SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=36351]mr_rain[/MENTION] gölgem gibi takip ediyor beni :) Ben yazıyorum arkamdan siliyor sagolsun.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben aslan utanmam gurur duyuyorum edebiyat da yapmıyorum ama şu bir gercek ezildik halende eziliyoruz şuan işyerimde bile halen eziliyorum ve bu ülkede cuma namazına gitmediğim diye işten cıkarıldığımı biliyorum benim sana bir kinim yok ne kadar ki güzel gercekden alevi arkadaşlarımla cem evine cenazeye vs benimde var arkadaşlarım hata %90 dindar ailenin cocukları ayrımcılık benim karekterimde yok zaten dinimiz buna müsade etmiyor ama insan oğlu cahil bunu dine alet edenler var olaylarıda dinle bağlaştırmamak lazım akp yanlış politikaları sadece bir kesimi görmemeleri lazım oy vereni değil sadece vermeyeninde hükümeti olması lazım bu acık ortada bazıları şefah hayat icinde bazıları cefa icinde eşitlik yok demokrasi yok bu ülkede 33 yaşında adamım 12 yaşımdan beri calışıyorum kendi ülkemde halen kiracıyım halen ay sonunu nasıl getiririm diye düşünüyorum bundan önceki hükkümetler iyimiydi hayır onlarda iyi değildi onlarda etiklerini buldu bu tür politikalar yüzünde şimdi akp de onlar gibi yanlış politikalar uyguluyor 1 doğru yapıyorsa 2 yanlış yapıyor güzel yaptıkları şeylerde var inkar edemem ama bu güzel şeylerin yanında bazılarına rand sağlanıyorsa bazılarıda ac kalıyorsa tabiki bir yere kadardır sonra dur diyecekler
Bütün bu yazdıklarında Haklısın sonuna kadar.
Ben Akp ye oy vermiş bir İnsanım.
Fakat son zamanlarda yaptığı çoğu İşlerinden dolayı Başka bir seçenek arar oldum.
Özellikle şu çözüm süreci denen ucubeden sonra.
Fakat düşünüyorum yok, başka seçenek yok.
Şu an şu olaylarda bunu alenen gösterdi.
Düşünün ki Bir Muhalefet partisi Bir kaç çapulcunun eyleminden medet umar oldu.
Yeşil Hareket siyasi bir Hareket oldu.
Senin gibi çalışan bir çok insan var,hala hakkını alamadığından dem vuruyor ki,Bunlardan biride benim,Bir sözleşme 6 aydır bitmez mi yahu?
Amabunları düzeltmek bu şekilde yakıp yıkmakla,Halka Kötü davranmakla düzelmez.
Yanlışı yanlışla nasıl düzeltirsin.
Yarın Bu Hükümeti Düşürelim,Ben buna varım.
Lakin Bana Alternatif söyleyin.Sivil irade giderse yerine en iyi ihtimal ile Asker gelir ki Bundan da neler çektiğimizi Biz yaşlardakiler iyi bilirler.
Sen Cumaya gitmediğn için işten çıkarılmışsın,Ben ise Cuma'ya istesem bile gidemiyorum.
Buyur Buradan yak.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sen kimsin ki :angry: gölge gibi takip edeceğim seni? 2 gündür şehir dışındaydım ve mobilden girdim foruma. Yeni geldim ve raporlanan mesajlarla ilgileniyorum..

Sen kimsin ki :angry: gibi oldu da yanlış anlamadıysam.

bence modlarımız daha sakin olmalı?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Herşeyden önce vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü gelir. Bazılarının olaylara müdahale ettiğini düşünemiyorum..
İç meseleler sandıkta veya benzeri şekilde çözülmeli. Bence mesajlar verildi, dersler çıkarılmalı.
Şimdi sağduyu zamanı.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Sen kimsin ki :angry: gibi oldu da yanlış anlamadıysam.

bence modlarımız daha sakin olmalı?

