SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Anarşist eylemler, polisle çatışmak, kamu malına zarar vermek, yol kesmek v.s. bunlar her zaman suçtur.... suçun gerekçesi olmaz...
bunu yapanlar provaktör , marjinal guruplar belirli bir azınlık esas grup değil deniliyor ise,
esas grup 1 gün lüğüne çekilir ortalıktan ,

çürükler ortaya çıkar....
onlar temizlendikten sonra,

çıkar protestona devam edersin..

eğer kalabalığın içinden çürüklerin ayıklanmasına izin vermiyorsan , çürükleri destekliyorsun demektir...

Dün gün boyun gezi parkı protestocuları zaten parkın dışına çıkmayıp polis ile işbirliği içerisinde provokatörleri ayıklamayı denediler, ne kadar başarılı oldukları tartışılır. O meydanda molotof atanlar fırsattan istifade etmek isteyen örgütlerdi.

Gezi parkındakiler de bu anarşinin onlara zarar verdiğinin farkında, kimse kendi bacağına kurşun sıkmak istemez.

Akşam ise meydana akın eden binlerce insan nedeniyle ortalık iyice karıştı, o kargaşada anarşi peşinde koşanlar meydana kısmen hakim oldu.

Gezi parkındaki arkadaşlarım dün tüm bu olaylar yaşanırken gayet endişeli bir şekilde meydanda olan bitenleri izlemişler ve hiçbir şiddet unsuruna bulaşmamışlar.

Aşırı sol görüşlü bir arkadaşım ilk hafta bu olayları hiç desteklemedi, küfür etti durdu, kendileri yıllarca böyle birşeyin hayalini kurup başaramadıklarının kıskançlığıyla. Derken haftasonu merak edip gitmiş, orda da sol örgütlerle fln sohbet etmiş, bu hafta isyancı oldu çıkıverdi, biz sağduyu ve şiddet olayları nedeniyle sakinleştikçe o şiddet olayları nedeniyle tebessüm içerisindeydi. Olay bundan ibaret, ordaki bazı örgütler 2 hafta boyunca birşeylerin hazırlığı içerisinde polisin baskınını beklemişler.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[MENTION=47324]mustang[/MENTION] ama hakaret etmeden konuş ki benimle bende aynı düzeyde "saygı"lı olabileyim.Anarşist düşüncesi diyorsun hala bana.Ben bekleyemem. Sandıkla diğer %50 tarafındaki kişiyi başbakanın önemsemediğini gördüm. Buna rağmen bekleyemem.Zamanında çekilen sıkıntıların kini mi peki bu? Sürekli bu gündeme getirilmeye çalışılıyor. Nedeni nedir? Niye sürekli başörtüsü olayı söyleniyor. İçinizde kalan bu sinir, bu nefret bu eylemlerle mi dışarı çıkıyor?Benim de eşim, dostum, arkadaşım çekti bu sıkıntıları. Ama birisi de demedi ki biz zamanında böyle böyle yaşadık alın size dermişcesine.
Ben sana Hakaret içeren bir şey demedim.Eğer öyle anladı isende Özür dilerimAma şu düşünce yapısı Anarşist bir düşünce yapısı.Yarın senin desteklediklerinin yönetime geldiğinde böyle olaylar olursa ben yine Devletimin yanında olurum.Sen soru sordun haksızlıga bende Örnek verdim.Ve onlar gerçektir.Bunlar başımıza geldi ama Yine Demokrasi ile hallettik.Siz hala ben başkaldırırım diyirsan,bu terör olur.Anarşi olur.Memnun olmayan Oturacak bekleyecek,kanunlar ne diyorsa o olacak.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Aynen saygı duyar beklerim.Yaşınız kaç bilmiyorum.Bu Millet üzerinde Başörtüsü baskısı vardı.Asker Baskısı vardı.Çoğumuzun Bacısı Kızı alınmadı Üniversitelere.Namaz kıldı diye görevden atıldı bir çok insan.Hatırlarsanız.Yada hatırlamak istersen.Bunlarda ve bende siz gibi anarşist bir düşünce ve teşebbüsümüz olmadı hiç bir zaman.İçimizden biri çıktı Sandıkla yaptı bu işleri.Polise saldırmadık yakıp yıkmadık.Sizde çıkarın birini,alternatifimiz olsun bizimde, gerekirsede oyumuzu verelim oraya.Böyle Yeşil için bahane edip Memleketi. Savaş alanına çevirmeye çalışmak.Hakmıdır,AdaletmidirSende buna samimi bir cevap verde bilelim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Oradaki taşı molotofu kim atıyor Polise?Ebabil kuşlarımı?Orada bu dediklerini yapan kalmadı.Orada kalanlar Haindir,Şeref yoksunudur,Teröristtir.Atatürkde böyle demişti değilmi.İstediğinizi alana kadar yakın yıkın.Yesinler sizin gibi Atatürkçüleri....

