Dvd rw sorunu!

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, Ben bugun bilgisayarıma fotmat attım. Ve 2-3 saat sonra koydugum CD leri algılamamaya başladı. Ben o 2 3 Saat içerisinde driver güncelleştirme taramaları hallettim. Fakat cd koyunca DVD RW ye ilk başta ışık yanıyor, Tuşa basıyorum kapoanıyor ısık 5 6 saniye yanıyor ve sonra sonuyor. Sebebı nedır acaba bi yardımcı olurmusunuz lutfen ?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
dvd lerde de aynısı oluyormu?
formattan önce sorun yoktu sanırım.formatı da dvd ile attın büyük ihtimal :) .
masaüstü mü laptop mı belirtmemişsin ama dvd rw in bağlantılarını kontrol et.
bide bilgisayarımda dvd ye sağ tık. çıkart de. dvd rw kapak açarsa büyük ihtimalle donanımsal bir sorun yoktur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

daha önce benim dvd romda da bağlantı sorunu olmuştu. format attım ama formattan sonra hiçbir şeyi okumadı.
sata power kaplosunu değiştirince düzeldi.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dvd lerde de aynısı oluyormu?
formattan önce sorun yoktu sanırım.formatı da dvd ile attın büyük ihtimal :) .
masaüstü mü laptop mı belirtmemişsin ama dvd rw in bağlantılarını kontrol et.
bide bilgisayarımda dvd ye sağ tık. çıkart de. dvd rw kapak açarsa büyük ihtimalle donanımsal bir sorun yoktur.

daha önce benim dvd romda da bağlantı sorunu olmuştu. format attım ama formattan sonra hiçbir şeyi okumadı.
sata power kaplosunu değiştirince düzeldi.

Abicim, dediğin gibi formattan sonra basıma geldı.Bilgisayarım masaustu. DVD lerdede oluyor evet. bilgisayarım a girince bitek C Sürücüsü görüküyor. Sata power içindeki kablo sanırım, onları kontrol ettim herşey tamam içinde. Ama dediğim gibi ışık yanıyor sonuyor duruyor.

xxmortexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.

2. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.

3. Şu adresi bulun: HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Class/{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

4. Dosya menüsünde, Ver'i tıklatın.

5. Dosya adı kutusuna, savedkey yazın ve ardından Kaydet'i tıklatın.

6. REG_MULTI_SZ veri türü olan UpperFilters'ı tıklatın ve sonra da Düzen menüsünde Sil'i tıklatın. Silme işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.

7. Bilgisayarı yeniden başlatın.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
REG_MULTI_SZ veri türü olan UpperFilters'ı tıklatın ve sonra da Düzen menüsünde Sil'i tıklatın. Silme işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın. Söyledikelrını baska forumalrdada gordumde kardesım bu satırı anlayamadım yapamadım :(

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Abicim, dediğin gibi formattan sonra basıma geldı.Bilgisayarım masaustu. DVD lerdede oluyor evet. bilgisayarım a girince bitek C Sürücüsü görüküyor. Sata power içindeki kablo sanırım, onları kontrol ettim herşey tamam içinde. Ama dediğim gibi ışık yanıyor sonuyor duruyor.
normalde pc de D sürücüsü var mı? yani varda mı görükmüyor?

şimdi bir dvd rw a dvd takınca sırasıyla:
>>ışıkta 2-3 sn yanma sönme olur
>>sonra dvd nin içerde dönme sesi gelmeye başlar.
>>6-7 sn içerisinde ışık söner. dönme sesi durur.

senin dvd rw. da da böyle oluyorsa sorun yazılımsal olabilir.
bilgisayarımda bir tek c sürücüsü görüküyor derken? yani dvd rw bilgisayarım klasörüne girince görükmüyor mu?

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
normalde pc de D sürücüsü var mı? yani varda mı görükmüyor?

şimdi bir dvd rw a dvd takınca sırasıyla:
>>ışıkta 2-3 sn yanma sönme olur
>>sonra dvd nin içerde dönme sesi gelmeye başlar.
>>6-7 sn içerisinde ışık söner. dönme sesi durur.

senin dvd rw. da da böyle oluyorsa sorun yazılımsal olabilir.
bilgisayarımda bir tek c sürücüsü görüküyor derken? yani dvd rw bilgisayarım klasörüne girince görükmüyor mu?

