PHP değer sayısı hesaplama

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar merhabalar,

şöyle bir sorum olacak sizlere.
PHP ile veritabanımdaki tablo üzerinden çektiğim verilerin sayısını sorguluyorum num rows ile.
Şöyle bir durum var ben bu çektiğim verileri excel tablosuna aktarıyorum aynı zamanda.
Ancak enteresandır ki excelde kaydedilen değer sayısı ile veritabanından çektiğim değerlerin sayısı birbiri ile uyuşmuyor.
Tablodan çektiğim değer 5492 iken exceldeki satır sayısı 5478 de bitiyor.
Sorgulamalar aynı herşey aynı ama sonuçlar farklı.

Neden olabilir bu, yorum yapabilecek olan var mıdır ?
Saygılar, sevgiler..

JustLiké

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam verdiğin mesajı alamadım detaylı anlatırsan yardımcı olacağım

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
tam verdiğin mesajı alamadım detaylı anlatırsan yardımcı olacağım

Şöyle anlatayım, bir tablom var.Ben bu tablodan hem ekrana veri çekip yazdırıyorum hem de excel çıktısı olarak çıktı alıyorum.

Ekrana yazdırdığım veri sayısı atıyorum 5500 ise excele aktarılan verilerin sayısı 5300 oluyor.

Sorgu aynı sorgu ancak çıktılar arasında belli bir fark var.Bu fark nereden kaynaklanıyor ? Umarım konuyu anlatabilmişimdir.

JustLiké

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarındaki excel sürümünü güncellersen olur.:dirol:

ruz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam veritabanında hangi engine'i kullanıyosun innoDB mi? Acaba "null" veriler varda onlar mı sıkıntı oluyor.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Hocam veritabanında hangi engine'i kullanıyosun innoDB mi? Acaba "null" veriler varda onlar mı sıkıntı oluyor.

NULL veriler var da ondan olduğunu sanmıyorum hocam ya çünkü bütün verilerde null olan kısımlar var.Ondan olsa onları da almazdı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
O zaman şöyle bir yol izle, excell formatına değil de bir text dosyasına başına bir sıra numarası atarak tüm kayıtlarını aktar. o şekilde bak bakalım, gerçekte kaç kayıt okuyor, kaç kayıt aktarıyorsun. Sonra dosyayı excelle değil de, satır sayılarını da gösteren bir notepad2 veya notepad+ gibi bir programla açıp incele. Daha kesin bilgi verir.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
O zaman şöyle bir yol izle, excell formatına değil de bir text dosyasına başına bir sıra numarası atarak tüm kayıtlarını aktar. o şekilde bak bakalım, gerçekte kaç kayıt okuyor, kaç kayıt aktarıyorsun. Sonra dosyayı excelle değil de, satır sayılarını da gösteren bir notepad2 veya notepad+ gibi bir programla açıp incele. Daha kesin bilgi verir.

Şunu farkettim ki sorun excel de değil de veritabanında sanırım.Çünkü şöyle bir durum var.Benim veritabanındaki verileri excele aktarmak için internetten bulduğum kaynaklarda hep bir tablonun excele aktarılması üzerineydi.Yalnız benim sorgulamalarım iki tabodan çekilen veriler veya belirli şartları taşıyan veriler üzerine olduğundan bende bir çözüm yolu olarak sorguladığım verileri geçici bir tabloya aktarıp yani insert edip daha sonra bu tablonun excele aktarılmasını sağlamaktı.Zannediyorum ki o tabloya aktarmada sıkıntı çıkıyor çünkü phpmyadmin den tablonun içeriğine baktığımda exceldeki sayıya eşit olduğunu gördüm.Buradan anlaşılan sorun excel de değil tabloya veri insert etmede olduğu.

Acaba yaklaşık 6000 veriyi aynı anda insert etmeye çalışınca bir sıkıntı mı oluyor veritabanı için bundan dolayı olabilr mi ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İki tablonun join inde sıkıntı olabilir. Örneğin sen her iki tablodan da eşleşen kayıtları al demişsindir a tablosunda olup b tablosunda olmayan kayıtlar olabilir bu da baz aldığın tablodaki kayıt sayısı kadar kaydı sana vermez.

ruz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İki tablonun join inde sıkıntı olabilir. Örneğin sen her iki tablodan da eşleşen kayıtları al demişsindir a tablosunda olup b tablosunda olmayan kayıtlar olabilir bu da baz aldığın tablodaki kayıt sayısı kadar kaydı sana vermez.

Dediğiniz gibi büyük ihtimal join'de sıkıntı var. Join yaptıktan sonra count ile satır sayısını alsana bir insert etmeden. Insert ederken row sayısının önemli olduğunu sanmıyorum. Dakika'da 3000 row işlenen veritabanım vardı. Bir sıkıntı olmuyodu.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70

Evet join işlemi yapıyorum.iki tabloda da aynı olan iki değeri eşitleyip diğerlerini çekiyorum.Eğer sizin dediğiniz gibi birşeyden dolayı oluyor ise o zaman ekrana yazdırdığım verilerin sayısının da yine normalinden az olması gerekmez miydi ? Halbuki ekrana çekip yazdırdığımda sorun yok yalnız veritabanına insert ederken eksik insert ediyor.Aynı sorgu ile yapıyorum sonuçta iki işlemi de.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
O zaman bir önceki mesajda dediğim kontrolleri yapacaksın. Yani excell dışında bir formatta aktarıp görmeyi.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
O zaman bir önceki mesajda dediğim kontrolleri yapacaksın. Yani excell dışında bir formatta aktarıp görmeyi.

Pdf olmaz excel olarak aktarmam gerekiyor.Neyse yinede teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Pdf olmaz excel olarak aktarmam gerekiyor.Neyse yinede teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun.

Pdf demedim ki :)