İPhone 5 Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba arkadaşlar :) size merak ettiğim İPhone 5 ile ilgili sorular yöneltcem
-
1- Isınma sorunu var mı ?
2-Klavye performansı nasıl ? (telefonum htc pico (explorer) ve mesaj felan yazarken çok zorlanıyorum dokunmatiği biraz kötü (3-4 kez düşürmüştüm belki ondandır) )
3-Sesi filan nasıl kulaklığı iyi mi ?
4- Sizce apple bu telefona kaç yıl güncelleme verir ?
5-Kamerası nasıl ?

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
diger soruları kullananlar cevaplar buna ben cevap yazayım
4- Sizce apple bu telefona kaç yıl güncelleme verir ?
şöyle düşün iphone 3gs 2009 da çıktı ios 6'ya kadar aldı ios 7'yi almadı yani apple en az bu telefona 2-3 yıl güncelleme verir

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum apple güncelleme vermesede olur :D bir özellik geldiği yok
1- ısınma sorunu yok
2- klavye performansı elin ne kadar hızlıysa o kadar hızlı yazarsın dokunmatik olabilecek en iyi derecelerden biri
3-seside gayet güzel ama bir htc nin beats kadar olamaz
5-kamerasıda baya güzel çekiyor
tavsiyem beyaz al siyahlarda boya soyulması mevcut

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
1-Eğer şarjdayken internet veya oyunda vakit geçirirsen ısınıyor biraz. Ancak telefon ısınmayla ilgili problem oluşturucaksa zaten kendisi uyarıyor sizi.
2-Türkçe klavye kullanıyorum. Alıştım baya, tuşlar iç içe olsa da alıştıktan sonra hızlı yazabilirsin. Dokunmatik konusunda bana göre en iyi telefon.
3-Kulaklığını pek beğenmiyorum, bu yüzden beast almayı düşünüyorum bu aralar. Ancak aramalarda, müzik dinlerken .vs tatmin eder. Tabi ben beğenmiyorum, kişiden kişiye göre değişir.
4-iPhone 8 çıkana kadar güncellemelere devam eder tahminimce.
5-Kamerasından memnunum. Geçe çekimlerinde doğal olarak kalitesi düşüyor. Kamera konusunda birçok telefondan iyi Nokia hariç.
[MENTION=293360]surfking[/MENTION] in dediği gibi beyazlar çok şık duruyor. Zaten siyahlarda soyulma sorunu mevcut.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
2 aydır siyah ıphone5 kullanıyorum öncesine galaxy note2 kullanıyordum ama rehbere 1 dk da giriyor kamerası şişirilmiş sanki vga gibi çekiyor bende onuu satıp ıphone 5 aldım kusursuz bir cihaz ne takılma ne donma şuanda içinde 50 adet uygulama 37 tanede oyun var tek bir kasılma yok ama maddi durumumdan dolayı ne yazıkki bu cihazı satacağım eğer ilgilenirsen ve fiyatta anlaşırsak cihaz senin cihazda sıfır çizik var ilk günkü gibi 2 yıl garantili migrostan aldım iletişim= 05343445220 not= reklam yaptığımı sanmayın sadece eper 2.el arıyorsa bende sattığım için yazdım bu arada cihaz siyah çizilme problemim olmadı...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

2 aydır siyah ıphone5 kullanıyorum öncesine galaxy note2 kullanıyordum ama rehbere 1 dk da giriyor kamerası şişirilmiş sanki vga gibi çekiyor bende onuu satıp ıphone 5 aldım kusursuz bir cihaz ne takılma ne donma şuanda içinde 50 adet uygulama 37 tanede oyun var tek bir kasılma yok ama maddi durumumdan dolayı ne yazıkki bu cihazı satacağım eğer ilgilenirsen ve fiyatta anlaşırsak cihaz senin cihazda sıfır çizik var ilk günkü gibi 2 yıl garantili migrostan aldım iletişim= 05343445220 not= reklam yaptığımı sanmayın sadece eper 2.el arıyorsa bende sattığım için yazdım bu arada cihaz siyah çizilme problemim olmadı...

Reaksiyon puanı
57
Hepsi sorun değilde. Beyaz olduğu halde çizik fark ettim cok nazik. Beyazda bi kaç yerinde dökülmeler oldu bide onu yanında ölü pixel var şuan tatildeyim istanbulda olsaydım garantiye vercektim Çin malı herhalde herkezin öle değil nazik kullandığım halde

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
onu bunu bırakın iphone4,4s ve 5 hatta 3gs usb ile modem olarak çalışır mı? ubuntu ile kullanılcak ubuntu az çok maxosx'e benziyor görünüm olarak tabi aynı değil.

