Yarın Android'e geçiyorum. Rom, Root gibi şeyleri iyice kavramak istiyorum.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar. 4 yıllık iPhone kullanıcısı olarak yarın Android'e geçiyorum. Ve rom,root nedir? Neden atılır? Riskler nedir? Gibi soruların cevaplarını arıyorum. Biliyorum forumda bununla ilgili çok konu var arama butonunu kullan diyenlerinizde çıkar :) Ama gerçekten biri ile konuşmam gerekiyor yoksa gereksiz yere konu açmazdım.

Alacağım telefon Samsung Galaxy SII Android 4.1.2 sürümünde çalışıyor.

Özellikle rom olayının performansı arttıran yanlarını duydum bunlar ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bu saatten sonra s2 almanda bir garip dogrusu.rom root olayini telefonu biraz kurcala elin alissin ondan sonra bakarsin

MyNickname

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S2 ile geçiş yapacaksan hiç yapma ciddi söylüyorum

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
İzlemedim ama sen izleyebilirsin :D

[video=youtube;kaSQHHVUUNc]http://www.youtube.com/watch?v=kaSQHHVUUNc[/video]

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iPhone'dan Android'e geçeceksen günümüzün amiral gemilerinden almalısın. :D

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
rom root için acele etmene gerek yok zamanla ihtiyaç duyarsan yaparsın.
1000tl ve üzeri telefon almayacaksan s2 halendaha iyi donanıma sahip deniiebilir.
rom olarak omega aklında bulunsun

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
AllianceROM kullanırdım S2'de iken şimdi S4'teyim daha ROM yüzü görmedik cm çıkmıyor bize :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
S2 ile Android'e geçersen pişman olursun :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
En az 2gb ramli bir android cihaza geçmen Lazım.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
İzlemedim ama sen izleyebilirsin :D

[video=youtube;kaSQHHVUUNc]http://www.youtube.com/watch?v=kaSQHHVUUNc[/video]

Teşekkürler :)

iPhone'dan Android'e geçeceksen günümüzün amiral gemilerinden almalısın. :D

bu saatten sonra s2 almanda bir garip dogrusu.rom root olayini telefonu biraz kurcala elin alissin ondan sonra bakarsin

S2 ile geçiş yapacaksan hiç yapma ciddi söylüyorum

S2 ile Android'e geçersen pişman olursun :D

En az 2gb ramli bir android cihaza geçmen Lazım.

Böyle diyorsunuzda S2 her türlü iPhone 4 iOS 7 den iyi performans veriyor açıkcası :D

Ha birde almıyorum zaten takasa giriyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşı tebrik ederim. şu an piyasada bulunan bir çok telefon s2 nin yarısı kadar performanslı değil. ayrıca ilk defa android deneyimi yaşayacak olan arkadaş buradaki bazı cepleri dolu arkadaş gibi yok amiral gemisi, yok dehşetül donanımlı gibi ihtiyacınız olup olmadığını bilmeden alacak bir arkadaş değil. en az 2gb ram lı diyenler. zaten en fazla 3gb ram li olan var. onun da fiyatı belli. abuk subuk iş yapmayanlar için 1gb gayet yeterli. şu an s2 sıfır gidip alın bakalım kaça alıyorsunuz...

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SIII ile bile sakın girme o takasa falan. En az 2 gb ram'li cihazla gir,SIII'üm var,keşke almasaydım,benim gibi pişman olma sonra

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
SIII ile bile sakın girme o takasa falan. En az 2 gb ram'li cihazla gir,SIII'üm var,keşke almasaydım,benim gibi pişman olma sonra

Adam takas etmiş. 2 gb ram'e sahip cihazla iphone 4'u takas eden olmaz sanırım. 4s olsa dediğin doğru :)

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adam takas etmiş. 2 gb ram'e sahip cihazla iphone 4'u takas eden olmaz sanırım. 4s olsa dediğin doğru :)

SII alırsa başını duvarlara çoook vurur,2. el piyasasıyla ilgili en ufak bi fikrim bile yok ama satmalı,üzerine ekleyip Note II alabilir mesela :) Ama bundan sonra Samsung ve Android bana uzak Allah'a yakın olsun :D

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
SII alırsa başını duvarlara çoook vurur,2. el piyasasıyla ilgili en ufak bi fikrim bile yok ama satmalı,üzerine ekleyip Note II alabilir mesela :) Ama bundan sonra Samsung ve Android bana uzak Allah'a yakın olsun :D

