SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
BL15Qk0CIAAp8Zl.jpg:large

Yerde yatan Mehmet Güleryüz dünyaca ünlü bir ressam. Bu resimi çizen ise faşizm...

İlk gün hepimiz polisin bu aşırı güç kullanımına tepki gösterdik. İlk iki gün bende eylemlerin içindeydim, fakat işler sonradan farklı hale getirildi.

Hani apoitik kalacaktık?

Hani flamalar olmayacaktı?

Hani sadece masum, saf, sıradan vatandaş olacaktı ve hiçbir mala zarar gelmeyecekti?

Öyle olmadığı işte ortada. O yüzden de destek vermiyorum ve şu an bunu meşru çıkarmaya çalışan herkese, her söze, her harekete ve her yazıya KARŞIYIM.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Aç bak yarayıp yaramadığını gör,

garantibankasının hisseleri %9
doğuşholdingin hisseleri %16 düştü, ve sadece 1 gün içerisinde. Sizin takip ettiğiniz yayınları bilmiyorum ama her platform da boykot orgonizasyonları yapılıyor, tüm garanti bankası şubelerinde kaos hakim ve telefonları zaman zaman kilitleniyor.

NTV nin yayın politikasındaki değişikli görürsen demek istediğimi anlarsın :)
maşallah ne güzel işler başarmışlar. tebrikler. sayenizde ülkemiz gelişim katediyor. etraftan ülkeye döviz de akıyor. arkadaşım provakatör olduğuna iyice kani oldum. Diğer arkadaşlara da tavsiyem bırakın şuna ve diğerlerine cevap vermeyi, nefesinize ve enerjinize yazık...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Caminin son haalini gördükçe içim acıyor içim :((
@tambjk ne oldu usta temizdiniz ? Çevreyi temizlerdiniz. kENDİ yaptıklarınızı temizlerdiniz neydi o caminin haali. Madem pisleteceksin (Hadi ayakkabıyla girdin bbir şey demedik) Gece kaçarken temizleyip sağı solu toplayıp kaç. :S

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bana kaynak söyle öyle uydurmasyon salla ma ?

Google'a borsa yaz imkb yaz, orada gir hisselerine bak.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
o kanalı izle polis öcü bu kanalı izle eylemciler terörist su kanalı izle hukumet diktatör diğer kanalı izle her şey ağaç için şunun kanalı izle BDP denen sözde insan hakları savunucusu bu seferde yeşillik sevdalısı ....

hiç bizim ortak noktamız olamayak mı ? bir şeyleri anlatmaya çalışırken illa ki yakıp yıkacaz mı ? önce o taş attı yok kılık degıstıdıler yok kanalızasyondan girdiler bahane çok .....

Artık bu zırvaları duymak okumak istemıyorum güzelim ülkem suan kaos ta her yer yakılıp yıkılıyor ... niye mi sağcısı solcusu aşırı dincisi seriatcısı hep iktidar olmak ister kendisi iktidar değilse diğeri can düşmanıdır çünkü yıllardır bunun ceremesini çekiyoruz bu zamanlar da da öle ...

artık ocu bucu oldugumuz için değil Hz. Adem den kardeş oldugumuz için her seyden önemlisi insan oldugumuz için birbirimize saygı duysak çok mu zor ?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Demokrasilerin en zayıf noktası nedir biliyormusun?

Cevap: Kendisi.

Çünkü yanlış kullanılmaya ve kendi kendini yok etmeye çok açıktır.

Başbakan ne demişti, demokrasi bizim için bir amaç değil araçtır. Bu ne demek, ben istediğim düzene kurmak için demokrasinin bu zafiyetlerini kullanırım ve çok da güzel yapıyor. Demokrasi seçimle gelen iktidarın her istediğini yapması demek değildir ki başbakanın ve birilerinin demokrasi anlayışı tamamen budur.

Demokrasiyi koyumakla görevli rejim mekanizmaları devreden çıkartıldığı için buradaki zaafiyet had safhada. Seç,öşe gelen seçimle gidecektir ama bu dönem içerisinde her istediklerini yapabilecekleri anlamına gelmez. Başbakan sadece partisinin başkanı değil %100'ün başbakanı olmak için çabalamalıdır. Bunu hatırlamalı yada birileri hatırlatmalı.

