Nasıl sosyalleşebilirim?

06mert94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar ben aöf 1 sınıfım ankaradayım ve 19 yaşımdayım

ben a sosyal biriyim arkadaşım yok e zaten aöf kazanıncada iyice dibe battık

aöf okumanın dezavantajı örgündeki sosyal hayatı bulamamak

ben nasıl a sosyallikten kurtalacağım bi yol gösterin

zaten bu konuyu açmış olmamla sosyal olmak için herseyi yapabileceğimi gösterdim

sizden isteğim bana bir yol gösterin sosyal olayım arkadaşım olsun aktivitelerim olsun....

hayatta yapmak istediğim çok sey var ama asosyal olunca ve arkadasım olmayınca olmuyo malesef ...... bana yardım edin lütfen............

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Asosyallere arkadaşlık hizmeti veren bir şirket kurma vakti gelmiştir gibime geliyor :mrgreen:

kinhofer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence iş bulup çalışabilirsin. avm gibi büyük kalabalık yerlerde işe girersin hem para kazanırsın hemde iş arkadaşların olur tanıştıkça tanışırsın.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
içeriği okudum sayılmaz bile.
başlığı görünce direk düşüncelerimi yazıyorum.

sosyalleşmek zorunda değilsin. arkadaşın olmasın. yalnız ol. tek başına yaşa. kimse seni sevmesin.
ama sen kendini sev. kendin ol. kimse için değişme. buna mecbur değilsin.

benimde eskiden hiç arkadaşım yoktu. kimseyle konuşmazdım. insanlarla iletişim kuramazdım. utanırdım.
şimdi:
hala hiç arkadaşım yok(yani az. öyle sürüyle adam yok etrafımda). ama sosyalleşmek gibi bir derdim de yok. çünkü ben böyleyim. beni seven böyle seviyor. genelde de sevmiyorlar :D ama seven de tam seviyor :)

etrafındaki saçmalayanları dikkate alma.

yapmak istediklerini gerçekten de yapmak istiyormusun?
asosyallikten kurtulamazsın. bu zaten bir sorun değil. bunu avantaja çevir.

bende aşırı derecede asosyalim. ama ben sosyalim diyen birinin utandığı şeyleri bile soğuk kanlılıkla yapabilirim.(iyi bir işse tabiki)

asosyallik arkadaş edinmekle bitmez.
işmiş çalışmakmış bunlar çare değil. çünkü bu bir hastalık değil.
her şey kişiliğinde gizli.

06mert94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
içeriği okudum sayılmaz bile.
başlığı görünce direk düşüncelerimi yazıyorum.

sosyalleşmek zorunda değilsin. arkadaşın olmasın. yalnız ol. tek başına yaşa. kimse seni sevmesin.
ama sen kendini sev. kendin ol. kimse için değişme. buna mecbur değilsin.

benimde eskiden hiç arkadaşım yoktu. kimseyle konuşmazdım. insanlarla iletişim kuramazdım. utanırdım.
şimdi:
hala hiç arkadaşım yok(yani az. öyle sürüyle adam yok etrafımda). ama sosyalleşmek gibi bir derdim de yok. çünkü ben böyleyim. beni seven böyle seviyor. genelde de sevmiyorlar :D ama seven de tam seviyor :)

etrafındaki saçmalayanları dikkate alma.

yapmak istediklerini gerçekten de yapmak istiyormusun?
asosyallikten kurtulamazsın. bu zaten bir sorun değil. bunu avantaja çevir.

bende aşırı derecede asosyalim. ama ben sosyalim diyen birinin utandığı şeyleri bile soğuk kanlılıkla yapabilirim.(iyi bir işse tabiki)

asosyallik arkadaş edinmekle bitmez.
işmiş çalışmakmış bunlar çare değil. çünkü bu bir hastalık değil.
her şey kişiliğinde gizli.

teşekkür ederim bakış açını benimle paylaştığın için

benim de hiç arkadaşım olmadı şuanda da yok ama bu sene arkadaşlarım olsun istiyorum arkadaşlarımla gezmek eğlenmek sosyal aktivite yapmak istiyorum canım çok sıkılıyor yalnızım ....

tabi ne yapacağimıda bilmiyorum

belkide haklısındır asosyallik kisilik özellğidir beni hiç bırakmaz tekrar teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.................

