SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
100_02.jpg

Son Dakika - Gül'ün alkol yasasını onayladığının duyulması üzerine tüm meyhanelerde bardaklar yarıya indirildi.. :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bir eylemcinin gözünden Gezi Parkı gerçeği

bir_eylemcinin_gozunden_gezi_parki_gercegi_5219.jpg

gezi_parki_413.jpeg

Gezi Parkı protestosu ile başlayan ve daha sonra sokak çatışmalarına kadar giden eylemlere katılan Can isimli gösterici, Gezi Parkı gerçeği adıyla bir tepki mektubu paylaştı.
Gösterici mektubunda, masum bir eylem olarak başlayan gösterilerin işgale dönüştüğüne vurgu yaparak Öcalan posterlerinin asılmasına da tepki gösterdi. Can isimli gösterici ayrıca parkın her yanını saran siyasi yapılanları da eleştirerek "Dostum hani siyasi değildik?" diye sordu.

EYLEM DÜŞÜŞ SÜRECİNE GİRDİ

Bir kere parka dair yanılgıları anlatayım dilim döndüğünce. Parkta yaptığımız şeyin adı "Eylem" değil artık. Orada olan şeyin adı "İşgal" olmuş durumda. 10. gün bitti. 10 koca gün. Ve biz bir şey yapamadık. Bir şey kazanmayı bırak; doğru dürüst bir şey bile isteyemedik. Bakın, çok önemli bu nokta, bizim isteklerimiz bile belli değil daha. Ve maalesef eylem düşüş sürecine girdi artık
"DOSTUM HANİ SİYASİ DEĞİLDİK"

Biz o parkı işgal etmek için mi geldik yoksa parkı halka kazandırmak için mi? Her yere çadırlar kuruldu, her yere. Parkta oturacak yer kalmadı, yürünmüyor. Parkta meydan bile kalmadı doğru düzgün. Direnişçi çadırlarını hadi bir nebze anlarım ama nerede bir siyasi parti var, bir dernek var, bir örgüt var; çadır kurdu parka. Işıklandırdılar çadırları. Her yerdeler. Sodep, Ödp, Tkp, Edp, Dsip ... niceleri daha. Dostum hani siyasi değildik? Parkı işgal ettiniz bildiri dağıtımı yaptığınız çadırlarınızla, oturacak yer kalmadı. Ben senin bildirini almak için mi geliyorum oraya? Senin propagandalarını dinlemek için mi geliyorum? Üstüne basa basa "Sol" dedim, açıklayayım. Hani "Her kesimden herkes orada." var ya, heh işte, oartık değişti. Her kesimden herkes oradaydı. Artık değiller"
ÖCALAN POSTERİNE TEPKİ

Bir kere yedim Bdp'li dayağı, tekrar yemek gerekirse yine yerim, dert değil. Gezi'de görüştüğümüz arkadaşlar gördüler zaten ne halde olduğumu, dayak arsızı oldum, yine yerim. Ama işe yaramıyor. 2 - 3 saat uğraşıyoruz bir Öcalan posteri indirtmek için. Müzakere ediyoruz, konuşuyoruz, tartışıyoruz, kavga ediyoruz ... iniyor poster, en az 2 saatlik uğraş sonucu. 10 dakika sonra tekrar kalkıyor? Ne yapalım biz? Yok mu yapacak bir şey? Var. Oraya geldiklerine pişman edebiliriz onları, o şerefsizin posterlerini bu arkadaşların görünmeyen yerlerine koyup gönderebilecek kişiler var parkta. Ama o zaman da zaten hazırda bekleyen medya 'Eylemciler birbirine girdi' diyecek. Demeyecek mi?
SICAK BİRA İÇİYORLAR