Niye anlamak istemiyorsun.sen ortamı germekten başka hiç bir şey yapmıyorsun.ben nediyorum sen nediyorsun.bak yine söylüyorum orada olay cıkartanlar serefsız terorısttır dıye.sen hıc gezı parkına gıttınmı yok nerde tvden yandaslardan takıp et ben ızmırden cıkıp gıttım gezı parkına herkes cadır kurmus sereflıce eylem yapıyor,sakın bana bır daha ataturk ıle bır sey soyleme kalbını kırarım.konumuz ataturk degıl gezı parkı....

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben sana Hakaret içeren bir şey demedim.Eğer öyle anladı isende Özür dilerimAma şu düşünce yapısı Anarşist bir düşünce yapısı.Yarın senin desteklediklerinin yönetime geldiğinde böyle olaylar olursa ben yine Devletimin yanında olurum.Sen soru sordun haksızlıga bende Örnek verdim.Ve onlar gerçektir.Bunlar başımıza geldi ama Yine Demokrasi ile hallettik.Siz hala ben başkaldırırım diyirsan,bu terör olur.Anarşi olur.Memnun olmayan Oturacak bekleyecek,kanunlar ne diyorsa o olacak.

Tamamını okuduğunu sanmıyorum yazılarımın. Devamında alt kısımda da birşeyler yazmıştım.
Eylemi destekledim. Ama düne kadar. Çünkü artık işin boyutu değişiyor. Etrafımdakiler de gitmemeye başladı.
Aponun bayrakları, resimleri, molotof atanları var meydanda.
Size göre baş kaldırmak, bize göre haksızlığa karşı çıkmak oluyor. Siz bize anarşist dedikçe ayrımlaştırmaya devam ediyorsunuz. Başbakan yaptı 15 gün sürdü. Siz yapmayın bari. Devlet değil savunulması gereken vatandır, ülkedir. Herkestir. Devlet dediğimiz gelip geçicidir. Siz öyle bir yapı yapmaya çalışıyorsunuz ki devlet hep devlet kalsın.
Eee hani ülkenin tamamı?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Niye anlamak istemiyorsun.sen ortamı germekten başka hiç bir şey yapmıyorsun.ben nediyorum sen nediyorsun.bak yine söylüyorum orada olay cıkartanlar serefsız terorısttır dıye.sen hıc gezı parkına gıttınmı yok nerde tvden yandaslardan takıp et ben ızmırden cıkıp gıttım gezı parkına herkes cadır kurmus sereflıce eylem yapıyor,sakın bana bır daha ataturk ıle bır sey soyleme kalbını kırarım.konumuz ataturk degıl gezı parkı....

Atatürk sadece sizin değeriniz değil, Mustafa Kemal Atatürk' ün şahsiyeti malesef ki başından beridir bu gösterilerde provakasyon aracı olarak kullanıldı.

Biz ne kör ne de sağır değiliz.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben İstanbulda yaşıyorum birader.Karış karış bilirim oraları.Sen bir defa gelmişsin bizin yıllarımız geçti oralarda.Atatürkün arkasına sığınma o zaman.Oradakiler Atatürk gençliğimide böyle konuşuyorsun.Kalp ırmak kolay iş kazanmakta.

Tamamını okuduğunu sanmıyorum yazılarımın. Devamında alt kısımda da birşeyler yazmıştım.Eylemi destekledim. Ama düne kadar. Çünkü artık işin boyutu değişiyor. Etrafımdakiler de gitmemeye başladı.Aponun bayrakları, resimleri, molotof atanları var meydanda.Size göre baş kaldırmak, bize göre haksızlığa karşı çıkmak oluyor. Siz bize anarşist dedikçe ayrımlaştırmaya devam ediyorsunuz. Başbakan yaptı 15 gün sürdü. Siz yapmayın bari. Devlet değil savunulması gereken vatandır, ülkedir. Herkestir. Devlet dediğimiz gelip geçicidir. Siz öyle bir yapı yapmaya çalışıyorsunuz ki devlet hep devlet kalsın.Eee hani ülkenin tamamı?
Evet biz başdan beri söylüyoruz bunları.Temiz saf duygilarla yaptıklarınız kullanılıyor dedik.Yapmayın dedik kötümü ettik.Aslında geçde olsa aynı yere geldik.Bundan sonra konuşmak zamanı.Bunlar Sanatçı olur,Akademisyen olur olurda olur.Ama illa bunlara destek olankar gidecek diye bir şeyde yok.Zira onlar meydana çıkıp diyeceklerini dediler.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim bu konuda ki yazdığım son mesaj olabilir.

