Windows 8.1 Yayınlandı, İndirin!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cavess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Vista ile 8.1 arasında 1 yıl mı var?

Şimdi öncelikle Windows'un şu anki kernelinin temeli Windows 3.1'e dayanıyor.
O zamanki kernel modifiye edilerek bu günkü haline getirildi.
Windows 2000 zamanında ntfs sisteminin entegresi sonrasında kernelde büyük çaplı bir modifiye yapılmadı.
Kernel görev yöneticisinde system diye geçer ve RAM üzerinde kapladığı alan genelde 100 kb'ı geçmez.
Kernele System32 içerisinde ntoskrnl.exe üzerinden erişebilirsin.

Özet: Diğer arkadaş haklı.

Bu da benden bonus;
image.jpg

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
format atmana gerek yok.silinmicek.başlat menüsü gelecek.kaldıran bazı programlar onları kullanırsın istemiyorsan.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

başlatı kaldırmak için bu programı kullanabilirsin.

[video=youtube;k9vTM9cb_38]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k9vTM9cb_38[/video]

http://winaero.com/download.php?view.63
dostum başlatı niye kaldıralım ki
bu zamana kadar ki en iyi başlat butonu olmuş bence çok pratik...

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Sıfırdan windows 8.1 yükleyeceğim.

Hangi sürüm daha iyi ?

Birde indirme linki verebilirseniz sevinirim.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vista ile 8.1 arasında 1 yıl mı var?

Arasında kaç yıl olduğu ile ilgilenmiyorum arkadaşım neden beni anlamak istemiyorsun kullandığımız sistemlerin çekirdekleri aynı diyorum yani değişen sadece arayüzleri ve kullanıcı katmanları adamlar yeni bir çekirdek hazırlayıp bize 3 5 kuruşa vermezler hele ücretsiz güncelleme hiç vermezler dolayısı ile windows 7 kullanan bir kullanıcıda aynı çekirdeğe sahiptir windows 8.1 kullananda bu sistemler hazırlanırken ha diye hazırlanmıyor bir plan proje dahilinde hazırlanıyor zaten altta arkadaşın biri daha yorumunu katmış buna emin ol çekirdeğine kadar 0 dan bir sistem hazırlamak istese windows abartısız söylüyorum en az 5 yılını alır o kernel ile çalışabilecek sürücüler donanımlar vs vs vs lerden bahsetmiyorum bile bak son bir örnek dikkat ettiysen vista ilk çıktığı zamanlarda birçok sürücü sorunu olmuştu kimi bilgisayarlarda eski sürücüleri kabul etmiyordu peki neden bu sorun windows 7 8 ve 8.1 de vistada olduğu kadar büyük olmadı ?

Şimdi öncelikle Windows'un şu anki kernelinin temeli Windows 3.1'e dayanıyor.
O zamanki kernel modifiye edilerek bu günkü haline getirildi.
Windows 2000 zamanında ntfs sisteminin entegresi sonrasında kernelde büyük çaplı bir modifiye yapılmadı.
Kernel görev yöneticisinde system diye geçer ve RAM üzerinde kapladığı alan genelde 100 kb'ı geçmez.
Kernele System32 içerisinde ntoskrnl.exe üzerinden erişebilirsin.

Özet: Diğer arkadaş haklı.

Bu da benden bonus;
image.jpg

Bu yorum için özellikle teşekkür ederim zira benim bildiklerimi bilen birilerinin daha olduğunu biliyordum .

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Windows 8 in hatta tüm işletim sistemlerinin programların betalarından itibaren dener kullanırım 8 ilk çıktığında driverların hiçbirini tanımıyordu zaten en basit ekranımı bile tanıyamadığı oldu şimdi ben bir microsoft mühendisi değilim ama arkadaşın paylaştığı resim xp vs Windows 8 olmalıydı herkes kendine göre yorumlar

