SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Hocam sizde hoşgörü yok ben bunu anladım. Karşıdakini direk yargılıyorsunuz. Dilinizin kemiği yok cidden.

Saçma sapan ergen-39 yaş muhabbetini yapmışsın.

15-25-35 yaşlarında 3 kişi düşün. Bunlardan hangisinin aklı selim, hangisinin aklı havada, hangisinin yavaş yavaş demlendiğini düşünrsün?

Bunu anlatmaya çalışıyorum. 15 yaşındaki birinden bazı hareketleri görünce çocuktur yahu elleme dersin.

Ama 35 yaşındaki birinden o 15 yaşındaki çocuğun yaptığı hareketleri görünce yakıştıramazsın.

Bunu kastediyorum. 39 yaşındaki birinden ona göre, çocuk yaşta gördüğü insanları birleştirici bir dil beklerken o 15 yaşındaki çocuğun yaptığı hareketleri yapıyor.

Durum budur babalar!
Eee ne yapalım şimdi yaşımız 39.
Hani Sakalımızda var...
Kaç Gündür şurada dil döküyoruz.Sizleri uyarıyoruz ama anlamıyorsunuz.
İş olsun diye bu konuda değiliz.
Biz 80 ihtilalini,2000 lerdeki krizleri görmüş bir nesiliz.
Sizi uyarmaya çalışırkende birden yaşımızdan dem vuruyorsun...

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Hocam sizde hoşgörü yok ben bunu anladım. Karşıdakini direk yargılıyorsunuz. Dilinizin kemiği yok cidden.

Saçma sapan ergen-39 yaş muhabbetini yapmışsın.

15-25-35 yaşlarında 3 kişi düşün. Bunlardan hangisinin aklı selim, hangisinin aklı havada, hangisinin yavaş yavaş demlendiğini düşünrsün?

Bunu anlatmaya çalışıyorum. 15 yaşındaki birinden bazı hareketleri görünce çocuktur yahu elleme dersin.

Ama 35 yaşındaki birinden o 15 yaşındaki çocuğun yaptığı hareketleri görünce yakıştıramazsın.

Bunu kastediyorum. 39 yaşındaki birinden ona göre, çocuk yaşta gördüğü insanları birleştirici bir dil beklerken o 15 yaşındaki çocuğun yaptığı hareketleri yapıyor.

Durum budur babalar!

Senin olayın yaş değil hasanım..

Olay senin fikrini desteklemeyen yazılara olan bakış açın..

Fikire fikirle karşılık veremiyor, belden aşağı vuruyorsun.

Benim tek suçum senin gibilere bazen tahammül edemeyip aynı üslupla mukabele etmek..

Hangi dilde kemik varmış ki ?

Diğer bütün fikirlere aynı pencereden baksan yemin ediyorum saygı duyacam hatta gülüp geçicem..

Başka şeylerde yazdım ama sildim neyse..

Benim desteklediğim görüş malum. Uzatmanın gereği yok.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hani Sakalımızda var...
[MENTION=47324]mustang[/MENTION] sana amca demek istedi galiba kavga da bile söylenmez :) şaka yanlış anlama gülümseyelim biraz dedim

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hani Sakalımızda var...

Karşı tarafı dinlemeyi bilmiyorsunuz hocam. Bakın dış mihraklar yapıyor diyorsunuz birkaç gündür. Doğru mu lan acaba diyip araştırıyorum. Karşı tarafı dinlemeye çalışıyorum.

Ama sizin tarafınızdakiler: Ulan bu çocuklar neden işi gücü bıraktı bir anda '' sizin 3 ağaç dediğiniz '' 3 ağaç için mücadele ediyorlar demiyorlar.

Diller hep iğneli, ideolojik. Yaşına bundan dem vurdum. 80'leri 2000'leri göremedim ama okuyorum şuan. Bunların sonu hep ne oldu siz daha iyi biliyorsunuzdur. Bu çocukların talepleri neler, neden çatışıyorlar denilip oturtuldu mu o yıllarda? Şuan aynı şeyi başbakan yapıyor. Eyleme katılan halkı ötekileştiriyor kucaklaması gerekirken..

