CWM Recovery Yüklenmiyor

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
qkh6l.png

Arkadaşlar 10 - 15 Dakika boyunca bekledim böyle kalıyor. Sorun ne olabilir?

Telefon: Sony Xperia Sola ve Rootlu. Bootlader kilidi açık değil.

gleakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cmw yükleyebilmen için bootloader kilidini açman gerekiyor..yoksa yükleyemezsin

gleakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bildiğimde rootlamak için açmaya gerek yok cmw yüklemek için gerekiyo..

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Root yapmak için yada CWM yüklemek için Bootloaderi açmaya gerek yok. tabi bazı durumlarda açmak gerekiyor :)

Driverlar yüklü değil sanırım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefondan bilinmeyen kaynaklardan yüklemeye ve debu modu açman gerek.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
google playden x-parts uygulaması var onu indir çalıştırdığında tel üzerinden kolayca cwm yüklenir.

mephistozcn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
recovery manager var google play de onu denermisin ?
adt driverları gerekebiliyor. windows 8 kullanıyorsan o da sorun çıkartabilir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Flashtool'un eski sürümlerinde (örneğin 0.6.5) tek tuşla recovery yükleme seçeneği mevcut, en kolay ve zahmetsiz o şekilde yükleniyor.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
adb driverlerdan yapıyor. kilidi açıp kendinden cwmli rootlu vs full bir kernel yüklemek en iyisi.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hocam win 8 kullanıyorsun belki yapmışsındır ama yinede söylemek isterim driverları kurman için sürücü imzalamasını devre dışı bırakarak yapman gerekir bunu yapmadıysan bunu yaparak baştan yükle driverları öyle dene.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hocam win 8 kullanıyorsun belki yapmışsındır ama yinede söylemek isterim driverları kurman için sürücü imzalamasını devre dışı bırakarak yapman gerekir bunu yapmadıysan bunu yaparak baştan yükle driverları öyle dene.

Sürücü İmzalaması derken? .54 Romunu, Root'u da Windows 8'de yapmıştım. Bunlarda sorun olmamıştı, CWM zahmetli sanırım.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Cihazı flash modunda bağladığın zaman aygıt yöneticisinde "SEMC Flash Device" olarak görünüyorsa, sadece Flashtool'u aç ve "Install Recovery" tuşuna tıklayarak tek tuşla yükle, diğer türlü çok uğraştırabilir.

Ayrıca Doomlord'un Bootmanager'ını da Flashtool ile flash edebilirsin, içerisinde bir kaç adet farklı recovery gömülü geliyor.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Cihazı flash modunda bağladığın zaman aygıt yöneticisinde "SEMC Flash Device" olarak görünüyorsa, sadece Flashtool'u aç ve "Install Recovery" tuşuna tıklayarak tek tuşla yükle, diğer türlü çok uğraştırabilir.

Ayrıca Doomlord'un Bootmanager'ını da Flashtool ile flash edebilirsin, içerisinde bir kaç adet farklı recovery gömülü geliyor.

Hocam, dediğin gibi yazmıyor, şöyle yazıyor;

qlzfb.png

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bu durumda Flashtool içindeki driver'ı kurmalısın. Yükleme sırasında çok defa onay ekranı çıkar, her seferinde de "yine de yükle" seçeneğini seçerek yüklemeyi tamamla. Hala bu şekilde tanınmıyorsa, yükleme bittikten sonra aygıt yöneticisindeki "Android" aygıtına sağ tıkla ve otomatik sürücü güncelleştirmesi yap. (Muhtemelen bu şekilde Flashtool'un yüklediği sürücüleri bulacaktır.) Bu sürücü yükleme olayı olmadan hiçbir şekilde telefona bilgisayardan müdahale edemezsin.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu durumda Flashtool içindeki driver'ı kurmalısın. Yükleme sırasında çok defa onay ekranı çıkar, her seferinde de "yine de yükle" seçeneğini seçerek yüklemeyi tamamla. Hala bu şekilde tanınmıyorsa, yükleme bittikten sonra aygıt yöneticisindeki "Android" aygıtına sağ tıkla ve otomatik sürücü güncelleştirmesi yap. (Muhtemelen bu şekilde Flashtool'un yüklediği sürücüleri bulacaktır.) Bu sürücü yükleme olayı olmadan hiçbir şekilde telefona bilgisayardan müdahale edemezsin.

Yok paşam sürücüleri 2-3 kere yükledim. Sonuç pasif. Otomatik güncelleştirme'ye tıkladım Sürücü yazılımını bulamadı. Yine sonuç pasif.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bu konudan sürücü imza kontrolünü devre dışı bırak ve flashmode driverını (flashtool içindeki) seçip yükle bakalım

http://forum.shiftdelete.net/androi...fastboot-driver-kurulumu-resimli-anlatim.html

@ProRat` yukarıda @android3 demek istediğimi anlatmış driverları yüklemek için linkteki olayı yapmak gerekiyor.

Dediklerini yaptım ama Driver'lar tekrar yüklenmiyor var olan driverlarla tekrar devam ediyor. Flashtool'u kaldırıp yükledim yine olmadı. Driverlar nasıl silip tekrar yüklerim?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Dediklerini yaptım ama Driver'lar tekrar yüklenmiyor var olan driverlarla tekrar devam ediyor. Flashtool'u kaldırıp yükledim yine olmadı. Driverlar nasıl silip tekrar yüklerim?

başka bilgisayarda deneme şansın var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2 Tane de Laptop var Birinde Windows 7, birinde Windows Vista var. Onlarda da denerim az sonra, sonucu yazarım.

daha öncede yazdım dikkate almadın Birkez daha yazayım
google play de x-parts diye bir program var bu programla kolayca sony tellere cwm yuklenıyor
ne ugrasıyorsun bılgıdsayarla
dahada dıkkate almazsan ne dıyım

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
daha öncede yazdım dikkate almadın Birkez daha yazayım
google play de x-parts diye bir program var bu programla kolayca sony tellere cwm yuklenıyor
ne ugrasıyorsun bılgıdsayarla
dahada dıkkate almazsan ne dıyım

qn5n0.png

Olmuyor, maalesef.