SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ataturk_gezi_parki_4159.jpg

Son olarak fotoğrafta Atatürk herkese ve her şeye arkasını dönüp gidiyor:

ataturk_9356.jpg

Bir de yorum bırakmışlar altına:

Helal olsun obur tarafdan izin alabilmis ama ne yapsin geldigine pisman olmus kimseyi tanimamis birakdigi genclik acayiplesmis turk degil amarika avrupa ozenntisi çocuklaralara benzemis bu genclik benim birakdigim degil yanlis yere gonderildim demis geri gitmistir.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Başbakan yine açıklama yapıyor ve lamı cimi edip teğet geçip soruları çarpıtıp alakasız şeylerden bahsediyor. Nasıl bir kibirdir bu, Allah kimseye böyle bir kibir vermesin. Hiçbir ders çıkaramamış bu süreçten yazık...

Burda aslında en önemli görev danışmanlarına düşüyor. Danışmanlar hep sen haklısın,hep sen en iyisini yaparsın,halk hep seni destkler diye telkin de bulunuyor zannımca. Bunun sonu da böyle giderse rafa kaldırılan diğer siyasetçiler gibi olur. Ama bu son seçimler de olmalı Başka yerde değil.
Başbakan da Firavunla veziri Hamanın hikayesini unutmamalı. Musa peygamber mucizelerini gösterince firavun iman edecek oluyor fakat Haman kendi konumu değişeceği kaygısıyla firavuna olurmu siz tanrımızsınız gibi telkinlerde bulununca vaz geçiyor. yeniden benliğe kapılıyor sonuda belli zaten.
Başbakanın muhalif sesli danışmanlar da barındırmalı etrafında.

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aferin Başbakan dediğin böyle olur işte. Faiz ve Alkol lobisine kendisini esir mi edecek?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Al ne demiş.

GEZİ PARKI EYLEMLERİ

Daha önce de ifade ettim. Bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımın burda müstesna tutuyorum. Orada bazı terör olaylarına katılanlar var. Bildiğiniz gibi bir Amerikan Büyükelçiliği'ne bir saldırı oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.
Kendilerini biliyoruz, yapanları biliyoruz. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine sebep oluyorlar. Ateş çıkarıyorlar, otobüsleri yakıyorlar. Çevre duyarlılığı gösteren insanların niyetletine köyüte kullanıyorlar. Biz hükümet olarak son dönemlerde çok sayıda ağaç diktik.

"GAZLA ALAKALI ÜZÜNTÜMÜZÜ DİLE GETİRDİK"

Değerli arkadaşlar, gerekli açıklamaları yaptık. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz. Bu iş aşırı kullanılmış bir gazla alakalı ise onunla ilgili üzüntümüz dile getirdik. Olanları teyit etmemiz gerekiyor. Dünyada hiçbir yer yok ki göz yaşartıcı gazı kullanmasın.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber/850457-basbakandan-gezi-aciklamasi-cevre-sadece-agac-degildir

ReDaRRoW

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşin komik tarafı provokatör ve fırsatçıların yaptıklarını eylemcilere yakıştırmaya çalışmanız, Eylemcilere iyi bakın bakalım 1 tane kırıp dökecek esnafa zarar verecek, kendi bayrağını yakacak insan varmı? iddialarınız sadece gülünç değil cahilce dünyanın her yerinde protesto edilen hükümetlerin eylemcileri suçlu göstermek için yaptığı standart uygulama, ayrıca bu tür kalabalık ortamlar yağmacıların en sevdiği ortamdır niye izmir fuarı olduğunda diğer illerden yankesiciler otobüslerle izmir'e göç eder :) yarın öbürgün polisi tarayıp aha gördünüz eylemcilerin gerçek yüzünü dediklerindede hiç şaşırma :wink:

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Provakatörlere karşıysan birşeyler konuşmaya başlayabiliriz. Kimsenin tekelinde değil devlet. Bu söylemlerin ardından gitmiyorum.

Benim tek çıkarım, ülkenin bu eylem yüzünden zarar görmesini engellemektir. Bu konu başlığı altında, bu eylemi mazur göstermeye çalışanlara da her zaman cevap vereceğim.

On kilo süte, hayvanın bir bardak idrarı karışmış. Bu idrarı aradan çıkartamıyorsak, normalde sütü dökmemiz gerekir değil mi?