Bunun için bizler bu vatanda yaşayan kardeşleriz ne kadar görüşlerimiz farklı olsa da.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
baskentte_erdogani_yedirmeyiz_afisleri13707716110_h1036608.jpg
Evvelallah...1

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1) Ordaki sürü ne biçim bir üsluptur yahu. Azcık dikkatli olun be. Biz sözüm ona AKP'ye oy verenlere(şuana kadar demedim.) Koyun dediğimiz an ayaklanan insanlarsınız. Şimdi yaptığınız yakışık alıyor mu? Lütfen 39 yaşınınız, daha olgunca tartışmalar dilerim.

Benim olayım yaş değil evet, yaş ile davranış orantısı. Ben şu üstte yazdığım yazıda belden aşağı nerede vurmuşum?

1 saattir fikire fikirle karşılık veriyorum daha ne yapıyım?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hava döndü

“Orada AVM olmaz. Gelin konuşalım çevreci kardeşler“ dediniz ya Sayın Başbakan!
Geç kaldınız.
Çok geç.
Onlara zamanında kulak vermediniz, dertlerini dinlemediniz, “ayyaş“ diye, “çapulcu“ diye aşağılayıp küçümsediniz.
Artık geçmiş ola!
Hava döndü; “karşı“dan esiyor yel..
Polise habire gaz vermeler, “Yüzde 50’yi zor tutuyorum“ diye diklenmeler, “Ben de çapulcuyum“ diyen genel müdürü, “Karşısında beni bulacak diye tehdit etmeler, bizim medya yetmedi, dünya basınına ayar vermeler...
AVM uğruna vatandaşın üç ağacına göz dikip zoru görünce vazgeçmeler...
Bir hafta gazla, suyla, dayakla acımasızca hırpalanan insanlardan bir “Üzgünüm“ü esirgemeler...
Sonra da “Gelin konuşalım kardeşler”; öyle mi?
Bir küçük özür dileyip kitlelerin gazını alacağınıza gaz verdiniz.
Aklıselim sahiplerine kulağınızı tıkarken, sizi yedirtmeyeceğini söyleyenlerce yedirtildiniz.
Hırsınız zekanızı gölgelediği için bütün muhalefeti kendinize karşı birleştirdiğinizi fark edemediniz.
“Milli içkimiz ayran“ diyerek, milletin ayranını kabarttığınızı göremediniz.
Muhaliflerinize çapulcu diyerek herkesi çapulculuğuyla iftihar eder hale getirdiniz.
Haklısınız; ağaç meselesi değil bu...
Sezdiğiniz ama anlamamakta ısrar ettiğiniz gerçeği, ben Gezice’den tercüme edeyim:
Bu halk, artık kibir, öfke, baskı istemiyor. Onları içine tıkmaya çalıştığınız muhafazakar kafese girmeyi reddediyor.
Direniyor.
Umudu kesmek üzere olduğumuz yeni Türkiye Taksim’den filizleniyor:
Açık fikirli, anlayışlı, duyarlı, güler yüzlü, kimseyi dışlamayan, aydınlık, sevecen bir ülke...
Bu ortak paydada herkes birbirini buldu, kardeş oldu, sesini dünyaya duyurdu.
Taksim, parmağınızda oynattığınız muhalefete benzemiyor, orduyu göreve çağırmıyor, öfkenin dilini konuşmuyor, izahla değil, mizahla çatışıyor.
Sinmiyor, direniyor.
Cin şişeden çıktı artık; bu isyan nasıl bastırılırsa bastırılsın, sahip olduğu gücü biliyor, sokaktaki, evlerdeki karşılığını görüyor, başkanlık düşlerini yıkıyor.
Piyasalar, borsalar, dünya başkentleri, Batı gazeteleri gidişatı seziyor; emrinizdeki sermaye sahipleri, medya organları yavaş yavaş yeni rüzgara göre yön değiştiriyor.
Son bir haftadır yüzler, orantısız bir özgüvenle gülüyor.
“Kullarınız baskılar karşısında artık ağlamıyor, zil takıp oynuyor.”
“İş ciddi... Aman artık duralım“ demenizin vaktidir.