Reaksiyon puanı
0
2 gün önce yurtdışından bir tane İphone 5 geldi bana.İlk akıllı telefon deneyimim bu oldu.Ama şunu söyleyim bu telefonsa benim kullandığım hesap makinasıydı kesin.:)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52

Peki siz soyulma sorunu yaşadınız mı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dostum apple güncelleme vermesede olur :D bir özellik geldiği yok
1- ısınma sorunu yok
2- klavye performansı elin ne kadar hızlıysa o kadar hızlı yazarsın dokunmatik olabilecek en iyi derecelerden biri
3-seside gayet güzel ama bir htc nin beats kadar olamaz
5-kamerasıda baya güzel çekiyor
tavsiyem beyaz al siyahlarda boya soyulması mevcut

ısınma sorunu var hemde çok aşırı... yok diyen yalancıdır...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ya ıphone 5 in klavyesini galaxy s4 e uyarlanan bir program varmı s4 ün klavyesi çok zor ve çok kücük

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
ısınma sorunu var hemde çok aşırı... yok diyen yalancıdır...

o ısınma her 3G olan telefonda var chQt527 bile ısınıyor yoğun 3G kullanımında hatta sgh-e250 edge olan basit model olmasına ramen o bile yoğun edge ile internet kullanımında ısınıyordu 50c olmuştu.

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum benım ısınma sorunum yok , tekşey sarjdayken oyun oynarsanız ısınma ooluyor burda doğal birşey zaten. o değil telefon ısınsa ne olacak ? çoğu akıllı telefon zaten 60 dereceye kadar dayanıklı belli bir ısıdan sonra kendini kapatıyor. onu bunu geçtik ısıdan patlasa gidersin servise birebir değişim yaptırırsın bu kadar basit yani :)

Cxoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-Isınma sorunu var ama diğer telefonlar ne kadar ısıınıyorsa o kadar ısınıyor aşırı değil.
2-Diğer arkadaşların dediği gibi senin yazma hızına bağlı ama istersen şöyle bi örnek veriyim: Ben de 5800'dan 3GS'e geçtim 5800'da bir cümleyi 10 saniyede yazıyorsam 3GS'te 5 saniyede yazıyorum. iP5'in ekranı daha hassas olduğu için çok rahat yazarsın.
3-Kulaklık ses kalitesi berbat. Apple 3GS, 4 ve 4S'te çok iyi iş çıkarmıştı ama iP5 ve sonrasında çok bozdu ses kalitesini. Babamın iP5'iyle benim 3GS'i aynı kulaklıkla dinledim. iP5 çok kötü.
4- En az 3 yıl alır :)
5-Kamerası düşük ışıkta çok kötü. Onun dışında bilemem.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Peki siz soyulma sorunu yaşadınız mı ?

dedim ya hiç sorun yaşamadım zevkler tartışılmaz ben siyah seviyorum ve hoşuma gidiyor düşünürseniz konuşalım...

ya ıphone 5 in klavyesini galaxy s4 e uyarlanan bir program varmı s4 ün klavyesi çok zor ve çok kücük

smart keyboard pro apk olarak indir pro sunu...

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
dedim ya hiç sorun yaşamadım zevkler tartışılmaz ben siyah seviyorum ve hoşuma gidiyor düşünürseniz konuşalım...
Şimdilik satın alma gibi bir durum düşünmüyorum belki 2-3 hafta sonra

mertsozuer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben 5 alacaktım şimdi 5s çıkacak. beklemeli miyim acaba?

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Size bir soru daha yöneltmeyi düşünüyorum (Çok saçma bir soru olucak sanırım :D ) Şimdi ben 2-3 hafta belki İP5 almayı düşünüyorum ama aklıma takılan şeyler var. Öncelikle ben ilk akıllı telefonum telefonum htc tattoo diğeri ise htc explorer bunların ikiside android idi ama şimdi ios a geçince pişman olurmuyum zorlanırmıyım diye korkuyorum. Ama androiddende biraz bıktım neden diye sorarsanız örnek: instagrama bi güncelleme geliyor sorunlu oluyor kendini durduruyor winat9 a geliyor sorunlarla dolu. Yani bunlardan bıktım Markette oyunlara filan bakarken çoğu kişi uygulamalara oyunlara küfüler filan ediyor. Bir İtunes u yükledim ve oralara baktım ordaki uygulamalar ve oyunlar kaliteli ve güzel geldi ayrıca türkçeye sanki biraz daha önem verilmiş. İşte bunlar kafama takılanlar birde şöyle bi sorum var işte şaçma olanı S4 ve İP5 arasındada takıldım ama s4 için ısınıyor diyorlar ve oda android ama s4 ün sevdiğim özellikleri Smart Stay, Smart,Scroll vb özellikleri hoşuma gidiyor ama android olduğu için kafam çok karıştı :(

hasburcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ısınma yok
klavyesi en iyisi diyebilirim
kamerası geceleri iğrenç .. (pembe ,flu bir resim oluyor flaşı açınca)
telefonu çocuğuna versen bile apple hala desteği kesmez

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Soruma Cevap Vericek Yok mu ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
tüm sorularına cevap almışsın okuduğum kadarıyla :)

var ise başka soruların onları sor cevaplamaya çalışayım

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
#19 . mesajdan bahsediyorum (pek soru gibi olmadı sanki :) )

ios'ta çöken,kapanan uygulama sayısı bir elin parmaklarının sayısı kadar azdır. çoğu uygulama önce ios için kodlanıp daha sonra androide entegre edildiği için ios'ta kusursuz çalışırlar..