O zaman süt dökülünce de ağlayıp, sızlamamak lazım.

Yok ak kaşıklar, pisliği kendi içerisinden ayırabiliyorsa ne alâ. O zaman polis neden müdahale etsin değil mi?

Ayıramıyorlarsa kimsenin polisin müdahalesinden şikayet etme hakkı yok. Kendi isteği ile meydana çıkmış insanlar var ortada, kimse kimsenin kafasına silah dayayıp meydana indirmedi değil mi?

Ben gösteriler yüzünden zahmet çekmek zorunda değilim arkadaşım. Gösterilerin parası hepimizin cebinden çıkacak. Gösteriler yüzünden dış medyada müthiş bir propaganda yürütülüyor. Buna alet olanlara anlam veremiyor ve de hakkımı helal etmiyorum.

Gücüm el verdiğince de, gösterileri meşru gösterme çabalarına cevap vereceğim.

Atı alan üsküdarı geçti arkadaşım, senin başka birşey konuşmaya başlayacağın fln yok :) İlk cümleni okudum ha dedim geliyor ama yok, sonrası aynı tas aynı hamam.

Buradaki provokasyonlara karşı olduğumuzu söyleyeli 1 hafta oldu, sanki ilk defa karşı çıkılmış ve senin için bu bir milatmış gibi yazmışsın.

Kimsenin tekelinde değil devlet.
Bizde aynen bunu diyoruz zaten, bak bir ortak nokta daha. BU DEVLET KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL!

Sen kendi çıkarların üzerinden hareket ediyorsun, biz halkın çıkarları üzerinden.

Ha süt gibi ak! polislerin içindeki idrar!ları napacağız?

Ailendeki polisler yüzünden psikolojik olarak savunmaya geçmeni anlaşılabilir aslında, çok da kızamıyorum sana.

Yaptığın şey gösterileri meşru gösterme çabalarına cevap verme değil daha çok;

Poliş şiddetini ve terörünü meşru gösterme çabasına benziyor, benden söylemesi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Başbakanın büyük kibri; ben en büyüğüm, ben ne dersem o olur tavrı 10 yıllık basıncın patlamasına neden oldu...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Atı alan üsküdarı geçti arkadaşım, senin başka birşey konuşmaya başlayacağın fln yok :) İlk cümleni okudum ha dedim geliyor ama yok, sonrası aynı tas aynı hamam.

Buradaki provokasyonlara karşı olduğumuzu söyleyeli 1 hafta oldu, sanki ilk defa karşı çıkılmış ve senin için bu bir milatmış gibi yazmışsın.

Bizde aynen bunu diyoruz zaten, bak bir ortak nokta daha. BU DEVLET KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL!

Sen kendi çıkarların üzerinden hareket ediyorsun, biz halkın çıkarları üzerinden.

Ha süt gibi ak! polislerin içindeki idrar!ları napacağız?

Ailendeki polisler yüzünden psikolojik olarak savunmaya geçmeni anlaşılabilir aslında, çok da kızamıyorum sana.

Yaptığın şey gösterileri meşru gösterme çabalarına cevap verme değil daha çok;

Poliş şiddetini ve terörünü meşru gösterme çabasına benziyor, benden söylemesi.

Ailemdeki polisler yüzünden mi? Yuh! Polis terörü mü? YUH!

Çıkarım mı var? Senin yaptığın yıkımı savunmadığım için benim çıkarım mı var?

Çıkarımın ne olduğunu yazmışım, türkçeyi anlamakta sorun yaşıyorsan birkaç dilde daha yazayım.

Polis ne yaptı terörlük?

Banka atm' si mi soydu? Molotof mu attı size? Otobüs mü yaktı?

Molotof atan sen, otobüs yakan sen, banka atm' si soyan sen, duvarlara sinkaflı küfürler yazan sen, terörist olan polis. Hadi oradan!

Kaşınıyorsun, sopayı yiyince de fakir edebiyatı yapıyorsun. Yok ya!

Sen kartının numarasını yollayacaktın maliyeye ne oldu o iş, vaz mı geçtin ?

.............................

Demokratik eylemin yüzünden ben kızılay' ı dolanmak zorunda mıyım bir haftadır? Değilim arkadaşım değilim.