Can Yücel-Hürriyet

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Karşı tarafı dinlemeyi bilmiyorsunuz hocam. Bakın dış mihraklar yapıyor diyorsunuz birkaç gündür. Doğru mu lan acaba diyip araştırıyorum. Karşı tarafı dinlemeye çalışıyorum.

Ama sizin tarafınızdakiler: Ulan bu çocuklar neden işi gücü bıraktı bir anda '' sizin 3 ağaç dediğiniz '' 3 ağaç için mücadele ediyorlar demiyorlar.

Diller hep iğneli, ideolojik. Yaşına bundan dem vurdum. 80'leri 2000'leri göremedim ama okuyorum şuan. Bunların sonu hep ne oldu siz daha iyi biliyorsunuzdur. Bu çocukların talepleri neler, neden çatışıyorlar denilip oturtuldu mu o yıllarda? Şuan aynı şeyi başbakan yapıyor. Eyleme katılan halkı ötekileştiriyor kucaklaması gerekirken..

Bunun için bizler bu vatanda yaşayan kardeşleriz ne kadar görüşlerimiz farklı olsa da.
Hah şöyle Böyle konuş Canımı ye..
1980 lerde Bu şekilde olaylara zaten izin verilmezdi.
Sokağa çıkanın karşısındada şimdiki gibi Polis yoktu,Toma yoktu,Gaz Yoktu.
Direk Asker Postalı ve Mermisini gördü Bu iNsanlar.
2000 lerde Bu Millet Bir gecede Fakir oluverdi,o zaman ki Beyinsiz Yöneticiler yüzünden.
Paramız Pul oldu.IMF nin kapısında paspas olduk.
Biz Bunları gördük.Burada uyarıyoruz Milleti.
Yapmayın etmeyin,Düşmalar ellerini ovuşturuyorlar dışarıda.
13 gündür Ülke Gündemi nelerle meşgul.
Yazık gerçekten yazık...
Hükümet gidecek ise Sandıkta gidecek.
Şurada kalmış 1 sene.Elmi yaman Bey mi orada Belli olur.
Ayrıca Benden size bir tavsye daha ne olursa olsun Bir Politik görüşünüz olsun.
Politika ve Siyasetle ilgilenin.
Sizler Bizim geleceğimizsiniz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@mustang sana amca demek istedi galiba kavga da bile söylenmez :) şaka yanlış anlama gülümseyelim biraz dedim
Amca desin Dede desin Hiç gocunmam.
Bilakis Hoşuma gider bunlar benim.
Ama Biraz Lafımız dinlesinler.
Bu Bize Yeter..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=47324]mustang[/MENTION] kardeşim sadece sen anlarsın bir kaç soru soracam sende cevap lütfen

SENLE&BEN

bu ülkede neyi soluyoruz

Bu ülkeyi niye seviyoruz

aynı fırında niye ekmek alıyoruz

gökde dalgalanan bayrağımıza neden ikimiz başımızı kaldırıb bakıyoruz

ikimizin inandığı kitap neden aynı

benim yürüdüğüm kaldırımda neden sende yürüyorsun

milli takım gol atığında neden ikimiz havaya fırlıyoruz

cebimizde taşıdığımız kimlik neden aynı

aslında hasan yukarıda güzel söylemiş (Bu çocukların talepleri neler, neden çatışıyorlar denilip oturtuldu mu) ılımlı ve tatlı dil eşitlik olmak herzaman herşeyden daha büyük böylede bakmak lazım sevgili kardeşim siyaset hiç birimize yaramaz herzaman türkiye oldu bu rant meselesi insanlar üzerinde senin karnın tokken komşun açsa kapını kapatıp uyuya bilirmisin birde bu acıdan bakmak lazım

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Senin olayın yaş değil hasanım..

Olay senin fikrini desteklemeyen yazılara olan bakış açın..

Fikire fikirle karşılık veremiyor, belden aşağı vuruyorsun.

Benim tek suçum senin gibilere bazen tahammül edemeyip aynı üslupla mukabele etmek..

