Marmaray hakkında ne düşünüyosunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
90 yıldır kuru kuruya mermer öpmeye benzemez bu işler !

"Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan ..."

Bazıları sadece konuşur, bazıları ise yapar !

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Henüz proje tamamlanmadı.
40 istasyondan 5 ana istasyon yapıldı.
Bizde genelde böyledir, iyi başlarız ama devamı bazen başlangıç gibi hızlı olmaz.
10 yılda İstanbul'da denizin altında sıfırdan marmaray yapıldı, Ankara'da ise varolan metrolar 10 yılda hiç ilerlemedi.
Umarım Türk mühendisler ve firmalar Japonlardan iyi bilgiler ve tecrübeler öğrenmişlerdir ve yine umarım sonraki projeler Türk firmaları ve mühendisleri ağırlığında olur.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Hocam affedin ama coğrafyadan bildiğim kadarıyla Tsunami olma ihtimali ülkemizde %1 den daha az. Kapalı denizlerde Tsunami olmuyor, okyanus vs gibi açık denizlerde Tsunami olur diye öğrendik biz :dirol:

Tsunami olmuyor değil oluyo ama etkisi 5-10 metre değil 2-3 metre (: adamlar ona göre yapmışlar işte istasyon girişlerini

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
O değil de balık göreydik iyiydi.. :P

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
balık görmek isteyen akvaryum alsın ...

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Gerçekler hazımsızlık yapıyorsa soda iyi gelir.
sana bir soda ismarlayayım o zaman ... iyi gelir...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde 8 yıll çalışnaı söylemişler. o mühendis 8 yıldır nerde saklanıyordu acaba ..... korkmuş zavallıcık.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1379860_491583444283008_418215011_n.jpg

Yaptık oldu diyenlere özel.

Buna da cevap veremeden geçemeyeceğim. Redfoks ya hatırlamıyor ya da o zamanlar yoktu bile ki , Biz Seçimler öncesi TEMELİ ATILIPTA , Çürümeye terkedilen projeleri çok gördük zamanında. Ülkenin milyonlarca lirasını çürümeye terkedenleri unutanlar bugün böyle bu tarz yaygaraları yapıyor.Amaç bağcı dövmek.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
[video=youtube;ThydhPh8rss]https://www.youtube.com/watch?v=ThydhPh8rss[/video]

bunu seyretmeden güvensiz bulanlar var güvenli olmasaydı bu belgeselde başlık farklı olurdu korkmadan binin bu programı sunan vatandaş güveli olmasa tünele girmezdi bile.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İngilizce bir tabir kullanacağım çünkü tam olarak Türkçe'si nasıl söylenir bilmiyorum. Marmaray projesi aşırı overrated bir proje. Herkes asrın projesi diyor ancak asrın projesi falan değil. İstanbul için iyi bir projedir. Trafiği biraz olsun rahatlatacaktır elbet. Avantajlarını hepimiz kabul ediyoruz. Projenin de gayet güvenli şekilde yapıldığını düşünüyorum. Bunların yaptığı trene binmem denizde boğulurum şeklinde düşünmek körü körüne taraftarlık yapmaktır. Ancak konuya gelirsek asrın projesi falan değil. Dünya üzerinde ne mühendislik harikası eserler var Marmaray'ı 4'e 5'e katlar.
Ayrıca belirtmek isterim ki Pekin'den Londra'ya zaten trenle gidiliyor milleti kandırmaya da gerek yok.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
tarafıflı tarafsız olması bir yana mantıklı olup olmaması da önemli biraz mantıklı değil haber sözcü gazetesi alıyoruz ama marmararay haberleri abartılı korkunun ecele faydası yok.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bu açılış zerre kadar beni ilgelendirmiyor çünkü istanbul'da yaşamıyorum.. istanbul da yaşamayan kişi olarak asrın projesi felan da hikaye geliyor bana...

Reaksiyon puanı
10,315
Gerçekler hazımsızlık yapıyorsa soda iyi gelir.

sevgili [MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION], sanırım yanlış bir anlaşılma var be abim,
bildiğim kadarıyla soda çalışıp bir şeyleri başaranlara değil, karşıdan hasetle seyredenlere lazım gelir... (miş) :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Marmaray ulaşımı 15 Gün boyunca ücretsiz arkadaşlar..

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
sevgili @REDFOKS, sanırım yanlış bir anlaşılma var be abim,
bildiğim kadarıyla soda çalışıp bir şeyleri başaranlara değil, karşıdan hasetle seyredenlere lazım gelir... (miş) :D

Kör gözlere ve sağır kulaklara ne söylesen, ne göstersen boş be abim.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Töreni izledim az önce.
Gurur duydum.
Kendini TÜRK Hisseden Herkesinde aynı şeyleri hissetmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Hayırlı Uğurlu Olsun.:)

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hayırlı uğurlu olsun.Allah utandırmasın. güzel çalışmalar bunlar. Türkiye yeterince laf dinledi artık icraat yapılması gerçekten hoş.

Bunu biz planladık, şuydu, buydu geçin bunları. Onlar daha yerin üstündekini bitiremediler ( bolu tünelleri bkz ) ki denizin altına sıra gelsin. Bugün gurur duydum ben açıkcası. Bu gelişmeler gösteriyor ki bu ülkede sadece yıkmaya çalışanlar yok, yapmaya çalışan bi kesimde var.

Ne kadar karalanırsa karalansın bu sadece çekemeyenlerin, biz yapamadık ama bunlar yaptı diye ağlayanların son çırpınışlarıdır. Ama korkunun ecele faydası yok.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
çok güzel bir twit okudum :

dedesi karadan gemileri geçirdi kendisi denizden tren geçiriyor.

demek ki maharet dedeni inkar edip masallara inanmak değil, şanlı tarihine sahip çıkıp torunlarına da örnek alıp gurur duyacakları bir dede olmakmış.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
hala su bassa pompamız yok diye haber yapanlar var. türkiyede muhalefet bu seviyede olunca sandık başında karar vermek de çok kolay oluyor.

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
vatana millete hayırlı uğurlu olsun emeği geçenlere teşekkürler ayrıca dualar eşliğinde açılması ayrı bir mutlu etti beni...

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Istanbulla alakam olmadığı için fazla ilgilendirmesede vatana millete hayırlı olsun

Ancak açılış için başka gün mü bulamadilar zaten Abdullah Gül her Cumhuriyet Bayramında olduğu gibi hasta ve de yarın dönüp baktığımızda aklımızda Cumhuriyet bayramı kutlaması değilde Marmaray kalmasını istiyorlar herhalde :confused:

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
u1rcl.jpg

Japonya Başbakanı kadar olamayan SÖZDE TÜRKLERE YAZIKLAR OLSUN !!!

"Gel ! Ne olursan ol yine gel.İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel.Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir.Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."

Mühim olan İNSAN OLMAK ! HAKKIN YANINDA OLMAK !

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Londra ile Pekin daha önce 500A, 500ES, 500T ile bağlanıyordu. Marmaray ile konuyu çarpıttılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...