SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Amaç devrim felan değil, ülkeye zarar vermek.

Demokratik bir ülkede devrimden de söz edilemez. Ne olacak, Rusyanın eski günlerine mi dönecek ülke ?

Çin örneğini bana vermeyin, Çin' in adı sosyalist, geri kalan herşeyi kapitalizm üzerinedir.

Sosyalist ülkede 15 metrekare odanın kirası 1000 dolar olmaz arkadaşlar. Sosyalist ülkede kendi parasının dışında para da olmaz!

Bunu sabah kızılaydan geçerken gördüm.

Artık kim devam ettirirse ettirsin, gözümde insan değildir.

Göreceksiniz, insanları eyleme davet edecekler ve arayış içinde olanlar onlara katılıp gidecek.

Bu saatten sonra bahaneler uydurup bu eyleme devam edenlerin vebali kendi boyunlarınadır, hiç kimsede suç aramasınlar.

Kaşınanı kaşırlar arkadaş.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu görüntüler Cuma gününden. Olayları takip etmediğimi mi sanıyorsun.

Hiçkimse bana Pazar gününden itibaren başlayan ve devam eden yakan, yıkan eylemleri savunmasın. İzmirde Ak parti ilçe teşkilatı binası yakıldı.

Bu mu demokrasi? Hadi oradan!
Ona bakarsan eyleme katılanlar içinde olmalarına rağmen İzmir BDP binasına da saldırıldı.
Ne olacak şimdi? O bir kaç kişi benim ideolojik olarak yanında olduğum partiye saldırdı diye ben bütün protestoyu haksız mı göreceğim? :)
Öyle bir anlatmışsın ki sanki güllük gülistanlık herkes çalıp eğleniyor şeklinde bir eylem protesto olduğunu zanneder.. Forumdaki çoğu kişi 2.günden sonra olayların provakatif bir hal aldığını işin eylemin aşırıya kaçtığını marjinal gruplar tarafından yönlendirildiğini söylüyor. Haberlerde gösterilen yakılıp yıkılan zarar gören yerler yok mu.. O sökülen kaldırım taşları belediye durakları vs.. tek tek örnek değilde resmin geneline bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.. @friendly benden önceki mesajı bu dediğime örnek olarak iyi oldu.

Keşke hiçbir şey zarar görmeden sadece ağaç eylemi olarak kalsaydı ama malesef kalmadı. Ayrıca birşey daha dikkatimi çekti. Eylemi başlatanlar arasında kendinin bulunduğunu söyleyen zat ortalıktan kayboldu.
Siz onları göstericilerin yaptığını söylüyorsunuz da. Aynı şeyi bizim kaynaklarımız da polisin yaptığını söylüyor, ne olacak?

Anlamıyorsunuz, mesele ağaç olmaktan çıktı, olay artık hükümete tepkiye dönüştü.
AĞAÇ BAHANE.
Daha çook var..
Yazıklar olsun...!
Hmm..
Şöyle bir örnek vereyim, anlaşılmayacağını şimdiden tahmin ederek.

