Neden iPhone?

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben iPhone alanların neden iPhone aldıklarını merak ediyorum. Çoğu kişi o kadar para verilmez diyo da zaten diğer telefonlarında artık aşağı kalır yanı yok 100 veya 200TL oynuyor. Çoğu kişi de alanların gösteriş için aldığını söylüyor fakat bunların yanında gösteriş haricinde alanlarda vardır. İşte bunun nedenini merak ediyorum. Ben HTC One alacağım fakat kafamda hala iPhone var yani :) Fakat İOS7 geldikten ve Androidteki özellikleri getirdikten sonra düşünmeye başladım, bunu Android zaten yapıyordu diye :) Birde şu kısıtlama falan diyorlar o kafama takıldı :) Mesela Android Blackmart Alpha diye bir program çoğu kişi biliyordur, onunla bedava uygulama indirilebiliyor. Bunun benzeri İOS içinde var mı veya başka bir yöntem. Ben gerçekten para veripte alamam. Bir tek müzik falan indirirsem para verebilirim :)

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=342677]pilger[/MENTION] Bunu biraz açıklar mısın :D Fazla bilgim yok da, forumda görüyordum ama bir Fransız edasıyla okuyordum :D [MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION] Kısa ve öz :D

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
@pilger Bunu biraz açıklar mısın :D Fazla bilgim yok da, forumda görüyordum ama bir Fransız edasıyla okuyordum :D @Kadir Sekme Kısa ve öz :D

Şöyle ki evet ios da bir çok sınırlama var ve bu sınırlamaların neden konulduğu hakkında bir çok iddia var hangisi doğru hangisi yanlış bilemem ama jailbreak ile bu sınırlamaların hepsini kaldırmak mümkün.Tema değiştirmek , kilit ekranına uygulama eklemek,androidteki gibi yukarıdan inen hızlı ayarlar menüsü(tam adını bilmiyorum),başka markalar ile bluetooth paylaşımı yapabilmek , uygulamalar arası sağa sola kaydırarak geçiş yapabilmek,bedava uygulama oyun vb kurabilmek gibisinden devam ediyor yani kısacası jailbreak prangalardan kurtulmak gibi birşey diyebiliriz

ozakin70

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak sunu diyim androiddeki ozgurlugu iosta bulamazsin bu kesin tabi illa olsun diyorsan garantiden olman lazim
ama stabilite ve kalite denilince akan sular durur iste ozaman neden ios neden iphone anlarsin:D

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Bak sunu diyim androiddeki ozgurlugu iosta bulamazsin bu kesin tabi illa olsun diyorsan garantiden olman lazim
ama stabilite ve kalite denilince akan sular durur iste ozaman neden ios neden iphone anlarsin:D

Arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim jailbreak tek tuşla yapılıp tek tuşla geri alınabilen bir işlemdir ve geri alındığında(restore) kimse anlayamaz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İphonun en iyi özelliği işletim sisteminin çok fazla ram harcamamasından dolayı kasmamasıdır. Bir de appstore da Google play store dakilerden çok daha kaliteli oyunlar var. Diğer telefonlar gibi aşırı büyük olmadığı için cepte rahat taşınır. Ama oyun oynarken insana küçük gelir. Ayrıca şarjı çok çabuk biter. Bir de jailbreak yapmadan android deki kadar özgür olamazsın.

ozakin70

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim jailbreak tek tuşla yapılıp tek tuşla geri alınabilen bir işlemdir ve geri alındığında(restore) kimse anlayamaz

Cok dogru ozur dilerim Ama bir takim appstore gibi ugulalarda hata verebiliyor diye soyledim

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=342677]pilger[/MENTION] [MENTION=274995]ozakin70[/MENTION] Yorumlarınız için teşekkür ederim :) [MENTION=342677]pilger[/MENTION] Bu Jailbreak nasıl yapılıyor :D Yani ne zaman bir telefona karar kılsam iPhone giriyo araya :D Bir de görüntüsü hoş olunca :D Birazcık beni iPhone hakkında bilgilendirir misin :D Bir de şu uygulama şeyleri hakkında :D

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
@pilger Bunu biraz açıklar mısın :D Fazla bilgim yok da, forumda görüyordum ama bir Fransız edasıyla okuyordum :D @Kadir Sekme Kısa ve öz :D