Hangi dilde kemik varmış ki ?

Diğer bütün fikirlere aynı pencereden baksan yemin ediyorum saygı duyacam hatta gülüp geçicem..

Başka şeylerde yazdım ama sildim neyse..

Benim desteklediğim görüş malum. Uzatmanın gereği yok.

Abi Allahını seversen, fikirlere fikirle karşılık veremeyip hain terörist maşa it köpek şerefsiz namussuz diyenler ne olacak.
Onlaradı gör arada sorada.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
1 günlük saygı duruşu lütfen.

Yeter artık be pek sıktı bu atışmalarınız :) Düzgünce tartışıyorduk bir ara 110 dan sonra konu patladı gitti :D

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hah şöyle Böyle konuş Canımı ye..
1980 lerde Bu şekilde olaylara zaten izin verilmezdi.
Sokağa çıkanın karşısındada şimdiki gibi Polis yoktu,Toma yoktu,Gaz Yoktu.
Direk Asker Postalı ve Mermisini gördü Bu iNsanlar.
2000 lerde Bu Millet Bir gecede Fakir oluverdi,o zaman ki Beyinsiz Yöneticiler yüzünden.
Paramız Pul oldu.IMF nin kapısında paspas olduk.
Biz Bunları gördük.Burada uyarıyoruz Milleti.
Yapmayın etmeyin,Düşmalar ellerini ovuşturuyorlar dışarıda.
13 gündür Ülke Gündemi nelerle meşgul.
Yazık gerçekten yazık...
Hükümet gidecek ise Sandıkta gidecek.
Şurada kalmış 1 sene.Elmi yaman Bey mi orada Belli olur.
Ayrıca Benden size bir tavsye daha ne olursa olsun Bir Politik görüşünüz olsun.
Politika ve Siyasetle ilgilenin.
Sizler Bizim geleceğimizsiniz.

Evet hükümet gidecekse sandıkta gidecek.

Dışarda güçlü olunmak, dışardaki düşmanlara fırsat vermemek için içerde güçlü olunmalı başta.

Erdoğan'ın şu şekildeki bir açıklaması tüm olayı bitirecektir ama tam tersine karşı tarafı provoke ediyor. http://cemreacikgoz.blogspot.com/2013/06/bir-ihtimal-daha-var.html

Siyasetle ilgilenmemenin cezası sizden daha aptal olanlar tarafından yönetilmektir. -Platon

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Slogon bulunamadı :)

[video=youtube;eN_roHK_Rug]http://www.youtube.com/watch?v=eN_roHK_Rug[/video]

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sağ kanattan Tayyip Erdoğan için yapılan eleştiriler. (şu sağcı solcu ne biçim bir tanımlamaysa. katogarize etmek için değil anlatmak için yazıyorum).

[video=youtube;Fqu98SsB9ig]https://www.youtube.com/watch?v=Fqu98SsB9ig[/video]

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[h=1]Başbakan konuşurken Günay'dan dikkat çeken tweet[/h][h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki konuşmasında Taksim Gezi parkı eylemcilerini eleştirirken, "Dolmabahçe Camii'ne maalesef bira şişeleriyle girmek suretiyle, ayakkabıyla onu da yaptılar" diye konuştu.[/h]

aynı anlarda Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın twitter hesabından paylaştığı mesaj dikkat çekti. Günay, "Süleyman Gündüz Dolmabahçe Camii yalanlarına cevap vermiş" başlığıyla Yenişafak gazetesi köşe yazarı Süleyman Gündüz'ün yazısını paylaştı.
Gündüz'ün Dolmabahçe Camii'yle ilgili o yazısında şu ifadeleri yer alıyordu:
"Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim. Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim. Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış. Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş"

http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-konusurken-gunay-dan/siyaset/detay/1720678/default.htm

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Tühhh :) Küba'ya taşınıyorum o zaman?

Hasan gidebileceğin yere kadar git. Komünistlere karşı değilim fakat provakatöre ve ne dediğini bilmeyene karşıyım.

Birşeyi biliyorsan söylenir Hasan, bilmiyorsan susulur.