Hadis-i şerifte, "Yakında büyük fitneler olacak o fitnelerde (yerinde) oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yürüyenlerden, yürüyenler koşanlardan, daha hayırlı olacaklar." [Ebu Davud]

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu Adama daha ne kadar sabredilir sizce?

[video=youtube;5-XXfjmzFYc]http://www.youtube.com/watch?v=5-XXfjmzFYc[/video]

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Esed gösteri yapan topluluklara uçakla bomba yağdırırken,her gösteride en az 20 gösterici ölürken, Esed haklı diyenler Taksim'e gaz bombasını katliam gibi anlatıyorlar. Anlamadım gitti nasıl bir bakış açısı bu.

o tiplerden bi tanesini geçen hürriyette yakaladım gerçek demokrasi istiyor arkadaş ama katledilen siviller için iyi yaptın esad diyor bunların samimiyetine kim inanır? bu zihniyet yıllarca türbanlı kadınlara zulm ettiler ama şimdi demokrasiden bahsediyorlar sizin demokrasinize edim ben!.

6Zq6wfk.png

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[h=1]Yaralanan polise eylemciler yardım etti[/h]
[h=2]AKM önünde bekleyen polislerinin üzerine rüzgardan dolayı tahta parçası düştü.
* Bir polis memuru yaralanırken, ilk müdahale meslektaşları tarafından yapıldı.
* Eylemciler tarafından Gezi Parkı'ndaki revirden getirilen sedyeye konulan polis memuru için üşümemesi için üzerine battaniye örtüldü. Olay yerine kısa sürede gelen ambulans yaralı polisi hastaneye götürdü.[/h]
yaralanan-polise-eylemciler-yardim-etti-3368492.Jpeg

Taksim'de dün akşam göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmaların ardından sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde beklemeye geçen Çevik Kuvvet polislerinin üzerine rüzgarın savurması sonucu tahta düştü.

AKM'nin önündeki konteynerdan düşen tahta parçası nedeniyle, bir polis memuru başından yaralandı.
İlk müdahale meslektaşları tarafından yapıldıktan sonra Gezi Parkı'ndaki eylemciler park içindeki revirden sedye getirdi. Polisler önce sedyeyi kabul etmezken eylemcilerin ısrarı üzerine yaralı polisi sedyeye aldılar.
Havanın soğuk olmasından dolayı polis memurunun üzeri yine eylemciler tarafından getirilen battaniyeyle örtüldü.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı polisi ambulansa alarak hastaneye kaldırdı. Polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

http://gundem.milliyet.com.tr/yaralanan-polise-eylemciler-yardim/gundem/detay/1721921/default.htm

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Durumu özet geçeyim.

"Nush ile uslanmayanın hakkı tekdîr, tekdîr ile uslanmayanın hakkı kötekdir."
Haktan hukuktan bahseder bide. Millet senin bağırtını ağız kokunu çekmek zorunda mı? Özel arabanda bağar,evinde ister iç ister bağar. Çekememiş zaten biri. Herkesin sabrı biyere kadar arkadaş.
Şimdi biride çıkar sivil polis,mit ajanı diye savunur.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben her sayfayı incelikle takip ediyorum, okuyorum. Ama ben görmedim gezi direnişini haklı gören taraf hiç sizin gibi saldırgan bir üslup takınmıyor. Ayrıca şu saygı algını kavrayamadım. Tayyip'in bahsettiği kindar gençlik buymuşsa demek.
sen bizim yazdıklarımız hiç okumamışsın. hani derler ya analayana sivrsinek az anlamayana davul zurna az... bilmem anlatabildimmmiii..

karşınızdaki bireyin neyi bilip neyi bilmediğinden siz ne şekilde haberdar oluyorsunuz?

yazılarınızda ki ukalalık - çok bilmişlik - kibir ne de güzel sırıtıyor! kendini bir şekilde kendisinden farklı düşünen bireylerden üst görme tavrınızda sizin için gayet insani ve ahlaki bir tavır olsa gerek!

Şunu unutmayın ki, ne elinizde ki güç, ne de sizin ile aynı paralel de düşünen insanlar ile aynı ortamı paylaşıp, sırt sırta vermiş olmak, ne sizi haklı yapar ne de sözlerinizi hakikat.

tartışmalarınızı okuduğumda görmüş olduğum tek şey demagoji, tarafınızdan tartışmaya katkısı olan tek cümle görmüş değilim.

