HP Pavilion G6 Yanıyor !

MyGenesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Iyi günler arkadaşlar benim sorunum çok büyük.

HP Pavilition G6 laptobum var ve aşırı derece sıcaklık var. El değmek imkansız derecede.

Şu fotoğraftaki yer aşırı derecede yanıyor.

qu9up.jpg

Soğutucum da var!

qu9uq.jpg

Bilgisayarın arka tarafı;

qu9uc.jpg

Bilgisayar giriş yerleri:

34121933-2-440-SD-3.jpg

Sadece soğutucu 1 numaralı yeri soğutuyor. 2 numaralı bölgeye el koymak imkansız.

Bana en yakın pcciye gittim adam beni dövecekti neredeyse.

HP'den mal alınmaz o bölümde anakartınız var. Eğer HP destek servise ver abart dedi. Yandığında kapanıyor felan de dedi.

Teknik servis cumartesi pazar destek vermediği için beklemedeyim siz yardımcı olun lütfen.

Yalnız benim bilgisayarım yandığında kapama gibi bir işlem göremedim. Pc 6 aylık. Daha taksidini ödüyorum.

Lütfen bilgisi olmayan boş yorum yapmasın.

Not: Bilgisayar pil aletini takdığım zaman daha çok sıcak oluyor. Çıkardığım zaman ses hafifledi ama pcde 2 saat açık kalabiliyor pilsiz. O yüzden bana yaramıyor acil destek

esmer_38_tc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb geçmiş olsun yazını uzun uzun okumadım ama hp markalar genel olarak aynıdır.öncelikle yapman gereken bios güncellemesi yap. hp sitesinde pc kodunu yaz ve en son bios indir çalıştır dikkat et fişi takılı olsun.baktın yine olmadı ekran kartı driver güncellemesi yap bir ihtimal. Yanmaya devam ediyorsa içini açma garantisi varmış hp ara ve sorununu bildir gerekli desteği verirler birazda ballandır sorunları aldırırlar evinden....

MyGenesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb geçmiş olsun yazını uzun uzun okumadım ama hp markalar genel olarak aynıdır.öncelikle yapman gereken bios güncellemesi yap. hp sitesinde pc kodunu yaz ve en son bios indir çalıştır dikkat et fişi takılı olsun.baktın yine olmadı ekran kartı driver güncellemesi yap bir ihtimal. Yanmaya devam ediyorsa içini açma garantisi varmış hp ara ve sorununu bildir gerekli desteği verirler birazda ballandır sorunları aldırırlar evinden....

Kardeşim bios güncellemesini ve driver güncellemeyi açıkca bir anlatırmısın.

MyGenesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O Kadar Kişi Bakmış Kimsemi Anlamaz Şu Zıkkımdan.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Almadan önce araştırma yapsa idin HP makinelerde aşırı ısınma şikayetini öğrenecektin.
Makinen yeni fanların hemen tozlanmış olamaz.
Tek çaren sağlam bir soğutucu alman olacaktır, senin soğutucunu çöpe at.
Tavsiyem vereceğim linkteki ürünü hemen alman olacaktır. Alimünyüm olması senin avantaj olacaktır.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook%20Stand%20ve%20So%C4%9Futucular/zalman-zm-nc1000-zm-nc1000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=28343
kesinlikle katılıyorum
bu soğutucuya da bakabilrisin ben kullanıyorum memnunum
http://www.vatanbilgisayar.com/xigm...u-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=57214

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
ben çalışırken dv6 serisinden çok çekmiştik, iadeler geliyordu, hp bu işi bi beceremedi gitti..

benim sana tavsiyem biraz maliyetli yada kabaca duruş olabilir fakat gayet mantıklı olan şeyi anlatıcam..

kendin soğutucu yapacaksın.. aynı buradaki çizdiğin yerlerin üzerine fan gelecek şekilde..
mesela bunun gibi:
1367071740.jpg

çok fazla birşey bilmene gerek yok.. tahta plaka alıp yuvarlak testeseyle bir marangoza kestireceksin.. fanlar da ucuz tanesi 5-6 lira birşey..