Bunca yıllık alkolik adamım ki aslında değilmişim bak 10 gündür ağzıma sürmedim; lan arkadaş sıcak bira içeceğime bamya suyu içerim ben. Hayatımda hiç bamya suyu içmediğimi ve bamyayı masada dahi görmeye dayanamadığımı da belirteyim. Öyle lanet, öyle iğrenç bir şey sıcak bira. Hele ki o sıcakta. Dertleri o biradan zevk falan almak değil yani. Kafayı bulup ona buna yavşamak. Etraftaki insanlara bak biz içiyoruzu göstermek. İnsan başka türlü sıcak bira içmez çünkü. Güzel güzel konuştu bu sabah bir abi, 6 gibi. Başka bir grupla alkol hakkında konuşurken bizim yanımızdan bir kadın atladı. Bizim Tayyip'den ne farkımız kalırmış yasak dersek, o birasını içip Şerefine Tayyip demeye gelmiş oraya. Hemen arkamda sabaha kadar içip içip, 4 gibi sızıp, 6 gibi uyanınca "Bira var mı?" diye sorup o saatte yeni birasına da başladığını belirteyim bu ablanın. Adam da o kadar naif anlatıyor ki derdini özür dileye dileye. Ama abla sarhoş. Ki dediğim gibi adam taa karşıyla konuşuyordu, lafa atladı bu. Sarhoş ama, laf anlamıyor. Yasaklayamazsınız diyor. Artık en sonunda "Biz yasak demiyoruz, öneri sunuyoruz. Ne kazandık ki kutluyoruz?" dedim ve abla utandı, elinden bira şişesini bırakıp usuuuulca kafasını önüne nah eğdi. Cak cak konuşmaya devam etti yine. Umursamadık artık, ne yapalım. Ne yapalım yani? Sen söyle cidden, biz ne yapacağımızı bilemiyoruz, sen söyle onu yapalım.
"YAVRUM SEN KİMSİN ANAYASA YAZACAK?"

'Anayasanın Gezi Parkı'nın temsilcileri ile yeniden yazılması' diye madde gördüm be istekler arasında. Böyle bir örgüt bastırmış afişe, asmış oraya. Ruh hastalarına bak, anayasa yazılacakmış Gezi temsilcileri ile beraber. Yavrum sen kimsin? Gezitemsilcileri kim? Yahu orada yaşıyorum ben, benim neden haberim yok?Temsilcimiz mi var bizim? Bizim ne istediğimiz bile belli değil yahu'
PARK DÜŞÜYOR

Park düşüyor. Park işi sadece lay laya vurdu. Gece 2'den sonra zor yürüyor insanlar alkolden. Hiçbir şey kazanmadığımız halde kazandık havalarına girdik.
İşin kötüsü kazandık havasından bile sıkıldık artık. O bile bitiyor. Gezi düşüyor. Gezi bir tane bile olası bir istek belirtmeden dağılmak üzere.
BİZE RAHAT BATTI

Başka da bir şey yok aslına bakarsak. Yardımlaşma yine var, azalma yok. Saygı yine var, taciz yok, hırsızlık yok. Fakat yukarıda yazdıklarım gerçek. Beni azıcık bilirsiniz, laf saklayan adam değilim ben, ne görüyorsam, ne düşünüyorsam onları yazdım. Konuştuğum insanların çoğu da katılıyor düşündüklerime.
Polis lazım bize. Rahat bize battı. Gezi bok oluyor, 2 - 3 gün önceden habervereyim.
Öyle şeyler yazdım ki; sanılmasın vazgeçtim Gezi'den. Evet, aklım Ankara'da. Orada var mücadele, burası gibi panayır yok. Fakat başladığım işi yarım bırakmam artık, Gezi'den dönmem. Sadece bugün miting var diye yokum, kızıyorum partizanlık olunca fakat gece yine oradayım. Yarın gece. Sonraki gece.
BURAYI KURTARIN BİZDEN

Gezi'ye ilk giren değilim, direnişe ilk katılan değilim o parkta fakat söz veriyorum, son çıkanlardan olacağım. Ama acilen bir lider seçip, sadece Gezi için siyasi çizgisi olmayan bir lider seçip; mantıklı, devletin kabul edeceği istekler sunmazsak kaybetmek üzereyiz.
Moral bozmak isteyeceğim en son şey. Fakat yalan yere ümitlendirmek daha kötü moral bozmaktan. Acı gerçekler iyidir tatlı yalanlardan. Evden çıkın, gelin, burayı kurtarın bizden. Biz beceremedik, beceremiyoruz.
Orada bir çok insanla tanıştım beni sadece John olarak bilen. Onlara söyledim adımı elbet tanışırken, bu yazı da gerçek adımla bitsin madem. Gezi'den sevgiler.

KAYNAK

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
gezi_parki(1).jpg

Bu resimdeki adamların pozisyonunu gerçekten merak ediyorum :D Bu kadar sınırlı alana 4 kişi nasıl sığmışlar :P Sanki kurtla zafer işareti aynı kişinin elleri gibi :D

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ya bu Gezi parkı olaylarında çok cüzi arada PKK'lılar olabilir. AKP'lilerde diline bunu dolamış. PKK eylemi olursa direk halk tepki veriyor. Yani çoğunluk olanlar.

