[ROM ICS] [Arc,Arc S,Neo,Neo V,Pro,Ray] Xperia Z1 Honami Professional

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
CnrcThm.jpg

Gerek görsel gerek stabil ve hızlı rom arıyorsanız mükemmel bir rom. Ram Miktarı 160 Mb civarında.

Honami Z1 Rom İndir.
Orjinal Konu & Güncellemeler.

KURULUM :

Not : Bootloader açık olanlar için önerdiğim kernel "LUPUS"...

Herşeyden önce verileri yedekleyin ve cwmden romunuzun yedeğini alın.

Bootloader Unlocked (Kilit Açık) :

1. : Önerilen kernel Flaş Vengeance , KTG Anzu , RUSH Bence LUPUS
2. Romu sd carta kopyala
3. Telefonu kapat ve aç, cwm ye gir.
3. Backup & Restore > Yedekleme Romu Yedekle
4. Data / Factory Reset Wipe
5. Mounts ve Storage> format / system
6. Advanced > Wipe battery stat.
7. İnstall zip from sd cart / chose from sd card / Honami.zip seç.
8. AROMA Ekrandaki yönergeleri takip, "Unlocked bootloader" seçmek için hatırlamak ve aynı zamanda kullandığınız kerneli seçin.
9. Kurulum tamamlandıktan sonra "Reboot" işaretleyin ve telefonu yeniden başlatın.
10. Telefon iyi tam şarj verin ve ROM tadını çıkarın!

Bootloader Locked (Kilitli) :

1. Romu sd carta kopyala
2. Telefonu kapat ve aç, cwm ye gir.
3. Backup & Restore > Yedekleme Romu Yedekle
4. Data / Factory Reset Wipe
5. Mounts ve Storage> format / system
6. Advanced > Wipe battery stat.
7. İnstall zip from sd cart / chose from sd card / Honami.zip seç.
8. AROMA Ekrandaki yönergeleri takip, "Locked bootloader" seçmek için hatırlamak ve aynı zamanda kullandığınız kerneli stock seçin.
9. Kurulum tamamlandıktan sonra "Reboot" işaretleyin ve telefonu yeniden başlatın.
10. Telefon iyi tam şarj verin ve ROM tadını çıkarın!

akkaya040

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam merhaba romu kurdum,ama şöyle bir durum oluyor tekrar telefonu kapatıp açtığım zaman sony ekranında takılıp kalıyor devamı gelmiyor ?

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ilk anda biraz kasıyor küçük eklentileri kurmadan deneyin birde hocam isterseniz.Sizdede yeniden başlatınca takılma sonrunu oldumu? hangi kernel i kullandınız ?
bir hafta zor dayandım vengeance kernel kullandım eklenti vsde kurmamıştı gerçekten güzeldi takılma sorunu yaşamadım

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar lupus kernel kullanın, romda sorun yok, temiz kurulum yaparsanız kasma hayatta yaşamazsınız. Birde vengeance kernel kesinlikle kullanmayın. İkinci bir konu bu romun eski sürümü sorunluydu bu yeni sürümü ve gerçekten çok güzel...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

KERNELLER :

ARC / S : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1867265

NEO / V : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2072405
kurdurucan yine bana :drool:
lupus kernelde tel açılmıyordu en son denediğimde

akkaya040

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ya bunda status barı ayarlama yok o olmazsa ben biterim :thumbdown:

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bildirim ekranının üstündeki kısayollar varya o ayrıca wifi de çalışmıyor
profesyonelde yoktu bende diğerini kurdum

Bahsettiğin ayar ; Ayarlar/Ekran/Quick Settings
Çoğu kişi wifi'den şikayet etmiş.
Wifinin çalışmaması rom kurarken format system yapınca wifi modülünün silinmesi. Çözüm ise ; romu kurunca telefonu kapatıp lupus kernel'i yeniden flaşlamak ;).