Kendiniz gibi düşünmeyip bu Vatan!ın evladı olan binlerce insanı, vatandaşımızı en ufak kalemde hain-terörist ilan edebiliyorsunuz! bu nasıl bir vicdansızlık? bu ne perhiz ne lahana turşusu?

bir de gelmiş vatanperverlikten bahsediyorsunuz. Büyük Orta Doğu projesinden hiç mi haberiniz yokta, hükümetin yapmış olduğu Kürt açılımlarını Dostani bir politika olarak görüyorsunuz?

bunların hepsi emperyalizm'e hizmet eden ve vatan topraklarını bölme odaklı geliştirilen politikalardır. Terörist diye nitelendirdiğin örgüt olan PKK ve lideri Abdullah Öcalan ile müzakere yoluna gidip, meşrulaştıran sizin hükümetinizdir ve siz şimdi çıkmış karşımıza Gezi direnişinde ATATÜRK' posteri yanında bir grubun açmış olduğu Abdullah Öcalan posterini ABES bulup, Gezi Direnişinde Direnen HALKIMI BUNDAN SORUMLU TUTUYORSUNUZ? Bu adamlar bugün İSTANBULUN GÖBEĞİNDE bu posteri korkmadan sıkılmadan açabiliyorlarsa bunun sorumlusu CUMHURİYETÇİLER-CHP VEYA DEVRİMCİLER değildir. Bunun sorumlusu DİREKT AKP'DİR.

DEMAGOJİ YAPMAYINDA, BU GERÇEKLERLE YÜZLEŞİN Önce!

bu arada hiç bir şekilde kendileriyle ilgili en ufak bilginiz olmadığı halde insanların bilgilerini küçümseyip, karakterleri ile ilgili yorumlar yapmak sizin haddinize de değildir.

Size bir ayna gerek, hani şu gönül aynası dediklerinden...

vesselam.
sen hayata hangi gözlükle baktığını bilemem ama ben at gözlüşü takmıyorum.
ben bir kürt olarak senden daha fazla bu vatanı savunuyorum diye yazmadığın kalmış. kaldı ki ben soruma hala cevapta almış değilim . bir de demişssinki kürt sorunu dostani görüyormusunuz diye kürt meselesinde türklerden çok kürtlerin canı yandı malı gitti. 30 bin şehit verildi canınız hiç mi yanmadı hi. mi bu sorunlar neden oluşuyor diye sormadınız mı kendinize .. tabiii siz kendinizi beyaz türk olarak lanse ettiğinizden dolayı bir şey diyemem size . gezi olaylarrında atatürkten cok aponunh resmi marjinal grupların resimleri afişleri israilin vardı. birde ab den abd den yardım istemeler. bunlar vatan haini değil de nedir.
Ben türkiyede akan kanın ne olursa olsun nasıl olursa olsun durduran insanı desteklerim. ama bundan nemalanan insanlar istemez işte gerçekten vatanını düşünüyorolsaydın bunların emellerine alet olmazdınız çanak tuttmazdınız.

TENCERE TAVA HEP ANYI KAFA HEP AYNI HAVA.

Yorumlarıma bak ilk 2 gün yapılan eylemlere kariı tek bir kelimem var mı?

benim gönül aynamda ALLAH var, Peygamber sevgisi var. Sizin gönül aynanızdan inşaallah Allah olur
,Peygamber sevgisi olur.

ALLAH sizleri bizleri bütün insanlığı ıslah etsin ...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
‘Black list’ hazır...

Gezi Parkı direnişine destek veren oyuncular çoktan kara listeye alındılar bile...