AKP Apo'nun bütün istediklerini yapıyor ama ondan hiç sözetmiyorlar. Objektif olmadan hiç kimseye hiç bir yalanı inandıramazsınız.

Gezi Parkı'nı desteklemiyorum diye bana AKP'li dedin ya da artık kime dediysen. Bu kadar güzel bir ötekileştirme daha görmedim. Sonra bu insanlar neden düşman? Kendiniz gibi düşünmeyen, kendinize göre yanlış olan doğrultuda düşünen herkesi öteliyorsunuz.

İkinci olarak; diyelim AKP, AK Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi ya da her ne demek istiyorsan. Amerikan uşağı ve Öcalan'ın hizmetkarı. Bu durumda AKP yanlış yapıyor diye senin de yanlış yapman, benim de yanlış yapmam ya da yapılan yanlışlara göz yummamız mı gerekmektedir? Ya da daha farklı bir soru, AKP'nin 1 yanlışı, 5, 10 yanlışı var diye 1 tane de bile olsa 1000 tane bile olsa bütün doğrularını silmek mi gerekir? Sonra da kalkıp objektiflikten bahsedersiniz. Tuhaf iş vesselam.

Reaksiyon puanı
10,315
Dış bağlantılardan biri acaba Fethullah Gülen mi?

Yemekteyizhasan, sahiden sen yemekten hiç kalkma istersen kıymetli abim, olur mu? :D

şaka bir yana da, sahiden bunu nasıl düşündünüz aklım almıyor ya!
fethullah gülen ve dış kaynak!
yahu bu ikisini yanyana getirmek için cidden bu ülkeye çok yabancı olmak gerekiyor.
neyse kardeşcağız, boşver, şunun bunun yazıp kurguladığı ankara havalarını unut gitsin boşver, akıl sağlığına zarar çünkü.

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
gezi_parki(1).jpg

Bu resimdeki adamların pozisyonunu gerçekten merak ediyorum :D Bu kadar sınırlı alana 4 kişi nasıl sığmışlar :P Sanki kurtla zafer işareti aynı kişinin elleri gibi :D

kadraj biraz daha aşağı inse herşey ortaya çıkacakta işte bir tek böyle çekebilmişler :) Ayrıca pkklının, tkplinin bilmem neyin olduğu ortamda ülkücünün olması Bahçelinin tabiriyle eşyanın tabiatına aykırı. Haa o ortamda CHPliler olabilir yeter ki AKP karşıtı bir organizasyon olsun :)

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Geç atılmış bir adım aslında en başda bu yapılsaydı bu kadar gerilmezdi ülkemiz

3. köprü inşaatı başlarken sen burda ağaç kesiliyomuş diye 50-60 kişiyi topla git orda bekle bakalım ilk günden sana randevu veren olacak mı?

Başbakanın başka işimi yok Allah aşkına komik olmayın lütfen.

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ciddiye alınmak için yazmıyorum. Sağolasın ego tatmini gibi bir amacım yok. Ne düşünüyorsam onu yazıyorum. Dikkate alıyorsun ki alıntılıyorsun :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gözü seviyim mitingler neden yapılır? Vatana katkı sağlayalım diye mi? Yoksa halkın var olan sorunlarını dile getirmesi için mi?

Siyasi bir toplantı olduğu için bu görüntü çıktı di mi?
gezi_parki(1).jpg

Yapılacak mitingleri bekliyorum. Ama hangisi bu mitingler kadar samimi olur onu bilemem.

1236562433-adresmerkezi.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ah be Aytunç abi verdin ağızlarına bir Bilderberg toplantılarını :)
o çoğaltılmış denen resim taaaaa 4-5 yıl önceki bi olay :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
AKP'ye oy vermeyeni işten çıkarmakla tehdit etsin patron, belediye sözde başbakanın "yapmayın etmeyin, karşılamaya gelmeyin" demesine rağmen 10 binişlik ücretsiz metro bileti dağıtsın, metro olmayan yerde belediye otobüslerini "görevli" sıfatıyla sağdan soldan adam taşımak için kullansın, bunları başkası yapınca "bindirilmiş kıtalar" desin, milletin parasını şahsi çıkarı için kullansın (ki nasıl büyük bir haramdır), kendisini karşılamaya giden adamlara "yakala tut" desin, onlar da ellerinde sopalarla mahalle bassın.. Sonra da burada "insan gerçekten bu denli cahil olabilir mi" dedirtecek düzeyde sözde "haber"ler yayınlasın. Eylemci demiş ki "geziyi bizden kurtarın".. Bu haberi gerçekten birisi yapmış ve gerçekten de birisi buna iman etmiş. (Yukarıda ensonhaber sitesinden "makale", zira ona haber denmez.)

