Seçim sizin siz olsaydınız hangisini seçerdiniz ?

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar büyük ihtimal temmuz ayına kadar bir dizüstü alacağım. :) Babamı neredeyse ikna ettim. :D Tek sorun babamı internet üzerinden alışverişe ikna etmek. O da iki haftamı alır gibi. :D Şimdi aklımda iki tane var. Siz olasanız hangisini seçerdiniz ? Ben Üniversite 3 e kadar en az sorunsuz kullanmak istiyorum. Hadi bakalım :D Birde seçiminizi yazarken sebep belirtebilirsiniz. Yada içlerinden birine sahipseniz inceleme gib ibir şey yazabilirsiniz. Hiç olmadı beğenmedim aynı fiyata daha iyisi var derseniz onuda paylaşabilirsiniz çok saolun. :)

http://www.pcdepo.com/asus-n56vz-s4...b-4gb-vga-15-6-freedos-notebook-urun9102.html

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y500-59-367293-notebook-urun8799.html

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Belirtmeyi unutmuşum Oyun için değil işlem için. Bilgisayar mühendisliğ ihedefliyorum da. O türden programları açması lazım. İ7 İ5 fark etmez mi ? Tabi oyunda oynarım orası başka :D Oyudnamı oynamayahhhy :D
o zaman başka :D ama özellik olarak diğerlerinden iyi. i7 dersen üst modeli var. hem oyun hem diğer şeyler :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya da bu :D herşeye gider:D
http://www.pcdepo.com/msi-superr-dragon-gt70-0ne-1078tr-notebook-urun10038.html

61trabzon61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
8gb 16gb ssd ler çok da önemli birşey arzetmiyor. ancak firmadan o ssd yi büyültmeyi isterseniz daha güzel olacaktır. biraz fiyatı artar tabi. yani diceğim o ki bu tarz modellere para vereceğinize ufak bir modifiye ile çok kullanışlı bir laptopa sahip olabilirsiniz.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Ben olsam kesinlikle Asus olanı alırım. Bende yazılımcıyım asus almamın nedeni ekranın Full HD olması olur. Kod yazarken çok büyük avantaj sağlıyor.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben olsam kesinlikle Asus olanı alırım. Bende yazılımcıyım asus almamın nedeni ekranın Full HD olması olur. Kod yazarken çok büyük avantaj sağlıyor.

Ekran ve kod yazmak arasındaki bağıntıyı kuramadım abi :D ?

işlem için istediğin pc nin özellikleri nasıl yani ne farkı olmalı ki?

Uzun saatler oyun oynamam :D Isınmadan yana pek bir sıkıntım yok ;) Ama uzun saatler bilgisayar açık kalır kodlama + video izleme gibi iişlemlerle :D Benim nu akdar yüksek fiyatta dizüstü almamın asıl sebebi ileri senelerde bir daha böyle bir şey alamayacağım o yüzden. Yani ilerde modifiye yapılabilir bir şey olsun yani 8 gb ram olsun ama 16 yı desteklesin gibi.. :D bu tarz geliştirilebilir dizüstü bilgisayar alacağım :D Direk 16 lık alacak durum ve gereklilik yok :D

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Asus olanı daha mantıklı geliyor tek eksiği ssd.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346

Uzun saatler oyun oynamam :D Isınmadan yana pek bir sıkıntım yok ;) Ama uzun saatler bilgisayar açık kalır kodlama + video izleme gibi iişlemlerle :D Benim nu akdar yüksek fiyatta dizüstü almamın asıl sebebi ileri senelerde bir daha böyle bir şey alamayacağım o yüzden. Yani ilerde modifiye yapılabilir bir şey olsun yani 8 gb ram olsun ama 16 yı desteklesin gibi.. :D bu tarz geliştirilebilir dizüstü bilgisayar alacağım :D Direk 16 lık alacak durum ve gereklilik yok :D
arkadaşlardan gerekli açıklamaları bekliyoruz :D

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145

Çözünürlüğün yüksek olması yazıların ve visual studio arayüzünüdeki toolboxların vs.. daha da küçülmesi demek oluyor. Bu da sana kod yazabilmen için oldukça geniş bir alan sağlıyor, aynı zamanda da 10 satır görebileceksen alt alta 20 satır görüyorsun. Belki font' u küçülterek de bir miktar yer açabilirsin ama ekran çözünürlüğünün yüksek olması daha iyi oluyor. Çalıştığım firmada ekran çözünürlüklerini 1680X1050 den 1920X1080 e çıkardılar mesela, oldukça faydasını gördük. Programlama, yazılım, tasarım vb. işlerle uğraşacak isen kesinlikle full hd ekran tercih et derim.

BeyDadaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözünürlüğün yüksek olması yazıların ve visual studio arayüzünüdeki toolboxların vs.. daha da küçülmesi demek oluyor. Bu da sana kod yazabilmen için oldukça geniş bir alan sağlıyor, aynı zamanda da 10 satır görebileceksen alt alta 20 satır görüyorsun. Belki font' u küçülterek de bir miktar yer açabilirsin ama ekran çözünürlüğünün yüksek olması daha iyi oluyor. Çalıştığım firmada ekran çözünürlüklerini 1680X1050 den 1920X1080 e çıkardılar mesela, oldukça faydasını gördük. Programlama, yazılım, tasarım vb. işlerle uğraşacak isen kesinlikle full hd ekran tercih et derim.