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Wifinin çalışmaması rom kurarken format system yapınca wifi modülünün silinmesi. Çözüm ise ; romu kurunca telefonu kapatıp lupus kernel'i yeniden flaşlamak ;).

işte pro da o yoktu normali kurdum

akkaya040

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam wi-fi ilk kurduktan sonra tekrar başlatınca düzeliyor yada kerneli yeniden yükleyince,
birde Ayarlar/Ekran/Quick Settings kısmına girince ayarlar kapatıldı hatası alıyorum dostum

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
hocam wi-fi ilk kurduktan sonra tekrar başlatınca düzeliyor yada kerneli yeniden yükleyince,
birde Ayarlar/Ekran/Quick Settings kısmına girince ayarlar kapatıldı hatası alıyorum dostum

Yeniden tertemiz kurmayı dene, şuana kadar bu hatayı alan olmadı.
:P normalde direk ayarlar kısmında oluyordu neyse daha kurduk artık böyle devam edicez

Yenisini denemeni tavsiye ederim :D.

mcpasa63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum bır turlu kuramadım gıttı sunu lupus kernelını yukledım butun ayalarını tamam yapıyorum ama olmuyor telefonu acıyorum renklı bır bulut cıkıyor gıdıp gelıyor bır turlu acılmıyor

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Dostum bır turlu kuramadım gıttı sunu lupus kernelını yukledım butun ayalarını tamam yapıyorum ama olmuyor telefonu acıyorum renklı bır bulut cıkıyor gıdıp gelıyor bır turlu acılmıyor

Kurulum yaparken wipe ve format system'i doğru yaparsan sorun olmaz.

mcpasa63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tammdır oldu tesekkuer kardesım sayende super oldu :)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Güncelleme !

Sık sık ana ekran hatası alanlar, ekteki dosyayı yükleyin ve gelen soruya değiştir diyerek kurun.

https://app.box.com/s/fx084axtedfv54pmuqte

S

SDN Okuru

SDN Okuru
temayı değiştiremiyorum özellikle mesajlarda çok sıkıntı oluyor. mavi temada mavi yazı olunca hiç bir şey okunmuyor. bunun haricinde çok süper

mblshd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bootloaderi kapalı olanlar wifi sorununu nasıl çözecek ? kernel falan bilmiyoz biz :laugh: yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben bu romu yükledim ama walkmani kullanamıyorum müziğim'e girince 'maalesef walkman durdu' uyarısıyla kapanıyor nasıl düzeltebilirim

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bootloader kapalı olarak yükledim fakat telefon sürekli reset atıyor. Varmı çözümü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba hocam romu lupus kernelle yüklemeye çalıştım fakat hata verdi bende suave kernel ile kurdum ama aklım lupusta kaldı :laugh: Lupus kerneldeki dokunmatik cwm farklı geldiginden midir nedir bir yerlerde hata yapıyorum sanırım . Aroma ekranının sonundaki yüzde kısmı dolmadan geciyor yani %0.00 dan birden rom yüklenmiştir aşamasına geciyor . Bu yüzden de telefon acılmıyor . Suave de boyle bir sorunla karşılaşmadım . Sorunu nasıl cozebilirm ? Şimdiden teşekkürler.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhaba hocam romu lupus kernelle yüklemeye çalıştım fakat hata verdi bende suave kernel ile kurdum ama aklım lupusta kaldı :laugh: Lupus kerneldeki dokunmatik cwm farklı geldiginden midir nedir bir yerlerde hata yapıyorum sanırım . Aroma ekranının sonundaki yüzde kısmı dolmadan geciyor yani %0.00 dan birden rom yüklenmiştir aşamasına geciyor . Bu yüzden de telefon acılmıyor . Suave de boyle bir sorunla karşılaşmadım . Sorunu nasıl cozebilirm ? Şimdiden teşekkürler.
Telefon modeli nedir?.