2-3 gündür yeterince sakiniz. Öyle olmasa şimdiye yüzlerce mesajın silinip, onlarca kişinin süreli-süresiz banlanması gerekirdi.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bütün bu yazdıklarında Haklısın sonuna kadar.
Ben Akp ye oy vermiş bir İnsanım.
Fakat son zamanlarda yaptığı çoğu İşlerinden dolayı Başka bir seçenek arar oldum.
Özellikle şu çözüm süreci denen ucubeden sonra.
Fakat düşünüyorum yok, başka seçenek yok.
Şu an şu olaylarda bunu alenen gösterdi.
Düşünün ki Bir Muhalefet partisi Bir kaç çapulcunun eyleminden medet umar oldu.
Yeşil Hareket siyasi bir Hareket oldu.
Senin gibi çalışan bir çok insan var,hala hakkını alamadığından dem vuruyor ki,Bunlardan biride benim,Bir sözleşme 6 aydır bitmez mi yahu?
Amabunları düzeltmek bu şekilde yakıp yıkmakla,Halka Kötü davranmakla düzelmez.
Yanlışı yanlışla nasıl düzeltirsin.
Yarın Bu Hükümeti Düşürelim,Ben buna varım.
Lakin Bana Alternatif söyleyin.Sivil irade giderse yerine en iyi ihtimal ile Asker gelir ki Bundan da neler çektiğimizi Biz yaşlardakiler iyi bilirler.
Sen Cumaya gitmediğn için işten çıkarılmışsın,Ben ise Cuma'ya istesem bile gidemiyorum.
Buyur Buradan yak.

bu ülkenin kanayan yarası partiler ben bile dünyanın en iyi siyaset okumuşu olsam ben gelsem bile yönetemem Türkiyeyi :) 1998 japonya başbakanı demiştiki bu Türkiye ne kadar da büyük görüntüğünden gelen yiyor giden yiyor bitmiyor :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Herşeyden önce vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü gelir. Bazılarının olaylara müdahale ettiğini düşünemiyorum..
İç meseleler sandıkta veya benzeri şekilde çözülmeli. Bence mesajlar verildi, dersler çıkarılmalı.
Şimdi sağduyu zamanı.
Haklısın [MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION]
Bu konuda gereğinden fazla uzadı.
Herkes eteğindeki taşları döktü.
Buda bu konudaki son mesajım olsun.
En azından Bizlere Bu fırsatı verdiği için SDN Yönetimine Teşekkür Ederim.

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk 2 gün güzel giden şeyler dış mihrapların olaya müdahil olmasıyla boka sardı.
Sağ duyu hakim olmalı artık. Yoksa gidişatı hiç iyi bulmuyorum.

Katılıyorum, dış güçlerin oyununa geldik. Verilmesi gereken mesaj verilmiştir. Taksimde apo posterleri açılıyor. Birçok ilimizde yüzleri maskeli gruplar daha polis müdahale etmeden polisi taşlıyor, polisle çatışıyor. Marjinal gruplar önlerine çıkan herşeyi yakıp yıkıyor. Onlara karşı verebileceğimz en güzel tepki artık evlerimize dağılmaktır. Onlarla kol kola olmak istemeyenler lütfen sağ duyulu olalım, lütfen akl-ı selim hakim olsun artık.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
964053_10151620278384826_1390039985_o.jpg

Ağaçlarını korudular şükürler olsun. Unutmayın devletine milletine zarar veren haindir. Bu ülke hainlerin eline geçecek olursa canımı bile vermeye hazırım.

Malesef bu ulkede bazilari Ataturk demokrasisini anlamamislar. Ortaligi yakip yikmislar. Boyleleri ile ayni ulkenin vatandasi oldugum icin utaniyorum.yaziklar olsun. Kamu malina her turlu zarari verdikleri gibi ozel is yerlerini de talan etmisler. Mahvetmisler ortaligi. Var mi boyle bir sey. Herkes etegindeki tasi doktu. Bundan sonra cok sofistike guvenlik onlemleri alinacak. Buna eminim. Bu terorizmin bir baska yuzudur. Bu olaylarin fitilini atesleyen malum zat. Is siyaseti boyutunun disina cikti. Ortaligi mahvettiler. Saldirin dedi, durum ortada. Cumhuriyet savcilari ne zaman harekete gececek merak ediyorum. Gezi parkinda yapilacak yapinin ve cevre konseptinin gercegini gormediniz, gormeden ortaligi savas alanina soktunuz. Birak o konseptin gercegini ,3d simulasyonunu bile dusunecek ve yapacak akil oldugunu zannetmiyorum bu yakip yikmalari yapanlarin. Muhalefet partilerinin saldiracagiz, vuracagiz laflarinin tezahurudur bu olan biten. Takim tutmasini ve siyaset yapmasini bazilari cok asiri ucta yasiyorlar. Isin icine iclerindeki psikopatlik da eklenince olaylar cigrindan cikiyor. Tarihe kara bir leke olarak eklenecek bu olaylar. Demokrasinin gucunu, secilen bir hukumeti, sandikta yapamadiklarini terorizm yaparak devirebilmenin gayretini gosterenlerin yaptiklarini, gelecek nesiller buyuk bir saskinlikla ve utanc ile gorecekler. yuzlerce sayfa yazilsin cizilsin sonuna tek bir cumle koyarim. Milletin sectiklerine bu terorizmi yasatanlar, millete yasatmistir.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
2-3 gündür yeterince sakiniz. Öyle olmasa şimdiye yüzlerce mesajın silinip, onlarca kişinin süreli-süresiz banlanması gerekirdi.