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
teşekkür ederim bakış açını benimle paylaştığın için

benim de hiç arkadaşım olmadı şuanda da yok ama bu sene arkadaşlarım olsun istiyorum arkadaşlarımla gezmek eğlenmek sosyal aktivite yapmak istiyorum canım çok sıkılıyor yalnızım ....

tabi ne yapacağimıda bilmiyorum

belkide haklısındır asosyallik kisilik özellğidir beni hiç bırakmaz tekrar teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.................
içinde bulunduğun çevreyi geçici olarak değiştir.
tanıdıklarının dışına çık. farklı karekterde insanlar tanımaya çalış. arkadaş olmak zorunda değilsin.
asosyallik problem değildir.bu biraz da sosyallikten ne anladığınla alakalı aslında.
sırf arkadaşım olsun diye insanlara yakınlaşma. ayak uydurabileceğin ve sana ayak uydurabilecek insanlarla tanışmaya çalış. kendi kişiliğine ters insanlarla yakınlaşman çok zordur.
asosyallik aslında biraz daha farklı bir kavram. tek cümlelik bir tanıma sığmaz. tıpkı sosyallik gibi.
yani arkadaşı olmayana asosyal denmez. belki de seçicisin. belki herkesle anlaşamıyorsun. belki de herkes seninle anlaşamıyor.
gezmek tozmak, sinemaya gitmek, eğlenmek vs belki de aradığın cevap değildir.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] ya aynen katılıyorum. Bende böyleyim ama utanmam hiç olmadı. Arkadaşım falan hiç yok ve lazım da diğil )

Ve arkadaşının çok olmasını okadar istiyosan dışarda çok vakit geçirin, mesela kafelerde, clublerde, salon ve s.lerde. böyle yerlerde istemediğiniz kadar arkadaş bula bilirsiniz

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@NGungor96 ya aynen katılıyorum. Bende böyleyim ama utanmam hiç olmadı. Arkadaşım falan hiç yok ve lazım da diğil )

Ve arkadaşının çok olmasını okadar istiyosan dışarda çok vakit geçirin, mesela kafelerde, clublerde, salon ve s.lerde. böyle yerlerde istemediğiniz kadar arkadaş bula bilirsiniz
evet :)
arkadaş çok. her yerde her şekilde bulunabilir. ama arkadaşın sayısı değil kalitesi önemlidir.
sizinde dediğiniz gibi çok arkadaş değil kaliteli arkadaş lazım.
bunun için önce biz kaliteli insan olmalıyız ki o iyi arkadaş bizi bulsun.
o bizi bulsun çünkü biz onu bulmayız.

06mert94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@NGungor96 ya aynen katılıyorum. Bende böyleyim ama utanmam hiç olmadı. Arkadaşım falan hiç yok ve lazım da diğil )

teşekkür ederim galiba aradığım cevap bu kafe club salon ama oraya gelen gençler tek gelmezki grup grup gelirler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

evet :)
arkadaş çok. her yerde her şekilde bulunabilir. ama arkadaşın sayısı değil kalitesi önemlidir.
sizinde dediğiniz gibi çok arkadaş değil kaliteli arkadaş lazım.
bunun için önce biz kaliteli insan olmalıyız ki o iyi arkadaş bizi bulsun.
o bizi bulsun çünkü biz onu bulmayız.

arkadaş edinsem sonra kalitesi zaten ortaya çıkar bende işime gelmediğini bırakırım teşekkürler..

hepyasemin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sosyalleşmek istiyorsan önce şu an elinde tuttuğun şeyi bırakmalısın (mausu)