Bu olaylar konusunda bakanlarından tut, hukukçulara, cumhurbaşkanına herkes ılımlı ve hatalardan ders çıkardıklarına dair açıklamalar yapıp halkı sakinleştirmeye çalıştılar, başbakan ise 3-5 çapulcu, marjinal grup, terörist vs vs tahrik etmeye devam etti. Kendisinden felsefik bir cevap beklenirken %50'yi evlerinde tutmaya zorlanıyoruz dedi, bu mudur zihniyet, bu mudur başbakanlık, bu mudur toplum liderliği. Biz ders almasını umduk ama kanal kanal gezip meydanları tahrit etmeye, iç politikada seçmenlerine oynamaya, onların saflarını sıkılaştırıp kendi blokunu yaratmaya devam ediyor. Buna son verirse emin olun 1 günde bu eylemler bitecektir.

Demokrasiyi araç olarak görmeyi bırakıp amaç edinlemesi diliyorum.

Demokrasi insanlari medeniyete ulastiran en hizli aractir. Hem hizli hem de kurallara uyarak hatasiz bir sekilde ulastirir limana. Demokrasi aracindan dusenler ise kendilerini akilli sanip demokrasi merdivenlerine baska bjr merdiven dayayanlardir. Bunlarin sonu belli. Gitmesi gereken merdivenden cikmayanlari milletin tokadi da adam etmiyor. Hazimsizlik bazi insanlarda hat safhada. :D

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Biz de olayların bu şekilde şiddetle devam etmesini istemiyoruz ama artık hükümetin de şiddete meyilli olmayan insanları etiketlemekten, aklı sıra umursamaz gözükmekten, kışkırtmaktan vazgeçmesi lazım. Bu insanlar günlerdir sokakta, -etrafı yakıp yıkanlar hariç- eyleme katılan insanlar ne istiyor, ne amaçla meydanlarda hiç durup düşündüler mi? Hayır, varsa yoksa onlar çapulcu, onların derdi belli, onlar şucu bucu deyip durdular. Bir dur, bir düşün, nerede yanlış yapıyorum de, nasıl sakinleştirebilirim insanları de.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bir başbakan düşünün ki, ülkeyi ikiye ayırmış, ülkenin bir yarısını diğer yarısıyla tehdit ediyor.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
582140_333531776775972_1344509295_n.jpg

Vatansever polislerimize saygılar sevgiler...

Yer: Karabük / Universite Mahallesi
Direnişin 2.günü.
"-Memur bey, siz KARABÜK'te TÜRK polisi olarak imajınızı ve duruşunuzu bozmadınız. Sosyal medyada paylaşmak için bir kare istiyorum.
-Tabiki kardeşim gel.."
"BEN HİÇ BİR MEMURUMU ÖĞRENCİMİN ÜZERİNE SALDIRTMAM. Biz onları korumak için burdayız" diyen emniyet mudurumuze tekrar Helal olsun

6956_333523553443461_847846601_n.jpg

947009_333522040110279_111227981_n.jpg

960148_333345500127933_387312020_n.jpg

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Demokrasilerin en zayıf noktası nedir biliyormusun?

Cevap: Kendisi.

Çünkü yanlış kullanılmaya ve kendi kendini yok etmeye çok açıktır.

Bu dediklerinden sonra demokrasiye karşı inancım hepten gitti. En güveneceğim sırtımı sağlam bir şekilde dayayacağım şeyin en büyük zayıflığı kendisi ise ben ona yaslanıp nasıl dik duracağım. Yoksa demokrasiyi ben mi ayakta tutacağım güvenmem için..

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bu dediklerinden sonra demokrasiye karşı inancım hepten gitti. En güveneceğim sırtımı sağlam bir şekilde dayayacağım şeyin en büyük zayıflığı kendisi ise ben ona yaslanıp nasıl dik duracağım. Yoksa demokrasiyi ben mi ayakta tutacağım güvenmem için..
Evet !

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
935242_333061020156381_853601819_n.jpg

Zayıf olan şey kolay kaybedilir. İrade lazımdır bazı şeyler için. Demokrasi sırtını yaslayabileceğin değil, uğruna mücadele edeceğin birşeydir. Siz sırtınızı bir siyasi partiye dayarsanız, o eğri durarsa sizde eğri olursunuz. Demokrasinin teminatı biziz için rahat olsun, güvenebilirsin :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Demokrasi sadece seçim demek değildir" açıklamasını sorması üzerine Erdoğan, "Halkın iradesinin tecellisi sandıktır. Bu şekilde bir uygulama bütün demokratik sistemlerde gelişmiştir. Bu ifadenin önünde arkasında ne var onu da bilmiyorum. Sorunuza yanıt olarak söylüyorum. Evet yine sandıktan geçer." dedi.