Hocam bu konuyu [MENTION=2]Troy[/MENTION] acıtı ve şunu dedi

Gezi Parkı Eylemi'ne katılanlar tarafından sosyal medyada paylaşılan TTNET'in sosyal ağlara girişi engellediğine dair resmi cevaba ulaştık.

Eylemcilerin interneti kesildi mi? Burada yazdık!

Bu eylem için neler düşünüyorsunuz dostlar?

Buyurun, medeni bir ortamda tartışalım!

küfür olmadan hakerat olmadan kimsenin banlamasına gerek yok zaten banlanacaksa neden konu acıldı peki bu konu acılmadan önce düşünürdü ki bu seviyeye geleceğini hem aç hem bannla olmaz saygı cercevesinde herkes düşüncesini söylüyor icindekini burda sizler sayasinde döküyor sinirer geriliyor kızmalar oluyor ama bir nevide herkes icini boşaltıp sağ duyuyla kalıyor bence hepimizin dolan sinir sistemleri boşaldı bu da bu konu sayesinde herkes icini döktü yani banlama her zaman son care olsun

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
O değilde haberlere bir bakayım dedim. Hiçbir kanalda olaylarla ilgili birşeye rastlamadım.

Yabancı kanallardan takip ediyorum. Al Jazeera, sky news..

Korku imparatorluğu böyle bişey olsa gerek.

work obey die

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen kimsin ki gölge gibi takip edeceğim seni? 2 gündür şehir dışındaydım ve mobilden girdim foruma. Yeni geldim ve raporlanan mesajlarla ilgileniyorum..

Herkes ayrı bir gergin. Ben sizden sakin olmanızı değil, daha yumuşak, insanları birleştirici(germeyen) bir üslub kullanmanızı rica ediyorum! Lütfen üstten bakar bir cinsten üslup kullanmayın!

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
@mustang, [MENTION=262674]slaves[/MENTION]
İçeriğe geç

Gelişmiş arama

Ne Oluyor? Ne Yapmalı? / Erhan SANDIKÇI

Yanıt gönder

2 ileti • 1. yüz (Toplam 1 yüz)

Ne Oluyor? Ne Yapmalı? / Erhan SANDIKÇI

gönderen Erhan Sandıkçı » Pzr Haz 02, 2013 15:42
Ne Oluyor? Ne Yapmalı?

Gezi Parkı için yapılan eylem korkunç bir polis vahşeti sonrası katlanarak artan bir destekçi kitlesini buldu. Eylemcilere uygulanan terör yurt çapında bir dalgalanma yarattı. Dün gece İstanbul’un ilçelerinde ve diğer illerde de tepki protestoları gerçekleşti. Milyonlarca insan uyumadı. Sosyal medyada yalnız bu konu konuşuluyor, herkesin gündemi Gezi Parkı için mücadele verenler ve onlara uygulanan polis terörü, yaralı ve ölü haberleriydi. Süreç hâlâ devam ediyor. Ülkenin her yerinde bir hareketlilik söz konusu.

Bu sürecin kimler tarafından yönetildiğini, nereye sürüklenmek istediğini iyi düşünmek gerek. Kimine “aşırı” gelen komplo teorileri olduğu gibi hayâl ettiği tablonun gerçek olmadığını düşünmek istemeyenler de var.

Beni böyle bir yazı hazırlamaya iten, burnuma gelen çok pis kokular oldu. Bazı şeyler iyiye işaret etmiyor. Bazı şeyler rahatsızlık veriyor. Kuşkulandırıyor.

En başta bazı bilinenleri yineleyelim:

1) AKP bir küresel proje olarak 3 Kasım 2002’den itibaren Türkiye Cumhuriyeti yönetimine getirildi. Yaptıkları küresel çetenin emirleridir. Orta Doğu’nun ABD çıkarları doğrultusunda şekil değiştirmesi, Irak’ta Barzani devletinin giderek bağımsızlaşması (Bağdat’tan bağımsızlaşıp ABD’ye bağlanması) ve egemen (ABD egemenliği) olması, Esad’ın devrilip Suriye’nin parçalanması, Türkiye’nin parçalanıp Kürt devletinin oluşturulması, bunun için İran’a da gerekli müdahalenin yapılması küresel çetenin bu bölgedeki hedefleridir.