Çıkarım varmış, özel şirkette çalışan bir tarafı .oklu bilgisayar mühendisinin ne çıkarı olacak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yiğit bulutun youtubedaki Hodri meydan videosunu izleyin de bir kendinize gelin. o istek maddelerinin arasında eylemci insanların yararına olan hiç bir madde yok. Ülkenin menfaatine olan tüm projelerin iptali isteniyor. düşman ülkelerin ve içimizdeki yiyici lobilerin istekleri olduğu o kadar açık ki. çok pis kullanıldınız. geçmiş olsun.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ailemdeki polisler yüzünden mi? Yuh! Polis terörü mü? YUH!

Çıkarım mı var? Senin yaptığın yıkımı savunmadığım için benim çıkarım mı var?

Çıkarımın ne olduğunu yazmışım, türkçeyi anlamakta sorun yaşıyorsan birkaç dilde daha yazayım.

Polis ne yaptı terörlük?

Banka atm' si mi soydu? Molotof mu attı size? Otobüs mü yaktı?

Molotof atan sen, otobüs yakan sen, banka atm' si soyan sen, duvarlara sinkaflı küfürler yazan sen, terörist olan polis. Hadi oradan!

Kaşınıyorsun, sopayı yiyince de fakir edebiyatı yapıyorsun. Yok ya!

Sen kartının numarasını yollayacaktın maliyeye ne oldu o iş, vaz mı geçtin ?

Fakir edebiyatı yaptığım fln yok.

Birkere ben kartımı yollayacam demedim, alacaklıyım, borcumu alacaklarımdan tahsil edin dedim :)

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İşin komik tarafı provokatör ve fırsatçıların yaptıklarını eylemcilere yakıştırmaya çalışmanız, Eylemcilere iyi bakın bakalım 1 tane kırıp dökecek esnafa zarar verecek, kendi bayrağını yakacak insan varmı? iddialarınız sadece gülünç değil cahilce dünyanın her yerinde protesto edilen hükümetlerin eylemcileri suçlu göstermek için yaptığı standart uygulama, ayrıca bu tür kalabalık ortamlar yağmacıların en sevdiği ortamdır niye izmir fuarı olduğunda diğer illerden yankesiciler otobüslerle izmir'e göç eder :) yarın öbürgün polisi tarayıp aha gördünüz eylemcilerin gerçek yüzünü dediklerindede hiç şaşırma :wink:

Biz zaten diyoruz ki eylemciler provakatörleri yanlarından uzaklaştıramadı, onlara engel olamadı eylemlerini masum bir çizgide devam ettiremedi o nedenle.
Hükümetin kendi adamları yakmış yıkmış " yok artık" Bu kadar komplo teorisi de üretmemek lazım.

ReDaRRoW

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biz zaten diyoruz ki eylemciler provakatörleri yanlarından uzaklaştıramadı, onlara engel olamadı eylemlerini masum bir çizgide devam ettiremedi o nedenle.
Hükümetin kendi adamları yakmış yıkmış " yok artık" Bu kadar komplo teorisi de üretmemek lazım.

Bence "yok artık" yazmak için acele etme genç kardeşim dünya tarihine bak rejimleri incele neler döndüğünü neler yapıldığını bi gör, kaldıki dünyayı bırak ben 80 öncesinide gördüm o zamandan beri ülkemde yapılanlarıda görüyorum görmeye devam ediyorum :wink:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ortada kibir falan yok verilen oylara sahip cikma var. sandik gelene kadar bekleyin! o zaman gelince istediginiz yasalari cikaracak partiyi secersiniz ya da mevcutlardan umut yok diyerek siz parti kurarsiniz. kurallari begenmiyorsaniz da uyacaksiniz ki demokrasiye, sandiga gölge düsmesin. demokrasiye inaniyorum demekle demokrat olunmuyor. yarin icraatlarini begendiginiz hükümet secildiginde mesruiyetinin sorgulanmasina yol acacak eylemler oldugunda neler hissedersin empati yapmayi denermisin. sözüm ortaya

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aklıma geldi birden hani şimdi geçen gün bu eylemlerin yöneticilerimi diyeyim başkanımı diyeyim anladınız işte Taksim platformu adına Bülent Arınç'la görüşen şahsiyetler 7 maddelik istekte bulundular daha doğrusu birleri kağıda yazdı onlarda orada okudu (ilk okul öğrencisi daha akıcı, seri, güzel okurdu). Bu ve bunlar gibi adamlar bir zamanlar tüpgeçite tarihi eserler yok oluyor diye itiraz etmişlerdi. Ben hükümetin yerinde olsam yapımı bitmek üzere olan tüp geçitten bunları geçirmezdim. Ayrım öyle olmaz böyle olur derdim.