Bugüne kadar AKP'ye sırf "müslüman" oldukları için saldıranlarla çok tartıştık, "tepki oyları" dedik, AKP'yi seçtik. Fakat bugün nasıl bir "dindar" nesil yetiştirdiklerini görünce, dünlerde tartıştığımız AKP karşıtlarının daha da cahil olduğunu anladık. Çünkü "İslam karşıtlığı" yapmaya yetecek bir İslam yokmuş ki ortada. Şuraya yazılan yorumlar ve sayfalar dolusu edepsizlikler ve ahlaksızları yapanlar; sonra da "camide bira içilmiş" diyorlar, "metroda ahlaklı olun" diyorlar; Allah aşkına camiyle, ahlakla ne alakanız var? (Özellikle bu edepsizliği yapan konudaki çoğunluktan bahsediyorum) Allah'ın, peygamberin ahlakından zerre kadar edinmemiş adamların dinle ne işleri var?

Müslümanın fikri olmalı. Sayfalardır izliyorum, bir gram bile fikri olmayan "sürü"ler, "bindirilmiş kıtalar" ancak alay edip tehditler savurup duruyorlar. Soruyorsun, cevap vermiyor. Susuyorsun, demek ki haklıyım diyor. Konuşmaya çalışıyorsun, edepsizlik diz boyu.. (Bekliyorum acaba bana da CHP'li diyen olacak mı diye.)

- Size insanların benden en uzak olanını söyleyeyim mi?
+ Buyur ya Resulallah
- Sizden bana en uzak olan, eli sıkı ve ağzı bozuk olandır.

Başlarında eli sıkı, taraftarlarına insanların vergilerini yediren, diğer tarafta ise onu destekleyen yığınla ağzı bozuk. Ben bundan yıllar önce söylemiştim, özellikle de "şeriat gelecek" diye yaygara koparak CHP'lilere; "şeriat filan gelmez alakası yok, boşuna tantana yapıyorsunuz; şeriat (İslam hukuku anlamında) başta AKP'nin işine gelmez" diyordum beni dinlemiyorlardı. Dinle diyanetle alakası olamayan bir "Kasımpaşalı kabadayı"nın devrindeyiz. Onun adamlarının bazısı ellerinde sopa sokakta dayılık yapıyor, bazısı da ellerinde klavye, edep sınırlarını zorluyor.

Bu güruhtan bir şey çıkmaz; diğerinden de.

Bu arada küçük bir not:

(AKP'li milletvekili Mehmet Metiner: "Biz Yezid'ten yanayız". - Eski HADEP genel başkan yardımcısı, yani PKK sempatizanı, Erdoğan'ın eski danışmanlarından.))
https://www.facebook.com/photo.php?v=134736220061680

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bazen adamın ruhunun rengini beğenmezsin, sonra aklına bir söz gelir, "Suskunluğum asaletimdendir, önce lafa bakarım laf mı..." diye başlayan. Sonra derinden bir "Estağfurullah" çeker yoluna devam edersin.

Soru boş olunca, cevabı da boş oluyor. Ondan sonra harcadığı zamana acıyor insan!

Yani!!!

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Faiz lobisi yalanı gibi bir çok yalan haber propagandasını yandaş medyadan görüyoruz anca lafta delilleri varmış "bugün onları tek tek ifade etmek doğru olmaz" açıklamayacaksan bunun üzerinden şimdiden prim yapma

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Faiz lobisi yalanı gibi bir çok yalan haber propagandasını yandaş medyadan görüyoruz anca lafta delilleri varmış "bugün onları tek tek ifade etmek doğru olmaz" açıklamayacaksan bunun üzerinden şimdiden prim yapma

Yandaş olan sizlersiniz. Sizden olmayan herkesi de karşınıza alarak yaptınız bunu.

Etrafı kıran dökenler önce hesap verecek. Daha sonra büyük başlar.

Yılanın önce belini kırarsın, öyle ki kaçamasın.

Tabii ki herşey hukuk devletine ve demokrasiye uygun olacak, hepimiz göreceğiz.