2) AKP her geçen gün otoriterliğini arttırmış, muhaliflere yönelik baskıyı dünyada az görülmüş bir şiddetle sürdürmüştür. Gerçekten demokrasi, özgürlükler, insan hakları kısıtlanmıştır.

3) 2011’de Kuzey Afrika’dan başlayıp Suriye’ye yayılan “Arap baharı” küresel çetenin işidir. Sosyal medya ve Sivil Örümcek Örgütleri öne çıkmıştır. Devrilenler ABD’ye sırtlarını vererek o günlere gelmişti, fakat ABD çıkarları ile birleştirilen kişisel gelecekleri ABD’nin ve küresel çete içindeki ayrışmaların yeni yol haritasında yoktu. Toplumlar isyana teşvik edildi, turuncu devrimler meydana geldi, demokrasi, özgürlük lâflarıyla daha Amerikancı yönetimler oluşturuldu. Küresel çeteye bağlı örgütlerin başı çektiği hareketler sömürgeciliğe, ABD’ye karşı değildi. Turuncu darbeler Orta Doğu’dan önce Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelerde gerçekleştirilmişti.

Dönelim Gezi Parkına…

31 Mayıs’ta akşam ve gece süren eylemlerde bulundum. İstiklâl Caddesindeki büyük kalabalıktan önce gerçekleşen eylemde, grubun önünde polisle tartışan bazı kişilerin kafasına taktığı kaskta “#OCCUPYTURKEY” yazması dikkatimi çekti.

Tıvitırda da en çok kullanılan etiketlerden biri “#occupyturkey”di. Türkiye ve dünya gündemi listesinde ise en üstte “#DirenGeziParkı” vardı.

Facebook’ta ise “Occupy Turkey” adlı sayfa, bu eylemler hakkında en hızlı bilgilerin paylaşıldığı, güncel gelişmelerin aktarıldığı sayfa oldu. Sayfa 1 Haziran saat 3.00 civarında 16 bin üyeye sahipken aynı gün saat 23’te 40 bin üyeye ulaşmış durumda. Büyük olasılıkla da eylemlerin gidişâtı bu sayfadan yönlendirilmeye çalışılacaktır.

“Occupy” işgâl etmek anlamına geliyor. Bu slogan ilk kez 2011’de Wall Street’teki eylemler için kullanıldı.

"Occupy Wall Street" eylemlerinin başını OTPOR-CANVAS çekiyordu. OTPOR, Balkanlarda ortaya çıkmıştı ve Yugoslavya'yı parçalayan "sivil" direnişleri örgütlemişti. ABD'nin dış ülkelerdeki satılık görevlileri beslemek için kurduğu NED'den aldığı destekle ABD'nin "devrim" plânlarını gerçekleştiren bu örgüt daha sonra isim değiştirerek farklı ülkelerdeki "sivil" operasyonlarda da kullanıldı. CANVAS, OTPOR'un kurucuları tarafından kuruldu ve OTPOR çalışmalarını yine dürdürdü.

CANVAS'ın internet sitesi ve sol üstte CANVAS'ın simgesi:​

warning.gif
Image resized to : 53 % of its original size [ 936 x 314 ]
canvas+logo.png

CANVAS'ın sitesindeki "dış bağlantılar" bölümünde Freedom House, George Mason Üniversitesi gibi küresel çetenin denetimindeki kurumlar bunların kim tarafından desteklendiğinin en açık göstergesi:

warning.gif
Image resized to : 56 % of its original size [ 891 x 253 ]
canvasba%C4%9Flant%C4%B1.png

OTPOR/CANVAS farklı ülkelerde operasyonlar-turuncu devrimler gerçekleştirdi demiştik. Farklı ülkelerdeki örgütlenmelerin simgeleri:​

otpor+logolar.jpg

2011'de başlatılan Arap baharında da OTPOR/CANVAS'a büyük iş düşüyordu. 6 Nisan Gençlik Hareketi vb. oluşumlarla küresel çetenin oyunları oynandı. NED'in "yumruk"u yine sahnede:

otpor+wall.jpg
......
otpor+6.jpg

otpormisir.jpg
warning.gif
Image resized to : 93 % of its original size [ 536 x 402 ]
otpor+apri%25C5%259F6.jpg

otpor+dsda.jpg
otpor+arap+revuo.jpg

İşte OTPOR'un simgesi ve "Occupy Turkey" sayfasının resmi:

Otpor.png
.......
OCC+trky.png

"Occupy Turkey" sayfası Gezi Parkı sürecinin, başından itibaren etkili bir parçası oldu. Sayfanın tam adresi facebook.com/DirenAnadolu. Yani sayfa kurulduğunda "diren" sözü belirlenmişti. Günlerdir Türkiye'de ve dış dünyada en çok kullanılan "#DirenGeziParkı" sözü buradan çıktı. Sayfa Aralık 2012'de kurulduğunda "DirenAnadolu" bağlantı adını seçerken, livestream adlı video-yayın sitesindeki hesaplarının adı da "revoltistanbul"du. "Revolt" İngilizce "ayaklan" veya "diren" demek.

OCC+revlo.png

"Occupy Wall Street" yani "Wall Street'i işgâl et"in Türkiye'deki devamı olan "Occupy Turkey" feysbuk sayfası Aralık 2012'de kurulmadan önce, Wall Street eylemlerinin başladığı dönemde "Ayaklan İstanbul / Occupy İstanbul" adıyla bir sayfa oluşturulmuştu. Sayfa üyeleri çeşitli aralıklarla "Revolt (Ayaklan) İstanbul" eylemleri düzenliyor, OTPOR/CANVAS denetiminde bir halk hareketi için nabız yokluyordu.

O sayfadan da bir görüntü ("Biz yüzde 99'uz.", Wall Street eyleminin ana temalarından biriydi.):​

revoltistanbul.png

"Occupy Turkey" sayfası ise Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye tanklarla girmeye çalıştığı, muhalif öğrencilerin biber gazı ve tazyikli suya boğulduğu dehşet olaylar gerçekleşirken kuruldu. O tarihteki paylaşımlara bakıldığında ODTÜ'ye destek eylemlerine de yön vermeye çalıştı görülüyor.

Belki de ODTÜ olaylarına karşı gelişen tepkilerle bir halk hareketi oluşturmayı düşünmüşlerdi, o yüzden sayfayı o dönemde açtılar. Ancak o günlerde büyük toplumsal bir hareket meydana gelmedi. Ancak Gezi Parkını koruma eyleminde belirleyici rol oynadılar. Bahsettiğim gibi, 31 Mayıs günü, büyük eylemden önceki eylemde kafalarında "#occupyturkey" yazan, polis terörüne karşı "gelirlerse üstlerine atalım" diyerek kaldırım taşlarını ufalayan, "katil devlet" diye bağıran kişiler ön saftaydı. Anlaşılıyor ki OTPOR ve CANVAS'ın sözlerini kafalarına ve duvarlara yazmış, kışkırtıcılıkta polisten geri kalmayan bu kişilerin amacı gerginliğin artması ve "demokrasi, özgürlük" kılıfında Amerikancı bir turuncu devrimin gerçekleşmesiydi.

Belki bu satırları okuyanlar bir feysbuk sayfası üzerinden gereğinden fazla sonuca ulaştığımı düşünebilir. Fakat Arap baharının en büyük etkenlerinden birinin WikiLeaks ve örgütlenmesini sağlayanın sosyal medya olduğu unutulmamalı. Ayrıca Türkiye'deki sosyal medya kullanımı Tunus ve Mısır'dakinden daha fazla ve bu yolun etkisi çok daha fazla olur.

"Occupy Turkey" sayfasının çizgisini daha iyi anlamak için bazı paylaşımlarına göz atalım:

Burada Kürt kökenli Türklerin "nasıl özgürleşeceği"ni gösteriyor!​

warning.gif
Image resized to : 53 % of its original size [ 935 x 520 ]
OCC+k%C3%BCrd.png

Burada eylem anlayışlarını ve eylemcilere öğütlediklerini göz önüne seriyorlar.​

OCC+polis.png

Burada Uludere'de ölenlere sahip çıkmak bahanesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanlığı pompalanıyor. Ayrıca Uludere'ye "Roboski" denerek ulusal birliği ve dil birliğini yıkmaya yönelik bir tutum sergileniyor. Diğer paylaşımlarda doğal olarak Tunceli'ye de "Dersim" deniyor.

warning.gif
Image resized to : 53 % of its original size [ 936 x 444 ]
OCC+robo.png