Neden mi?

Birileri bişeyler yapmak için zaman harcıyorlar, kafa yoruyorlar, kendi fikirlerince proje üretiyorlar ama diğerleri "istemezük" deyip muhalefet ediyorlar. Ya şu devlette hükümetin yanına ne zaman aklı başında bir muhalefet gelecek merak ediyorum. Arkadaş her yapılacak şeye itiraz ederler anayasa mahkemesine götürürler ama birkez de çıkıp "arkadaş siz şunları şunları yapacaksınız ama bizim şöyle şöyle bir önerimiz var; sizinkinde böyle yaparsanız şunlar şunlar olur bizim önerimizde bunlar var ilerisi için bizimki gibi yaparsanız daha iyi olur" gibisinden yapıcı olsalar emin olun ne bu eylemler olur ne de başka birşey. Bu Taksim gezi parkı topçu kışlası projesi 10 gün önce ortaya çıkan birşey değil ki.. Ne zamandır var olan birşey. Madem iktidar gelmedi sana sen git de adama sen sun projeni çık medyaya orada açıkla.. Nerdeeeee. Anca birbirlerine laf yetiştirme çabasından proje üretmeye zaman kalmıyor ki.. Hee bir şu var biz kıskanç milletiz "ben yapmadıysam sende yapamazsın in ordan aşağı" .

Eğer bir gün böyle birşey olsun ilk seçimde de o muhalefet partisine oy vereceğim..

Biz bu siyasetle bırakın 2023'ü 2071'i ömrü billah bir arpa boyu yol gidemeyiz.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bence "yok artık" yazmak için acele etme genç kardeşim dünya tarihine bak rejimleri incele neler döndüğünü neler yapıldığını bi gör, kaldıki dünyayı bırak ben 80 öncesinide gördüm o zamandan beri ülkemde yapılanlarıda görüyorum görmeye devam ediyorum :wink:

Adamlar yüzü maskeli,kimliği belirsiz yada kimliğini saklamaya çalışan kişiler olsa ihtimal verecem. Adam bankayı yakmış bide twit atmış. Adı belli yedi sülalesi belli. Ayrıca sizin dediğiniz gibi bile olsa bunlara meydan vermemek eylemcilerin sorumluluğunda olmalıydı. Bu sorumluluğu taşıyamıyorlarsa yapmasalar çok daha iyiydi. Zannediyomusunuz şimdi mevcut hükümetin desteği artık azaldı. adamın oyu 35ti ki bence o seviyelerde kalmalı. Cumhuriyet eylemleri yapıldı oldu elli bu böyle iyice antipatikleşirse olacak belliki 50-55. Eylemciler diğer şehirlerde olaylar kendi bakış açılarıyla anlaşılıyor zannediyo ama durum pek öyle değil.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Caminin Müezzini Konuştu`(yenilendi)

TRThaber`in sonradan Taraf gazetesine dayandırdığı ortaya çıkan, Müezzin, içeride içki içilmediğini, eylemcilerin ayakkabısız girdiğini açıklamalarına karşı, habervaktim sitesi ise bu haberin yalan olduğunu duyurdu...
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: DetayTarihText"]Eklenme : 06 Haziran 2013 Perşembe 10:15:00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: DetayTarihText"]Güncelleme 06 Haziran 2013 Perşembe 10:26:39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Resim_1370502937.jpg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #B7B7BF"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İşte TRT HABER`in Taraf gazetesinin ismini vermeden servis ettiği haber...

Beşiktaş’ta Gezi Parkı protestoları sırasında polisin müdahalesinden kaçarak camiye sığınan grubun içki içtiği iddialarına yalanlama geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Hoca, "Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı" dedi.

"Herkes ayakkabısını bile çıkararak içeri girdi" diyen müezzin, polisin camiye gaz sıktığı iddialarının da doğru olmadığını söyledi.