Değil mi yandaş [MENTION=23685]by10ur[/MENTION]

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlamayana anlatmak zordur ama anlamak istemeyene anlatmak imkansizdir bu sebeple eylemlerin hala masum oldugunu dusunen iyimser arkadaslara tek tavsiyem Turkiye nin darbelerini incelesinler bakalim ozamanla bugunler arasindaki buyuk benzerligi gorebilceklermi. Gerci sadece Adnan Menderes in yaptigi radyo konusmasini dinlesinler adam 50 yil oncesinden sanki bugunleri anlatmis bu denli benzerlik kesinlikle tesaduf degildir!

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Anlamayana anlatmak zordur ama anlamak istemeyene anlatmak imkansizdir bu sebeple eylemlerin hala masum oldugunu dusunen iyimser arkadaslara tek tavsiyem Turkiye nin darbelerini incelesinler bakalim ozamanla bugunler arasindaki buyuk benzerligi gorebilceklermi. Gerci sadece Adnan Menderes in yaptigi radyo konusmasini dinlesinler adam 50 yil oncesinden sanki bugunleri anlatmis bu denli benzerlik kesinlikle tesaduf degildir!

Kardeşim onlar zaten darbelerin nasıl yapıldığını biliyordur emin ol. Amaçları her platformda bunu gerçekleştirmek ;)

Yoksa akıl, vicdan ve iyi niyet sahibi bir insanın bu eylemleri mazur görmesi mümkün değil.

Ekleme:

Yüzyıllardır sahte ağababalar sömürdü memleketi. Artık garibanların vaktidir.

Biz bu memleketi sömürmeyeceğiz sizler gibi ey eylemciler. Senin kırdığın taşın yerine sabırla yenisini koyacağız. Sizin yaktığınız sokakları yeniden yapıp, evlatlarımıza tertemiz bırakacağız.

Bazı anlar vardırki, sel gibi çağlar insanların yürekleri, durduramazsın, önünde birşey durmaz. Bizim gibilerin de yürekleri dağlandı yıllarca, kilit vurduk, set çektik gönlümüze. Artık o setler durmuyor, yetmiyor içimizdeki sabır ve metanete.

Düşmana çetindir gönül, önünde ne çapulcu durabilir, ne de tek dişlinin dölü!
(Tek dişi kalmış canavar)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yandaş olan sizlersiniz. Sizden olmayan herkesi de karşınıza alarak yaptınız bunu.

Etrafı kıran dökenler önce hesap verecek. Daha sonra büyük başlar.

Yılanın önce belini kırarsın, öyle ki kaçamasın.

Tabii ki herşey hukuk devletine ve demokrasiye uygun olacak, hepimiz göreceğiz.

Değil mi yandaş @by10ur

7 gazetenin de attığı aynı başlığı destekliyorsan medyanın o kadar olayları haber yapmamasını destekliyorsan recep tayyip erdoğanın ağzından çıkan her söze inanıyorsan sorunu bende değil kendinde ara arkadaşım ben hiç bir partiyi desteklemiyorum sen orada etrafı kıran döken 1000 kişiden 20 kişi olan azınlığı görürsün ben orada başbakanın ağzından çıkanlardan rahatsız olan içinde kapitalist düzene ve emrivaki konuşmaya yeter artık diyen insanları görürüm insanları %50 diye ayıran ötekileştiren bir başbakan var bakmak ve görmek diye bir tabir var bilmem bilir misin kardeşim.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
7 gazetenin de attığı aynı başlığı destekliyorsan medyanın o kadar olayları haber yapmamasını destekliyorsan recep tayyip erdoğanın ağzından çıkan her söze inanıyorsan sorunu bende değil kendinde ara arkadaşım ben hiç bir partiyi desteklemiyorum sen orada etrafı kıran döken 1000 kişiden 20 kişi olan azınlığı görürsün ben orada başbakanın ağzından çıkanlardan rahatsız olan içinde kapitalist düzene ve emrivaki konuşmaya yeter artık diyen insanları görürüm insanları %50 diye ayıran ötekileştiren bir başbakan var bakmak ve görmek diye bir tabir var bilmem bilir misin kardeşim.

Ben kırıp döken 1000 kişinin içinde, onları durdurmaya çalışan 5 kişi gördüm. Başbakanın yanlışı çok fakat doğrusunun yanında devede tüy gibi kalıyor. Sizin yüzünüzden Adalet ve Kalkınma partisine sempati duymaya başladım zaten. Sizin iki yüzlü, riyakar tutumlarınız yüzünden.