Başbakan önceki gün sanatçılara bunu açıkça söyledi:
“10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız. Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak” dedi...
Çalışmaya da başladı zaten.
Ben söyleyeyim, belediye festivallerinde bu yıl eyleme katılan oyuncuların hiçbirine iş verilmeyecek.
Zaten kraldan çok kralcılar ellerinde kağıt kalem çoktan ‘black list’ yapmaya başladılar.
Gezi Parkı direnişine destek veren oyuncuları AK Parti belediyelerinin konserlerine önermiyorlar.
Belediyelerin tiyatro salonlarındaki oyunlarda rol alacak oyuncular şimdiden “Gezi Parkı kriterlerine” göre belirlenmeye başlandı.
Gezi Parkı’na destek vermeyen oyuncuların oyunlarına onay...
Verenlerin oyunlarına red...
Gezi Parkı’na katılan şarkıcılar belediye konserlerinde yer alamaz.
Katılmayanlara en iyi bütçeler.
Bu yaz zor geçecek.
TRT, bu oyuncularla çalışmaz
Diğer taraftan TRT de var...
Bundan sonra Gezi Parkı’ndaki oyuncuların rol aldığı bir diziyi kabul eder mi TRT...
Etmez, etmeyecek...
Resmi olarak elbette böyle bir şeyi söylemeyecek, kabul etmeyecekler.
Ama yapılacak küçük toplantılarda bazı oyuncuların üzerinin hemen çizileceğini hepimiz biliyoruz.
Zaten yapımcılar da bunu bildikleri için TRT’ye önerecekleri diziye ona göre cast yapacaklar.
Başbakan’ın oyuncular için, “Artık eskisi gibi olmayacak, çok farklı çalışacak” dediği süreç işte böyle olacak.
Bülent Arınç’ın sevdiği dizi de çapulcu çıktıYukarıda söyledim, Başbakan’ın açıklamasından sonra kültür-sanat hayatında devletin hakim olduğu kurumlarda Gezi Parkı’na destek vermiş oyunculara, şarkıcılara boykot başlayacaktır diye...
İşin ilginci TRT’nin sevilen dizilerinin oyuncuları da çapulcu çıktı...
Bülent Arınç’ın en sevdiği dizi olan Seksenler’in oyuncuları da direnişe destek verdiler.
Çok izlenen Leyla ile Mecnun’un oyuncuları da...
Yani diyeceğim şu ki TRT ve devlet kurumları bu işten sonra cadı avı başlatırsa çalışacakları, rol verecekleri oyuncu bulamazlar.
15 gündür bilet satmıyorİstanbul’da kültür sanat hayatı bitti...
Çünkü kültür-sanatı var edenler Gezi Parkı’ndakiler ve eyleme destek verenler zaten.
Yaz konserleri başlamak üzere...
Açıkhava konserlerinin takvimi belli oldu.
Ama kimi erteleniyor, kimi de iptal ediliyor şimdiden.
Bu konserlerle ilgili 15 gündür neredeyse tek bir bilet satılmıyor...
Yaprak kıpırdamıyor piyasada.
Sanatçılar konser vermek istemiyor, verseler de kimse bu durumda gidip konser izlemek istemiyor zaten...
Tuhaf müdahaleDün sabah 15 günlük direnişin en ilginç saatlerini yaşadı Taksim Gezi Parkı...
Taksim’e polis müdahalesini biraz televizyondan izledikten sonra koşup meydana çıktım...
Meydanda binlerce polis var, onlarca TOMA var ama Talimhane tarafındaki bir avuç eylemciyi saatlerce etkisiz hale getiremediler.
Gözlerimle şahit oldum...
Sıraselviler’den AKM’nin oraya kadar binlerce polis dizilmiş, yerlerde oturuyor, bir yandan simit-açma yiyip bir yandan meydanın diğer tarafında iki TOMA’yla bir avuç eylemcinin al gülüm-ver gülüm mücadelesini, milyonlarca insanın televizyondan izlediği gibi izliyordu.
Ülkenin dört bir tarafındaki 15 günlük olaylar boyunca gördüğümüz en tuhaf polis müdahalesi buydu.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23484155.asp?yazarid=10&hid=23488441

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
‘Black list’ hazır...

Gezi Parkı direnişine destek veren oyuncular çoktan kara listeye alındılar bile...

