Harddiski Nasıl Silerim?

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar 750 gb wd harddiskim var.Bunu satmak zorundayım.fakat içinde özel dosyalarım var.yedeklerini aldım bir kenara ama harddiski alan kişinin bu dosyaları geri getirme ihtimali olabilir.Harddiskten bu dosyaları geri getirilemeyecek şekilde nasıl silerim.normal bilgisayardan harddiski biçimlendirsem dosyalar geri gelir.Harddiskteki dosyalarımın geri getirilememesi için harddiski nasıl temizlemeliyim.Lütfen yardım edin arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
DBAN'i indir flash'a yaz Gutmann Metodu ile temizle ama çok uzun sürer bilgin olsun

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
harddiski herhangi bir pc ye tak.
ve biçimlendir.
ancak biçimlendirirken hızlı biçimlendir seçeneğini kaldır. (bu şekil de biçimlendirme 10 saaat bile sürebilir ama her şey silinir.)

yada
içindeki herşeyin silinmesini istediğin hdd yi bir pc ye tak.
o pc ye ccleaner adlı programı kur.

programın araçlar bölümünden sürücü temizleyici ye gel.
orada:
3otn.png

en kolay yöntem resimdeki program ile.
güvenlikkısmndandaha yüksaek bir değer seçerek daha güvenliyokedebilirsin ama işlem uzar :)
750 gb diskin de hızına göre 1 gün sürebilir. tamamen temizlemek :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Cmd -> diskpart -> clean
vay arkadaş :D
ben iki saat resim vs ekliyorum adam iyice anlasın yanlış birşey yapmasın diye :D
sen yarım satırla anlatmışın :D

ama doğru bir yöntem :)
sadece anlamayan için karmaşık :)

dur ben açıklayayım:)
>cmd(komut istemi) yi yönetici olarak aç.
>diskpart yaz
>list disk yaz
>select disk X yaz(X silinmesini istediğin diskin harfi/numarsı(disk 1 disk 0 gibi). yanlış harf/sayı yanlış diski siler :D)
>yukarıdaki komutuda verince clean disk yaz.
>enter. yes. bitti. (en az 10 saat sürer :D)

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben iki saat resim vs ekliyorum adam iyice anlasın yanlış birşey yapmasın diye :D

>diskpart yaz
>list disk yaz
>select disk X yaz(X silinmesini istediğin diskin harfi/numarsı(disk 1 disk 0 gibi). yanlış harf/sayı yanlış diski siler :D)

kısa ve zor bir anlatım yapmışım mobilden dolaayı :D

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkürler.hepsini deneyecegim.yardimlrınız için sağolun. ;)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
ben olsam harddiski gereksiz dosyalarla doldurup tekrar format atardım. hatta bu işlemi birkaç kez de yapabilirim. böylece herhangi bir müdahalede o gereksiz dosyalarla karşılaşılır diye tahmin ediyorum. tabi bunları yaptıktan sonra garanti olsun diye yukarda anlatılanları da yapardım. :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=12097]tuskilidi[/MENTION] avatarın sorunlu :hammer:

(siyaset içeriyor diye rabia avatarlarını silenler, cinsellik içeriyor diye bunu da silsinler...)

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ben olsam harddiski gereksiz dosyalarla doldurup tekrar format atardım. hatta bu işlemi birkaç kez de yapabilirim. böylece herhangi bir müdahalede o gereksiz dosyalarla karşılaşılır diye tahmin ediyorum. tabi bunları yaptıktan sonra garanti olsun diye yukarda anlatılanları da yapardım. :)

Birde çamaşır suyuna yatır geceden bari :)

>diskpart yaz
>list disk yaz

Bu yöntem low level format mı acaba?

@tuskilidi avatarın sorunlu :hammer:

(siyaset içeriyor diye rabia avatarlarını silenler, cinsellik içeriyor diye bunu da silsinler...)

Katılıyorum yüksek oranda cinsellik var silinsin :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Birde çamaşır suyuna yatır geceden bari :)
Bu yöntem low level format mı acaba?
Katılıyorum yüksek oranda cinsellik var silinsin :D
adminleri konuya davet edelim :D [MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION]+ [MENTION=194661]eSa[/MENTION]

sayılır. hdd deki tüm sektörleri sıfırlarla dolduruyor.

mesela bilgiler:
1011101101000111010101101010 iken bunu yapınca
0000000000000000000000000000 olur.

bence mümkünse ccleaner ile yap. yukarda anlattım.:)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bence silmeyecekler :D
dansöz hala oynuyor :D

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17

>diskpart yaz
>list disk yaz

arkadaşım bu komutu yapıyorum 5 saniyede bitiyor ve ondan sonra harddisk bilgisayarda görünmüyor.ama bilgisayar disk yöneticisinden harddiski görünüyo.fakat bilgisayarımın içinde yok.buna ne yapabilirim bi yardımcı olur musunuz.harddiski göremiyorum daha

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89

zaten disk temizleme yazılımları bu işi yapıyor elle yapmaya gerek yok.
aynı sektorün üzerine tekrar tekrar yazıyorlar ki geriye doğru kurtarma yapılamasın
bazı yazılımlarda üzerine kaç kez yazılacağını da seçebiliyorsun tabi buna bağlı olarak işlem uzuyor

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
neyse arkadaşlar sorunu hallettim.harddisk tekrar görünüyor.arkadaşların önerdiği ccleaner ile temizleme işlemini yapıyım dedim.2 gün 9 saat sürüyo.yarın yola çıkacam.başlasam bitmez.en iyisi yolculuktan sonra yapmak :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşım bu komutu yapıyorum 5 saniyede bitiyor ve ondan sonra harddisk bilgisayarda görünmüyor.ama bilgisayar disk yöneticisinden harddiski görünüyo.fakat bilgisayarımın içinde yok.buna ne yapabilirim bi yardımcı olur musunuz.harddiski göremiyorum daha
harddiskte ki C ve D bölümleri silinmiş.
bilgisayarımda görükmemesi normal.

disk yöneticisine git. hdd ye sağ tıkla. yeni bölüm oluştur de. C D E kafana göre sayı ve bopyutuynu sen belirle tek tek bölümler oluştur. biçimlendirirken "hızlı biçimlendir" tikini kaldır.