Dersane hakkında sorum var

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
merhaba,
ben lise 4 e geçtim.82 ortalama ile. sayısalcıyım. Anadolu lisesinde okuyorum.

bu güne kadar hiç dersaneye gitmedim.bu günden sonra da gitmeyi pek düşünmüyorum.zaten gidecek durumumda yok. ancak çevremdeki arkadaşlar hatta okulda ki öğretmenlerim bana dershane olmadan bir yer kazanamazsın diyor.

bilgisayar mühendisliği istiyorum ve matematik-geometri-fizik şart. mat-geo da hiçbir sıkıntı yok. çok rahat yapabiliyorum ama fzikte sorunlar var :) yine hocalardan fikir isteyince aynı şekilde dershane yada özel hoca olmadan tek başına yapamazsın diyorlar.

derse giren daha adımı bile bilmeyen hoca (artık müzikçi-resimci-matci farketmiyor :) ) dershaneye gidiyormusun diye soruyor. moral bozmaktan başka bir işe yaramazlar zaten.
fazla uzatmayım :)

şimdi dershaneye gitmesem, evde elimden geldiğince kitaplardan ekol hocadan vs. düzenli çalışssam, kendi kendime denemeler çözsem iyi bir üniversite kazanabilirmiyim. iyi den kastım odtü itü vs değil. samsun-konya-ankara gibi yerler :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
dershaneye gitsen tabi biraz faydası olur ancak sen ben çözebiliyom diyorsan gerek yok :)

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
merhaba,
ben lise 4 e geçtim.82 ortalama ile. sayısalcıyım. Anadolu lisesinde okuyorum.

bu güne kadar hiç dersaneye gitmedim.bu günden sonra da gitmeyi pek düşünmüyorum.zaten gidecek durumumda yok. ancak çevremdeki arkadaşlar hatta okulda ki öğretmenlerim bana dershane olmadan bir yer kazanamazsın diyor.

bilgisayar mühendisliği istiyorum ve matematik-geometri-fizik şart. mat-geo da hiçbir sıkıntı yok. çok rahat yapabiliyorum ama fzikte sorunlar var :) yine hocalardan fikir isteyince aynı şekilde dershane yada özel hoca olmadan tek başına yapamazsın diyorlar.

derse giren daha adımı bile bilmeyen hoca (artık müzikçi-resimci-matci farketmiyor :) ) dershaneye gidiyormusun diye soruyor. moral bozmaktan başka bir işe yaramazlar zaten.
fazla uzatmayım :)

şimdi dershaneye gitmesem, evde elimden geldiğince kitaplardan ekol hocadan vs. düzenli çalışssam, kendi kendime denemeler çözsem iyi bir üniversite kazanabilirmiyim. iyi den kastım odtü itü vs değil. samsun-konya-ankara gibi yerler :)

İstedikten sonra yapılmayacak hiç bir şey yoktur :) Eğer düzenli bir çalışma planı kullanırsan (ben hiç yapamadım ama :( ) daha iyi olur. Hem millet rapor vs. alıp dershane ye gidenlerin aksine sen de okula gidip hocalara sorularını sorup anlamadığın konuları rica edip hocaya anlattırabilirsin :)

Bu arada yaşıtız ve hedeflerimiz aynı :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Aslında gitsen çok iyi olur çünkü dersane apayrı bir olay. Durumun yokmuş ama hocalarınla falan konuşsan mutlaka tanıdık birileri çıkar araya girerler. Belki ücretsiz olmasa bile iyi bir indirim ile göndertirler seni. Müdür yardımcınızla falan konuş bence.

Msfk

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Eğer derslerin iyi değilse dershane gereksiz.Dersleri iyi olanları ayrı bi sınıfa toplayıp özel olarak ilgileniyorlar.Sonra Türkiye bilmem kaçıncısı bizim dershaneden çıktı diye reklam yaparlar.Tembelleri ise bi sınıfa toplayıp sadece paralarını söğüşlüyorlar.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Aslında gitsen çok iyi olur çünkü dersane apayrı bir olay. Durumun yokmuş ama hocalarınla falan konuşsan mutlaka tanıdık birileri çıkar araya girerler. Belki ücretsiz olmasa bile iyi bir indirim ile göndertirler seni. Müdür yardımcınızla falan konuş bence.
evet okulda böyle ücretsiz dershabe durumları var. ama işte 1500-2000 kişilik okulda ilk 10-20 dekileri alıyorlar. diğerlerine yok :hammer: aldıklarıda zaten hep sözelci :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Eğer derslerin iyi değilse dershane gereksiz.Dersleri iyi olanları ayrı bi sınıfa toplayıp özel olarak ilgileniyorlar.Sonra Türkiye bilmem kaçıncısı bizim dershaneden çıktı diye reklam yaparlar.Tembelleri ise bi sınıfa toplayıp sadece paralarını söğüşlüyorlar.
sonuna kadar haklısın. bunu özellikle yapan dershaneler var. bütün tembel dersle alakası olmayaanları bi sınıfa topluyolar. denemelerde onlara kolay kitapçık veriyorlar. onlar da haliyle yüksek alıyo. dershane nin faydası oldu sanıyor :D