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
tq7qKD5.png

beyler magaza dune kadar gırıyordu internet var :D mıcrosoftta yogunlukmu var acaba 2dk sorada magazaya gırıyor

tlZkNnn.png

bana 8.1 guncellemesı gelmemiş galıba fıkrı olan varmı nereye tıklıcam

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 8 in hatta tüm işletim sistemlerinin programların betalarından itibaren dener kullanırım 8 ilk çıktığında driverların hiçbirini tanımıyordu zaten en basit ekranımı bile tanıyamadığı oldu şimdi ben bir microsoft mühendisi değilim ama arkadaşın paylaştığı resim xp vs Windows 8 olmalıydı herkes kendine göre yorumlar

Ben ne işletim sistemlerinin nede programların betalarını kurmam denemem ben son kullanıcıyım betaları daha çok bilgisayar mimarisini bilen performans konularında uzman benim gözümde bilgisayar kurdu ve dahileri kurar çünkü beta kurmak geribildirim yapmayı gerektirir örnek vermek gerekirse ben bilgisayar mimarisinde uzman olsam şu windows 8 de çökme sonucu çıkan mavi ekrana en vatandaş senin şu donanımının sürücüsü eksik veya eski veya benimle uyumusuz ya uyumlu olanı donanım üreticinden bul yoksa iste vermiyorsa donanımı değiştir derdim en azından hangi donanımın sürücüsü eksik diye uğraştırmazdım milleti beta kullanmak o programın eksiklerini gediklerini açıklarını bulup geri bildirimde bulunmaktır kısacası

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
siyaset meydanına çevirdiğiniz konuyu :D

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Yardım edecek 1 kişi yokmu ya hayret biz millete yardım ederız mıllet resımlı süslü püslü açık yazıyorum kımse gormuyor

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bizde onu yapıyoruz zaten yoksa beta kullanmanın ne manası var. Kullandığı Antivirus ün hata vermesiyle kaldıran bir kullanıcı değilim yani dün bile Trend microyla iletişime geçip bir hatasının giderilmesinde uzaktan bağlantı ile çalıştık karşılığında Maximum lisansı aldık 1 yıl mesela mesela

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yardım edecek 1 kişi yokmu ya hayret biz millete yardım ederız mıllet resımlı süslü püslü açık yazıyorum kımse gormuyor

Sağ üstte gördüğün güncelleştirmelere tıkla orda gördüm ben win 8.1 i ve yine ordan yükledim arkadaşım

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Magazaya Bağlanamadı Hatası Veriyor

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
@S4B0T4J internet bağlantısı oldugu halde windows magazasına internet bağlantınız olmadıgı için bağlanılamıyor diyor , Sonra çıkıp 10 saniye sora giriyorum bu seferde Windows Smart screen açık değil diyor, açıp kapatıyorum
sistem wındows 8 => yeni format attım
[MENTION=23389]mila12[/MENTION] burdan indiremiyor Diyor , magazadan indircekmişim . . Onay verdi sistem uyumlu filan die

Magazaya Bağlanamadı Hatası Veriyor

Dune kadar vermıyordu bugun verdi. . .

Sağ üstte gördüğün güncelleştirmelere tıkla orda gördüm ben win 8.1 i ve yine ordan yükledim arkadaşım
ZRFZhsn.png

HANİ NERDE kardeşim ??

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@S4B0T4J internet bağlantısı oldugu halde windows magazasına internet bağlantınız olmadıgı için bağlanılamıyor diyor , Sonra çıkıp 10 saniye sora giriyorum bu seferde Windows Smart screen açık değil diyor, açıp kapatıyorum
sistem wındows 8 => yeni format attım
@mila12 burdan indiremiyor Diyor , magazadan indircekmişim . . Onay verdi sistem uyumlu filan die

Dune kadar vermıyordu bugun verdi. . .

Windows mağazaya girememe sebebin tamamen youğunluk. Eğerki ucunda bir hata yoksa. Windows 8 Yeni format attım demişsin. Eğer ki sistemi oturtmadıysan Windows 8.1 Final yükle ordan güncelle derim. Çünkü windows 8 üzerine mağazadan 8.1 güncellemesi alan bir kaç kişi gördüm driver ve sistem hataları alan. Tercih senin.

Windows 8.1 final RTM yüklemek isteyenler bu konuyu inceleyebilir.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
magaza Sorununu çözdüm giriyor 4/4 ' lük 8.1 güncellemesi görünmüyor