Samsung Galaxy Note 8.0 Telefon(GSM) Özelliği Nasıl Açılır? Anlattık...

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
dinlebeni.gif
[MENTION=130683]android3[/MENTION] üyeleri dövmeye mi başladın. Arka odaya bi gel bakayım sen :D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
şimdi ayvayı yedik :D

Yok hocam yaa :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben seni korurum usta :P da beni kim korur onu bilemedim :D

sen merak etme bi ayaklanma çıkartırız :D zaten modları seven yok :P

Başlatmadan gitmeyiz inşallah :D

Birinizin adaylığı, diğerinizin moderatörlüğü iptal. Dağılın şimdi :D

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tamamen bilmediğimden soruyorum bunun gsm özelliğini açtıktan sonra sim kart ile görüşme yapma imkanı oluyor mu:confused1:

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Birşey sormak istiyorum o zaman bu tablet imeiye sahip galiba o zaman tablete iletişim vergiside bindirilmişmidir?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
tamamen bilmediğimden soruyorum bunun gsm özelliğini açtıktan sonra sim kart ile görüşme yapma imkanı oluyor mu:confused1:
Evet aynen öyle görüşme yapılabiliyor...

Birşey sormak istiyorum o zaman bu tablet imeiye sahip galiba o zaman tablete iletişim vergiside bindirilmişmidir?
Vergi vermemek için gsm özelliği kitlenmiş olarak geliyor Türkiye'ye bu yüzden iletişim vergisi binmemiş oluyor bunun bir diğer amacıda Ipad mini ile kapışmasını sağlamak...

Vergi yüzünden gsm kapalı herhalde
Vergi ve Ipadle kapışma meselesi...fiyatı yüksek tutarlarsa Ipad mini varken note8 fazla rağbet görmez diye düşünülüyor...Türkiyede herşeye de vergi alındığı için fiyatı ve vergiyi düşürmek için özellik kitlenmiş durumda

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Birinizin adaylığı, diğerinizin moderatörlüğü iptal. Dağılın şimdi :D
[MENTION=200254]25 PARS 1907[/MENTION] hacı elemanları topla isyan çıkartıcaz :mrgreen:

bu arada bu tablet GSM özelliği kapalı geliyor. IMEI kaydı yapılmadan geliyorsa bu özelliği açınca imei kaydı yaptırmak gerekiyor mu? :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
@25 PARS 1907 hacı elemanları topla isyan çıkartıcaz :mrgreen:

bu arada bu tablet GSM özelliği kapalı geliyor. IMEI kaydı yapılmadan geliyorsa bu özelliği açınca imei kaydı yaptırmak gerekiyor mu? :)

yeni çeriler camooonnn :D

imei kaydı yaptırmadan nereden geliyor? :) tabletin GSM özelliği kapalı fakat mesaj alıp atabiliyorsunuz bu nedenle cihazın zaten bir imeisi bulunmak zorunda...

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
:cursing: aynen bende onu düşünmüştüm ilk gördüğümde :) sonrasını biliyorsun işte aşık oldum :D

geçen birinde 7 inç samsung tablet vardı direk konuşabiliyordu o adamda teknolojiden anlmaz eminim o tablette kilit yoktu o zaman o modeli biliyor musun?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar cihazın telefonu çalışırken bir video koyma şansınız var mı acaba?

Soydank

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ellerine sağlık Dostum.
Kurdum ve şu an sorunsuz çalışıyor.
Sadece bir sorum olacak:
N5100 romu kurduk anladığım kadarı ile ve bu cihazda LTE özelliği yok,bu anlamda cihazın (şu an lazım değil ama )LTE özlelliğini iptal mi etmiş olduk?
N5120 diye bir model daha var,ve gördüğüm kadarı ile telefon +LTE özelliği var.
Eğer önceki sorumun cevabı "evet" ise bu romu baz almamız ileride münkün mü?
Tekrar teşekkürler..

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ellerine sağlık Dostum.
Kurdum ve şu an sorunsuz çalışıyor.
Sadece bir sorum olacak:
N5100 romu kurduk anladığım kadarı ile ve bu cihazda LTE özelliği yok,bu anlamda cihazın (şu an lazım değil ama )LTE özlelliğini iptal mi etmiş olduk?
N5120 diye bir model daha var,ve gördüğüm kadarı ile telefon +LTE özelliği var.
Eğer önceki sorumun cevabı "evet" ise bu romu baz almamız ileride münkün mü?
Tekrar teşekkürler..
Bildiğim kadarı ile LTE yazılımsal değil yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar... yalnız şu anki durumda sizin de dediğiniz gibi önemli değil fakat ilerleyen zamanlarda çıkcak romları rahatlıkla kurabiliriz... cihazın base bandını, kernelini değiştirmeyip GSM özelliğini taşıyan bir rom olduktan sonra sorun olmayacak

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bildiğim kadarı ile LTE yazılımsal değil yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar... yalnız şu anki durumda sizin de dediğiniz gibi önemli değil fakat ilerleyen zamanlarda çıkcak romları rahatlıkla kurabiliriz... cihazın base bandını, kernelini değiştirmeyip GSM özelliğini taşıyan bir rom olduktan sonra sorun olmayacak

LTE yazılımsal ve donanımsal bir birleşim, yani bütün bantlar aynı şekilde nasıl sadece 2G kullanabiliyorsak yazılım yardımıyla, bütün bantların yazılımla ortaklığı var. Ancak LTE desteği bulunması gerek cihazın. Mesela Samsung'un 2 farklı varyasyınla piyasaya cihaz sürme sebebi bu. Qualcomm çipsetler kendinde LTE çipini bulunduruyor, Exynos olunca bir de ekleme yapmak gerek dışarıdan.