Mahir Çayan, tünel kazarak firar etmiş ve daha sonra yakalanıp hakim karşısına çıkarılmıştır. Tünel kazdınız tamam da toprağı nereye sakladınız diye soran hakime 'topraksız köylüye dağıttık' cevabını vermiştir.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
eylem adam gibi olursa kimse karışmaz .
arkadaşlar dün saat 17:00 den itibaren Antalya da eylemler başladı..Antalya nın tamamı eyleme katıldı yada destek oldu desem abartmış olmam.hiç kimse ve hiçbir yer zarar görmedi..bunun nedeni polisin olmamasıydı..eğer polis gelip gazla jopla müdahele etmeye kalksaydı durum diğer illerdeki gibi olurdu kesin..tekrar hatırlatmakta fayda var eylem kesilen bir kaç ağaç için değildi sadece,taksim olayları sabrı taşıran son damlaydı..eylemler pkk ile yapılan anlaşmalar içindi,şehitlerin titreyen kemikleri içindi,reyhanlıdaki bombalı saldırı ve sonrasında başbakanın reyhanlıya değilde amerikaya gittiği içindi,yasakların dayatılmasına tepki içindi,Atatürk ten ayyaş diye bahsettiği içindi,başbakanın sadece benim dediğim olur,ben ne dersem o olur dediği içindi,diktatörlükle kafasına göre kanun koyduğu içindi,Atatürk ü ve kurduğu cumhuriyeti ve diğer emanetlerini yıkmaya çalıştığı içindi..ve hala yandaş medya da çıkıpta bize,Türk milletine,Atatürk ün gençliğine provokatör diye hitap ettiği içindi..birileri çıkıpta falancada bilmem ne olurken aklınız nerde diyenler; her olayda,hükümetin yaptığı her yanlışta sabır yavaş yavaş taştı ve artık sabır taşı kırıldı..biz hükümetin ve onun polisinin koruduğu pkk yanlıları gibi ortalığı savaş alanına çevirmeyiz aslan gibi çıkar tepkimizi veririz..erken seçim olsun da görelim o zaman diyenler,erken seçim olsa iktidar gene aynı oyu alacak çünkü seçimler adil değil..gene hayali seçmenler ve kaybolan oy sandıkları olacak ama artık türk halkı dönen oyunların farkında ve biz gerçekten uyandık!..sakın chp li yada mhp li falan sanmayın beni,ben partici falan değilim..Türk vatandaşıyım!..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ona bakarsan eyleme katılanlar içinde olmalarına rağmen İzmir BDP binasına da saldırıldı.
Ne olacak şimdi? O bir kaç kişi benim ideolojik olarak yanında olduğum partiye saldırdı diye ben bütün protestoyu haksız mı göreceğim? :)

Siz onları göstericilerin yaptığını söylüyorsunuz da. Aynı şeyi bizim kaynaklarımız da polisin yaptığını söylüyor, ne olacak?

Anlamıyorsunuz, mesele ağaç olmaktan çıktı, olay artık hükümete tepkiye dönüştü.
AĞAÇ BAHANE.

Hmm..
Şöyle bir örnek vereyim, anlaşılmayacağını şimdiden tahmin ederek.

Mahir Çayan, tünel kazarak firar etmiş ve daha sonra yakalanıp hakim karşısına çıkarılmıştır. Tünel kazdınız tamam da toprağı nereye sakladınız diye soran hakime 'topraksız köylüye dağıttık' cevabını vermiştir.

Ha şöyle. BDP' nin düşüncelerini destekliyorum de ona göre konuşalım.

Sen kendince gösterilen şiddet ve yıkımı es geçiyor olabilirsin, ben kime olursa olsun geçmiyorum. Hiçbir il binasına şuna, buna zarar vermeye hakkı yok göstericinin.

Polis aldığı emirle (ki bunda polisin bir kabahati yok, o sadece aldığı emri uygulamaya çalışır) bir baskın yaptı, ölçüsüz yaptığı için destek verdik.

Efendim politik insanlar yok, normal insanlar geldi eyvallah.

Pazar günü bir bakıyorsun, dev-sol, dev-genç, chp, tikko, dhkpc, pkk, bdp, vs.vs. elinde flamalarla politize edilmiş başka bir eyleme başladılar.

Ben demokrasiden yanayım. Demokrasilerde yakıp yıkma yok!

Demokratik hakkını kullanırsın, gider şikayet edersin. Polisi, valiyi, başbakanı gider şikayet edersin. Polis kötü muamele yaptı, ceza almadan gitti... Bir üst mahkemeye git. Olmadı avrupa insan hakları mahkemesine git.

Bundan ötesi yok! Sen hak arıyorum diye kırıp dökemezsin.

Kırıp dökmeye başladığında haklı değil, haksız olursun ve haksızsın!

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bir an önce devlet OHAL ilan etmeli yoksa bu iş çığrından çıktı

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Verdiğin sitedeki 5 numaralı cevabı yeterli görüyorum yanıt için. :)

Değil beyaz eşya altıma araba verseler yine de gönül verdiğim partiye oy veririm. Kime oy verdiğimi, kim bilecek ki?
Verdigim site senin benim gibi yorumcuların haberi yorumlaması nete yaz kaynak gelir kaynak yapma.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
geri döner merak etme :) OHAL'de ısrarcıyım. Bir an önce ilan edilmeli :)

OHAL demek ülkenin günde 25 milyar dolar para kaybetmesi demek. Bir aylık OHAL bizi 10 sene geriye götürür. İşte o zaman hep beraber görürüz bir tarafımızı!