Burada, eylemlerde molotof kokteyl kullanılması öğütleniyor.​

warning.gif
Image resized to : 58 % of its original size [ 850 x 425 ]
OCC+tr.png

Burada TSK aleyhindeki iğrenç iftira ve karalamalardan biri paylaşılıyor.​

warning.gif
Image resized to : 58 % of its original size [ 848 x 444 ]
OCC+tr+TSK.png

Görüldüğü ve incelenirse görüleceği üzere "Occupy Turkey" sayfası millîlikten uzak, demokrasi-özgürlük-devrimcilik adına millî birlik ve beraberliği yıkıcı propagandalar yapan bir sayfa. Elbette Amerikan karşıtı-tam bağımsızlık yanlılarını toplamak adına sayfada ABD karşıtı bazı yayınlar da yapılıyor(du). Ancak bu "örgütlü" güç meydanda bir kez dahi bağımsızlık üzerine, ABD sömürgeciliği üzerine bir slogan atmadı. Çünkü plânlanan "devrim" ABD'ye karşı, tam bağımsızlık ve millî çıkarlar için değil, "demokrasi, özgürlük" kılıfıyla ABD'nin, ABD'yi yöneten küresel çetenin amaçları için yapılacak bir hareket.

Pis kokulardan söz etmiştik...

Pek çok kez Silivri'de insanlara karşı acımasızca polis şiddeti uygulandı, Anayasal hakları engellendi, gözü çıkan insanlar oldu. Millî bayramlarını kutlamak için Ankara'ya giden kişilerin otobüsleri durduruldu. Güç bela Ulus Meydanına ulaşan on binlerce insana da aynı zulüm uygulandı. Bu faşist uygulamalar neden dünya basınında yankı bulmadı? CNN, BBC gibi kanallar neden ana haberlerde, haber sitelerinin baş taraflarında bu haksızlıkları gündeme getirmedi? Rihanna neden mağdurlara destek için tıvit atmadı? Neden yabancı ülkelerdeki insanların Silivri, Ulus Meydanı veya başka yerde polis terörüne maruz kalan Türkler için yaptığı video haber sitelerinde ve paylaşım sitelerinde yayılmadı? Norveç televizyonu olayları canlı yayınla neden aktarmadı?

Çünkü o gün küresel çete medyasıyla, sosyal medyasıyla, Sivil Örümcek Örgütleriyle böyle bir hareket amaçlamıyordu. Ama bugün amaçlıyor!

31 Mayıs gecesi Taksim'den döndüğümde durumu tartıştığım bir dosta, yarın Ertuğrul Özkök Taksim'i Tahrir'e benzetecek mi acaba, diye sormuştum. Zira kendisi "Türkiye'nin Tahrir'i neresi olacak?" diye yazılar yazıp Amerikancı "bahar" özlemini dile getiriyordu. Ve beklediğim gibi kendisi dün Taksim'in artık Tahrir olduğunu anlatan bir yazı kaleme aldı...

"Eğer bu eylemlerde küresel parmak varsa neden güdümlü Türkiye medyası bu eylemleri göstermedi?" diye soranlar oldu. Doğru, ilk gece televizyonlar sessiz kaldı. Sorunun haklılık payı var ama sosyal medyanın bu tür "devrim"lerde öne çıkması zaten hükûmet denetimindeki görsel-yazılı medyaya karşı bir alternatif olarak oluşmadı mı? Dış basın ve son yıllarda inanılmaz bir biçimde yaygınlaşan sosyal medya bu eksikliği kısmen kapatacak güçte.

OTPOR ve CANVAS, küresel çetenin denetiminde. "Occupy" oluşumları, OTPOR ve CANVAS'ın denetiminde. Bu oluşumların denetiminde, yönendirmesinde olan hareketler de küresel çetenin denetiminde olacaklardır.

Gezi Parkından tüm yurda yayılan dalgaya karşı sessiz mi kalınmalı?

Aşırı aydınlıktan gözleri kararmış kimileri için toplumsal bir hareketin gelişmesi, "devrim geliyor!" nidalarıyla sevince boğulmak için yeterli olsa da bizce durumun kim tarafından nereye sürüklenmek istediği düşünülmeli. Elde olmayan şeyleri eldeymiş gibi göstermek aynı amaç uğrunda yürüyenlere zarar verir. Turuncu devrim hevesi görülmeden çizilen yol haritalarıyla doğru yere varılamaz. Ayrıca muhafazakâr-dindar kesimi kapsamayan, onların en azından bir bölümünü içine alamamış bir hareket meşru olamaz. Tabiî mükemmel bir medya gücü yoksa!

