Voltaj ayarları?

sherlock_holmes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
overlock uygulamalarında (setcpu vs.) cpu ayarlarıni ve voltaj ayarlarını degistirebiliyoruz. cpuyu anladım da voltaj ayari ne ise yariyor mesela 500 mhz'de voltaj degeri 975 bu ne demek indirip cogaltirsak ne degisir

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işlemcinin overclock performansını arttırmak için biraz hazla voltaj verilir overclocktan anlamıyorsan bulaşma işlemciyi anakartı yakarısın

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Voltaj ayarından bile haberin yokken overclock olayına girmen biraz abes olmuş.Voltaj ayarı çok tehlikeli ve çok hassas bir ayardır.Öyle gelişigüzel kafana göre işlemcinin voltajını yükseltirsen anakartından yükselen dumanları izlersin.Bu vaziyetteyken sakın ola voltaj ayarıyla oynama.İlla ki o.c. yapıcam diyorsan voltaj vermeden ufak mhz arttırmalarıyla sıcaklık ve stabillik dengesini yakalamaya çalış.İşlemci frekansını yükseltirken sıcaklık değerlerini sürekli kontrol et.Eğer zorlamak istiyorsan o.c. haliyle işlemcinin sıcaklığı boşta 45 dereceyi geçmesin.Sonra tam performanstaki sıcaklık değerlerinede bak.Tam yükte 70-75 i geçmesin.

sherlock_holmes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Voltaj ayarından bile haberin yokken overclock olayına girmen biraz abes olmuş.Voltaj ayarı çok tehlikeli ve çok hassas bir ayardır.Öyle gelişigüzel kafana göre işlemcinin voltajını yükseltirsen anakartından yükselen dumanları izlersin.Bu vaziyetteyken sakın ola voltaj ayarıyla oynama.İlla ki o.c. yapıcam diyorsan voltaj vermeden ufak mhz arttırmalarıyla sıcaklık ve stabillik dengesini yakalamaya çalış.İşlemci frekansını yükseltirken sıcaklık değerlerini sürekli kontrol et.Eğer zorlamak istiyorsan o.c. haliyle işlemcinin sıcaklığı boşta 45 dereceyi geçmesin.Sonra tam performanstaki sıcaklık değerlerinede bak.Tam yükte 70-75 i geçmesin.

açıklayıcı oldu teşekkür ederim. performans değil de pil ömrünün pe§indeyim ben voltaj ayarlarını yükseltmedim çok az düşürmeyi denedim ama telefon dondu yendiden başlattım ben de

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
açıklayıcı oldu teşekkür ederim. performans değil de pil ömrünün pe§indeyim ben voltaj ayarlarını yükseltmedim çok az düşürmeyi denedim ama telefon dondu yendiden başlattım ben de

Ben bilgisayar işlemcisinden bahsettiğini sanmıştım.Telefon overclock'u hakkında pek bilgiye sahip değilim.Söylediklerim bilgisayar işlemcisi içindi.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
pil performansı için voltaj değerleriyle oynama gerek yok aslında :) max cpu değerini düşürmen yeterli :)

sherlock_holmes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pil performansı için voltaj değerleriyle oynama gerek yok aslında :) max cpu değerini düşürmen yeterli :)

öyle de telefondan verim alınmıypr gm discovery falan olsa düşürüp performanstan ödün vermeden batarya daha iyi olabilir ama s2 de şarjdayken çılgın hırsız gibi oyunları oynarken bile şarjı gidiyor. (Şarjdayken) batarya için cpu'yu düşürünce de telefon kasım kasım kasılıyor