bak burada adam kendi bilgisayarına göre kesmiş plakayı..
AFC2BB9D622542D09E5176C929ED18BA.jpg

ısınmanın çaresi ne yazık ki yok.. böyle birşey senin kurtulma yolun olarak gözükebilir..

ikincisi ise açıp adamlara söyleyeceksin ağzına gelenleri.. 6 ayda bilgisayar sıcaklıktan kapanır mı diye.. ama onların yapacağın şeyi sana söyleyeyim, içini açıp BELKİ fan değiştireceklerdir, tozlanma olmuştur diye kontrol edip hava üfleyip yollayacaklardır.. laptop ısınması problemini tam anlamıyla çözen bir şirket görmedim zaten..

benden sana bir fikir daha.. plastik buz blokları var ya, onları dondurup, havluya sarıp FANI kapatmayacak şekilde altına koyabilirsin.. havluyu bilg. ıslanmasın diye sarıyoruz.. ama bunlar geçici bir çözüm.. az biraz googledan araştırma yaparsan kendin soğutucu yapabilirsin.. aklıma gelenler bunlar.. sana kolay gelsin dostum.. umarım çözülür problemin..

ayhankucuk28

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kim hp kullanıyorum dediyse ısınmadan şikayetçi. Arkadaşta da var kışın kucağımda güzel oluyor diyor. Yalnız onun bilgisayarının fan hava çıkışı ısınmaktan çatlamıştı. Bende asus var 90 derecenin üstüne çıkıyordu ilk aldığım zamanlar ama sıcaklığı kasasına pek yansıtmıyordu. Format atıp asusun gereksiz programlarını kaldırdıktan sonra 70-80 dereceye çıkıyor en fazla.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

IYI GUNLER ARKADAŞLAR BENIM SORUNUM COK BÜYÜK.

HP PAVİLİTİON G6 LAPTOP ' UM VAR.
VE AŞIRI DERECE SICAKLIK VAR EL İLE DEĞMEK İMKANSIZ DERECEDE.

http://l1307.hizliresim.com/1c/v/qu9up.jpg ŞU FOTOĞRAFTAKI YER AŞIRI DERECEDE YANIYOR.

SOĞUTUCUMDA VAR. !
http://r1307.hizliresim.com/1c/v/qu9uq.jpg

BİLGİSAYARIN ARKA TARAFI ;
http://t1307.hizliresim.com/1c/v/qu9uc.jpg

BİLGİSAYAR GİRİŞ YERLERİ :

http://www.notebookcheck-tr.com/uploads/tx_nbc2/34121933-2-440-SD-3.jpg

SADECE SOĞUTUCU 1 NUMARALI YERİ SOĞUTUYOR 2. NUMARALI BOLGEYE EL KOYMAK İMKANSIZ.

BANA EN YAKIN PC CİYE GİTTİM ADAM BENİ DÖVECEKTİ NEREDEYSE.
HP DEN MAL ALINMAZ O BOLUMDE ANAKARTINIZ VAR. EĞER HP TEKNİK SERVİSE VER ABART DEDİ YANDIGINDAN KAPANIYOR FELAN DE DEDİ.
TEKNİK SERVİS CUMARTESİ PAZAR DESTEK VERMEDİĞİ İÇİN BEKLEYEMEDIM SİZ YARDIMCI OLUN LÜTFEN.

YALNIZ BENİM BİLGİSAYARIM YANDIGINDAN KAPANMA GİBİ BİR İŞLEM GÖREMEDİM PC 6 AYLIK. DAHA TAKSİDİNİ ÖDÜYORUM.

LÜTFEN BİLGİSİ OLMAYAN BOŞ YORUM YAPMASIN.

NOT : BİLGİSAYAR PİL ALETİNİ TAKTIGIM ZAMAN DAHA COK SICAK OLUYOR CIKARDIGIM ZAMAN SES HAFİFLEDİ AMA PCDE
2 SAAT ACIK KALABİLİYOR PİLSİZ O YÜZDEN BU BANA YARAMIYOR ACİL DESTEK !.