Format atarken sadece c yı seçdım yanı d fln yok. Aynen o dediklerin gibi tıpkı ne yapmam gerekır bu durumda ?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
çalıştıra devmgmt.msc yaz

ordan "dvd/cd rom sürücüleri" ni bul.

orda dvd roma sağ tıkla kaldır de. bilgisayarı yeniden başlat. pc açılınca dvd rw unu yeni donanım bulundu diye yükleyecektir.

bu arada test edebilirsin dvd rw bozuk mu diye:format atmaya çalış. ama tabi format atma. format atarken sorun çıkarmıyorsa sağlam demektir. emin olmak istersen bir dene.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[Aygıt yazılımı sürücüsü başarılı olamadı] Dedi kardeşim dediklerını uyguladımda.

çalıştıra devmgmt.msc yaz

ordan "dvd/cd rom sürücüleri" ni bul.

orda dvd roma sağ tıkla kaldır de. bilgisayarı yeniden başlat. pc açılınca dvd rw unu yeni donanım bulundu diye yükleyecektir.

bu arada test edebilirsin dvd rw bozuk mu diye:format atmaya çalış. ama tabi format atma. format atarken sorun çıkarmıyorsa sağlam demektir. emin olmak istersen bir dene.

[Aygıt yazılımı sürücüsü başarılı olamadı] Dedi kardeşim dediklerını uyguladımda.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
formatta ne attın bilmiyorum ama attığın işletim sistemi senin dvd romu tanımıyor yani sürücüsünü kuramıyor.
dvd rom da sorun yok. sorun işletim sisteminde.
acaba o aygıt yöneticisinde dvd romun sürücü sekmesinin bir ekran görüntüsünü ekleyebilirmisin.

bu arada format atmak istediğinde sorun çıkıyor mu yani dvd romu test ettin mi? bağlantılarda kesin sorun olmadığından emin ol.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
formatta ne attın bilmiyorum ama attığın işletim sistemi senin dvd romu tanımıyor yani sürücüsünü kuramıyor.
dvd rom da sorun yok. sorun işletim sisteminde.
acaba o aygıt yöneticisinde dvd romun sürücü sekmesinin bir ekran görüntüsünü ekleyebilirmisin.

bu arada format atmak istediğinde sorun çıkıyor mu yani dvd romu test ettin mi? bağlantılarda kesin sorun olmadığından emin ol.

Windows7 Starter attım Orjinal cd ile.Format cd si ile test ettim çalışmıyor. Ben öncedende attım bu formatı bı sorun yasamamıstım.

http://imageshack.us/photo/my-images/43/piqf.png/ Buyur.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
atapi ihas 122 benimkinin aynısı :)
sarı üçgen var çünkü sürücüsü kurulamamış.

format cd ile test et derken yani sıfırdan formatatr gibi teset et. cd tak. reset at. başlangıçta bir tuşa bas. format başlagıç ekranı vs. gelir ya. işte bunlar sorunsuzsa dvd rom sağlam demektir.

aygıt yöneticisinde eylem menüsünden donanım deişikliklerini tara de.

olmadı atapi ihas122 ye sağ tıkla sürücü yazılımını güncelleştir de.

windows 7 starter windows un en eksik versiyonu :) bu tür sorunlar hep oluyor starterda.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
atapi ihas 122 benimkinin aynısı :)
sarı üçgen var çünkü sürücüsü kurulamamış.

format cd ile test et derken yani sıfırdan formatatr gibi teset et. cd tak. reset at. başlangıçta bir tuşa bas. format başlagıç ekranı vs. gelir ya. işte bunlar sorunsuzsa dvd rom sağlam demektir.

aygıt yöneticisinde eylem menüsünden donanım deişikliklerini tara de.

olmadı atapi ihas122 ye sağ tıkla sürücü yazılımını güncelleştir de.

windows 7 starter windows un en eksik versiyonu :) bu tür sorunlar hep oluyor starterda.

Evet kardeşım. Pc nın açılısında boot menuye gırıyorum açılıyor cd ama pc açıkken açılmıyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Evet kardeşım. Pc nın açılısında boot menuye gırıyorum açılıyor cd ama pc açıkken açılmıyor
dediğim gibi dvd romun sağlam. windows 7 starter dvd romuna sürücü yüklemiyor. deiklerimi yap sürücü yüklerse düzelir. yoksa yapacak bir şey yok.
nette baktım da sürücüyü internetten indiremezsin. yani windows kurmalı.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğim gibi dvd romun sağlam. windows 7 starter dvd romuna sürücü yüklemiyor. deiklerimi yap sürücü yüklerse düzelir. yoksa yapacak bir şey yok.
nette baktım da sürücüyü internetten indiremezsin. yani windows kurmalı.