Jailbreak olmasa zaten iphone bu kadar satış yapamaz emin ol. Bak ben ipod touch 5 kullanıyorum ve ilk aldığımda tadı yoktu. Ama jailbreak yaptım gerçekten çok farkediyor. Cihazı şimdi s3 ümden daha fazla kullanıyorum inan ki. Günde 2 kez ipod u şarj ediyorum s3 ise 2 günde bir şarj etme gereği duyuyorum inan ki :)

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION] Evet o şarj problemi de var tabii :D Ama şarj nasıl desem hepsinde aynı olmaya başladı bile :D Teknoloji geliştikçe şarj çok gidiyo :D Oyun, uygulama falan derken :D

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@erenberk Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş ve de açıklayıcı :D Kişiselleştirme vb. şeyler Jailbreak ile kalkıyo galiba :D Beni düşündüren Jailbreak telefona zarar verir mi ve işlemi yaptıktan sonra geri alır mı (Jailbreak'ı açıp işlem yapıyoruz ve Jailbreak'ı kapatıyoruz) :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Jailbreak güncelleme ile gidiyor ve yeniden yapman gerekiyor diye biliyorum.

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=105290]erenberk[/MENTION] Güncelleme dediğin İOS6 İOS7 mi oluyo?

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=272383]burakorpinar[/MENTION] Jailbreak uygulamadan çok sistem dosyalarında yapılan bir değişiklik dersek daha mantıklı olabilir.Her ios sürümünün kendine özgü bir jailbreakı var yani diyelim ki 5.1.1 yüklü telefonunda ve jailbreak yaptın ama 6ya geçince jailbreak kalkar.Bu işlemi yapan gruplar var onlardan birinin programını indiriyorsun evasi0n tavsiyem en kolayı budur telefonu bilgisayara bağlayıp programdan jailbreak tuşuna basıyorsun.İşlemler uygulanmaya başlıyor ve program uyarı verdiğinde telefondan jailbreak simgesine bir kez tıklıyorsun ve işlemler son aşamaya geçiyor herşey bitince jailbreak tamamlanmış oluyor.Jailbreaktan sonra telefonun shsh kaydını mutla ki almalısın buda ifaith programıyla 1 2 tıklama ile yapılıyor.Daha sonra telefondaki cydia uygulamasından çeşitli tweakları(bu tema değiştirme vb hepsi tweaktır.) indiriyorsun. Jailbreak telefona direkt olarak bir zarar vermez ama hafıza kısmında bazı problemler yaratabilir hafızadaki diğer kısmı büyük ölçüde şişebilir böyle diyenler var ve bende buna şahit oldum şuan telefonumda 8gb diğer kısmı var ve ne oldukları belli değil :D Jailbreakı açıp birşeyler yapmak yaptıktan sonrada kapatmak mümkün değil çünkü jailbreakı bir kere yaptığında telefonu restore edinceye kadar jailbreak telefonda mevcut olarak kalır. Aynı işi gören birden fazla tweakı indirmek telefonun kendi kendine safe mode geçmesine neden olur bu yüzden sadece işine yarayacak tweakları yüklemelisin ve ne işe yaradıklarını bilmelisin.Daha fazla uzatmayayım eğer bir sorun olursa kısa ve açıklayıcı cevaplar vermeye çalışırım.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
[MENTION=342677]pilger[/MENTION]'ın dediği gibi :)

yerdavader

Asistan
Reaksiyon puanı
2
jb siz iphone nin java telefondan farkı yok benim için tabi benim fikrim

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
masaya koyup ciks mekanlarda kızlara kıroyum fekat para bende imajı vermek için.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ben en önemli nedenini söyleyeyim, bende bu neden yüzünden aldım. iPhone 4 üm vardı, kardeşime verdim. Yeni telefon için Android ve iPhone arasında kalmıştım. Belli başlı kullandığım uygulamalar var facebook, twitter, foursquare, whatsapp, skype, viber gibi gibi... Telefonun kendinden çok uygulmaları kullanıyoruz anlayacağın. Android marketteki bu uygulamaların yorumlarına baktım hep eleştri vardı şurası bozuk, şurası calısmıyor vs. gibi. iPhone daki yorumlarda ise hep takdir edilmişti... Dedim ki Android i daha çok sevsem bile, uygulama sorunsuzluğu bakımından kafam rahat olsun istiyorum, orası neden çalışmadı şu nasıl düzelir diye uğraşmamak istiyorsam iPhone alayım dedim.