Herşeyin hayırlısı.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben kırıp döken 1000 kişinin içinde, onları durdurmaya çalışan 5 kişi gördüm. Başbakanın yanlışı çok fakat doğrusunun yanında devede tüy gibi kalıyor. Sizin yüzünüzden Adalet ve Kalkınma partisine sempati duymaya başladım zaten. Sizin iki yüzlü, riyakar tutumlarınız yüzünden.

Herşeyin hayırlısı.

5 kişi iyi görmüşsün ben kimseyi göremiyordum bazı olaylarda çevremdeki insanların çoğunun hayatında ilk kez böyle bir eyleme katıldığı açık açık ortadaydı şiddet içerikli şeylerden hemen hemen herkes korkuyordu ve uzaklaşıyordu çevrede 10, 15 tane provakatör oluyordu onlara müdahale edenler azdı elindeki balyoz ve gözündeki o dehşetten anlaşılıyordu niyeti ama çoğunluk onlar değildi bunu kendi gözlerimle gördüm insanlar müdahale etmiyor diye hmm bunlar engellemiyorlarsa destekliyorladır mantığına ulaşmak çok yanlış bir düşünce beni hemen siz yaptın istem dışı ötekileştirdin o kafanda oluşturduğun nefret kalabalığına beni dahil ettin bende sana ilk mesajımda arkadaşım kardeşim diye iltifat ettim. Ayrıca gezi parkı olayını ve başbakanın'da tutumunu da yanlış görüyorsan 2 sinden birini işaretlemen gerekmiyor şuan 1 soruda 2 yanlış cevap varsa boş bırak zamanla doldurursun.( Son mesajım; fikir alış verişinden çıkarımlar yoksa zaman kaybıdır senin yazdıkların hiç bir şey ifade etmiyor benim için benimkilerde senin için...)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Hüseyin zalimdir, Yezid mazlumdur, biz Yezid'ten yanayız".

- Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Metiner.

[video=youtube;b_6vHapGzi0]http://www.youtube.com/watch?v=b_6vHapGzi0[/video]

(Bu arada bazıları haberlerde gördüğüne, diğerleri kendi gözleriyle gördüğüne inanıyor.)

Reaksiyon puanı
10,315
"Hüseyin zalimdir, Yezid mazlumdur, biz Yezid'ten yanayız".

- Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Metiner.

[video=youtube;b_6vHapGzi0]http://www.youtube.com/watch?v=b_6vHapGzi0[/video]

(Bu arada bazıları haberlerde gördüğüne, diğerleri kendi gözleriyle gördüğüne inanıyor.)

@Turab Garip hocam yapmayın böyle. Bunu bu ülkede söyleyecek bir Allah kulu tahayyül edemiyorum ben.

Eğer sahiden demişse ona lanet ederim.
Hadi partisinden biri densizlik edip böyle bir şey söyledi diyelim, bunu hemen kalkıp onun liderine fatura etmeniz adil değil.
Müslüman dediğiniz bu denli ta'n etmez, bilakis dua eder.
Tayyip Erdoğan düşmanlığını çok fena şahsileştirmişsiniz.
Hatasız kul olmaz hocam, yapmayın böyle.
Her insan gibi onun da yüzlerce hatası vardır, olabilir de.
Ama artık kalkıp bunu amansız bir düşman haline koymanız, Ebucehil kinine, Yezid kinine döndürmeniz size hakkaten yakışık almıyor.
Size bu sitede inanmış olan çok arkadaşımızın güvenini kaybettiriyor, hatta kaybettirdi.
Mü'min dediğiniz müslüman olduğunu söyleyen birine bu denli şedid ölçülerde lain muamelesi yapamaz, yapmamalı.
Siz öncelikle kendinize yazık ediyorsunuz,
bırakın hocam, şunun bunun dediğini, yaptığını falan...
Yazdıklarınıza bir bakın, aynayı koyun karşınıza, ruh sağlığınızı bir gözden geçirin.
Çok fena tağşiş olmuşsunuz, çok fena da ajite ediyorsunuz.
Hayır, bunu başkalarından beklerim de, gözümde bu kadar büyüttüğüm birinden beklemek, görmek ağırıma gidiyor.
(Not: ebucehil kini derken, bir müslümanın ebucehil yahut yezid için beslediği kinden bahsediyorum, yanlış anlaşılmasın)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@|SeYYaH|, üstad, "sahiden söylemişse" diye şüphe etmene gerek yok, sadece 35 saniyelik videoyu izle. Bu "şahsi" bir mesele değildir. Bu, İslam'ın ayaklar altına alınmasıdır. Hüseyin'in dediği gibi, "din adına dine karşı savaşmaktır". Şahsi bir mesele olsaydı, biz sırf bir başörtüsü için AKP'yi kendi omuzlarımızda yükseltmezdik ve en başından karşıt davranırdık. Lakin bilememişiz, meğer İslam'ı İslamlıktan çıkarmak için hizmete alındıklarını. Şahsi bir mesele değildir, başbakana danışmanlık eden bir adamın "biz Yezid'in yanındayız" demesi bir ideolojidir; "biz güçten yanayız, güç bizde olduğu müddetçe ezeriz" ideolojisi.