Komünizm devletçi yönetimdir. Halkını önemsemez. Komünizm için önemli olan yuvanın yönetilir kalmasıdır. Bunu da sonuna kadar baskı ile götürür. Devletçi bir ekonomiden, Halkçı yönetim çıkmaz Hasan.

Komunizmde halkın ne dediği önemli değildir, komunite ne derse o olur. Halk sadece yuvanın kaynaklarını devam ettirebilmesi için bir araçtır.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]Biz Biriz (Gezi Park Filmi)[/h]
[video=youtube;8y-y9RTd-bU]http://www.youtube.com/watch?v=8y-y9RTd-bU[/video]

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hasan gidebileceğin yere kadar git. Komünistlere karşı değilim fakat provakatöre ve ne dediğini bilmeyene karşıyım.

Birşeyi biliyorsan söylenir Hasan, bilmiyorsan susulur.

Komünizm devletçi yönetimdir. Halkını önemsemez. Komünizm için önemli olan yuvanın yönetilir kalmasıdır. Bunu da sonuna kadar baskı ile götürür. Devletçi bir ekonomiden, Halkçı yönetim çıkmaz Hasan.

Komunizmde halkın ne dediği önemli değildir, komunite ne derse o olur. Halk sadece yuvanın kaynaklarını devam ettirebilmesi için bir araçtır.

en kısa tarihe bakalım bulgaristan koministlikde 10 kişiye 1 ekmek 4 kişiye bir elma tarlayı sür ek sana kalan bir avuc buğday ev al devlete kira ver en kısa yazdıklarım koministlilde demokrasinin adı bile yasak kominist olan ülkelerde cin ve küba dan haric biri ayakta kalmadı.

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Başbakan konuşurken Günay'dan dikkat çeken tweet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki konuşmasında Taksim Gezi parkı eylemcilerini eleştirirken, "Dolmabahçe Camii'ne maalesef bira şişeleriyle girmek suretiyle, ayakkabıyla onu da yaptılar" diye konuştu.

Aynı anlarda Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın twitter hesabından paylaştığı mesaj dikkat çekti. Günay, "Süleyman Gündüz Dolmabahçe Camii yalanlarına cevap vermiş" başlığıyla Yenişafak gazetesi köşe yazarı Süleyman Gündüz'ün yazısını paylaştı.

Gündüz'ün Dolmabahçe Camii'yle ilgili o yazısında şu ifadeleri yer alıyordu:
"Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim. Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim. Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağışyetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış. Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grupcamiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş"

http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-konusurken-gunay-dan/siyaset/detay/1720678/default.htm

Adamın elinde kutu duruyor müezzinin görmemesi bişey ifade etmez.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
aslında şu cami olayını başbakana biri düzgün anlatsın başbakanın yanındakiler başbakana yanlış bilgi veriyor iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama başbakana zarar veriyorlar cami imam bile icki yok diyor

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
@OnLT, tamam, bu haber troll (o da neyse artık!) olabilir, kabul.

iyi de eğer dediğin gibiyse ve sahiden uyduruk olduğunu iddia ediyorsan bunun gerçeği nerde?

buna uydurma diyen adam, o gazetelerin manşetlerini yahut ilgili haberlerinin nasıl olduğunu resimleyerek göstermesi gerekmiyor mu?

bu durumda ben sana (radikal'e yani) nasıl inanacağım o zaman?!
Haklısınız hocam aslında. Şahsen ben de güvenemez oldum gazetelere, haberlere. Ama prestijli gazetelerin attığı manşetteki üslüp bana pek gerçekçi gelmedi. Yani koskoca The Guardian gazetesinin "Ya bu Gezi parkı iki yüzlü Yada bu adam doğru sözlü !!!!" manşeti atmasına inanmak bana pek mantıklı gelmedi. Zaten o attığım haberi daha önce okumadım ben. Arkadaş paylaşmış pek gerçekçi gelmediği için Goolge'da arattım böyle bir şey buldum. Ayrıca orada geçen cümleleri ingilizce arattım fakat yabancı kaynaklarda böyle bir haber bulamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...