Lumia 820'de DataSense görünmüyor

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Selam SDN, telefonumu satın alır almaz amber güncellemesini yaptım. Ayarlar menüsündeki alt menüleri güncelledim eksik uygulamaları yükledim ne yaptıysam DataSense özelliğini getiremedim. Avea ile irtibata geçtim. DataSense özelliğini desteklediğini söylediler. Ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin. :/

faruksio

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nokia destek forumunda sıfırlayınca geliyor demişler ben sıfırlamadım ama bende de yok

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Evet gördüm o sayfayı. Sıfırlayınca neler siliniyor?

@aliens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NSU üzerinden güncellerseniz tüm uygulamalar gelecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
NSU üzerinden yüklediğinde tüm veriler siliniyor doğrudur. Sıfırladığın zaman müzik video vs dosyaların hariç tüm ayarlar siliniyor. En mantıklısı dosyalarının yedeklerini alıp NSU üzerinden güncellemek.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Nsu üzerinden yüklemek riskli değil mi ama

@aliens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam aksine
telefonda yazılımsal eksiklik vs var ise NSU ile yüklemede düzeliyor.

Dikkat etmeniz gereken şey pilin en az %50 dolu olması ve internet bağlantınızın kesilmemesi. Her cihazın modeline göre farklı boyutta dosya indiriyor. Örn. L820 için yaklaşık 1.3GB bir dosya indirip kurulum yapmıştı.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
tam aksine
telefonda yazılımsal eksiklik vs var ise NSU ile yüklemede düzeliyor.

Dikkat etmeniz gereken şey pilin en az %50 dolu olması ve internet bağlantınızın kesilmemesi. Her cihazın modeline göre farklı boyutta dosya indiriyor. Örn. L820 için yaklaşık 1.3GB bir dosya indirip kurulum yapmıştı.

ota ile 160 mb yükleme yaptıydı ama. 1gb çok fazla değil mi?

@aliens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunlar da bazen bundan kaynaklanıyor. OTA üzerinden sadece güncelleme dosyasını indiriyor. Daha önceden sistemsel bir eksiklik var ise kontrol etmiyor ve indirmiyor.

NSU üzerinden yaptığında son sürümü tam olarak indirip telefona kurduğu için sorun çıkmıyor.

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kesin çözüm NSU
İstersen NaviFirm ile gerekli rom dosyasını indirip Nokia Care Suite ile manuel flaşlamada yapabilirsin :)

erayozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar NSU ile islemler cihazi garanti disi birakiyor bilginize.

erayozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garanti sartlarini incelemeniz de fayda var isterse olumune garanti olsun. cihaziniza onerilmeyen mudahaleler garanti disi birakir. Nsu bir sirket yazilimidir ve yetkili servisler kullanabilir. yetkisiz tek basina atilan adimlar kural disidir. BAkin amber guncellemesi geldi gelecek millet beklemekten bikti saldirdilar nsu ile simdi data sensem yok auyum yok buyum yok ya da duzgun calismiyor diye hergun yagdiriyorlar.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
garanti sartlarini incelemeniz de fayda var isterse olumune garanti olsun. cihaziniza onerilmeyen mudahaleler garanti disi birakir. Nsu bir sirket yazilimidir ve yetkili servisler kullanabilir. yetkisiz tek basina atilan adimlar kural disidir. BAkin amber guncellemesi geldi gelecek millet beklemekten bikti saldirdilar nsu ile simdi data sensem yok auyum yok buyum yok ya da duzgun calismiyor diye hergun yagdiriyorlar.

ben otadan yükledim amberı data sense yine yok :D

erayozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avea li olupta data sense ozelligi olanlar yazarsa daha iyi bizlerde anlamis oluruz