06mert94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
dışarı çık ve insanlara dokunmaya başla :) bi konuda, bi olay hakkındam utlaka fikrin vardır bunları insanlara söyle :) kendini en açık şekilde ifade et :) metroda bağırmak istiyorsan bağır :) insanların seni sevmelerini sağla ;)

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Asosyallik kalabalık yerleri sevmemek, daha sakin yerlerden zevk almak demektir.
Bu durumdan kurtulur kalabalığa girersen, insan içine istersen sinemaya giderek, istersen cafe vs oturarak, istersen yeni meşgaleler örneğin: dans,müzik, resim vb kurslar edinerek devam edersen asosyallikten kurtulursun. Ama bir arkadaşında dediği gibi hiç arkadaşının olmaması asosyallik değil bunu bilmen lazım. Asosyallik kalabalık ortamlardan soyutlanmaktır kısaca. Asıl sebepte asosyal olmandan kaynaklıdır. Bence derhal bu halinden kurtul ve silkelen, kalabalığa karış zaten gerisi gelecektir.

Sosyal olman içinde arkadaşa gerek yok illaki, tamam arkadaşların olsun istiyorsun ve haklısın bu konuda ama olmamasıda senin gezmene tozmana engel bir durum değil. Gezer tozar ortamları tanırsan arkadaş çevresi edinmeye başlarsın zaten.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Asosyallik kalabalık yerleri sevmemek, daha sakin yerlerden zevk almak demektir.
Bu durumdan kurtulur kalabalığa girersen, insan içine istersen sinemaya giderek, istersen cafe vs oturarak, istersen yeni meşgaleler örneğin: dans,müzik, resim vb kurslar edinerek devam edersen asosyallikten kurtulursun. Ama bir arkadaşında dediği gibi hiç arkadaşının olmaması asosyallik değil bunu bilmen lazım. Asosyallik kalabalık ortamlardan soyutlanmaktır kısaca. Asıl sebepte asosyal olmandan kaynaklıdır. Bence derhal bu halinden kurtul ve silkelen, kalabalığa karış zaten gerisi gelecektir.

Sosyal olman içinde arkadaşa gerek yok illaki, tamam arkadaşların olsun istiyorsun ve haklısın bu konuda ama olmamasıda senin gezmene tozmana engel bir durum değil. Gezer tozar ortamları tanırsan arkadaş çevresi edinmeye başlarsın zaten.
buna keesinlikle katlıyorum :) artı olarak şu denebilir :) sosyal olmak çok arkadaşı olmak demek de değil, 1-2 arkadaşınla dışarı çıkıp güzel vakit geçirebilirsin :) dışarı çıkmak da şart değil evde de birsürü şey yapılabilri :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben de sosyal değilim.
Sosyal olmak gibi bir derdim de yok.
Ama bir sevgilim olaydı iyiydi. :(
Bir kişi yeter, başka istemem. :)

06mert94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

tesekkürler anlattıklarınızı mutlaka uygulayacam kalabalığa karışmayı düsünüyorum cafe kulüpler salonlar .....

inşallah dediğiniz gibi olur

buna keesinlikle katlıyorum :) artı olarak şu denebilir :) sosyal olmak çok arkadaşı olmak demek de değil, 1-2 arkadaşınla dışarı çıkıp güzel vakit geçirebilirsin :) dışarı çıkmak da şart değil evde de birsürü şey yapılabilri :)

iste bendede arkadaş yok 1 . 2 tane kaliteli arkadaş olsa sorun çözülecek zatende

nasıl arkadaş bulacağımı bulabilsem ben biraz içine kapanık biriyim .....

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=376253]06mert94[/MENTION] kendin ol, gerisi zaten gelir.
kendini arkadaşlarınla paylaş, onlara ne düşündüğünü çekinmeden söyle, duygularını ifade etmekten kaçınma. tek yapman gereken bu.