Gezi Parkı savunulmalı. Sermayeye peşkeş çekilmesine karşı konulmalı. Bunun için meydana da çıkılmalı. Ancak Gezi Parkını korumayı aşan eylem, polis terörünün uygulanmasıyla da birlikte AKP'nin faşist uygulamalarına karşı biriken tepkinin ortaya dökülmesi durumunu aldı. Bu durumda OTPOR ve CANVAS ilişkili örgütler, BDPKK, Kürtçü-sol gruplar, Nor Zartonk gibi Ermenici örgütler dışında elinde Türk bayrağı, Atatürk posteri olan, vatansever insanlar da meydanın parçası olacaktı. Öyle de oldu. Taksim'de kolunda üç hilâl ve bozkurt dövmesi olanı da gördüm, solcusunu da. Az veya çok, "Mustafa Kemâl'in Askerleriyiz" sloganlardı atıldı, defalarca Gençlik Marşı söylendi... 31 Mayıs gecesi gerçekleşen Taksim eylemindeki polis terörüne tepki olarak meydana çıkan insanların pek çoğu millî bir anlayışa sahip olduğunu belli ediyordu. Ama önemli bir kesim de bunun tam tersi. Söyleyebiliriz ki, etnik düşüncelerden uzak, vatansever insanlar bu sürecin önemli bir parçası durumuna geldi.

Bu fitilin Soros tezgâhıyla yakıldığını bilen vatanseverler, olabildiğince yüksek sesle meydanlara çıkıp sürecin denetimini ele almalı."Tam bağımsız Türkiye" diye inlemeyen bir meydandan çıksa çıksa karşıdevrim çıkar. Vatanseverler, kendileriyle birlikte Türk bayraklarını, Atatürk posterlerini, millî marşları, milliyetçi söylemleri, sömürgeciliğe ve ABD'ye karşı sloganları da öne çıkarmalı. Halk içinde AKP'den rahatsız olanların "diktatör, baskıcı, anti-laik ve İslâmcı Tayyip devrildi" diye rahatlatılıp farkında olmadan başka yollardan aynı sonuca varmasına gidilebilir! Buna engel olabilmek için "devrim"den önce, halk hareketine dönüşen bu toplumsal tepkiyi çok büyük oranda tam bağımsız ve millî bir çizgiye getirmek gerekiyor. Görev bunu sağlamak ve OTPOR-CANVAS bağlantılıların ve bölücülerin geniş tabanlı kitleye "öncü" diye ortaya çıkmasına engel olmaktır! Hazır henüz yönetimsel bir yapı oluşmamışken bunları yapmak gereklidir.

"Kişiler düşünce sahibi olmadıkça kütleler istenilen yöne, herkes tarafından iyi veya kötü yönlere gönderilebilirler."
Mustafa Kemâl Atatürk, 1920

"Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi gereklidir."
Mustafa Kemâl Atatürk, 1930

Erhan SANDIKÇI, 2 Haziran 2013
sandikcierhan@gmail.com
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!

Erhan Sandıkçı GM Yazarları
gm_yazarlari.gif
İletiler: 127Kayıt: Cmt Şub 19, 2011 21:34 Başa Dön

Re: Ne Oluyor? Ne Yapmalı? / Erhan SANDIKÇI

gönderen baragakal » Pzr Haz 02, 2013 16:14
Bu fitilin Soros tezgâhıyla yakıldığını bilen vatanseverler,

Çok emin değilim, Soros'ta çok ciddi ön hazırlık gördük sen de yukarda sıralamışsın, ben görüntülerde raslamadım!
Varsa da münferittir! Doğru gözleme dayanmak önemli, sen de oraya, gerekiyosa izle girme içlerine, korkma bişey olmuyor...
Bir de borsa, bizim gibi şişirme borsası olan yerde bu hareket öncesi yabancılardan tüyen olur, Soros dedigin neticede bu tayfa, ben de ilk ona baktım Taksim mevzu boyut değiştirdiğinde, olaylar devam ederse pazartesi fatura çıkacaktır, şimdilik fena yakalanmışa benziyorlar.
Olabildiğince yüksek sesle meydanlara çıkıp sürecin denetimini ele almalı.