Bilgisayarı yeni aldıysan eğer hp'nin bir sürü gereksiz programıyla doludur bilgisayarın ve bu programlar bilgisayarını kasar. Oyun oynarken de daha fazla ısınmaya sebep olur. Benim bilgisayarım ilk aldığım zaman 90-95 dereceye çıkıyordu ve daha sonra kapanıyordu. Bende senin gibi soğutucu almıştım. Arkadaş format atalım gereksiz programlar kalksın sade bir işletim sistemiyle deneyelim demişti. Şimdi oyun oynarken 75-80 derece oluyor en fazla. Şuan soğutucu kullanmıyorum. Bu gerçekten önemsenecek bir değer. Bence hemen denemelisin.

Şuan kullandığın işletim sisteminin iso dosyasını indir kur. Bilgisayarının altında lisans anahtarı yazar. Onu gir orjinal işletim sistemini sade bir şekilde kendi istediğin programları yükleyerek kullan.

Reaksiyon puanı
16,128
Almadan önce araştırma yapsa idin HP makinelerde aşırı ısınma şikayetini öğrenecektin.
Makinen yeni fanların hemen tozlanmış olamaz.
Tek çaren sağlam bir soğutucu alman olacaktır, senin soğutucunu çöpe at.
Tavsiyem vereceğim linkteki ürünü hemen alman olacaktır. Alimünyüm olması senin avantaj olacaktır.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook%20Stand%20ve%20So%C4%9Futucular/zalman-zm-nc1000-zm-nc1000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=28343

bu sorunu tamamen olmasada azaltır hp tasarımı hatalı güzel görünsün ince olsun istiyor ama ısnmaya çare bulamıyor.

MyGenesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben çalışırken dv6 serisinden çok çekmiştik, iadeler geliyordu, hp bu işi bi beceremedi gitti..

benim sana tavsiyem biraz maliyetli yada kabaca duruş olabilir fakat gayet mantıklı olan şeyi anlatıcam..

kendin soğutucu yapacaksın.. aynı buradaki çizdiğin yerlerin üzerine fan gelecek şekilde..
mesela bunun gibi:
1367071740.jpg

çok fazla birşey bilmene gerek yok.. tahta plaka alıp yuvarlak testeseyle bir marangoza kestireceksin.. fanlar da ucuz tanesi 5-6 lira birşey..

bak burada adam kendi bilgisayarına göre kesmiş plakayı..
AFC2BB9D622542D09E5176C929ED18BA.jpg

ısınmanın çaresi ne yazık ki yok.. böyle birşey senin kurtulma yolun olarak gözükebilir..

ikincisi ise açıp adamlara söyleyeceksin ağzına gelenleri.. 6 ayda bilgisayar sıcaklıktan kapanır mı diye.. ama onların yapacağın şeyi sana söyleyeyim, içini açıp BELKİ fan değiştireceklerdir, tozlanma olmuştur diye kontrol edip hava üfleyip yollayacaklardır.. laptop ısınması problemini tam anlamıyla çözen bir şirket görmedim zaten..

benden sana bir fikir daha.. plastik buz blokları var ya, onları dondurup, havluya sarıp FANI kapatmayacak şekilde altına koyabilirsin.. havluyu bilg. ıslanmasın diye sarıyoruz.. ama bunlar geçici bir çözüm.. az biraz googledan araştırma yaparsan kendin soğutucu yapabilirsin.. aklıma gelenler bunlar.. sana kolay gelsin dostum.. umarım çözülür problemin..

Sanırım Arkadaşa Katılıyorum Güzel Bir Yöntem İşe Yarayacagını Düşünüyorum Deniyeceğim Teşekkürler.

esmer_38_tc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb geç gördüm mesajını pardon

yapman gereken hp sıtesıne gir ve destek ve suruculer var yukarıda sonra suruculer ve indirilenler sekmesıne tıkla ürünü algıla seçeneği var tarayıcın chrome olursa daha faydalı hemen bulur uygulaması uygun onan. bios son cıkan tarıhlısını ındır cıftıkla kendı gerekenıyapar sen elektrık kesıntı olmamasına dıkkat et kendı yukler acılır kapanır.....