FOTOĞRAFLAR YALANLIYOR

Camide çekilen fotoğraflar ise müezzin Fuat Hoca`yı yalanlıyor. Fotoğrafta insanların caminin içersine ayakkabısıyla girdiği görülüyor.

trthaber

TRT Haber`in sonradan Taraf Gazetesi`den alıntıladığı haber`e habervaktim ise Taraf gazesinin de bu haberi sahiplenmediğini ziyaretçilerine duyurarak haberin yalan olduğunu duyurdu.

İşte Habervaktim`in ziyaretçileriyle paylaştığı haber....

Taraf’tan Ahlâksızlık
Ahlaksızca bir yalana imza atan Taraf Gazetesi; Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini Fuat Yıldırım’ın, “Eylemciler camiye saygısızlık yapmadı” ifadelerini kullandığını yazdı.

Taksim’deki Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesini protesto bahanesiyle ortaya çıkan militan grubun, Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne ayakkabıyla girmesi ve caminin içerisinde içki içmesine yönelik kamuoyunda tepkiler yükselirken, Taraf Gazetesi ahlaksız bir habere imza attı.

Taraf Gazetesi; Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini Fuat Yıldırım’ın, “Eylemciler camiye saygısızlık yapmadı” ifadelerini kullandığını yazdı. Evleri camiye yakın olan cemaat ise Taraf Gazetesi’nde yer alan ifadelerin yalan olduğunu belirterek, “Camiye ayakkabıyla girmekten daha büyük saygısızlık olur mu? Biz şahidiz... Camiye girenler güvenlik kameralarını kırdılar, kameraların direklerine zarar vermek istediler. Bizim evimiz caminin hemen yakınında bulunuyor. Çocuklarımız üç gündür yaşananlardan dolayı kendine gelemedi” dedi.

ASLANBAY HABERİNİ SAVUNAMADI

Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ümit Aslanbay, gazetesinde yer alan haberle ilgili konuşmaktan kaçındı. Taraf yetkilileri, Aslanbay’ın toplantıda olduğunu, gazetemize dönüş yapılacağını söyledi ancak geri dönüş olmadı.

REZALETİN GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

Beyoğlu Müftülüğü yetkilileri ise; göstericilerin caminin dışındaki güvenlik kameralarının tamamen kırıldığını ancak caminin içindeki güvenlik kameralarının çalıştığını, caminin içinde alınan görüntülerin Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü, İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiğini, camiye zarar verenler hakkında suç duyurunda bulunacaklarını ifade ettiler.

BEZMİ ALEM CAMİİ MİRAǒA YETİŞTİ

Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları desteklemek için Beşiktaş’ta yapılan gösterilerde zarar gören Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde kırılan kapı onarıldı, pislenen halılar temizlendi ve cami Miraç Kandili’ne yetiştirildi. Cemaat yatsı namazı sonrası gerçekleştirilen Miraç programı için camiye akın etti.

foto1.jpg

fddf0_4279.jpg

hggh_7852.jpg

fgd_4795.jpg

Dogruhaber

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şurada kaçamak cevap verenlere gülüyorum ya :D Zamanında şunlar oldu ama açarsam konunun seyi değişir (ben haklıyım dercesine) :D Arkadaşım aç ama kanıtlı aç kanıtlı! !:D :D

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Birazda teknoloji konuşalım :)
Anlayan mühendis arkadaşlar yorumlasınlar..

Biber gazı yerine o mu kullanılacak?

293454.jpg
Emniyet'in göstericileri engellemek için biber gazı, tazyikli su ve cop yerine, Sessiz Bekçi denilen yeni bir silah kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün toplumsal olaylarda kullandığı biber gazı, tazyikli su ve cop yerine farklı bir sistem üzerinde çalıştığı öne sürüldü.
ABD ’li Raytheon firması, “Silent Guardian” (Sessiz Bekçi) isimli sistemi Emniyet yetkililerine tanıttı. “Sessiz Bekçi” adlı silah, 95 GHz’de milidalga yayarak, kitlelerin durdurulması, yönlendirilmesi ve süpürülmesini sağlıyor.
YANMA HİSSİ UYANDIRIYOR
Sistem, deri altındaki su kabarcıklarında kaynama yaparak kişilerde yanma hissi oluşturuyor. Türkiye ’ye tanıtılan silah sistemi, insanlarda deri yanması, beden ısısının yükselmesi ve fiziksel yanma hissi gibi sonuçlar doğuruyor. Bu silah kullanıldığında yüksek orandaki acı hissi nedeniyle hareket kabiliyeti geçici süreyle yitiriliyor.
Türkiye’ye tanıtılan silah, yüksek güçlü ve düşük güçlü 4 modele sahip. 30 KW gücündeki sistem daha çok sınır güvenliğinde mobil olarak kullanılıyor. 0.8 KW gücündeki düşük güçlü sistem ise özellikle şehir içi kitle olaylarında kitleler içerisindeki spesifik hedefleri doğrudan hedef alarak 50 metre mesafeden durdurabilme kabiliyetine sahip. Yüksek güç veya çok alçak frekans akustik ışınlama cihazları ile ses ötesi dalgalı cihazlar da ölümcül olmayan silahlar arasında yer alıyor. “Çığlık” adı verilen bu sistemlerin benzerlerini, ABD Irak’ta, Fransa ise ülkesinde kullandı.
http://www.gazeteoku.com/frame.php?...ber-gazi-yerine-o-mu-kullanilacak-544147h.htm

