Lumia 520 mi GM Discovery mi

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 1 ay içerisinde telefon alıcam ama kararsızım en son lumia 520 de karar vermiştim ama bi arkadaş GM telefon kullanıyordu kalitesini sordum hiç sorun yaşamadığını söyledi birde merak ettiğim birşey var GMD ile S3 ün özellikleri nerdeyse aynı ama biri 1000 küsür iken diğeri 650 tl gibi ucuz bir fiyat birde lumia 520 kullananlar varsa telefonun + larını - lerini birde memnun olup olmadıklarını söylerse sevinirim tavsiyelerinizi bekliyorum

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
nokia ile gm aynı klasmanda değiller. arada ciddi malzeme kalitesi farkları var. benim önerim nexus olacaktır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Hocam nexusun fiyati nedir butcem 650 tl Birde ozellikleri nasil

nexus 1000 tl civarnıda. performans olarak oldukça iyi.

650 tl bütçe için 2. el galaxy s2 veya iphone 4 öneririm. bu cihazlar eski olmalarına rağmen gm discovery'den çok daha iyi performans vereceklerdir.
hemen hemen her açıdan çok daha memnun kalırsın.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hala Nexus öneriyorlar. O telefon çok eskidi. Birde fiyatı lumia 520 ve gmd nin çok üzerinde. Biraz mantıklı tavisyede bulunun.
Discovery güzel telefondur. Yeni 16 gb lik versiyonuda çıktı. Fiyatı 699 tl ama biraz araştırısanız kampanya ile bir miktar daha aşağı alınabilir .
Lumia lar da güzel telefondur ama 520 donanım olarak biraz aşağıda , bazı windows uygulamalarında sıkıntı yaşatabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

650 tl bütçe için 2. el galaxy s2 veya iphone 4 öneririm. bu cihazlar eski olmalarına rağmen gm discovery'den çok daha iyi performans vereceklerdir.

galaxy s2 antutu testinde 10 bin puan, gmd ise 13 bin puan alıyor. GMD hertürlü s2 den daha performanslıdır. Üstelik aldığında 2 yıl garantisi olacak. 2.el s2 alsan garantisi olmaz ,aldığın telde bir arıza olsa veya 3 gün sonra bozulsa veilen para elde kalır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Hala Nexus öneriyorlar. O telefon çok eskidi. Birde fiyatı lumia 520 ve gmd nin çok üzerinde. Biraz mantıklı tavisyede bulunun.
Discovery güzel telefondur. Yeni 16 gb lik versiyonuda çıktı. Fiyatı 699 tl ama biraz araştırısanız kampanya ile bir miktar daha aşağı alınabilir .
Lumia lar da güzel telefondur ama 520 donanım olarak biraz aşağıda , bazı windows uygulamalarında sıkıntı yaşatabilir.

galaxy s2 antutu testinde 10 bin puan, gmd ise 13 bin puan alıyor. GMD hertürlü s2 den daha performanslıdır. Üstelik aldığında 2 yıl garantisi olacak. 2.el s2 alsan garantisi olmaz ,aldığın telde bir arıza olsa veya 3 gün sonra bozulsa veilen para elde kalır.
25 bin puan alsa da farketmez. MT6589 işlemcisini kullanan çin malı telefonlardan bir farkı yok. aynı işlemciyi yani aynı chipseti kullanan cihazlarda ne sorun varsa bu alette de olacaktır.
başta yazılım olmak üzere, kasanın malzeme kalitesi, wifi çekim gücü, kamera kalitesi, pil performansı, yazılım uyumlulukları ve custom romlar olmak üzere bir çok alanda bitmeyen sorunlar çıkması muhtemel.

galaxy serisi ise kendini ispatlamış durumda. ben ikisinin de ayrı ayrı incelenmesi ve yorumların okunması taraftarıyım.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Düşük sistemli android alma bence biraz daha bütçeni arttır lumia 820 al derim ben.