şunda söyleyeyim arkadaşlar hp bu ısınma sorununu halledemedi asus,samsung,msi super tercıhmeselesi. Bilgisayarın arka tarafı;diye koydugun resımdeki 2 fanın hava aldıgı nokta orada zannedersem tortular var gibi görünmüyor 6 aylık makına baktın olmuyor yolla gıtsın dokunma vidalarına

MyGenesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb geç gördüm mesajını pardon

yapman gereken hp sıtesıne gir ve destek ve suruculer var yukarıda sonra suruculer ve indirilenler sekmesıne tıkla ürünü algıla seçeneği var tarayıcın chrome olursa daha faydalı hemen bulur uygulaması uygun onan. bios son cıkan tarıhlısını ındır cıftıkla kendı gerekenıyapar sen elektrık kesıntı olmamasına dıkkat et kendı yukler acılır kapanır.....

şunda söyleyeyim arkadaşlar hp bu ısınma sorununu halledemedi asus,samsung,msi super tercıhmeselesi. Bilgisayarın arka tarafı;diye koydugun resımdeki 2 fanın hava aldıgı nokta orada zannedersem tortular var gibi görünmüyor 6 aylık makına baktın olmuyor yolla gıtsın dokunma vidalarına

Değerli Yorumlarınız İçin Herkese Teşekkürler Yalnız ;

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/527538/AFC2BB9D622542D09E5176C929ED18BA.jpg

Bunu Yapmayı Planlıyorum 3 Delik Acıp 3 Yerede Soğuk Hava Verir Görüşlerinizi Alabilirmiyim ?

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Harika yapmıssın dostum. Kabloları tak ve bitir işi

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
bu olabilir, hafif eğimli yapman lazım. ozerinde durması için kaymaz birşeyler yapman lazım, tasarım işi sana kalmış.. metal bloğa yapsan daha iyi olur açıkçası, ısıyı daha çabuk dağıtır, ama tahtayla da olsun sıkıntı çıkmaz :)

everest ultimate edition dan ısı değerlerini incele derim.. ve bilgisayarı yakma mümkünse :) soğutucu yapıncaya kadar klimalı odada kullan, altına buz koy idare et.. resimlerde 1-2-3 diye çizen insan, soğutucuda da fan yerlerini tam oturtur umarım :)

aakgok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardesim hiç ugrasma g6 bendede var ısınıyodu. ara hp yi 90 derece hatası alıyorum ısınmadan kaynaklı de yeni fan takıp yolluyolar fanın calısmıyo büyük ihtimalle yenisını takıp yollarlar pazartesi ararsan cuma pc elinde olur

samet246

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim bende g6 tı kullandım ama ben garantiyi hiçe sayıp fanı temizliyorum 2 numaralı yerde fan var onu temizleyip birde yeni termal macun çektin mi sıkıntı kalmıyor ama dediğim gibi garantiden çıkar bunu yaptıktan sonra en az 1 ay ısınma sorunu çözülüyor sonra yavaş yavaş eskiye dönüyor

esmer_38_tc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar soğutuculara boşa para yatırmayın boşyerede ugraslara gırmyeyın.gereken şu gonder yapsınlar ugrasma ben yaklasın 1000 tl para verecem bide sogutucuyla ugrasacam işim olmazz..

arkadaslar soğutuculara boşa para yatırmayın boşyerede ugraslara gırmyeyın.gereken şu gonder yapsınlar ugrasma ,ben yaklasın 1000 tl para verecem birde sogutucuyla ugrasacam işim olmazz..delerim daha cok hava alsındıyee :):):)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Cool Sense yazılım çalışıyormu. Yeni modellerde bu yazılım var.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
HP'nin G6 model özellikle eski kasası ısınan tiplerden. HP'nin adını ısınmakla duyuran bir kaç meşhur modeli var; o modellerin çoğunun içini açmış birisi olarak, ısınmasının da hiç şaşırtıcı olmadığını, inanılmaz tasarım hataları yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bazen de o bilgisayarları açarken çok kızmışımdır, bunu tasarlayan da mühendis mi diye. :)