Başbakan önceki gün sanatçılara bunu açıkça söyledi:
“10 yıllık iktidarımızda bizden ne istediniz de almadınız. Ama bundan sonraki süreç böyle çalışmayacak. Çok daha farklı çalışacak” dedi...
Çalışmaya da başladı zaten.
Ben söyleyeyim, belediye festivallerinde bu yıl eyleme katılan oyuncuların hiçbirine iş verilmeyecek.
Zaten kraldan çok kralcılar ellerinde kağıt kalem çoktan ‘black list’ yapmaya başladılar.
Gezi Parkı direnişine destek veren oyuncuları AK Parti belediyelerinin konserlerine önermiyorlar.
Belediyelerin tiyatro salonlarındaki oyunlarda rol alacak oyuncular şimdiden “Gezi Parkı kriterlerine” göre belirlenmeye başlandı.
Gezi Parkı’na destek vermeyen oyuncuların oyunlarına onay...
Verenlerin oyunlarına red...
Gezi Parkı’na katılan şarkıcılar belediye konserlerinde yer alamaz.
Katılmayanlara en iyi bütçeler.
Bu yaz zor geçecek.
TRT, bu oyuncularla çalışmaz
Diğer taraftan TRT de var...
Bundan sonra Gezi Parkı’ndaki oyuncuların rol aldığı bir diziyi kabul eder mi TRT...
Etmez, etmeyecek...
Resmi olarak elbette böyle bir şeyi söylemeyecek, kabul etmeyecekler.
Ama yapılacak küçük toplantılarda bazı oyuncuların üzerinin hemen çizileceğini hepimiz biliyoruz.
Zaten yapımcılar da bunu bildikleri için TRT’ye önerecekleri diziye ona göre cast yapacaklar.
Başbakan’ın oyuncular için, “Artık eskisi gibi olmayacak, çok farklı çalışacak” dediği süreç işte böyle olacak.Bülent Arınç’ın sevdiği dizi de çapulcu çıktıYukarıda söyledim, Başbakan’ın açıklamasından sonra kültür-sanat hayatında devletin hakim olduğu kurumlarda Gezi Parkı’na destek vermiş oyunculara, şarkıcılara boykot başlayacaktır diye...
İşin ilginci TRT’nin sevilen dizilerinin oyuncuları da çapulcu çıktı...
Bülent Arınç’ın en sevdiği dizi olan Seksenler’in oyuncuları da direnişe destek verdiler.
Çok izlenen Leyla ile Mecnun’un oyuncuları da...
Yani diyeceğim şu ki TRT ve devlet kurumları bu işten sonra cadı avı başlatırsa çalışacakları, rol verecekleri oyuncu bulamazlar.15 gündür bilet satmıyorİstanbul’da kültür sanat hayatı bitti...
Çünkü kültür-sanatı var edenler Gezi Parkı’ndakiler ve eyleme destek verenler zaten.
Yaz konserleri başlamak üzere...
Açıkhava konserlerinin takvimi belli oldu.
Ama kimi erteleniyor, kimi de iptal ediliyor şimdiden.
Bu konserlerle ilgili 15 gündür neredeyse tek bir bilet satılmıyor...
Yaprak kıpırdamıyor piyasada.
Sanatçılar konser vermek istemiyor, verseler de kimse bu durumda gidip konser izlemek istemiyor zaten...Tuhaf müdahaleDün sabah 15 günlük direnişin en ilginç saatlerini yaşadı Taksim Gezi Parkı...
Taksim’e polis müdahalesini biraz televizyondan izledikten sonra koşup meydana çıktım...
Meydanda binlerce polis var, onlarca TOMA var ama Talimhane tarafındaki bir avuç eylemciyi saatlerce etkisiz hale getiremediler.
Gözlerimle şahit oldum...
Sıraselviler’den AKM’nin oraya kadar binlerce polis dizilmiş, yerlerde oturuyor, bir yandan simit-açma yiyip bir yandan meydanın diğer tarafında iki TOMA’yla bir avuç eylemcinin al gülüm-ver gülüm mücadelesini, milyonlarca insanın televizyondan izlediği gibi izliyordu.
Ülkenin dört bir tarafındaki 15 günlük olaylar boyunca gördüğümüz en tuhaf polis müdahalesi buydu.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23484155.asp?yazarid=10&hid=23488441

Yandaş medyanın haberi bu kadar olur.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Polis müdahale ettimi de suçlu oluyor? Nası olacak peki bu adama ne yapılmalı şimdi.

iki gundur izliyorum bu videoyu. ahalice guluyoruz :)

dikkat edilmesi gereken noktalara bakalim simdi.

1. adam postaci galiba. onune gelene posta koyuyor.
2. turkce den henuz nasibini alamamis. "sahteker basbeken"
3. vuran kibar rica ediyor.: yerine gecer misin LUTFEN !
4. kafasi 1 degil bence 0 olan da : hisss gec lan. diye karsilik veriyor. artizzz..

ah o gemide bende olsaydim sarkisi geldi aklima birden :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
burada bence herkesin çıkarması gereken dersler var. bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla yaptırım ve oldu bittiye getirilen değişiklikler çok fazla stres oluşturdu. ancak bu toplumsal tepkiyi gösterenlere polisin uyguladığı yanlış politika, marjinal grupların da ekmeğine yağ sürdü. bir yanlış, diğer yanlışı getirdi. bana kalırsa sorumlular bunun faturasını ödemeli. benim gördüğüm; vali, belediye başkanı ve içişleri bakanı burada sorumludur.

Biz olaylara karışmadığımız halde bile sonrasında çok çok zarar göreceğiz, benim su faturam, elektrik faturam ve doğalgazımın faturası bu kendini bilmez grupların yaptığı olaylara istinaden farklı gelecek. Ben onların cezasını çekmek zorundamıyım ?

Evet denildiği gibi sadece mevzu ağaç ise arkadaşları canı gönülden kutluyorum.. taksime gittiğim iki elimin parmakları kadardır en son geçen sene sizinle gittik ramazanda iftar için, onun yerine gidilip gezilecek bir çok yer olduğunu gayette iyi biliyorum. Ben sabaha kadar nevizade de oturup içen adamdan ülkemi savunmasını hayatta bekleyemem..

Ancak o gerçekten taksim gezi parkını savunan arkadaşlarıma kardeşlerime abilerime asla lafım olamaz, Helal olsun derim amaç sadece ağaç ise yada oradaki savunduklarını bildikleri her ne ise, saygı duymasını bilirim. taksime gitmesem de orası için yakılsın yıkılsın diyemem hiç bir zaman...