Bu aynı ideoloji, Lübnan'da sözü geçen birine bakın ne dedirtiyor: "Bugün Hz. Muhammed bile Hizbullah ile beraber olsa biz yine de onlara karşı savaşırız". Bu ideoloji "Hüseyin zalimdir, biz Yezid'i destekliyoruz" diyor. Bu ideoloji nadide sahabe Hucr b. Adiyy'in kabrini talan ettiriyor, naaşını çalıyor. Bu ideoloji Muaviye'nin annesi Hind tarafından Hamza'nın ciğerini yediriyor, bu ideoloji Hind'i örnek alanlara bugün de Suriye'de ciğer yediriyor, videosu var internette; film değil, tiyatro değil; ve çıkıp "pişman değilim, yine yaparım" diyor! Bu ideoloji Yezid'e Huseyn'in başını kestirip peygamber kızlarını esir ettiriyor, bu ideoloji peygamberin gülü Fatıma'ya dayak attırıyor, bu ideoloji "Hüseyin ve babası Ali yüzünden müslüman kanı aktı" diyor (Öteki Gündem programı), ve nihayet bugün biz de Yezid ile beraberiz diyor! Hani şu Huseyn'in kesik başına vurup "Muhammed'den Bedir'in intikamını aldım, keşke Bedir'de Muhammed'in öldürdüğü atalarım beni görselerdi de eline sağlık Yezid deselerdi" diyen Yezid! Bu şahsi bir mesele değil, bu vaadi hak olan Allah'ın sözü ile her geçen gün sözünden dönenlerin meselesidir.

Biz hatalarını bildiğimiz birini destekledik, çünkü hep şahsiydi. Fakat bugün böyle olmadığını gördük; artık meselenin şahsi olmaktan çıktığını gördük. Benim itibar kaybetmem, gerçekten hak için hiçbir şey ifade etmiyor üstad. Huseyn bu yüzden canını vermişse, benim ve benim gibilerin basit bir itibar vermesinin sözü dahi edilmez. Çünkü;

"Ceddim Rasulullah'ın dini benim kanımla ayakta kalacaksa eğer, öyleyse ey kılıçlar alın beni!"

- Hz. Huseyn.

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION] hocam, ben üstteki mesajı yazdığımda videoyu izlememiştim, çünkü video çıkmıyordu bende.
sonra araştırıp izledim, tam sizin dediğiniz gibi değilse de bu mealde sözler ağzından çıkıyor.
ne ki, bu konuşmanın başı-sonu belli değil, kim adına, ne amaçla söylediği de...
daha doğrusu cımbızlanmış, amacı, niyeti belli olmayan bir söz.
hani hatırlarsınız bizde bir hikaye anlatılır bu durumlar için, -tamamını yazmıyorum-
"eşek anırdı, abdest bozuldu" hikayesi...
bana öyle geldi bu sözler.

bunu neden yazıyorum, çünkü bu ülkede hiçbir sünni müslüman hz. Hüseyin efendimize zalim diyemez, diyenin otuziki dişini karnına doldururlar adamın. ve bu ülkede binlerce, yüzbinlerce sünni çocuğu vardır Hüseyin isminde, tek bir tane yezid ismini duydun mu sen?

ben o konuşmanın tamamını izlemeden kimsenin suçlanmasını haklı göremem.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu kadar mı kolay madara olunur?

935203_535486253177912_1624869212_n.jpg

Günlerden pazar ve borsa kapalı.

Reaksiyon puanı
10,315
Gezi Parkı oy oranlarını nasıl etkiler?

100620131204579142311.jpg

Gezi Parkı olayları seçimleri nasıl etkiler? A&G'nin sahibi Adil Gür, "Muhalefet de ders çıkarsın. Bu eylemlerle AK Parti'nin çökeceğini beklemek fazla hayalcilik" diyor

Gezi eylemlerinden her siyasi partininders çıkarması gerektiğini söyleyen A&G'nin sahibi Adil Gür, "Muhalefet de ders çıkarsın. Bu eylemlerle AK Parti'nin çökeceğini beklemek fazla hayalcilik" diyor.