iphone 5'te en ufak bir ısınma yok.. galaxy s4 kullanmadım ama onda da olacağını sanmıyorum. iki telefonun karşılaştırmasını yapamam çünkü s4'ü kullanmadım :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
ios'ta çöken,kapanan uygulama sayısı bir elin parmaklarının sayısı kadar azdır. çoğu uygulama önce ios için kodlanıp daha sonra androide entegre edildiği için ios'ta kusursuz çalışırlar..

iphone 5'te en ufak bir ısınma yok.. galaxy s4 kullanmadım ama onda da olacağını sanmıyorum. iki telefonun karşılaştırmasını yapamam çünkü s4'ü kullanmadım :)
Cevabınız için teşekkür ederim. Daha sonra ikisinide kullanan kişiler cevaplar belki. :) (19. Mesajda yaptığım saçma kelime hataları yüzünden özür diliyorum. Hızlı yazcam diye berbat ediyorum.)

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Cevabınız için teşekkür ederim. Daha sonra ikisinide kullanan kişiler cevaplar belki. :) (19. Mesajda yaptığım saçma kelime hataları yüzünden özür diliyorum. Hızlı yazcam diye berbat ediyorum.)

Electro world mağazasında galaxy s4 ü yaklaşık 1 saat inceledim malzeme kalitesi iğrenç ötesi ve zaten samsung hep aynı tasarımı kullanıyor donanımı bayağı güçlü ancak donanımın hepsini kullanamıyor samsung donanımı dolduracağına htc ve sony gebi yazılımı optimize etse çok daha iyi olacak tasarım ve kalite başlı başına facia ona extradan cihaz 8 çekirdekli filan değil uydurma onu söyliyim 2 adet 4 çekirdekli işlemci kullanmış birisi cihaz yükteyken kullanıyor 1.6 Ghz diğeri cihaz rahat veya boştayken oda 1.2 Ghz 1 saat içinde real racing 3 dead trigger felan oynadım cihaz bayağı ısındı ama takılma donma sorunları yaşamadım neyse ben kendim ıphone5 kullanıyorum ikisi arasında karar kılacak olsam ıphone 5 derim ki ıphonemi satacam ama gerçekten apple nasıl yapıyor bilmiyorum ama 1 Ghz işlemci ile galaxy s4 den daha çok performans aldım ve kullanıcıya ıphonede daha çok ram bırakılıyor ne bir donma ne bir takılma aynı oyunları yine 1 saat içinde ıphonede oynadım sıfır ısınma sadece telefonu tutmaktan elim nemlendi okadar...

NOT= Iphone mi satıp htc one veya lg optimius g almayı düşünüyorum bu vakitten sonra zamzung asla...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
s4 gene iyi ya ch@t527 kullanmak zorunda olsaydın? the-grudge yüzünden bu takozu kullanıyorum htc one daha iyi lg şu sıralar servis sorunlu bazıları aldığı güne lanet ederken kimi çok beğeniyor ...

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Electro world mağazasında galaxy s4 ü yaklaşık 1 saat inceledim malzeme kalitesi iğrenç ötesi ve zaten samsung hep aynı tasarımı kullanıyor donanımı bayağı güçlü ancak donanımın hepsini kullanamıyor samsung donanımı dolduracağına htc ve sony gebi yazılımı optimize etse çok daha iyi olacak tasarım ve kalite başlı başına facia ona extradan cihaz 8 çekirdekli filan değil uydurma onu söyliyim 2 adet 4 çekirdekli işlemci kullanmış birisi cihaz yükteyken kullanıyor 1.6 Ghz diğeri cihaz rahat veya boştayken oda 1.2 Ghz 1 saat içinde real racing 3 dead trigger felan oynadım cihaz bayağı ısındı ama takılma donma sorunları yaşamadım neyse ben kendim ıphone5 kullanıyorum ikisi arasında karar kılacak olsam ıphone 5 derim ki ıphonemi satacam ama gerçekten apple nasıl yapıyor bilmiyorum ama 1 Ghz işlemci ile galaxy s4 den daha çok performans aldım ve kullanıcıya ıphonede daha çok ram bırakılıyor ne bir donma ne bir takılma aynı oyunları yine 1 saat içinde ıphonede oynadım sıfır ısınma sadece telefonu tutmaktan elim nemlendi okadar...

NOT= Iphone mi satıp htc one veya lg optimius g almayı düşünüyorum bu vakitten sonra zamzung asla...
Neden satıyorsunuz ki ?

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Birazcık maddiyat birazcıkda nasıl diyeyim androidi özlüyorum hey gidi günler heyy...
ama sana şunu söyliyeyim gözün kapalı alabileceğin bir cihazdır ıphone5...
Teşekkür ederim cevaplarınız için kulaklığından (earpods) memnun musunuz ? ayriyetten bir kulaklık almaya gerek var mı ? birde şarjı nasıl gidiyor ?