kosasker
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 49
Bu siyasi bir kavga değil ve sizde bilmem ne partilerinin arkasından gitmiyorsunuz diyelim. Neden bu işin yol açtığı şeyleri görmezden geliyorsunuz o zaman?
Kimin yararına düşünüyorsunuz? Halkın yararına demeyin, çünkü siz bizi temsil etmiyorsunuz doğru mu?
Ben seni seçipde meydana göndermedim hakkımı savun diye, doğru mu?
Yakılıp, yıkılanın yanında, senin haklı! dediğin mücadeleni takdir edemiyorum kardeş. Kusura bakma.
Bu yalan haberlerin yanında, dışarıdan gelen tepkileri de gördükçe, bu milletin başına örülmeye çalışılan, o pis çorabı da gördükçe, sana hak veremiyorum kardeş. Kusura bakma!
Abi, bu mantık çok ters, bu mantıkla yaklaşırsan sen de şu anda savunduğun partiye oy vermeyen adamı temsil etmiyorsun. Zaten bu durumda oy verenlerin hepsi bu yaşananları da desteklemiyor.
Tekrar tekrar söylemek zorunda kalıyorum. Onlarca gösteri yapıldı. Kaç olay yaşandı? Kaç vatandaşımız öldürüldü? Buna karşılık yaralanan veya ölen bir tek polis var mı? Normalde bir tek olayda polisler yaralanıyor. Bugün ise onlarca değişik yerlerdeki gösterilerde polislerin yaralandığına ilişkin haberleri ve "çatışma"ları neden göremiyoruz? Şu anda gerçekten söylediğiniz şeyi yapıyor ve olayları provoke ediyorsunuz.
Bak kardeş, yaşım 30' u geçkin. İmam hatiplerin korkusundan, 28 şubat sürecinde teknik meslek lisesinde okuyan ben, mezun olduğum zaman mühendisliğe gidemedim. Bu hayalim 10 sene sonra gerçekleşti çok şükür.
Şimdi çıkıpda Mesut Yılmaz gibi bir maşanın göreve gelmesini ister miyim? İstemiyorum.
Sırf başörtüsü takıyor diye, senelerdir üniversiteye alınmayan öğrencileri gördüm. Özgürlükse bir sana özgürlük yok arkadaşım, herkese özgürlük var.
Sözüm ona rektörler toplanıp açık açık başörtüsünün dışlanması konusunda kararlar alıp açıklamalar yaptılar.
Bu ülkede banka hortumlayan belediye başkanları, zevk sefa içinde yaşayan adamlar gördük.
Ben aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum.
* Ben mimar değilim. Gezi parkı da artık umrumda değil. Sizin elinize koz geçti bunu tabiiki de kullanacaksınız.
Çok çevreci gördüm seni, gidip fransada eylem yapsana. Gidip orada nükleer santralleri kaldırtsana.
Gidip amerikada yapılan nükleer deneyleri protesto etsene? Değil yerinde, o klavyenin başından bile bunu yapamazsın.
* Ben halkın dışında bir birey değilim. Baskı ve şiddeti ne zaman gördünüz. Sabah 5 de, acemi polislerin yaptığı ölçüsüz müdahaleyi diyorsan, o konuda bakanlık soruşturma yürütüldüğünü söyledi.
Bu eylemlerde yaralananları diyorsan, bende sana derim ki; adam madem yaralandı, polisin müdahale ettiği yerde, kanun gücüne, kolluk kuvvetine karşı gelerek hangi demokratik eylemi ortaya koyuyordu.
Polis size haklı yerde müdahale ettikten sonra, sopa yedik diye ağlamayın. Bu fakir edebiyatını artık yemiyoruz hacı.
* Gaz bombasından ne zaman bahsetmişim acaba. Buna da cevap yazayım. Ne atsın polis size, gülsuyu mu? Limonata mı sıksın hacı ?
Zihniyetinize ortak şahıslar aşırı gittiğinde, polisin yaptığı her türlü müdahaleyi halkın yararına buluyorum.