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0

hocam 2. el telefonlara fazla güvenmiyorum o yüzden sıfır beni 2-3 yıl götürebilecek bir telefon arıyorum

Düşük sistemli android alma bence biraz daha bütçeni arttır lumia 820 al derim ben.

hocam bütçe 650 TL

2. el telefonlara güvenmediğim için hiç oralara girmeyeceğim GMD aldığımda beni 2-3 yıl götürürmü birde garantisi ile ilgili sorunlar varmış heralde

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2. el telefonlara güvenmediğim için hiç oralara girmeyeceğim GMD aldığımda beni 2-3 yıl götürürmü birde garantisi ile ilgili sorunlar varmış heralde

Telefon Telpa garantili. Daha üç ay öncesine kadar Samsunlarada Telpa bskıyordu. Ozaman kimsenin samasungun garantisi kötü dediğini dumadım. Şimdi atıp tutuyorlar.
Birisi custom yok sorun olur demiş ama XDa zibilyon tane custom rom var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Discover tutacak bakın görün. Boşuna millet para bayılıyor diğer telefonlara .

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefon Telpa garantili. Daha üç ay öncesine kadar Samsunlarada Telpa bskıyordu. Ozaman kimsenin samasungun garantisi kötü dediğini dumadım. Şimdi atıp tutuyorlar.
Birisi custom yok sorun olur demiş ama XDa zibilyon tane custom rom var.

yani alınabilir bir telefon mu hocam

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
25 bin puan alsa da farketmez. MT6589 işlemcisini kullanan çin malı telefonlardan bir farkı yok. aynı işlemciyi yani aynı chipseti kullanan cihazlarda ne sorun varsa bu alette de olacaktır.
başta yazılım olmak üzere, kasanın malzeme kalitesi, wifi çekim gücü, kamera kalitesi, pil performansı, yazılım uyumlulukları ve custom romlar olmak üzere bir çok alanda bitmeyen sorunlar çıkması muhtemel.

galaxy serisi ise kendini ispatlamış durumda. ben ikisinin de ayrı ayrı incelenmesi ve yorumların okunması taraftarıyım.

O kadar da sorunlu bir telefon değil. Çin tabletlede sıkça rastlanan sıkça ve beklenmedik zamanda yazılım çökme sorunlarıyla karşılaşmadım. Cihazın kilitlenme ve reset problemi yok. 2 ayda Bunlarla en fazla 2-3 kez karşılaşmışımdır. Zaten MediaTek kendini dünyanın en stabil çift SIM platformu olarak nitelendiriyor. Custom ROM elbette var.

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nexus a verceğin parayı 200 tl daha arttır optimus g al daha iyi .

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardesim arkadaş yukarıda nexus al demiş bende nexusa vereceğin parayi arttirip optimus g alırsın cevapları okumadanmı yaziyosun .

AngreRisinyu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gm lumiadan daha iyi ama Mumia daha iyi gider uzun sure kullanirsin

KrcUgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lumia 520 bir kaç ay sonra destek falan almayacak bir cihaz. Gerçi General Mobile Discovery'e de güncelleme gelmez. 4.2.2 de kalır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Lumia 520; 820'den daha sonra çıktı ve piyasadaki 3-5 Windows Phone'dan bir tanesi. Ayrıca en çok satanıdır. Yani DESTEK alacaktır. Almak zorundadır. Yoksa millet windows phone'dan iyice uzaklaşır. Android biraz karışık bir işletim sistemi ilk akıllı telefonunsa android önermem. Windows Phone o konuda daha iyi. Ama WP'nun uygulamaları biraz az. Android'de çok daha fazla uygulama var. Yani oyun için alacaksan android, akıcı bir kullanım için windows phone diyebilirim. Tercihine kalmış.

Discovery alınabilir bir telefon. Ama Xperia M'i öneririm (700 TL). Performans olarak çok önde. Lumia 520'nin flaşının da olmadığını söyleyeyim. Gündüz çekimlerinde discovery'yi geçer ama.

Lumia 520 fiziksel olarak discovery'den kat kat daha dayanıklıdır diye tahmin ediyorum.