Şimdi yenıdenmı format at dıyosun kardeş?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Şimdi yenıdenmı format at dıyosun kardeş?
kardeşim duruma göre bak işte. dvd rom da sorun yok. sürücüsü kurulmuyor. yani starter senin dvd romu tanımıyor.
tekrar format atmanın işe yarayacağını sanmam. win7 home yada pro atmanı öneririm. hiçbir sürücü sorunu yok onlarda.

internetten tekrar windows indirmek zorunda değilsin yani elindeki starter dvd si ile windows 7 ultimate format atabilirsin
http://7.enpedi.com/2010/03/windows-7-yapabileceginiz-butun-dvdler.html
linki incele.

dvd romunu kullanamayacağına göre flash belleğin varsa bir tanıdığının bilgisayarından:
>>flash belleği biçimlendir.(fat32)
>>windows 7 starter dvd sinde ki dosyaları olduğu gibi flash belleğe kopyala.
>>flash bellekte arama kısmına ei.cfg yaz. bulunan ei.cfg adlı dosyayı sil.
>>kendi bilgisayarına dön. flash bellek ile format at. (flashı pc ye tak açılışta f12 ye bas-usb/hdd yi seç.)(flashı kasanın arkasına takarsan daha iyi olur)
>>format atarken sana hangi windows 7 sürümünü kurmak istediğini sorar.ultimate yada pro yu seç(starter ı seçme de :) )

yapabilecek başka bir şeyin yok :)

sakın tekrar starter format atma. bir şey değişmez. boşa yorulursun. :)

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim duruma göre bak işte. dvd rom da sorun yok. sürücüsü kurulmuyor. yani starter senin dvd romu tanımıyor.
tekrar format atmanın işe yarayacağını sanmam. win7 home yada pro atmanı öneririm. hiçbir sürücü sorunu yok onlarda.

internetten tekrar windows indirmek zorunda değilsin yani elindeki starter dvd si ile windows 7 ultimate format atabilirsin
http://7.enpedi.com/2010/03/windows-7-yapabileceginiz-butun-dvdler.html
linki incele.

dvd romunu kullanamayacağına göre flash belleğin varsa bir tanıdığının bilgisayarından:
>>flash belleği biçimlendir.(fat32)
>>windows 7 starter dvd sinde ki dosyaları olduğu gibi flash belleğe kopyala.
>>flash bellekte arama kısmına ei.cfg yaz. bulunan ei.cfg adlı dosyayı sil.
>>kendi bilgisayarına dön. flash bellek ile format at. (flashı pc ye tak açılışta f12 ye bas-usb/hdd yi seç.)(flashı kasanın arkasına takarsan daha iyi olur)
>>format atarken sana hangi windows 7 sürümünü kurmak istediğini sorar.ultimate yada pro yu seç(starter ı seçme de :) )

yapabilecek başka bir şeyin yok :)

sakın tekrar starter format atma. bir şey değişmez. boşa yorulursun. :)

Vallahı kafam karıstı. Kusura bakma senıde yoruyorum herşey ıçın teşekkurlerde suan pc ultımate zaten. Yanı home premıum da yukselte bılırım?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bence sen yol yakınken bir tekrardan format at. format esnasında sorunlar olmuş olabilir.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
windows7 starter sakın atma :) hiç bir işe yaramaz :)

başlat menüsünün olmayışı sana çok sıkıntı çıkaracaksa ve satın almak gibi bir durumun yoksa windows 8 de önermem.

windows 7 ultimate yada professional at.(ama modifiye edilmemiş orjinal dvd ile at)

yukarda anlattığım gibi windows 7 starter dvd si ile windows 7 ultimate atabilirsin.

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows7 starter sakın atma :) hiç bir işe yaramaz :)

başlat menüsünün olmayışı sana çok sıkıntı çıkaracaksa ve satın almak gibi bir durumun yoksa windows 8 de önermem.

windows 7 ultimate yada professional at.(ama modifiye edilmemiş orjinal dvd ile at)

yukarda anlattığım gibi windows 7 starter dvd si ile windows 7 ultimate atabilirsin.

Hm tamam anladım :)

AzapHG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma yenıden format attım ve düzeldi arkadaşlar. teşekkürler :)))