Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocamızın lafı aklıma geldi : " yiyiniz içiniz mesarif etmeyiniz" yalnız her hakkı saklıdır :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

eski türkçe dediğin kelimeler ki her biri adam gibi romanlarda geçen kelimelerdir. Bestseller"larda bulunmaz. Sana tavsiyem, hazır yaz tatilindesin, saatleri ayarlama enstitüsü, huzur, yahya kemalin şiirlerinden bazıları ha en önemlisi safahatı al oku, kendindeki farkı gör...

kimse yaşınla alay etmez, ama o yaşta güzel konuşmana ve etkili cümleler kullanmana saygı duyar. O eski türkçe senin dilin. eski diyip kaçacaksan önce adını değiştir...
Haklısın. Hakikaten haklısın. Ama şu yaşıma kadar hep küçüğüm diye dalga geçildiğim için "Yaşımla dalga geçersiniz" demiştim. Tamam okurum o kitapları, önerin için teşekkürler :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=200254]25 PARS 1907[/MENTION] rejim bitti.. Artık eminim.. :)
Ama sadece üst kattakiler lütfen :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
abi benim bildiğim bu hoca bunu söylerdi ama sende adamı merak ettiriyorsun :)

يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ

Yâ benî âdeme huzû zînetekum inde kulli mescidin ve kulû veşrebû ve lâ tusrifû, innehu lâ yuhıbbul musrifîn(musrifîne).

abi tanıdık geliyor mu? :) ben iyi çuvalladım da seni bilmem :P

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Haklısın. Hakikaten haklısın. Ama şu yaşıma kadar hep küçüğüm diye dalga geçildiğim için "Yaşımla dalga geçersiniz" demiştim. Tamam okurum o kitapları, önerin için teşekkürler :)
ne demek :) İslam'ın altıncı şartı derler bir söz vardır, herkesin unutmaması ve uyması gereken:" Haddini bilmek" Yani sınırlarını, ne olduğunu bilmek. Bunu da hiçbir zaman aklından çıkarma, olumsuz mana da demiyorum. Bu herkes için geçerli, karşındakiler için de, bizler içinde.

يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ

Yâ benî âdeme huzû zînetekum inde kulli mescidin ve kulû veşrebû ve lâ tusrifû, innehu lâ yuhıbbul musrifîn(musrifîne).

abi tanıdık geliyor mu? :) ben iyi çuvalladım da seni bilmem :P
orjinalini biliriz amma benim dediğim lafı anladın mi bakim sen :) Aşkla şevkle bir kere daha : "Yiyiniz içiniz mesarif etmeyiniz" Mesarif masrafın çoğuludur :)

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Taşeron Geldi ben uçtum. sonra görüşürüz.:)))

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Youtube'a bir haller oldu ..

sXzmbXr.png

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ne demek :) İslam'ın altıncı şartı derler bir söz vardır, herkesin unutmaması ve uyması gereken:" Haddini bilmek" Yani sınırlarını, ne olduğunu bilmek. Bunu da hiçbir zaman aklından çıkarma, olumsuz mana da demiyorum. Bu herkes için geçerli, karşındakiler için de, bizler içinde.

orjinalini biliriz amma benim dediğim lafı anladın mi bakim sen :) Aşkla şevkle bir kere daha : "Yiyiniz içiniz mesarif etmeyiniz" Mesarif masrafın çoğuludur :)

MESARİFE dikkat etmemişim abi :)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
adama cevap yazdım tam o anda kapatılmış İThelp şansına küssün artık :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Konu her yerde kapalıdır. Bilginize. :)

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Allah iyiliğini versin ...sen her gün abırcıbır ye benim yaşa geldiğinde bastonuda ben sana alırım. abır cıbır yememeni tavsiye ederim düzenli ve düzgün ye ... yediğin her gün farklı olsun. sebze ve meyveleri pişirmeden ham iken yemeye dikkat et. ha diyeceksin bazı sebzeler ham yenmez. eyvallah onları da güzel yemek yaparak yersin. bu dediklerimi unutma... belki sana gülüünç gelebilir ama yaşınızın ve gençliüinizin değerini bilin ... :)
Yememe dikkat ediyorum zaten :) Sadece abırcıbırsız hayat motorsuz arabaya benzer :D meyve sebze seviyorum ben. Birde bırakta gençliğimizi yaşayalım amca :P şaka yapıyorum :D

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Yememe dikkat ediyorum zaten :) Sadece abırcıbırsız hayat motorsuz arabaya benzer :D meyve sebze seviyorum ben. Birde bırakta gençliğimizi yaşayalım amca :P şaka yapıyorum :D
Tabii yaşada Yaşama Diyende Yok:)
Ama Dikkatli Olun Demek İstiyorum Ben:)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Karpuz yaz aylarının vazgeçilemez gıdasıdır.. :)
Yanına bi de peynir - domates - salata doğradınmı...
Ne gerek var daha başka yemeğe.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...