Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dostumuz ayrılmış forumdan 1 aylığına.
İnşaallah Büyük bir derdi sorunu yoktur.:crying:
Dönmeni beklerim tez zamanda Kardeşim.
@friendly

İnşallah.
Aynen.Bende üzüldüm bu duruma.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben yokken foruma iyi bakın, fazla kurcalayıp bozmayın.
Hadi eyvallah..

Hoşçakal abi...

bu nasıl bir hastalıkmış ya. :(
gözlerim ağrıyor. midem bulanıyor. halsizim.başım ağrıyor. :(

Geçmiş olsun.

sabah okulda beden dersinde bahçede soru çözerken okulun kalorifer sistemini yenileyen adamlardan biri geldi. saçma sapan konuştu gitti. sinirlerimi bozdu.
ağzından 10 kelime çıktıysa 9 u küfür. yaşına saygıdan bir şey de diyemedim.
neymiş okumak kötüymüş. üniversite gereksizmiş. üniversiteye gidenler bozuluyomuş bla bla... aptal adam nerden buldu beni 1500 kişi arasından bilmiyorum ki.
sabah sabah hayatımda işitmediğim laflar duydum saçları ağarmış adamdan. daha burda ifade edemeyeceğim öyle şeyler söyledi ki.
Allah kimseyi terbiyeden, ahlaktan yoksun etmesin.

Amin.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Dere boyu saz olur,
Gül açılır yaz olur ,
Ben yarime gül demem,
Gülün ömrü az olur.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Beyler Hepsiburada'da Cumartesi-Pazar getirsinler istiyorum ürünü ama ulaşamadım adamlara. Nasıl halledebilirim?

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hayırlı Olsun Kardeşim Darısı Bana:D

Saol. :)
İnşallah.Amin.

O da olur zamanla. :)

Evet,hepiniz saolun. :)

Bir şarkı ürettim bugün arkadaşlar.Sizle paylaşmak istedim:
Dındıdındındındındıdıdındındındındındındın Yav He He.
Dındıdındıdıdındıdıdındıdındıdındındıdındın Yav He He.
Eeeeeee Eeeeeee Eeeeeee Yav He He.
...
Nasıl ? :D

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu gündemde olan kız, erkek öğrencilerin aynı evde yaşamasının engellenmesi olması gereken bir şey. Lisede okurken neredeyse erkeklerin çoğunun amacı üniversite ortamında sapkınlıklarını daha kolay yapmaktı, bunun için il dışı üniversitelere gitmeye özen gösterirdi bir çoğu daha rahat edebilmek için.

Zaten bu olaya karşı çıkanlar genel anlamda İslam dinine inanmayan güruh veya sözde inanıyorum diyenler. Hangi baba kızının bir çocukla aynı evde kalabilmesine izin verir, var mı böyle birisi gerçekten ?

Ama eğer bu polislerin özel hayata müdahale gücünü arttırmak için yapılan bir oyunsa bambaşka bir hal alıyor olay. İnanabiliyor musunuz her polisin istediği eve hakim veya savcılardan izin almadan kafasına göre girip çıkabileceğini. Çok ince algılanması gereken bir durum söz konusu. Devletin gençleri koruması, yapabileceği yanlışların önünü kesmesi zaten olması gereken bir şey, lakin bunu yaparken özgürlüklerini kısıtlayarak yapmamaları çok önemli.

Bir erkeğin veya kızın içinde sapkın davranışlar yapmak varsa bunu korkuyla bastırmanında bir faydası kalmıyor, yapacağını zaten bir şekilde yapacaktır. Yapamasa bile kalbinde o kir olduktan sonra neye yarar ?

Kısıtlamalar yerine, güzel ahlak sahibi genç bireyler yetiştirmek hedef olmalı. Bunun için öncelikle medyaya el atılması gerekli, pislik şeyleri gençlere normal bir olay algısı yaratarak empoze etmeye çalışan şahıslar, kurumlar var.

12 yaşındaki bir kız dizilerden görüp özendiği şeyleri hayata geçirmek için uğraş veriyor, aksi taktirde kendini arkadaşları arasında küçük düşmüş görüyor.

Bi hadis-i şerifle son vereyim en iyisi..

'Ruhumu kudret altında tutan Allah'a yemin ederim ki cennete sadece güzel ahlak sahipleri girer.'

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bu gündemde olan kız, erkek öğrencilerin aynı evde yaşamasının engellenmesi olması gereken bir şey. Lisede okurken neredeyse erkeklerin çoğunun amacı üniversite ortamında sapkınlıklarını daha kolay yapmaktı, bunun için il dışı üniversitelere gitmeye özen gösterirdi bir çoğu daha rahat edebilmek için.

Zaten bu olaya karşı çıkanlar genel anlamda İslam dinine inanmayan güruh veya sözde inanıyorum diyenler. Hangi baba kızının bir çocukla aynı evde kalabilmesine izin verir, var mı böyle birisi gerçekten ?

Ama eğer bu polislerin özel hayata müdahale gücünü arttırmak için yapılan bir oyunsa bambaşka bir hal alıyor olay. İnanabiliyor musunuz her polisin istediği eve hakim veya savcılardan izin almadan kafasına göre girip çıkabileceğini. Çok ince algılanması gereken bir durum söz konusu. Devletin gençleri koruması, yapabileceği yanlışların önünü kesmesi zaten olması gereken bir şey, lakin bunu yaparken özgürlüklerini kısıtlayarak yapmamaları çok önemli.