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 gündür bağırarak savunduğunuz eyleme kasenizi kaldırıp daha gidememişiniz..
Hımıl hımıl buradan ancak bu kadar be doktor...

Al buda gülücüğün :)

hmm... kasenizin üstünde oturarak uzaktaki ve tanımadığınız birinin ne yapıp ne yapmadığını gördüğünüzü iddaa etmek ciddi bir akıl sağlığı probleminizin olabileceğini düşündürdü bana...ne zaman ihtiyaç hissedersen doktorun burda :blushing:

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
geri döner merak etme :) OHAL'de ısrarcıyım. Bir an önce ilan edilmeli :)

yaran bir inci sözlük başlığıdır ve yapılan plan şu şekilde anlatılmaktadır;

''tayyip dönmeden ülkeyi sakliyoruz beyler''

biliyorsunuz tayyip yurt dışı gezisine çıkıyor, perşembe gününe kadar da dönmeyecek. biz de bu süreden yararlanarak türkiye'yi elele vererek başka bir yere taşısak ya ? böylece geri döndüğünde bizi bulamayacak, rahat edeceğiz. hem sorun çıkarıp duran tüm komşularımızdan da kurtulacağız...

benim fikrim şöyle; bu gece saat 21.00 gibi herkes bir omuz verecek, ülkeyi akdeniz üzerinden yavaşça cebelitarık boğazı'ndan geçireceğiz. sonra panama kanalı üzerinden geçirerek and dağları'nın arkasına saklayacağız...baktık ki, gördü ( adamın boyu 1.85 beyler, ayaklarının üzerinde hafifçe yükselse bizi görür ) bu sefer o gelesiye kadar başka yere taşıyacağız.

not: aranızdan "lan cebelitarık'tan, panama kanalı'ndan nasıl geçirçez koca ülkeyi, sığmaz ki olm" dediğinizi duyar gibi oluyorum, hayatınızda hiç yatak, büyük sunta taşımadınız mı lan siz ? yüklenip dik duruma getirip öyle geçireceğiz.

1. bazı panpalarımın cebelitarık'tan geçerken hatay ilinin zarar görmemesi için önerileri var, dikkate alınacak.
2. kıçtan takma renault marka motor takılması önerisi var, değerlendirilebilir..
3. "100 yıllık ülke, çizilmesin sağı solu" diyenler için de önlemler alındı. ( geyik nakliyat ambarından eşya sardıkları eski yün battaniyelerden aldım, sararız hiç bişi olmaz )

:))

:) gitmek var dönüp de bulamamak var.

* Benim önerim 12 adaları marmaraya doldurup boğazları kapayalım varana kadar :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
OHAL demek ülkenin günde 25 milyar dolar para kaybetmesi demek. Bir aylık OHAL bizi 10 sene geriye götürür. İşte o zaman hep beraber görürüz bir tarafımızı!

O zaman o duruma getirilmeden bırakılacak bu eylemler ama nedense o yönde gitmiyor.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kelime oyunu yapmayı bırak sen, sonra konuşuruz.

Uslup baya gelişmiş. Sonrasında da konuşuruz. İşiniZe gelmeyince sonra konuşmayalım.
O otobüsleri yakan kişiler eylemci değildir. O kişiler provokatör mü denir artık bölücü mü fırsatçı mı neyse onlardır.
Hiç gittin mi Taksim'e ? Hiç gittin mi Beşiktaş'a ?
Asıl eylem yapan kişilerle görüştün mü? O kişiler ki hayatında kavgaya karışmamış. Kimseyle tartışmamış insanlar.
Önce bir git ona göre lekele.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Uslup baya gelişmiş. Sonrasında da konuşuruz. İşiniZe gelmeyince sonra konuşmayalım.
O otobüsleri yakan kişiler eylemci değildir. O kişiler provokatör mü denir artık bölücü mü fırsatçı mı neyse onlardır.
Asıl eylem yapan kişilerle görüştün mü? O kişiler ki hayatında kavgaya karışmamış. Kimseyle tartışmamış insanlar.

oturduğu yerden konuşuyorlar hocam.

bu susmuş medyayı umarım halk unutmaz!