Sizin gibi sahte demokratlar yüzünden ben evime gidemiyorum akşamları hacı dayı.
* Yol kapattı isen, polisin müdahalesini gerektirecek bir olaya girdi isen evet bunu halkın yararına görüyorum. Devletin yaptığı yolu kullanamadıktan sonra ne yapayım ben yolu, senin sözde demokratik eylemini!
Ben başıma birşey gelince elimde dilekçe gidiyorum. Demokrasinin gereği nedir ?
* Yasakçı zihniyet lafını bir ana muhalefet partisi, bir de aşırı uçlar kullanıyor.
Git boş meydanda eylemini yap arkadaş. Ankaranın göbeğinde, tüm anayolların kesişim noktasında eylemin ne işi var?
Taksim yapılacak biliyorsunuz. Orası tam güllük, gülistanlık olur. Gidin orada yapın eyleminizi, taksim bittikten sonra.
* Siyaset dediğin şey bir kavramdır. Mevcut hükümetin politikalarını soruyorsan, TBMM diye birşeyin varlığından haberin yok demektir.
Bu hükümetle birçok özgürlüğün önü açtı başta ifade özgürlüğü olmak üzere.
Düşüncelerinden ötürü yurt dışında bulunan birçok insan Türkiyeye geri döndü.
Adamlar Nazım Hikmet'in, Ahmet Kaya' nın mezarını Türkiyeye geri getirmeye çalışıyor, siz ne diyorsunuz.
Bu hükümetten önce kürtçe konuşulmazdı sokaklarda hacı dayı, lazca diye birşey bilmedik, kaç tane kanaat önderi faili meçhul cinayete gitti daha önce haberin var mı ?
Bu hükümet faili meçhulleri ortaya çıkardıkça çatırdadı sizin gibiler, sizin garezinizin bir parçası da bu.
Göremediğiniz birşey daha var ki, bu gareziniz benim gibi, apolitik ve olaylara sizden farklı açılardan bakan insanlara zarar veriyor.
Şimdi de imam hatiplere ve başörtüsüne mi getirdin konuyu. Tebrikler! Eteğinde başka neler var? Onları da döküver, için rahatlasın. Verecek cevabın olmayınca yine ardına saklanacak birşeyler arayıp bulmuşsun. İmam hatiplilere ve baş örtülü gençlere uygulanan bir takım yasakları savunduğumu nereden çıkardın? Geçmişin hatalarına ve yasaklarına karşı gelirken yıllardır yürütülen sistemli yasakları görmezden gelmenin sonucunu yaşadığını bile bilmeyen bir bünye ile tartışmanın anlamsızlığı son sözümde yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum.
Fransada, amerikada çevre eylemleri yapanları döner bıçağı ile kovalayanlar yok, oraları merak etme. Polis şiddetini acemilik, diğerlerini profesyonellik olarak ayırdığında ise artık bir "sade vatandaş" olmuyorsun. Burada sahte demokrat yok ama demokrasiyi araç görerek her türlü çıkarı için kullanan, kullandıran ve bu kuklaların kucağından kalkmayanların sayısı çok fazla. Marjinalleşmiş bir partinin uyguladığı yasakçı ve kalıpçı politikaları dile getirmek eğer marjinallik oluyorsa, evet bende marjinalim. Sonuçda, uygulanan politikanın halkı bölerek küçülttüğü bir gerçek. Sizin gibiler derken biraz daha aç. Kimiz biz? Savunduğun zihniyetin tüm özelliklerini ortaya serdikten sonra "ben apolitik, sade bir vatandaşım" diye ortada dolaşıyorsan, bu masumiyetin (bombasız) göz yaşartır.
Konuyu tabiki başörtüsüne getirecez kardeşim. Biz on yıllarca mücadelemizi kırmadan,yıkmadan devam ettirirken yanımızda demokratız diye ortalıkta bağıran kimse yoktu. Yasakçı zihniyet istemiyoruz diyen yoktu. Örtüsünü giyinene senin bedenin senin kararın diyen yoktu.