Samsung D900den sonra ikinci samsung telefonum note 2. Apple 5'' telefon çıkarmazsa samsung veya diğer telefonlardan devam ederim :) beni küçük ekranlar kesmiyor malesef :D

fatihselimyakar

Asistan
Reaksiyon puanı
26
SII iyidir androidin nadir oturan telefonlarindan biri guncellik konusumda official olarak bisey bekleme rom olarak gercekten performans artar ama once kullan begenmessen rom atarsin.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
s4 xperia z alabilirsin android sistem olarak çok fazla ram ve işlemci performansı istiyor.S2 alırsan oyun ve diğer benzeri programlarda sıkıntı yaşayabilirsin.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Son model Android alsan bile hata yaparsın, sen gidip SII alıyorsun.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Ben mi fanboyluk yapıyorum "androidci" halit :D SII şuan alınabilecek bir telefon mu? Fiyatına göre daha iyi Android'ler var.
Her mesajında androide karşıt şeyler yazıyorsun . Fanboyluk değilde ne bu ? Takıl işte sen apple a . Sana bir şey diyen yok sen de deme. Android sevmem fanboy olduğum anlamına gelmez . Hangi mesajımda gördün apple a karşıt şeyler yazdığımı ? Konu SII alması değil . Senin fanboyluk yapman.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca o ismi fark ettiysen yeni üye olduğum zaman koydum . Öylesine bir şeydi . Androidi tam olarak bile bilmiyordum.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Her mesajında androide karşıt şeyler yazıyorsun . Fanboyluk değilde ne bu ? Takıl işte sen apple a . Sana bir şey diyen yok sen de deme. Android sevmem fanboy olduğum anlamına gelmez . Hangi mesajımda gördün apple a karşıt şeyler yazdığımı ? Konu SII alması değil . Senin fanboyluk yapman.
Fanboyluk sadece bir markanın yaptığı şeyleri kullanmaktır. Eğer Apple kötü telefon yapsa Apple kullanacak halimiz yok herhalde. Apple iyi yapıyor, ben de öneriyorum. Buradaki yorumlara bakarak ta Android için görüşlerimi bildiriyorum. 2GB RAM'li S4'te rehbere girerken kasma olmuyor mu yani?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Fanboyluk sadece bir markanın yaptığı şeyleri kullanmaktır. Eğer Apple kötü telefon yapsa Apple kullanacak halimiz yok herhalde. Apple iyi yapıyor, ben de öneriyorum. Buradaki yorumlara bakarak ta Android için görüşlerimi bildiriyorum. 2GB RAM'li S4'te rehbere girerken kasma olmuyor mu yani?
Ben ne diyorum sen ne diyorsun . Kullanıp önermek farklıdır .Kullanıp önerip üstüne bir de karşı tarafı (ki burada android oluyor ) karalamak farklı şeyler. Kapiş ? Bilgin olsun diye söylüyorum benim tel Xperia SP 1 gb rami var ama rehbere girerken kasma falan olmuyor.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben ne diyorum sen ne diyorsun . Kullanıp önermek farklıdır .Kullanıp önerip üstüne bir de karşı tarafı (ki burada android oluyor ) karalamak farklı şeyler. Kapiş ? Bilgin olsun diye söylüyorum benim tel Xperia SP 1 gb rami var ama rehbere girerken kasma falan olmuyor.
O, S4'ün FHD olmasından kaynaklanıyor. Karalamış olabilirim ama birçok yerde Android'in stabilitesinin iyi olmadığını bulabilirsin. Galaxy S kullandım (sahip değilim), 512MB RAM'i var ve aşırı kasıyor. Subway Surfers bile oynayamıyorsunuz. Ama 256MB RAM'li iPhone 3GS'te Aspahlt 7'yi rahatça oynayabiliyorsunuz. Olay bundan ibaret. iOS alırsa memnün kalır diye önerdim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
duydum, ettim, öyleymiş. falanmış, filanmış. bilginiz yoksa atıp tutmayın. burası kahvehane değil.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
O, S4'ün FHD olmasından kaynaklanıyor. Karalamış olabilirim ama birçok yerde Android'in stabilitesinin iyi olmadığını bulabilirsin. Galaxy S kullandım (sahip değilim), 512MB RAM'i var ve aşırı kasıyor. Subway Surfers bile oynayamıyorsunuz. Ama 256MB RAM'li iPhone 3GS'te Aspahlt 7'yi rahatça oynayabiliyorsunuz. Olay bundan ibaret. iOS alırsa memnün kalır diye önerdim.
FHD yi falan geç sen şimdi . Tamam android ios kadar stabil değil ama ios da android kadar özgür değil . Sorun senin Iosu önermen değil . Androidi karalaman. Bir mesajında aynen şöyle demişsin "Sana kazıklıyor gibi gelebilir ama iOS almayıp asıl siz kazıklanıyorsunuz. " Bu androidi karalamak işte. Yani diyeceğim o ki birine Ios önereceksen atıyorum Ios androide göre daha stabil olduğu için Ios u tercih etmelisin demen gerekir. Yukarıda dediğim gibi . Öner ama karalama. :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
FHD yi falan geç sen şimdi . Tamam android ios kadar stabil değil ama ios da android kadar özgür değil . Sorun senin Iosu önermen değil . Androidi karalaman. Bir mesajında aynen şöyle demişsin "Sana kazıklıyor gibi gelebilir ama iOS almayıp asıl siz kazıklanıyorsunuz. " Bu androidi karalamak işte. Yani diyeceğim o ki birine Ios önereceksen atıyorum Ios androide göre daha stabil olduğu için Ios u tercih etmelisin demen gerekir. Yukarıda dediğim gibi . Öner ama karalama. :)
Birdahakine öyle yaparız artık.