 8 İ SSD Ye Kurun.
1TB Diski 250GB + 750GB Olarak Bölün.
Oyunları Ve Ağır Programları 250GB Lık Alana Kurun.

Diskte Zaten 64MB Cache Bellek Var.
Çok Rahat İş Yapar.

SSD Yi Gereksiz Programlarla - Oyunlarla Doldurup, Hız Katmayacağı Halde Yormayın.

Bizzat Tecrübe Ettim. :)

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aldığın anakart zaten işlemciyi overclock yapıyor uefi biosta turboyu seçtiğin zaman işlemcin direk 4.4 ghz oluyor (9370 gibi) ve bende 7850 ekran kartı ile birlikte

http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--535mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=68438

http://www.vatanbilgisayar.com/gski...tek-modul--ram/productdetails.aspx?I_ID=61429

bu ssd ve ram var sistemin genel win 8 den aldığı puan aşağıdadır

106bh91.jpg

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pc lerde ileriye dönük diye birşey yoktur bugün alacağın bir pc 2 yıl sonra zaten oyunlarda yavaş kalacaktır 3 defa sıfırdan pc toplamış biriyim bende en başlarda öyle düşünüyordum ama yanıldığımı ilk pc mi toplarken anladım sana tavsiyem ekran kartına odaklan artık parana göre gerisi sana kalmış ha birde pc toplarken her yıl bu ayları bekle ve iyi araştır gerekirse farklı yerlerden al fiyatlar her yerde farklı bi bakıyosun işlemci vatanda ucuz ama ekran kartı pahallı oluyor ini yardımcı olabilmişimdir.

altınay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Saolun dostlar.cok tesekkurler

Üstadlar islemciyi amd ekran kartini nvidia alsam uyusmazlik olur mu

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saolun dostlar.cok tesekkurler

Üstadlar islemciyi amd ekran kartini nvidia alsam uyusmazlik olur mu

Ben Tavsiye Etmem.

Çünkü Nvidia Ekran Kartı Intel İle Tam Uyumlu Çalışıyor. ATI Tam Uyumda Çalışamıyor.
Sonuçta ATI Çipi AMD Ye Ait.

Bence AMD Alacaksan ATI Kullan.
Nvidia Diyosan Intel Al. Çünkü Intel İn Yeni Nesil Grafik Destekleri AMD İle Tam Uyumla Çalışıyor.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk Mesajda Seçtiğin 2GB 9270 Daha İyi 3GB 7950 Den.

Neden Dersen,
Oyunlar Ve Programlar Artık Belleğe Yüklenmiyor.
2 GB Bellek Çok Rahat Yeterli Geliyor.
Asıl Önemli Olan Ekran Kartının Çekirdek Ve Bellek Hızı.

Özelliklere Bakarsan Zaten Farkı Anlarsın.
7950 Yerine 9270 İ Al Derim Ben.

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yeni modellere yönel derim ben neden diyecek olursan misal nvida gtx 770 gtx 680 den daha performanslı çalışıyor fiyatlar ise aynı ve gtx bazı modelerde daha uygun aynı şey ati içinde geçerli 7950 7970 r9 290x aynı kategori ama r9 280x bunların bir alt kategorisinde olmasına rağmen 79xx den daha performanlı veriyor tüm bunlar şu demek oluyor (Yeni herzaman iyidir)

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni modellere yönel derim ben neden diyecek olursan misal nvida gtx 770 gtx 680 den daha performanslı çalışıyor fiyatlar ise aynı ve gtx bazı modelerde daha uygun aynı şey ati içinde geçerli 7950 7970 r9 290x aynı kategori ama r9 280x bunların bir alt kategorisinde olmasına rağmen 79xx den daha performanlı veriyor tüm bunlar şu demek oluyor (Yeni herzaman iyidir)

Pardon.

9270 Değil, R9 270X Olacak. Yanlış Yazmışım Modeli. Modele Tam Dikkat Etmemiştim Ben.
Siz Güncel Model Olsun Deyince Baktım, Zaten Yeni Model Tavsiye Etmişim, Haberim Yok. :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arkadasim kasma okadar olayi senin toplamis oldugun pc seni bir süre kafani agritmadan götürür yani .su an saten grafilsel anlamda belli bir noktaya gelmis durumdayiz saten hemen hemen hersey gercege yaklastirdilar ,yani daha nekadar bir grafiksel degisim olur soru isareti ,hala directx 9 icin oyunlar cikiyor ,yani sendeki seni bayagi kafani agritmaz ,bende zamaninda hd4870 vardi ,sadece crysis directx 9 desteklemiyor diye gittim hd6950 ,aldim ,yani ciddi manada oo diye bile bir abarti olmadi , pc desen canavar yani gereksiz yorumlara aldirma ,farkina varamayacagin bir performans icin parani sokaga dökme

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardon.

9270 Değil, R9 270X Olacak. Yanlış Yazmışım Modeli. Modele Tam Dikkat Etmemiştim Ben.
Siz Güncel Model Olsun Deyince Baktım, Zaten Yeni Model Tavsiye Etmişim, Haberim Yok. :)
aynı anlama geliyo zaten anlamıştım zaten kardeşim konuyu açan arkadaşta anlamıştır zaten demek istediğimi aklımda kalan bişeyde adam gelmiş bilmeden etmeden araştırmadan 2 sene önceki teknolojiyi bu günün teknolojisiyle denk tutyo gereksiz diyo paranı sokağa dökme gereksiz yorumlara bakma falan gereksiz yorum yaparak akıl karıştıran arkadaş önce bi araştır oku öğren sonra yorum yap (EĞİTİM ŞART)