Arkadaş doğru söylüyor bende sürekli kod yazan biri olarak full hd ekran kullanıyorum 10 satır kod görüceğin yere 20 satır görüyorsun buda sana eper bir kazanç sağlıyor.

kara041

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar büyük ihtimal temmuz ayına kadar bir dizüstü alacağım. :) Babamı neredeyse ikna ettim. :D Tek sorun babamı internet üzerinden alışverişe ikna etmek. O da iki haftamı alır gibi. :D Şimdi aklımda iki tane var. Siz olasanız hangisini seçerdiniz ? Ben Üniversite 3 e kadar en az sorunsuz kullanmak istiyorum. Hadi bakalım :D Birde seçiminizi yazarken sebep belirtebilirsiniz. Yada içlerinden birine sahipseniz inceleme gib ibir şey yazabilirsiniz. Hiç olmadı beğenmedim aynı fiyata daha iyisi var derseniz onuda paylaşabilirsiniz çok saolun. :)

http://www.pcdepo.com/asus-n56vz-s4...b-4gb-vga-15-6-freedos-notebook-urun9102.html

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y500-59-367293-notebook-urun8799.html
asus gayet iyi bende almayı planlıyorum bozulmazsa en az 6 sene kullanırım diye düşünüyorum :)) bana kalırsa en kaliteli laptop asus ADI YETER

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
asus k55v serisini al :)
8 gb ram
2 gb ekran kartı
750 gb hdd
i5
performans ürünü

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ooo program açmak için bu iki bilgisayarda çok iyi takılma o işe çok bize okuldan i3 verdiler benim işimi gayet iyi görüyor bu ikili içinde ben Asus u tercih et derim 30 TL ver hem disk kapisetesi daha yüksek hem çözünürlük yüksek :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
MSI NB GE60 = i7(3630M) işlemci, 2 GB GTX 660M Ekran kartı(128 Bit), 8 GB Ram(1600 Mhz), 750 GB HDD(7200 RPM)
http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-412tr-notebook-urun9126.html = 2282 TL
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8452 = 2240 TL

Abi senin yorumlar bu konuda çok :) Bilgilisin anlaşılan
Bu iki ürünü şöyle bir karşılaştırırsak

1-Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 4 GB Bu asus
Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 2 GB Bu da MSI

2 - NVIDIA GeForce GT 650M 128Bit Asus
Nvidia GeForce GTX660M 128BIT DDR5 msı

3 - Disk Kapasitesi : 1 TB asus
Disk Kapasitesi : 750 GB MSI

4- Disk Hızı : 5400 RPM ASUS
Disk Hızı : 7200 RPM MSI

Bu farklılıkları açıklarmısın ? :D
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] ?

http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-412tr-notebook-urun9126.html

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben MSI alıp 1 SSD 1 tane daha HDD(10bin devirli) takar deli gibi kullanırım :thumbup: Şimdi öyle bakmayın oyun için her şey mübah...

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Ben de ASUS kullanıyorum(n53sn sz007) ama yerinde olsam MSI NB GE60 0ND-412TR Notebook alırım. Aynı fiyat ve daha özellikli bir laptop. Ayrıca yanında mouse ve çanta da veriyor bunların toplam değeri 200tl ye yakın. Hani almaya kalksan alırsın ama adamlar bunları veriyor işte bu bir artı. :) MSI kesinlikle daha iyi bir laptop :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben de ASUS kullanıyorum(n53sn sz007) ama yerinde olsam MSI NB GE60 0ND-412TR Notebook alırım. Aynı fiyat ve daha özellikli bir laptop. Ayrıca yanında mouse ve çanta da veriyor bunların toplam değeri 200tl ye yakın. Hani almaya kalksan alırsın ama adamlar bunları veriyor işte bu bir artı. :) MSI kesinlikle daha iyi bir laptop :)

Çanta şık duruyor aceba okula giderkende kullanabilir miyim ? :D

contorium

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Abi senin yorumlar bu konuda çok :) Bilgilisin anlaşılan
Bu iki ürünü şöyle bir karşılaştırırsak

1-Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 4 GB Bu asus
Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 2 GB Bu da MSI

2 - NVIDIA GeForce GT 650M 128Bit Asus
Nvidia GeForce GTX660M 128BIT DDR5 msı

3 - Disk Kapasitesi : 1 TB asus
Disk Kapasitesi : 750 GB MSI

4- Disk Hızı : 5400 RPM ASUS
Disk Hızı : 7200 RPM MSI

Bu farklılıkları açıklarmısın ? :D
@zoki ?

Estağfurullah, sadece meraktan bilgi kapıyoruz. Profesörlerim dururken fikir beyan etmem abesle iştikal ama yine de cevaplayım sorularını. Bu bilgisayarları uzun zamandır takip ediyoruz zaten. Oyunsuz kullanım için asusu tavsiye ederim ama oyun oynayacaksan kesinlikle MSI GE60 almalısın.