Sabah'ın haberien göre Türkiye'de seçmenin nabzını tutan araştırma şirketi A&G'nin sahibi Adil Gür'le Gezi Parkı eylemlerini ve bunun sandığa yansıyıp yansımayacağını değerlendirdi. Gür "Sokak eylemlerinin tek nedeni AK Parti değil. Her siyasi parti bundan ders çıkarmalı" diyor. Gür, eylemlerle AK Parti'nin çökeceğini beklemenin de fazla hayalcilik olduğunu savunuyor.

Eylemler neden başladı?
Biz toplumu kutuplaştırdık. Hep siyah ve beyaz olarak gördük. Halbuki gri alanlar var. Teknoloji, modernleşme ve ekonomik gelişmeyle beraber toplumdaki değer yargıları da değişti. Babayla çocuğu, dedeyle torunu arasında farklılıklar oldu. Örneğin bugün sorduğumuzda halkın yüzde 75'i başörtüsü sorununun anayasal şekilde çözülmesini istiyor. Halkın yüzde 80'inden fazlası namaz kıldığını, oruç tuttuğunu belirtiyor. Yüzde 98'i 'din benim hayatımda önemli' diyor. Ama aynı halkın yüzde 67'si kürtaj düzenlemesine karşı çıkıyor. Yüzde 90'ından fazlası 'faiz haramdır' diyor. Yüzde 77'si içkiyi ağzına sürmediğini söylüyor. Ama içki içmeyenler de yasakla ilgili düzenlemenin doğru olmadığını belirtiyor. İnsanlar hayatlarındaki gri alanlara müdahaleler olduğunda farklı yöntemlerle hak aramaya başlıyor. Elbette bu gruplar içinde marjinaller de var. Ama 'sokağa çıkanların hepsi piyondur' dersek de yanılırız.

TEK SORUMLU AK PARTİ DEĞİL

Bu eylemleri siyaseten nasıl okumak gerekir?

Sokağa çıkanlar haklıdır veya haksızdır demiyorum. Ben tarafsız bir fotoğrafçıyım. İnsanların sokağa çıkmasının tek nedeni ne AK Parti ne başbakan. Bu sorumluluk aynı zamanda MHP, CHP, BDP'nin de… Yani bir sistem sorunu. İnsanların sokağa çıkmasına neden olan şeylere politika üretilememesinden kaynaklanıyor. O yüzden herkesin ders çıkarması gerektiğini söylüyorum. Çıkarmazsa ne olur? Yarın bu eylemler biter, abuk sabuk başka nedenlerle de sokağa çıkılır. Bu da gerginlik yaratır. Beraberinde yeni siyasi oluşumları getirir.

Gezi seçimlere yansır mı?

En son çözüm süreciyle ilgili yaptığımız ankette AK Parti'nin oyları yüzde 46-47 mertebesindeydi. Gezi Parkı olayları sonrasında bir anket yapmadık. Ama şunu söylemeliyim ki, gündelik siyasi gelişmelerin karşısında AK Parti'nin çökmesini beklemek fazla hayalcilik olur. Bu olaylar sadece 2-3 puanlık bir etki yapar. Türkiye'de seçmen lider ne diyorsa onu söylüyor. Tayyip Bey, karizmatik bir lider. Parti üzerinde ağırlığı var.

SANDIKTA TERCİH EKONOMİ

Seçmenin sandık tercihini ne belirliyor? Özgürlük bu seçeneklerden biri mi?

Sandıkta bir partinin oyuna etki eden tek şey ekonomi. Özgürlükle ilgili kaygılar ve ideolojik tartışmaların seçmen üzerindeki etkisi sınırlı. Sadece yüzde 10-20 oranındaki seçmende bu tip talepler önemli oluyor. Seçmenlerin büyük çoğunluğunun ay sonunda kirasını ödeyip, kredi kartını kapatmakla ilgili kaygıları var. O yüzden birinci öncelik insan hakları ve özgürlükler değil. CHP'nin tabanı daha çok eğitimli ve yüksek gelirlilerden oluşuyor. Dolayısıyla onlarda bu istekler daha fazla. AK Parti'ye oy verenler içinde de zengin ve eğitimliler var. Ama alt gelir gruplarında AK Parti oyları tavan yapıyor.

kaynak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...