Solid ,cam , cad için SSD ALDIM FAKAT?

frozen_king

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yogun bir şekilde çizim işleriyle ugraşıyoruz iş yerinde . patronu ikna edip aldırıyoruz .

sormak istedigim su?

1) ssd yi birincil yapıp işletim sistemini kurmak illa gereklimi?
2) sdd yi ikincil depolama olarak göstersek işletim sistemi kurmadan solid ve cam cad gibi programları burda açsak aynı performansı verirmi ? (misal D: de kurup acmak)?
3) diyelimki illa birincil yapıp kurmamız gerekiyor . acaba önbelligi "temp" 2.cil olarak ayarladıgımız ssd ye atması mümkünmü?

Aldıgımız kart bu link:
KINGSTON V+200 SSD SVP200S37A/240G

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hayır gerekmiyor. 2.Disk olarak kullanabılırsınız. Fakat Çalıştığınız programları buraya yani D: ye yükleyeceksiniz (ne isim verirseniz artık) Performansında bir azalma olmadan çalışacaktır.

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sistemi oraya taşımanızda yine de yarar var çünkü runtime geçici dosyaları sistem sürücüsünde biriktiriliyor. Bunlara hızlı erişim için sistemi ssdye taşıyın.

frozen_king

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Suan pc ye taktım 2.cil olarak sistemi tasımadım 300-350 arası dasya aktarımı war . 500 lere cıkarmak için büyük ihtimal sistemi tasımam gerekiyor heralde?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Suan pc ye taktım 2.cil olarak sistemi tasımadım 300-350 arası dasya aktarımı war . 500 lere cıkarmak için büyük ihtimal sistemi tasımam gerekiyor heralde?

Sistem daha doğrusuanakartınız sata 3 destekliyormu? SSD sata 3 destekli. geriye doğru desteği var. Ama sata 2 ise anakartınız o zaman bu kadar performans düşmesi normaldir.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
PC nizde SATA 3 varmı?

Ayrıca SSD alıp onu D kullanmak fazla lüks bir hareket.

Takın SSD yi formatınızı atın, windowsunuzu, programınızı vs kurun normal şekilde kullanın.
Zaten 240gb almışsınız.
20gb windows ve yandaşları desek, 20gb ıvırzıvır programlar desek 200gb size boş alan kalır ki buda normal biri için fazlası ile yeterli bir alan.
Kullandığınız programların 200gb temp kullanacağını sanmıyorum.

frozen_king

Asistan
Reaksiyon puanı
0
temiz bir kurulum yaptım ssd ye ve sonuç harika . solid de çizim layerlerini bile beklemeden degiştiriyorum. ssd yi birincil olarak gösterip işletim sistemi kurmak gerekli imiş

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bir de raid kur bak o zaman ne oluyor :)

İOS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
temiz bir kurulum yaptım ssd ye ve sonuç harika . solid de çizim layerlerini bile beklemeden degiştiriyorum. ssd yi birincil olarak gösterip işletim sistemi kurmak gerekli imiş

sistem ssd'de olmalı zaten
bir de raid kur bak o zaman ne oluyor :)

1500 mb sınırı var kuzey köprüsünde bu hızın üstüne çıkılmıyor

hiç bir fark olmuyor malesef geçen yıl denedim :D birini laptopa bağladım artık :)

dalga geçiyorsun galiba

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
sistem ssd'de olmalı zaten

1500 mb sınırı var kuzey köprüsünde bu hızın üstüne çıkılmıyor

dalga geçiyorsun galiba

dalga geçmiyorum denedim diyorum nesini anlamadın :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

nasıl olmuyor ben %70 performans artışı sağladım okuma hızında
ben de okuma hızı artarken yazma hızı nedense %30 civarı kayba uğradı kullandığım ssd ler force gt 120 gb serisiydi hatta bir tanesini forumda video olarak göstermiştim :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
dalga geçmiyorum denedim diyorum nesini anlamadın :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben de okuma hızı artarken yazma hızı nedense %30 civarı kayba uğradı kullandığım ssd ler force gt 120 gb serisiydi hatta bir tanesini forumda video olarak göstermiştim :)

bende okuma hızı arttı yazma hızı yerinde saydı kullandığım ssd ler intel 330 series 120 gb+corsair force gs 128gb

DiamondMines

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yogun bir şekilde çizim işleriyle ugraşıyoruz iş yerinde . patronu ikna edip aldırıyoruz .

sormak istedigim su?

1) ssd yi birincil yapıp işletim sistemini kurmak illa gereklimi?
2) sdd yi ikincil depolama olarak göstersek işletim sistemi kurmadan solid ve cam cad gibi programları burda açsak aynı performansı verirmi ? (misal D: de kurup acmak)?
3) diyelimki illa birincil yapıp kurmamız gerekiyor . acaba önbelligi "temp" 2.cil olarak ayarladıgımız ssd ye atması mümkünmü?

Aldıgımız kart bu link:
KINGSTON V+200 SSD SVP200S37A/240G

Aynı model bende de var. İşlemtim sistemini SSD'ye kur. AHCI modu ile format at. Windows içinde TRIM desteğini kontrol et tamamdır. Programlar da SSD ye kurulsun, işlemlerini de SSD de yap. Yedekleme için sabit disk kullanırsın en mantıklısı bu her yönden.

SSD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende okuma hızı arttı yazma hızı yerinde saydı kullandığım ssd ler intel 330 series 120 gb+corsair force gs 128gb

Artan okuma ve yazma hızları sıralı değerlerdir ve ancak benchmark testlerinde ortaya çıkar.

Yoksa gerçek dünyâ kullanımında bu farkı hissetmek mümkün değildir :)