1)Ekran kartının 2 yada 4 GB olması da önemlidir ama GT 650M ile GTX 66OM arasında çok fark vardır. GTX 66OM ekran kartı (MSI da olan) diğerinden bellek hızı olarak 2 kat daha hızlıdır.

GT 650M Ekran Kartı Özellikleri:
[TABLE="class: gputable, width: 100%"]
[TR="class: gpu-odd, bgcolor: #F5F5F5"]
[TD="class: caption"]Architecture[/TD]
[TD]Kepler[/TD]
[/TR]
[TR="class: gpu-even, bgcolor: #EAEAEA"]
[TD="class: caption"]Pipelines[/TD]
[TD]384 - birleştirilmiş[/TD]
[/TR]
[TD="class: caption"]Çekirdek Hızı *[/TD]
[TD]735 - 850 MHz[/TD]
[/TR]
[TD="class: caption"]Shader Hızı *[/TD]
[TD]735 - 850 MHz[/TD]
[/TR]
[TD="class: caption"]Bellek Hızı *[/TD]
[TD]900 MHz[/TD]
[/TR]
[TD="class: caption"]Memory Bus genişliği[/TD]
[TD]128 Bit[/TD]
[/TR]
[TD="class: caption"]Bellek türü[/TD]
[TD]DDR3, GDDR5[/TD]
[/TR]
[TD="class: caption"]Max. Belek Boyutu[/TD]
[TD]2048 MB[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

GTX 66OM Ekran Kartı Özellikleri:
[TD]Kepler[/TD]
[/TR]
[/TR]
[TD]835 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]835 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]2000 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]128 Bit[/TD]
[/TR]
[TD]GDDR5[/TD]
[/TR]
[TD]2048 MB[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

3)Disk kapasitesi Asusta 1TB ama 5400 RPM(1,5 Tur/saniye), MSI da ki disk 750 GB fakat 7200 RPM(2 Tur/saniye). Yani MSI da ki Harddisk daha hızlıdır. Bu da işlemlerde,oyunlarda vs. MSI daha hızlı işlem yapar demek

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Estağfurullah, sadece meraktan bilgi kapıyoruz. Profesörlerim dururken fikir beyan etmem abesle iştikal ama yine de cevaplayım sorularını. Bu bilgisayarları uzun zamandır takip ediyoruz zaten. Oyunsuz kullanım için asusu tavsiye ederim ama oyun oynayacaksan kesinlikle MSI GE60 almalısın.

1)Ekran kartının 2 yada 4 GB olması da önemlidir ama GT 650M ile GTX 66OM arasında çok fark vardır. GTX 66OM ekran kartı (MSI da olan) diğerinden bellek hızı olarak 2 kat daha hızlıdır.

GT 650M Ekran Kartı Özellikleri:
[TD]Kepler[/TD]
[/TR]
[/TR]
[TD]735 - 850 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]735 - 850 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]900 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]128 Bit[/TD]
[/TR]
[TD]DDR3, GDDR5[/TD]
[/TR]
[TD]2048 MB[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

GTX 66OM Ekran Kartı Özellikleri:
[TD]Kepler[/TD]
[/TR]
[/TR]
[TD]835 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]835 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]2000 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]128 Bit[/TD]
[/TR]
[TD]GDDR5[/TD]
[/TR]
[TD]2048 MB[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

3)Disk kapasitesi Asusta 1TB ama 5400 RPM(1,5 Tur/saniye), MSI da ki disk 750 GB fakat 7200 RPM(2 Tur/saniye). Yani MSI da ki Harddisk daha hızlıdır. Bu da işlemlerde,oyunlarda vs. MSI daha hızlı işlem yapar demek

Peki usta bu Freedos ' ya Bilgisayarcılarda nalamaz mıyım ? Vatan vb..

Bu laptopu alıyorum. Vatandan (Malesef netten siparişe karşı ailem) Word kart var 10 taksit 2300 tl Aceba Vatan da yakın zamanda bir indirim var mıdır ? :D Beklesem mi ? Veya vatan bilgissayar dışında Kocaelide bayisi olan bir mağza biliyor musunuz ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Note...ayar/productdetails.aspx?I_ID=64375#allImages

contorium

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Peki usta bu Freedos ' ya Bilgisayarcılarda nalamaz mıyım ? Vatan vb..

Bu laptopu alıyorum. Vatandan (Malesef netten siparişe karşı ailem) Word kart var 10 taksit 2300 tl Aceba Vatan da yakın zamanda bir indirim var mıdır ? :D Beklesem mi ? Veya vatan bilgissayar dışında Kocaelide bayisi olan bir mağza biliyor musunuz ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Note...ayar/productdetails.aspx?I_ID=64375#allImages

Haftasonu indirimine göre fiyatı düzelmiş biraz. Alınabilr duruyor şu an ama sen haftaiçi mağazadan alıyım diyorsan fiyatı 2400 üstüne çıkar..