Bir erkeğin veya kızın içinde sapkın davranışlar yapmak varsa bunu korkuyla bastırmanında bir faydası kalmıyor, yapacağını zaten bir şekilde yapacaktır. Yapamasa bile kalbinde o kir olduktan sonra neye yarar ?

Kısıtlamalar yerine, güzel ahlak sahibi genç bireyler yetiştirmek hedef olmalı. Bunun için öncelikle medyaya el atılması gerekli, pislik şeyleri gençlere normal bir olay algısı yaratarak empoze etmeye çalışan şahıslar, kurumlar var.

12 yaşındaki bir kız dizilerden görüp özendiği şeyleri hayata geçirmek için uğraş veriyor, aksi taktirde kendini arkadaşları arasında küçük düşmüş görüyor.

Bi hadis-i şerifle son vereyim en iyisi..

'Ruhumu kudret altında tutan Allah'a yemin ederim ki cennete sadece güzel ahlak sahipleri girer.'

Bir şey soracağım da yanlış anlamayın. Benim, onun namusu bir başkasını neden ilgilendiriyor? Herkes istediği şekilde yaşamakta özgür. Yüzlerce böyle birlikte yaşayıp da evlenen insanlar var. Eğer özel mülkiyete bir müdahale olursa diyecen kendi kendine ni; bu ülke nereye gidiyor? Şer-i kurallara göre yönetilmeye doğru gidiyoruz.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bir şey soracağım da yanlış anlamayın. Benim, onun namusu bir başkasını neden ilgilendiriyor? Herkes istediği şekilde yaşamakta özgür. Yüzlerce böyle birlikte yaşayıp da evlenen insanlar var. Eğer özel mülkiyete bir müdahale olursa diyecen kendi kendine ni; bu ülke nereye gidiyor? Şer-i kurallara göre yönetilmeye doğru gidiyoruz.

Şeriattan neden bu kadar korkuluyor ? Asıl korkmanız gereken şeriatı kendi çıkarları için kullanacak liderler olmalı. İslam dinine inanıpta şeriatı reddetmek saçma değil mi ? Hz Ömer gibi adaletli, doğru insanlar olsaydı bu çağda inanın bambaşka olurdu..

Lakin bu söylediklerimden dolayı benim İran'da ki manyakça yaşayışı desteklediğimi sanmayın. Çünkü saptırılmış doğruları yaşıyor çoğu insan, keşke böyle olmasaydı.

Ayrıca tüm toplum bir başkası beni ilgilendirmiyor yapısında olursa eğer kaos yaşanır. Devlet iyi niyetle gençleri kötülüklerden uzaklaştırmaya çalışıyor olsa bunda ne gibi bir zarar arayabiliriz ki ? İnanın oy toplamak için bunu yapmaları umrumda değil, doğru olanı yapsınlarda..

Nasıl bir nesil yetişiyor şaşırmamak elde değil.. Lise ve üniversitedeki gençlerin halini görüyor musunuz hiç acaba ? Kimse bu gençlere güzel ahlak konusunda örnek teşkil etmezse geleceğimizi kimlere emanet edicez ? Kemal Atatürk'ün istediği genç nesil böyle değildi bence.

Ve eğer bizim gibiler bu yaşayın tarzına normal gibi bakmaya devam ederlerse gelecekte herkes bu şekilde yaşamayı olağan görecek...

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
klasik söz: "başkasını neden ilgilendiriyor" :D
bu söze artık gülüyorum. elimden başka bir şey gelmiyor.

bunlara kalsa kız erkek ve diğerleri aynı evde, aynı yatakta aynı anda yatmalı. "modern" olunmalı...

"eğer medeniyet açmaksa bedeni
desenize hayvanlar bizden daha medeni.
" M. Akif Ersoy
keşke görebilsen...

İslamiyet dinini benimsemiş bir ülkede, toplulukta, millette islami kuralların etkisinin olmasından daha normal ne olabilir?
kız ve erkekler arasındaki ilişkinin daha ahlaki boyutlara getirilmesinden neden rahatsız olunuyor?
ancak bazıları bu dini benimsememiş olabilir. bu onların sorunu. hollandaya gitsinler. orada özgürlük var, burada şeriat...

hiristiyan boynunda haç taşır. sorun yok. ben namaz kılarım; yobaz olurum. ahlak derim; gerici olurum.

ben daha lise de olmama rağmen inanın çok kötü şeyler gördüm, duydum şahit oldum. inanamadım. neden böyle oluyor? bazı ilericiler yüzünden, bazı yanlışlıkların çağdaşlık adı altında "koyun olmaması gereken halka" aşılanması yüzünden.

"güzel ahlak" denince gülüyorlar, alay ediyorlar, maymun sesleri çıkartıyorlar. hemen muhalif oluyorlar.
sana ne benim ahlakımdan diyorlar. namus şurba burda orda diyorlar.
özgür iradesiyle oyunu kullanana makarnacı kömürcü diyorlar...

şükürler olsun ki azınlıksınız.
sizden az var...

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
insanlar artık okadar bencil olmuşlarki kendi işlerini grmek için yalvarıyorlar ama sizin ona bir işiniz düştümü ortada yoklar bana kalırsa bu insanlık deil iki insanın karşılıklı oturup dürüsce konuşamadığı bir dünyada yaşıyoruz malesef

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...