Fakat bu sosyal medya dediğimiz kavram insanlarımızı o kadar çabuk galyana getiriyor ki. 15 yaşındaki bir çocuğun twitter da attığı bir postinge kanan üni li kardeşlerimi de anlayamıyorum.. Bu kadar safmısınız ? Bu kadar çabuk mu gaza geliyorsunuz ? Bu yaptırımları devlet yaptırıyor eywallah tamam karşı çıkabilirsin buna da eywallah, ama saf olamazsın. gözünü kapatarak birşeylere dalamazsın ...

Birde şimdi ülkemin TC Polisine iftira atılıyor, tüm medya destekliyor.. Neymiş efendim oyunmuş. Planlanmış tiyatroymuş..
yok ya.. devlet sence o kadar saf mı ? Hadi dedik tiyatro yaptılar senin düşündüğünü devlet düşünemedi mi ?

Saf olmayın arkadaşlar.. Kanmayın.. Hakkınızı muhakkak arayacaksınız her defasında hakkını sadece devletten değil 5 kuruş eksik veren minibüs şöföründen bile soracaksın ama savunduğun şeyi bilmek kaydı ile...

Kalın sağlıcakla

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hala dinlememiş olana arkadaşlar varsa buyursunlar... 7 Haziran Halk TV Redhack konuşması;

[video=youtube;ZkF-MXxyPn8]https://www.youtube.com/watch?v=ZkF-MXxyPn8&feature=youtube_gdata_player[/video]

[video=youtube;1ig8hW-_vcE]http://www.youtube.com/watch?v=1ig8hW-_vcE[/video]

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
iki gundur izliyorum bu videoyu. ahalice guluyoruz :)

dikkat edilmesi gereken noktalara bakalim simdi.

1. adam postaci galiba. onune gelene posta koyuyor.
2. turkce den henuz nasibini alamamis. "sahteker basbeken"
3. vuran kibar rica ediyor.: yerine gecer misin LUTFEN !
4. kafasi 1 degil bence 0 olan da : hisss gec lan. diye karsilik veriyor. artizzz..

ah o gemide bende olsaydim sarkisi geldi aklima birden :)

Alkol düzenlemesine kızıyor millette madem yapıldı keşke alkollü toplu taşıma aracına binip taşkınlık yapanada bi ceza gelseydi. Hem araçtakilere zarar veriyorlar hem kendilerine zarar veriyorlar. Baksana yedi biton dayak.

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[h=1]CHP'li vekillerden 'akıl almaz' provokasyon![/h]
ana_muhalefet_chp_olaylarin_neresinde13710257970_h1037666.jpg

Giriş: 12 Haziran 2013 11:3044,031 OkunmaGüncelleme: 12 Haziran 2013 11:5638 Yorum