Erdoğan, Gül'ün "Mesaj alınmıştır" sözleri ile ilgili olarak da "Mesaj alınmıştır derken aldığı mesajın içeriğini ben bilmem. Bugün havalimanında hangi mesajın alındığını sordum basın mensubu arkadaşlara bana bir mesaj açıklayamadılar" dedi.

Nasıl bir kibirdir bu... Bazı şeyleri görmemek için bu kadar da diretilmez.

Seçmeni başbakana ufak bir ikazda bulunsa keşke.

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunlarin hepsi ispatli. Olaylari iyi analiz edemediginiz icin su anda sadece sokaklarda siz varsininiz. Biz yokuz ve sizi izliyoruz. Saygi nedir ne degildir, demokrasinin yuz karasi neye benzer. Anarsiyi hangi tip insanlar yapar. Bunlarin hepsini uygulamali olarak biz sag duyulu demokrasi bilir insanlara gosterdiginiz icin eyvallah.

madem ispatlı demişsiniz o zaman

bu kim
13 - 20000 twitter takipçisi olan pkk militanı ankara direnişinin anıtkabiri de yakması dileğinde bulunuyor bu ülke nereye getirilmek isteniyor?

bunuispatı nedir
4 - Taksim bunların gizli mabedi .israil oradaki toplantılarda kuruldu. Oranın dahi milletin iktidarının inşa alanına açılması , malum güçler tarafından taciz girişimi olarak adlandırıldı.

ve alıntı denilmiş fakat KAYNAK gösterilmemiş...kaynak nedir?

.......Saygi nedir ne degildir, demokrasinin yuz karasi neye benzer. Anarsiyi hangi tip insanlar yapar. Bunlarin hepsini uygulamali olarak biz sag duyulu demokrasi bilir insanlara gosterdiginiz icin eyvallah.

rica ederiz..

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Vatansever polislerimize saygılar sevgiler...

Yer: Karabük / Universite Mahallesi
Direnişin 2.günü.
"-Memur bey, siz KARABÜK'te TÜRK polisi olarak imajınızı ve duruşunuzu bozmadınız. Sosyal medyada paylaşmak için bir kare istiyorum.
-Tabiki kardeşim gel.."
"BEN HİÇ BİR MEMURUMU ÖĞRENCİMİN ÜZERİNE SALDIRTMAM. Biz onları korumak için burdayız" diyen emniyet mudurumuze tekrar Helal olsun

6956_333523553443461_847846601_n.jpg

Bende Karabük'lüyüm ve Karabük'teyim. Bu eylem öyle yazdığınız gibi olmadı koçum. Ordaki göstericilerin hepside polisi kışkırtmaya çalıştı. "Biber gazı, biber gazı, biber gazı" diye bağırıyolardı polislerin önünde, ama emniyet müdürü çıkıp açıklamasını yaptı "Müdahale etmeyeceğiz" dedi. Baktılar kışkıtamıyorlar, dağıldılar. Sağdan soldan duyduklarınızla doldurmayın milleti. Yapmaya çalıştığınız pislik sadece meydanda kalıp belediye tarafından temizlenebilse keşke.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[video=youtube;IHUO4M9CbD0]http://www.youtube.com/watch?v=IHUO4M9CbD0[/video]

hayırdır? bu taraflara da mı virüs bulaştırmaya çalışıyon?

Anti-vicdan programınızı aşamadık henüz, ama umutsuz değiliz.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
sıkma sen canını. bişeyleri bir ara aşın da, vicdanlar rahat merak etme sen. olayları gördükçe daha da rahatlıyor.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Daha kapanmadımı be bu konu arkadaşlar provoke var amacında sapan bir eylem var polise taş atmak saldırmak türk halkına yakışmaz.
haksızmıyım ?

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Siz, sizinle aynı fikirde olmayan herkesi bir güruhun uyguladığı yanlış yöntemler yüzünden aynı kefeye koyduğunuz müddetçe kaybetmeye mahkumsunuz. Bunu bir partiye ithafen değil insanların tıynetine ithafen söylüyorum.