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bknz : Garanti ve Doğuş Holding Hisseleri.

Boykot başladı.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Zaten o bahsettiğin provokatörün bölücünün vs.. amacı ortalığı karıştırmak kaos oluşturmak değil mi? Böyle bir durumu boş geçerler mi zannediyordu eylemi başlatanlar..

Ben beklerdim ki sadece gerçekten bir çevre eylemi olsun.. Eğer o provokatörleri aralarına aldılarsa sorun kimde peki? Ne yapılmalı provokatörlere karşı..

Zaten böyle durumlarda kabak sürekli masumun başında patlıyor.. İçinde fesatlık olan vesvese olanda hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Ne de olsa tuzu kuru..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında göstericileri Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni adeta üs olarak kullandığı ortaya çıktı. Göstericilerin yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği ve camiyi ameliyathaneye çevirdiği anlaşıldı. Çöplüğe dönen camide çok sayıda sağlık malzemesinin yanı sıra bira şişesi ve sigara paketi de yer alıyor.

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek amacıyla başlayan eylemler sebebiyle yaşanan gerilim devam ediyor. Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalar günlerdir sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de sıklıkla gittiği Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin üç gündür göstericiler tarafından adeta üs olarak kullandığı ortaya çıktı. Göstericilerin özellikle gece boyunca süren olaylarda yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği anlaşıldı. Camiyi işgal eden eylemciler camiye büyük zarar verdi. Güvenlik kameraları bile tamamen kırıldı.

Çöplüğe dönen camideki sağlık malzemeleri, bira şişeleri ve sigara paketleri ise dikkat çekti. Göstericilerin, polisin attığı biber gazından etkilenmemek için hazırladıkları limon suyu, sirke ve özel olarak hazırladıkları karışımların bulunduğu şişeleri camide depoladıkları ortaya çıktı. Camide çok sayıda maske de bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve kameralara konuşmaktan kaçınan caminin müezzini ise caminin kendi kaderine terk edildiğini öne sürerek yetkililere sitemde bulundu. İmam'ın bile camiye gelmediğini iddia eden müezzin göstericilere yalvararak camiye zarar vermelerini engellemeye çalıştığını aktardı. Cami müezzini polisin camiyi koruması gerektiğini ifade etti.
00002237429.jpg

CAMİ REVİRE DÖNDÜ
Beşiktaş Bezmi Alem Valide Sultan Camii, prptestolarda yaralanan göstericilerin sığınağı oldu. Camiye sığınan yaralılara ilk müdahale burada yapıldı.
Beşiktaş'ta polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı. Son 5 saat içerisinde, 2'si ağır yaklaşık 100 yaralı eylemciye gönüllü doktor ve hemşireler Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde müdahalede bulundu.
İstanbul'da devam eden Gezi Parkı olayları kapsamında, Taksim'den Dolmabahçe'ye inen yolu barikatlarla kapatan gruba, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Son 5 saat içerisinde yaklaşık 100 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, çok sayıda kişi de gazdan etkilendi. Yaralılar Beşiktaş'ta bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne getirildi. Yaralılara camii içerisinde 50 kişiden oluşan gönüllü doktor ve hemşireler müdahale etti. Meslektaşlarına yardım için revire çevrilen camiye akın eden sağlık personelleri, yanlarında ilk yardım malzemesi de getirdi. Camide ilk müdahaleleri yapılan yaralılar çevreden geçen araçlara alınarak hastanelere sevk edildi.
POLİS CAMİ BAHÇESİNE GAZ BOMBASI ATTI
Cami içerisinde doktor ve hemşireler yaralılara müdahale ederken, dışarıda polis ile eylemciler çatışmaya devam etti. Bazı göstericiler Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin bahçesine kaçtı. Polis de cami bahçesine gaz bombası attı. Atılan gaz bombasından cami içerisindeki yaralılar da etkilendi. Beşiktaş ve çevresinde polis-eylemci çatışmaları devam ediyor.

00002237428.jpg

00002237432.jpg

00002237434.jpg

http://www.yazete.com/gundem/camide-icki-ve-sigara-ictiler-627127.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...