Bununla birlikte yeni kasalarında bu sorunlar azaltılmış durumda. HP neredeyse PC piyasasından çıkıyordu, tablet pazarına giremeyince onun yerine ona kötü ün kazandıran makinelerden ders almaya girişerek PC pazarında kalacağını duyurdu. O yüzden yeni kasalarda ısınma durumu diğer markalara uzak değil artık. Eğer bu durumu iyi okuyabilirse, çok daha iyi ürünler çıkarabileceğini sanıyorum. Yazık ki tabii adı çıktı 9'a inmez 8'e hesabı; durumu aynı AMD gibi oldu :) AMD bugün Intel'in yarı sıcaklığında çalışıyor olmasına rağmen hala piyasada "AMD çok ısınıyor" olarak biliniyor. (Bir gün aslında hiçbir ek uygulama yapmadan 0 derecede çalışan işlemcimin sıcaklık ölçümünü yayınlamayı düşünmüştüm. :) Tabii sürekli bu şekilde değil fakat o gün en yüksek 16 dereceye çıkmıştı, normal kullanım ve stok fanla.)

Gelelim konuya, şu anda almış oldugun model, diğer bilgisayarlara göre bir kaç derece daha sıcak çalışıyor, o yüzden bir yere kadarki sıcaklığı normal karşılamalısın. Fakat bu kadar yeni bir bilgisayarın aşırı ısınması normal değil, bu yüzden mutlaka servisiyle görüşmelisin. HP'nin servisi bana sorarsan Türkiye'deki en iyi bir kaç servisten biri; fakat yine de "kapanma yapmıyorsa olabilir ısınabilir, dert etme" deyip geçiştirebilirler. (Bu bir ihtimal fakat genelde bundan çok daha profesyonel davranıyorlar.) Servisle görüştükten sonra bazı şeyler daha netleşecektir. Tahminimce sana BIOS güncellemesi yaptıracaklardır, ondan sonraki süreci nasıl izleyeceğin konusunda beklemelisin.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Benımde boyle bisey yapmam lazım islemcı havalandırması kenarda ve tek fan yetmıyo daha kuvvetli en kuvvetliyi yapmam lazım tabı once fan bulmam lazım

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Iyi günler arkadaşlar benim sorunum çok büyük.

HP Pavilition G6 laptobum var ve aşırı derece sıcaklık var. El değmek imkansız derecede.

Şu fotoğraftaki yer aşırı derecede yanıyor.

qu9up.jpg

Soğutucum da var!

qu9uq.jpg

Bilgisayarın arka tarafı;

qu9uc.jpg

Bilgisayar giriş yerleri:

34121933-2-440-SD-3.jpg

Sadece soğutucu 1 numaralı yeri soğutuyor. 2 numaralı bölgeye el koymak imkansız.

Bana en yakın pcciye gittim adam beni dövecekti neredeyse.

HP'den mal alınmaz o bölümde anakartınız var. Eğer HP destek servise ver abart dedi. Yandığında kapanıyor felan de dedi.

Teknik servis cumartesi pazar destek vermediği için beklemedeyim siz yardımcı olun lütfen.

Yalnız benim bilgisayarım yandığında kapama gibi bir işlem göremedim. Pc 6 aylık. Daha taksidini ödüyorum.

Lütfen bilgisi olmayan boş yorum yapmasın.

Not: Bilgisayar pil aletini takdığım zaman daha çok sıcak oluyor. Çıkardığım zaman ses hafifledi ama pcde 2 saat açık kalabiliyor pilsiz. O yüzden bana yaramıyor acil destek
bendede hp pavilion dv6000 vardı pes oynarken bilgisayar kapandı ve ekran kartı yandı hp nin neredeyse tüm modellerinde var bu sorun hp ye hiç bulaşmayın derim