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tüm ülke de bir gerilim var ve bu ülkenin başbakanı ise yurt dışı gezisinde, önemli olan Türkiye mi yoksa yurt dışı gezisi mi ???

bu ülke insanı istiklal savaşında nasıl kenetlenmiş bütün olmuş ise bugünde aynı şekilde kenetlenmiş bir bütün olmuştur. hiç kimse, bu bütünlük içerisinde siyasi yada dini kimlik aramasın.

fakattt, bazı provokatörler, insanları kışkırtırken kamu mallarına halkın mallarına zara vermelerini doğru bulmadığım gibi polisinde karşısında ki savunmasız insanlara her türlü eylemi gerçekleştirmesini de doğru bulmuyorum.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu yazıyı paylaşmak istedim. Ama Kaldırılmış.. Ben de kopyalayarak paylaşıyorum. Yazının sonlarına doğru gözlerimden süzülen gözyaşları ve boğazımda kocaman bir yumruk düğümlenerek...

Bu Direnişin Lideri Kim?

Bunu bulmaya çalışıyor iktidar. Adını bir koyabilseler rahatlayacaklar. Chp’ye attılar suçu, kimse yemedi. Sonra “bir kaç çapulcu” dediler ama onları yöneten kimdi?
Bu yazı iktidara ve rte’ye yardımcı olmak için hazırlandı.
İhanet ediyorum ve direnişin liderini açıklıyorum;
Kardeşlerimden özür dilerim.

Bdp başkanı Selahattin Demirtaş dedi ki “bizim tabanımız ne yaptığını bilir, ırkçılarla, ulusalcılarla beraber eylem yapmaz.”
Desteğe herkesten önce Bdp İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder geldi. Kepçenin önünde durdu, yerlerde sürüklendi.
Bu direnişin lideri odur.

*

Bahçeli “polisi suçlamayın” falan filan diye geveledi.
Bu esnada gezi parkı’nda direnen ülkücüler namaz kılarken, direnişin geri kalanı Onları polisten koruyordu.
Bu direnişin lideri onlardır.

*

Kılıçdaroğlu cumartesi günü yapacağı parti mitingini iptal etti; milletvekilleriyle birlikte bayraksız, rozetsiz gezi parkına direnişe katıldılar.
“biz bu eyleme parti olarak değil birey olarak katılıyoruz, bu örgütsüz bir eylemdir” dedi.
Bu direnişin lideridirler.

Gümüşsuyu Askeri Hastanesi’nde bir er gördük.
Polis mezalimindan yüreyecek hali kalmayan direnişçilere gaz maskesi dağıtıyordu,
ve aynı erler polisin, tomanın dönmesi için açılmasını istedikleri hastane kapısını açmıyorlardı.
Ve direniş askeridir.

*

Mersin’de, İzmir’de, Ankara’da, Ordu’da, Londra’da, Berlin’de, Teksas’ta. Hemen her şehirde, her sokakta, her sıçan deliğinde:
“her yer taksim, her yer direniş” diyenleri gördük.
direnişin baş müsebibidirler.

*

İnsanları boğulmaya terk eden rixos’u, güllüoğlu’nu, ttnet’i, burger king’i, starbucks’ı, alkım kitapevi’ni gördük. ama onlar bizi bir daha dükkanlarının içinde göremeyecekler.
Ve mado’yu gördük, bizlere su bile vermeyen ama polise çay servisi yapan mado’yu.
Sabah‘ı, Cnntürk’ü, Ntv’yi, Habertürk’ü gördük; “nasıl haber kanalı olunmaz”ın kitabını yazdılar.
Ve Halk Tv’yi gördük, imkansızlıklar içinde “haber vermeye” çalıştılar.

Okan Bayülgen’i, Mehmet Ali Alabora’yı, Şafak Sezer’i, Erdal Beşikçioğlu’nu, Halit Ergenç’i ve daha nicelerini yanımızda gördük.
Bir daha bu sistemden iş alabilir miyiz diye düşünmediler.
Gaz maskelerini taktılar; ve maske, onların gerçek kimliğini saklamak şöyle dursun, iyice ortaya çıkardı;
Ünlü değil, halk oldular.

*

Provokatörleri gördük:
“direnişçiler başörtülü katılımcılara saldırıp dövüyorlar” diyorlardı.
ilk cevap “devrimci müslümanlar”dan geldi: “polis dışında kimse kimseye saldırmıyor, biz kardeşlerimizle, kardeşçe direniyoruz!”
Bu direnişin lideridirler.