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Aklıma geldi birden hani şimdi geçen gün bu eylemlerin yöneticilerimi diyeyim başkanımı diyeyim anladınız işte Taksim platformu adına Bülent Arınç'la görüşen şahsiyetler 7 maddelik istekte bulundular daha doğrusu birleri kağıda yazdı onlarda orada okudu (ilk okul öğrencisi daha akıcı, seri, güzel okurdu). Bu ve bunlar gibi adamlar bir zamanlar tüpgeçite tarihi eserler yok oluyor diye itiraz etmişlerdi. Ben hükümetin yerinde olsam yapımı bitmek üzere olan tüp geçitten bunları geçirmezdim. Ayrım öyle olmaz böyle olur derdim.

Neden mi?

Birileri bişeyler yapmak için zaman harcıyorlar, kafa yoruyorlar, kendi fikirlerince proje üretiyorlar ama diğerleri "istemezük" deyip muhalefet ediyorlar. Ya şu devlette hükümetin yanına ne zaman aklı başında bir muhalefet gelecek merak ediyorum. Arkadaş her yapılacak şeye itiraz ederler anayasa mahkemesine götürürler ama birkez de çıkıp "arkadaş siz şunları şunları yapacaksınız ama bizim şöyle şöyle bir önerimiz var; sizinkinde böyle yaparsanız şunlar şunlar olur bizim önerimizde bunlar var ilerisi için bizimki gibi yaparsanız daha iyi olur" gibisinden yapıcı olsalar emin olun ne bu eylemler olur ne de başka birşey. Bu Taksim gezi parkı topçu kışlası projesi 10 gün önce ortaya çıkan birşey değil ki.. Ne zamandır var olan birşey. Madem iktidar gelmedi sana sen git de adama sen sun projeni çık medyaya orada açıkla.. Nerdeeeee. Anca birbirlerine laf yetiştirme çabasından proje üretmeye zaman kalmıyor ki.. Hee bir şu var biz kıskanç milletiz "ben yapmadıysam sende yapamazsın in ordan aşağı" .

Eğer bir gün böyle birşey olsun ilk seçimde de o muhalefet partisine oy vereceğim..

Biz bu siyasetle bırakın 2023'ü 2071'i ömrü billah bir arpa boyu yol gidemeyiz.

O protestocuların temsilcileri olmadığını, herbirinin kendilerini ayrı ayrı temsil ettiğini söyledim. O nedenle o sendika ve siviltoplum örgütleri o meydanın temsilcisi olabilecek çapta değiller. Herbiri gelin biz size abilik edelim deyip, vaziyetten istifade edip kendi isteklerini o listeye ekletmişler. O meydandakilerin derdi oradaki 7 yada 17 madde de değil. Dertleri özgürlükleri, yaşam tarzlarına ve hayatlarına yapılan baskı vs.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yatcaz kalkcaz yatcaz kalcaz hoppppppppppppppppp oradayız(mezarlıkta)....
birde şu evir çevir kıvır salllaaaa..

