Sisteme yorumlarınızı bekliyorum

memin_1461

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İşlemci: AMD fx x6 6300
Ekran kartı: ASUS HD9750
HDD: Seagate barracuda 1 tb
Anakart: ASUS M5A97 LE R2.O
Kasa: Aerocool XPREDATOR X1

Arkadaşlar sistemde ssd eksik, sizden ssd tavsiyeleri bekliyorum.Sistem uyumlu mu sizce, bu sistemi kurarsam her oyunu full ayarlarda oynayabilirmiyim? şimdiden sağolun.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sana hemen bir adet [MENTION=301569]zafer.[/MENTION] yazıyorum.Her derdine(donanım konusunda ) deva olur.:)

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1

memin_1461

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ekran kartı modelini yanlış yazmışsın. böyle bir ekran kartı yok. sanırım asus hd 7950 yazmak istemişsin. sistem genel olarak güzel ama sistemde güç kaynağı göremedim. güç kaynağını da belirtirsen iyi olur. ayrıca ssd bunu alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/soli...--yazma-290mb)/productdetails.aspx?I_ID=64958

evet ekran kartını yazmış yazmışım hd 7950 olacaktı doğrusu. Kasa olarak http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254 bunu seçtim.750 W güç kaynağı ile bera ber zaten.

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet ekran kartını yazmış yazmışım hd 7950 olacaktı doğrusu. Kasa olarak http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254 bunu seçtim.750 W güç kaynağı ile bera ber zaten.

tamam fazlasıyla yeter. bu kasa da aklında bulunsun.

[h=1]CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA:http://www.vatanbilgisayar.com/bilg...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63473[/h]

memin_1461

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sadece işletim sistemini ssd'ye kurucam

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1

memin_1461

Asistan
Reaksiyon puanı
4

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1

ben sandisk ssd den yanayım sonuçta arada 100 liralık farka değecek bir performans farkı yok. sandiskin yazma hızının biraz düşük olması önemli değil. günlük kullanımda bu farkları görmemiz gerçekten çok zor. şöyle düşün; oyun amaçlı bir pc de aradaki performans farkı 2133 mhz ram ile 1600 mhz ram arasındaki fark kadardır :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sağol.sanırım senin tevsiyene uyucam ssd konusunda tüm sistem 1800 civarı birşey oluyor.

şimdiden hayırlı olsun gerçekten sistem gayet güzel oldu.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben sandisk ssd den yanayım sonuçta arada 100 liralık farka değecek bir performans farkı yok. sandiskin yazma hızının biraz düşük olması önemli değil. günlük kullanımda bu farkları görmemiz gerçekten çok zor. şöyle düşün; oyun amaçlı bir pc de aradaki performans farkı 2133 mhz ram ile 1600 mhz ram arasındaki fark kadardır :D
Blok büyüklüklerinden uzun ömürlülüğüne çok şey değişiyor iyi seviye ile alt seviye arasında. Yani içi farklı sadece bu sanal değerler değil ;) sandisk de öneriyorsan seçimin extreme serisinden olması aradaki fiyat farkına değecek seviyede verimi var. Boyut olarak düşürüp mesela 60GB seviyesine inilirek (sadece windows kurulur) fiyat farkı eritilebilir. Çünkü arkadaşın topladığı sistem bunu hakediyor ;)

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sen şimdiden bütçeni söyle bilgisayarı alıncaya kadar düşünürüm. sonuçta bilgisayarı 4-5 yıl kullanacaksın o da en iyisi olsun :D
Eyvallah :D
2000 tl net üstünede cıkabılr belkı.Bide İntel in Haswell ler hakkında ne düşünyosun.Daha uygun ve performanslı diye duydum

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eyvallah :D
2000 tl net üstünede cıkabılr belkı.Bide İntel in Haswell ler hakkında ne düşünyosun.Daha uygun ve performanslı diye duydum

haswell işlemciler bir önceki nesil ivy bridge işlemcilere göre %10 daha performanslıdır. haswell anakartlar çok pahalı şu anda 250 liraya dandik haswell anakart alırken amd tarafında 250 lira civarında çok iyi anakartlar var. eğer haswell sistemlerde bir düşüş olmazsa büyük ihtimalle amd alırız.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
haswell işlemciler bir önceki nesil ivy bridge işlemcilere göre %10 daha performanslıdır. haswell anakartlar çok pahalı şu anda 250 liraya dandik haswell anakart alırken amd tarafında 250 lira civarında çok iyi anakartlar var. eğer haswell sistemlerde bir düşüş olmazsa büyük ihtimalle amd alırız.
bakarız ya... hallederizz :D

yağmuradam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben herzaman intel tavsiye ederim
ssd olarkta bunu tavsiyederim
http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--530mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=62128
yada bu markadnın farklı seçeneklerini

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bende tavsiye ederim kullanıyorum çok memnunum ancak biraz toz problemi olabilir kasanın her yeri delikli metallerle kaplı bu delikler biraz fazla büyük güç kaynağı yeri altta ve bu güç kaynağını tozdan korumak için dediğim deliklere bir ince toz koruyucusu koymuşlar bu çok güzel ama bu koruyucu sadece dediğim yerde mevcut bunun dışında kasanın yan kapağına takılı olarak fan geliyor ve bu fanın vida yerlerinde kavuçuklar var ve adamlar takılabilecek hertürlü fanı hesaplayıp ona göre muhtemel her deliğe kavuçuk yerleştirmişler kasa biraz ağır ama çok sağlam hissi veriyo kucakladığın zaman öyle k...çı başı oynamıyor +larıda bunlar