*

Yemekler yapıp yataklar hazırlayarak, direnişçilere evlerini açan anneler, anneneler, babaneler gördük.
Giriş katındaki camlarının pervazından çiçekleri kaldırdılar;
yerlerine sirke, süt, limon ve su koydular.
Direnişin lideri oldular.

İki gün önce birbirinin boğazına sarılan taraftar gruplarını gördük.
Çarşı grubu‘nun Beşiktaş’ta polis işkencesi çektiğini duyan Fenerbahçe ve Galatasaray‘ın taraftar grupları Beşiktaş’a girdi.
Hep bir ağızdan “beşiktaş sen bizim her şeyimizsin!” diye bağırıyorlardı.

*

Osmanbey’de bir halk otobüsü şöförü gördük,
velinimetini, cehennem gibi olan caddenin ortasına yan park ederek polis tomalarının girmesini önledi.
Adı mı? Adını bilmiyoruz.
Ama bu direnişin lideri odur.

Her sokaktan, her mahalleden, her şehirden yüz binleri gördük.
Ellerinde tavalar, kepçeler, düdükler;
Daha güzel bir Türkiye’ye inananların “gayrık yeter!” deyişini gördük.
Bir insan, ömründe bundan daha güzel çok az şey görebilir.
Bu direnişin tek lideri onlardır.

*

Bağdat caddesi’nde, 70’lerinde ve elindeki destekle zar zor yürüyen bir kadın gördük.
Etrafındakilere “taksim’e kadar yürüyeceğiz değil mi?” diye soruyordu.
Provakatör, marjinal grup, çapulcu odur.
Bu direnişin lideri odur.

*

Ve Ataşehir’de küçük bir market gördük.
İçeri genç bir kız girdi. Taksim’i temizleyen direnişçiler için çöp torbası alıyordu; Çantasının ucundan Türk bayrağı göründü.
Marketin sahibi sordu: “taksim’e mi?”
“evet”
“araban var mı?”
“var”
“bekle biraz” dedi.
Faraş, kova, eldiven, çöp poşetleri, içecekler.
Bir güzel paketlendi.

“Bunları da götürür müsün çocuklara? çünkü ben gidemiyorum” dedi.

Adını bilmiyoruz; ama bu direnişin lideri odur.

Türkiye’nin tüm meydanlarındaki bu direniş,
Ataşehir’deki o market sahibinin iradesi sayesinde, tüm zulme ve faşizme karşı ayakta dimdik durmaktadır!

Eğer tepemizdeki diktatör, bu direnişe hemen bir son vermek istiyorsa önce direnişin liderini yok etmelidir.
Polise tavsiyem, müdahaleye önce Ataşehir’deki o marketten başlaması.
ve sonra geri kalan milyonlarca lideri tek tek yakalayabilirler.

Güzel bir yazı gördüm paylaşayım dedim..

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Tüm ülke de bir gerilim var ve bu ülkenin başbakanı ise yurt dışı gezisinde, önemli olan Türkiye mi yoksa yurt dışı gezisi mi ???

bu ülke insanı istiklal savaşında nasıl kenetlenmiş bütün olmuş ise bugünde aynı şekilde kenetlenmiş bir bütün olmuştur. hiç kimse, bu bütünlük içerisinde siyasi yada dini kimlik aramasın.

fakattt, bazı provokatörler, insanları kışkırtırken kamu mallarına halkın mallarına zara vermelerini doğru bulmadığım gibi polisinde karşısında ki savunmasız insanlara her türlü eylemi gerçekleştirmesini de doğru bulmuyorum.
istersen o da taksime gelsin. öyle bir konuşuyorsunuz ki... peh

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] İşine geleni görmeyi, gelmeyeni görmemeyi bırak. Noldu ? Niye cevap vermedin yazdıklarıma ? Foyan ortaya mı çıktı ? Karabük'le ilgili yazdıklarına verdiğim cevabı görmedin mi yoksa yoğun çalışmaların(!) arasında ?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
969897_10151491809143843_694985972_n.jpg

249151_10151490429268843_1984480274_n.jpg

Halk arabalarıyla tomalara barikat kurmuş.
944542_10151488703488843_999493307_n.jpg

970258_10151589238342420_1247347067_n.jpg

944507_10152869452365364_1130392570_n.jpg

935807_10152868460010364_86991615_n.jpg

931162_10152866785215364_1559722055_n.jpg

179712_10152866540460364_1974598454_n.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...