[h=2]16. gününe giren 'Gezi Parkı' olayları devam ederken partilerin tutumu da merakla izlendi. Başta iktidar partisi eylemleri bitirme çağrısı yaparken, MHP ise ilk günden bu yana sağduyu içinde kaldı. Peki, gezi olaylarını destekleyen ve giriştiği davranışlarla adeta körükleyen CHP'nin amacı neydi, ne istiyordu?[/h]Taksim Gezi Parkı'nda çevrecilik ve yeşil alan koruma görüntüsüyle başlayan daha sonra ise birçok yasadışı örgütlerin, marjinal grupların, provokatörlerin ve yağmacıların işin içine girmesiyle çatışma halini alan eylemler bir de anamuhalefet partisi CHP'nin açıklama ve davranışlarıyla kaos halini aldı. Belki de CHP yerinde, tutarlı ve çözüme yönelik bir muhalefet yapamadığı için olaylar bugün bu noktaya geldi ve uzadı. Öyle ki hiçbir zaman ülkeyi sağduyuya davet etmeyen yatıştırıcı açıklamalarda bulunmayan CHP'nin hedefinde ve dilinde çoğu zaman polisler ve onlara hakaret vardı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu süre zarfınca yaptığı konuşmalarda CHP'nin üstlendiği rolleri eleştirdi. CHP'nin talihsizlik içinde olduğunu, demokrasiden uzak olayları daha da büyütecek açıklamalar yaptığını söyledi ve yaklaşan yerel seçimleri işaret etti.
YER ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
CHP, hükümetin karşısında durup Erdoğan'ın faiz lobisi ve dış güçler tarafından desteklendiğini söylediği gezi eylemlerini desteklerken MHP ise sağduyudan çıkmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamasında, "Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir işin içinde yer almayız. Neden MHP yok diyenlere gözümüzde gönlümüzde kapalıdır. Kapalı duracaktır. Parti olarak Taksim olaylarının kenarında köşesinde olmamız mümkün değildir. Biz yangından mal kaçırmak için karanlıktan faydalanarak heybesini doldurma çapsızlığında olmadık olmayacağız. PKK sempatizanlarının, marjinal sol örgütlerin, kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdikleri aşikardır. Herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum" sözlerine yer vermişti.
FIRSATÇILIK DEMİŞTİ
Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesi için başlatılan çalışmada iş makinasının önüne geçen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çevreci eylemin siyasi ve marjinal grupların çatışma haline dönmesiyle Taksim'den çıkmıştı. Önder, "CHP'nin eylemi kendi siyasi amaçları gibi kullanma doğrultusunda belli bir noktaya taşımasını doğru bulmuyoruz. Bu durum aslında halktaki iradeyi, inancı ortadan kaldıracak bir noktaya taşır. Biz bu nedenle CHP'nin tavrını bir fırsatçılık olarak değerlendiriyorum" açıklamasını yaparak CHP'nin içinde bulunduğu durumu ortaya koymuştu.
Tarih: 31 Mayıs Cuma Yer: Ankara
YALAN ÖLÜM HABERLERİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Halk TV'de canlı yayına telefonla bağlanarak Ankara Akköprü civarında Aylin isimli genç bir kızın panzer altında kalarak öldüğünü söylemişti. Ancak daha sonra Beyaz TV'deki Dinamit programına bağlanan Adnan Keskin, haberin twitterdan yayıldığını kendisinin de bu haberlerden hareketle bu ifadeleri kullandığını açıklayarak, haberin asılsız olduğunu açıklamıştı. İşte bu denli önemli olayın hiçbir teyit olmadan gerçekmiş gibi lanse edilmesi sokaklardaki eylemcileri daha da hırçınlaştırıyordu.
Tarih: 2 Haziran Pazar Yer: Ankara
AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER
Ankara'da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki göstericiler arasında CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de yer almış ve polise ağza alınmayacak sözler sarfetmişti. Polisin tazyikli suyuyla ıslanan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, sinirlendi ve polise, "Sizin ananızı s..., eşekoğlu eşekler." ifadelerini kullandı. Öfkesine hakim olamayan Gök, kameralara, "Demokrasinin bir bedeli var. Biz bu bedeli Tayyip Erdoğan'a ödettireceğiz. Korkmuyoruz ondan. Bu şerefsizlerden. Tayyip'in polislerinden, emniyetinden, kaba kuvvetinden korkmuyoruz." diye konuşmuştu.
ic2jpg_h384.jpg

Tarih: 8 Haziran Cumartesi Yer: Eskişehir
POLİSE AĞIR HAKARET
CHP Eskişehir Milletvekili ve anayasa profesörü Süheyl Batum, Taksim Gezi Parkı eyleminde orantısız güç kullandığını iddia ettiği polislere ağır hakaret etmişti. Polisin orantısız müdahalesiyle ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, konunun burada çözülmemesi halinde AİHM gideceklerini belirten Batum, "Biz çözemezsek onlar çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak it ile biz bu çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz." açıklamasında bulunmuştu.
Tarih: 9 Haziran Pazar Yer: İzmir
ERDOĞAN'A KÜFÜR EDEN EYLEMCİLERE PARA
İzmir'de Gezi Parkı eylemleri için toplanan kalabalığı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan'a hakaret eden eylemcilere para vermişti. Gruptakiler, topluca 'Param yok, pulum yok, sen Tayyip'e .... ziyanı yok' diyerek vekile tabak uzatmış, vekilde elini cebine atarak tabağa bir miktar para koymuştu.
icjpg_h399.jpg

Tarih: 10 Haziran Pazartesi Yer: Ankara
PKK'YA DEMEDİĞİNİ POLİSE DEDİ
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, polisin suç işlediğini ve terör örgütü gibi davrandığını iddia ederek, "Tayyip Erdoğan'ın muhafızı olabilir, hükümet tarafından görevlendirilmiş de olabilir ama şu anda devlet adına terör uygulayan başlıca güç durumuna geldi" sözlerini sarf etti. Aygün böylece PKK'ya diyemediğini polise demiş ve polisi terör örgütü yerine koymuştu.
AYGÜN'DEN KAN DONDURAN SÖZLER
Öyle ki Aygün, Adana'da Gezi Parkı göstericilerine müdahale etmek için görev aldığı sırada köprü inşaatından düşen komiser Mustafa Sarı'nın şehit olmasının ardından 'Reyhanlı'nın intikamı alındı' şeklinde twit atmıştı.

Kaynak: Haber7

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Haber7 ve Milliyet çok fena gazeteler çok :)
Ortancaları yok mu bunların :D

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=31958]watchers[/MENTION] hocam böyle uzun cevapları alıntılamak yerine @ şu işareti koyarak yanına da niki yazarsan forum için daha yararlı olacaktır.

Çünkü bu türlü sayfa uzadıkça uzuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...