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Lise 4 geçtim. 4.siniftan beri dershaneye gidiyorum. 9 ve 10 da ara verdim ve 11.sinifta tekrar başladım. Mühendislik istediğini soylemissin. Mat geo fizik lazım demişsin. Doğru ama sadece mühendislik okurken lazim olur. Sınavda matematik geometri fizik kimya biyoloji bunlarin hepsi sana lazım olacak. Fizik geo matematik öğrenmekle bir yeri kazanamazsin. Okul birincimiz 93 ortalama ile bu seneyi bitirdi ve dershaneye gitmiyordu. Dershane olayı öğrenciye bağlı adam akıllı dersi dinlersen, dersi derste öğrenirsen yararı olur ama diğer türlü paran çöpe gider. Umarım 9 10 11 konularina hakimsindir. Hakim değilsen seni çok ama çok zor bir sene bekliyor. Allah yardımcin olsun.

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eğer birileri zorlamadan baskı yapılmadan ders çalışma alışkanlığın varsa dershaneye gerek yok.Dershanenin tek yararı ders çalışma konusunda zorlamaları.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şimdi ben napayım. dişimi tırnağıma takıp, okul açılınca bütün hocalara dil döküp bir şekilde dershane ye kaydolayım yoksa kendi çabamla, evimde çalışarak mı birşeyler yapmalıyım?
aslında sorum açık: dershane olmadan üniversite(örneğin 19 mayıs yada selçuk) kazanabilirmiyim?

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dersane adamı disipline sokuyor. Gitmeni öneririm. Durumum yok demişsin: Benim okulumda böyle öğrencilere öğretmenler hemen yardımcı oluyorlardı. Hatta 3 öğrenciye ayarlamışlardı.

Bana kalırsa git derim. Ayrıca hedeflerini büyüt.

Soru sorma, denemeler falan gitmeni öneririm.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Lise 4 geçtim. 4.siniftan beri dershaneye gidiyorum. 9 ve 10 da ara verdim ve 11.sinifta tekrar başladım. Mühendislik istediğini soylemissin. Mat geo fizik lazım demişsin. Doğru ama sadece mühendislik okurken lazim olur. Sınavda matematik geometri fizik kimya biyoloji bunlarin hepsi sana lazım olacak. Fizik geo matematik öğrenmekle bir yeri kazanamazsin. Okul birincimiz 93 ortalama ile bu seneyi bitirdi ve dershaneye gitmiyordu. Dershane olayı öğrenciye bağlı adam akıllı dersi dinlersen, dersi derste öğrenirsen yararı olur ama diğer türlü paran çöpe gider. Umarım 9 10 11 konularina hakimsindir. Hakim değilsen seni çok ama çok zor bir sene bekliyor. Allah yardımcin olsun.
öncelikle sağol. kimya biyo vs katsayıları mf 4 te fizik geo mat a göre daha düşük. sadece fizik kimya+biyo nun toplamından daha önemli. o yüzden fiziğin üzerinde duruyorum. yoksa kimya ya da çalışırım.

sanırım dersahaneye gitmeyeceğim. bu saatten sonra zaman kaybı olur diye düşünüyorum.
ve kendi kendime ders çalışabiliyorum. birilerinin zorlamasına pek ihtiyacım yok. çalışmak zorunda olduğumu fark edyim yeter. tıpkı şu an olduğu gibi. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca hedeflerini büyüt.
Soru sorma, denemeler falan gitmeni öneririm.
bu kısmı anlamadım :) hedeflerini büyüt derken?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kardeşim sana yakın bir kaç dershanenin adını verebilir misin ?
yardımcı olmak isterim.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Selçuk, 19 mayıs diyorsun ya bence onları daha da büyütmelisin. Sayısal üniversitelerini pek bilmem ama bence büyüt derim.
bunlar sadece aklıma gelen örnekler. en kötü ihtimal gibi bir şey.
ama bi odtü geleceğini de sanmıyorum :) ama tabikide daha iyisi üniversitelerde gelebilir.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Kardesim benim dersaneye gitmeyipte odtu de itude bilkentte arkadaslarim var dersane sart degil önemli olan disiplinli calisman