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49

293454.jpg
Emniyet'in göstericileri engellemek için biber gazı, tazyikli su ve cop yerine, Sessiz Bekçi denilen yeni bir silah kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün toplumsal olaylarda kullandığı biber gazı, tazyikli su ve cop yerine farklı bir sistem üzerinde çalıştığı öne sürüldü.
ABD ’li Raytheon firması, “Silent Guardian” (Sessiz Bekçi) isimli sistemi Emniyet yetkililerine tanıttı. “Sessiz Bekçi” adlı silah, 95 GHz’de milidalga yayarak, kitlelerin durdurulması, yönlendirilmesi ve süpürülmesini sağlıyor.
YANMA HİSSİ UYANDIRIYOR
Sistem, deri altındaki su kabarcıklarında kaynama yaparak kişilerde yanma hissi oluşturuyor. Türkiye ’ye tanıtılan silah sistemi, insanlarda deri yanması, beden ısısının yükselmesi ve fiziksel yanma hissi gibi sonuçlar doğuruyor. Bu silah kullanıldığında yüksek orandaki acı hissi nedeniyle hareket kabiliyeti geçici süreyle yitiriliyor.
Türkiye’ye tanıtılan silah, yüksek güçlü ve düşük güçlü 4 modele sahip. 30 KW gücündeki sistem daha çok sınır güvenliğinde mobil olarak kullanılıyor. 0.8 KW gücündeki düşük güçlü sistem ise özellikle şehir içi kitle olaylarında kitleler içerisindeki spesifik hedefleri doğrudan hedef alarak 50 metre mesafeden durdurabilme kabiliyetine sahip. Yüksek güç veya çok alçak frekans akustik ışınlama cihazları ile ses ötesi dalgalı cihazlar da ölümcül olmayan silahlar arasında yer alıyor. “Çığlık” adı verilen bu sistemlerin benzerlerini, ABD Irak’ta, Fransa ise ülkesinde kullandı.
http://www.gazeteoku.com/frame.php?...ber-gazi-yerine-o-mu-kullanilacak-544147h.htm

Bence süper olur. Ne millet ıslanır, ne de gazdan etkilenir.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

293454.jpg

YANMA HİSSİ UYANDIRIYOR

Bu gelirse gelen gideni aratır durumu olacak herhalde.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
lutfen bi elinizi vicdaniniza koyun ve sadece akp muhalifi olun. akp ye muhalefet edeceksiniz diye devlete millete muhalefet edip elalemi bize guldurmeyin. ben avrupadayim ve soruyorlar turkiyede ne oluyor nedir bu kargasa diye. ve emin olun avrupalilari sevindirdik. ellerini ogusturuyorlar. yani masumane bi sekilde baslayan bu eylemi bu hale getirenlere yaziklar olsun. gezi parkiymis. afiyet olsun..

Dertleri özgürlükleri, yaşam tarzlarına ve hayatlarına yapılan baskı vs.

bana 10 sene once yapabilip simdi yapamadigin bir sey soyler misin. yoksa universiteye mi almiyorlar tipinden dolayi? yada ideolojinden dolayi notunu mu kirdilar? lutfen hicbir ideolojinin basiretini ferasetini adaletini engellemesine izin verme.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
lutfen bi elinizi vicdaniniza koyun ve sadece akp muhalifi olun. akp ye muhalefet edeceksiniz diye devlete millete muhalefet edip elalemi bize guldurmeyin. ben avrupadayim ve soruyorlar turkiyede ne oluyor nedir bu kargasa diye. ve emin olun avrupalilari sevindirdik. ellerini ogusturuyorlar. yani masumane bi sekilde baslayan bu eylemi bu hale getirenlere yaziklar olsun. gezi parkiymis. afiyet olsun
Atalarımız Ne demiş.... Eşeğe Altın Semer Vursan da Eşek Yine Eşektir....
valla bu atasözğ aklıma geldi...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Başbakan'ın kibir dolu açıklaması sonrası , ılımlı ve sağduyulu açıklamalar bekleyen borsa 1 saat içerisinde %8 düştü. Arınç borsayı toparlıyor, başbakan düşürüyor.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Başbakan'ın kibir dolu açıklaması sonrası , ılımlı ve sağduyulu açıklamalar bekleyen borsa 1 saat içerisinde %8 düştü. Arınç borsayı toparlıyor, başbakan düşürüyor.

seni takdir ediyorum. sonuna kadar muhalefetsin belli. basbakan teroru bitiriyor barisi sagliyor ve borsaya rekorlar kirdiriyor ama ipsiz sapsizlar, arpasi kesilmis ranti engellenmis olanlar cingar cikarip resmen vatana ihanet ediyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...