Şimdi siz yakarak yıkarak hak arayın sonra bize karşı çıkıyolar diyin. Cuma .Ctesi gibi adam gibi eylem yapsalardı belki insanlarda yumşardı,bunlar nediyor diye bi bakardı. Ama yaktılar,yıktılar hala daha masumuz edebiyatı yapıyorlar. O masumiyet çoktan kaybedildi artık kardeşim.
Şimdi de imam hatiplere ve başörtüsüne mi getirdin konuyu. Tebrikler! Eteğinde başka neler var? Onları da döküver, için rahatlasın. Verecek cevabın olmayınca yine ardına saklanacak birşeyler arayıp bulmuşsun. İmam hatiplilere ve baş örtülü gençlere uygulanan bir takım yasakları savunduğumu nereden çıkardın? Geçmişin hatalarına ve yasaklarına karşı gelirken yıllardır yürütülen sistemli yasakları görmezden gelmenin sonucunu yaşadığını bile bilmeyen bir bünye ile tartışmanın anlamsızlığı son sözümde yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum.
Fransada, amerikada çevre eylemleri yapanları döner bıçağı ile kovalayanlar yok, oraları merak etme. Polis şiddetini acemilik, diğerlerini profesyonellik olarak ayırdığında ise artık bir "sade vatandaş" olmuyorsun. Burada sahte demokrat yok ama demokrasiyi araç görerek her türlü çıkarı için kullanan, kullandıran ve bu kuklaların kucağından kalkmayanların sayısı çok fazla. Marjinalleşmiş bir partinin uyguladığı yasakçı ve kalıpçı politikaları dile getirmek eğer marjinallik oluyorsa, evet bende marjinalim. Sonuçda, uygulanan politikanın halkı bölerek küçülttüğü bir gerçek. Sizin gibiler derken biraz daha aç. Kimiz biz? Savunduğun zihniyetin tüm özelliklerini ortaya serdikten sonra "ben apolitik, sade bir vatandaşım" diye ortada dolaşıyorsan, bu masumiyetin (bombasız) göz yaşartır.
Ne başörtülü vatandaşlar, ne de bugün hükümetin politikalarını eleştirenler haklılıklarını kaybetmediler. "Şimdi siz" diyorsun da o eyleme katılan başörtülü vatandaşları hangi konumda sınıflandırıyorsun? Yoksa gözünden mi kaçtı? İlla birilerini siz-biz diye ayıracaksan şu an yanlış platformdasın. Bunu daha iyi yapabileceğin imkanları sunan "abiler" var. Adam gibi eylem yapana adam gibi muamele mi yapıldı? Acaba ben mi başka bir ülkede yaşıyorum da olayları karıştırdım? Eğer kaybedilen birşeyler varsa, çürümüş beyinlerin içindedir.
Ben çok açık bir soru soruyorum Bu gün özgürlük diyenler, benim bedenim benim kararım diyenler,İçkime karışamazsın diyenler, Dün başörtülü kızların örtüleri çekilirken,üniversite kapılardan atılırken neredeydi.
Özgürlük sadece sizemi, sizin bedeniniz sizin de bizim bedenimiz kimin? diye sormak gerekmezmi.
Kardeş ben bu zamana kadar senin gibi yakıp yıkılan bir eylemi savunmadığıma göre vicdanım rahat.
Sen yakıp, yıkana kol, kanat germektesin, bunun kanunda, nizamda, hukukda tek bir karşılığı var. Onuda yazmayım istersen
Senin amacın ne, neye hizmet ediyorsun söylesene açıkca?
Provakatörlerin çift taraflı olduğu doğru. Bu gün biri habervaktimde olayı öyle bir iğrenç hale getirmişki okuyamadım bile tamamını.Provakatörlerin (çift taraflı) tamamına karşıyım
Provakatörlerin çift taraflı olduğu doğru. Bu gün biri habervaktimde olayı öyle bir iğrenç hale getirmişki okuyamadım bile tamamını.
Ben paylaşmaya utandım vazgeçtim o derece.