Gerçi babalar gününde babama Galaxy S3 aldım, menüler ve kullanışlılık vs.. keşke galaxy mi alsaymışım diye düşünmeden edemedim :) Galaxy için damaca plastiği diyorlar ama iPhone 5 (siyah) imde her tarafı soyuldu, ucuz marka telefonlar gibi oldu yani... Varsın plastik olsun da soyulmasaydı :)

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=31156]sdelta[/MENTION] Geçmş olsun :) [MENTION=342677]pilger[/MENTION] Bence ben telefonu aldığımda sana sorayım :D Birde hafıza kartı kullanılmıyomuş yazıda öyle yazıyodu. Problem oluyor mu yetmeme gibi :D

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
iphone kullanıyorum. hemde jailbreaksiz. daha evvel sony xperia p ve s kullandım ve verdiğim paraya acıdım açıkçası. şimdi iphone 4s kullanıyorum ve iyiki iphone sahibi olmuşum diyorum. kalite ve stabilite mükemmel. hiç bir sorun çıkarmıyor ve uygulamalar androidden kat kat daha kaliteli.

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Androidte tek beğendiğim firma HTC gerçekten güzel ürünler yapıyorlar eğer iPhone almasaydım HTC alırdım benim için önemli olan telefonun bana verdiği özellikler iTunes , App Store gibi

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
@Kadir Sekme Evet o şarj problemi de var tabii :D Ama şarj nasıl desem hepsinde aynı olmaya başladı bile :D Teknoloji geliştikçe şarj çok gidiyo :D Oyun, uygulama falan derken :D

Bence şarj teknolojiden değil cihazı ince yapmak istedikleri için yetersiz oluyor. Bataryalı kılıfla ipod touch tam iphone kalınlığına erişiyor. Şu an kağıt gibi zaten :D

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION] O da iyi oluyo ya hafif hafif :D

ouzdoan68

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlarında dediği gibi işletim sistemi .
İphone 3gs'den sonra , çok iyi işletim sistemi geliştirdi .
Fazla Ram harcamadan , donanım gücüne fazla ihtiyac duymadan çalışıyor çünkü.
şöyle örnek vereyim . İphone 4 , 3 yılın öncenin telefonu (böyle hatırlıyorum) 512 Mb ram kullanmasına rağmen,
şuanki en iyi oyunların hemen hemen hepsini tık etmeden oynatıyor , kasması , donması yok , Isınmasıda yok desemde olur ama arada sırada ısınıyor çok azda olsa .
Malzeme Kalitesi pek sağlam olmamasına rağmen , eline alınca çok iyi hissettiriyor kendisini , çok kibar, Tasarımı bana göre şuanki 'Htc one'den sonraki en iyi telefon , Tabiki İos çok stabil çalışıyor , görüntü kalitesi iyi , Birde APPLE ürünü Kaliteli telefon .
Ben Şuan Bir telefon alıcak olsam İphone almazdım , çünkü şarj konusunda çok geride kaldı .
1440 Mah batarya kullanıyor , ben İphone 4s Kullanıyordum . Telefonla haşır neşir birisi olarak telefonu abarmayım günde 2-3 kere şarja sokuyordum,
Mesela Çalışıyor olsan , sabahtan akşama kadar asla götürmez . bence çok eksi bir yönü bu şarj konusu.
Şuan Galaxy ace 2 kullanıyorum , telefonda 1500 mah batarya var , 4.1.2 güncellemesi ile oynayıp kurcaladığım halde 2 gün gidiyor , Bu yüzden samsung kullanıyorum ama , yazılım konusunda olsun , işletim sistemi olsun İPhone samsungtan çok daha iyi ..
iyi forumlar!

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@ouzdoan68 Şarj problemi olmasa şatış rekorları kırar heralde ama iPhone 5 alcam galiba :D

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ben daha iphone alıp da "pişman oldum keşke android bir telefon alsaydım" diyen görmedim. ama androidden ağzı yanıp iphone alan çok adam gördüm.