Aynen öyle, oturulup da internet başında yorum yapılacak mevzular değil bunlar, kendiniz gibi bu olayın içine karışacak tuzakları görebilecek insanlarla oraya gidin,
gelen yok ise orada bulursunuz merak etmeyin, yerinde görün. Istanbul'u bilmem, bilen anlatsın, OTPOR Çarşı'yı mı yönlendirecek şaşarım! Ankara Kızılay'da
bu tür yaklaşımlar dün yoktu, olursa orda olun müdahale edin. Çekin alım elindeki soytarılığı, Türk Bayrağı verin.

Bağlantı çok zayıf oralarda, video çeken yükleyemiyo, fotoğraf falan atılmıyor, elinde başka tür cihaz olan pirim yapabilir anında yayınlayabilir, provokasyona çalışabilir değil çalışacaktır, amaaa... 16-20 yaşında çocuklar var orada, boynunda Türk bayrağı, onları polis şiddetinden korumaya gidin, kendini bilmezlik yapanların kolundan çekmeye gidin,
en önemlisi bu...

Yalnız gaz be sefer tehlikeli, biber gazı değil, siniüsleri açmaya yaramıyo, başka bişey...

1 Haziran 2013

Ankara Kızılay'dan dört saat önce döndüm.
Ciğerler ve gözler portakal gazı denen şerefsizliğe bi yere kadar dayanabildi, devam edenleri Mevla sakınsın.

18.00'de polisin çekilmesiyle eski Vakko'nun önüne kadar ilerleyen kalabalığın içindeydim.
Meydanda Tunus'ta Mısır'da gördüğümüz basılı malzemelerden, şaklabanlıklardan bir tanesine dahi raslamadım.
Slogandan çok küfür vardı "hükümet istifa" dendiğinde herkes katılıyordu, "faşizme karşı omuz omuza'ya" da bir miktar teveccüh gösteriliyordu.
Bayrak flama fazla değildi, zaten yoğun gazdan olanlara bakan da yoktu, Kaldıraç, Sdp, Dev-lis vs. hatırlıyorum, hatta Gökbörü Derneği bayrağına bile denk geldim.
Özellikle bu site eşrafından çok kişi benim gibi, dünkü olayların şekil şemal değiştirmesine bakıp pimi birileri mi çekti diye düşündü.
O yuzden saat 16:00'da Yüksel caddesindeydim, yerinde görmek istedim, 18-20-25 yaş çok fazlaydı, peşinde 30'lu yaşlar geliyordu,
aralarda bizim gibi ortaya yaklaşanlar hatta geçenler de mevcuttu. Yüksel'in esnafını tanırım, incik boncukçusu, kitapçısı, sigortacısı,
doktoru, kafecisi vs. Üniversteli kızlar süt, viks, sirke dağıtıyordu, eczacı kalfasından maske aldım, sigortacıdan limon.

18:00 gibi gima önü çok şiddetlendi, gaz yedikçe yüklenildi, polis Başbakanlığa çekildi.
Polisten gelen sayısız fişeği yerden toplayan, su dolu kovada ya da orta refüjdeki havuzlarda imha eden çocukları kahraman görmek lazım.
Hatta emliyetten olduğunu bildiğim bir arkadaş maskesiz en az 3-4 tane gaz fişeğini Karanfil'e çıkan yokuşun altında imha etti,
bir süre sonra artık gözler mi ciğer mi bitti, yığıldı. İmhada kullanılan kova metro çıkışındaki milli piyangocunun çöp kovasıydı.

Bakana yanlış gelecek bazı fotoraflar da vardı ortada, yakılan ateşler gibi ama ben provokasyon için olduğunu düşünmedim, kendi yorumum.
Tehlike hatta tuzak şeyler de gördüm, mesela Meşrutiyet caddesinin ortasındaki 3 belediye otobüsü, Gökçek fotoraf çıksın iştemiş de bırakmış gibiydi
ama muhtemelen lpgli araçlar ve biri yakmaya kalksa kabus olur, buna yeltenilmesin diye 1 saatten fazladır orda durduklarını söyleyen bir karı-kocaya
rasladım. Bizim milletin kimseye benzemediğini bir kez daha farkedip Banu hanım'ı andım, çok emeği var hepimizde.

Istiklal Marşımızın okunacağı ortam pek yoktu, gaz ortalığa hakim olunca olmuyor.
Yeltenenler oldu ama gaz ortamı başka, 100 kişi varsa 80'i kendine gelme derdinde, kısa sloganlara güç anca yetiyor.
Gençlerden 10. Yıl Marşı'na başlayanlar da gördüm ama başlayıp bitiremediler, iyi niyetimden mi bilmem,
fırsat olsa safi marş söyleyecek bir kalabalığa benzettim.

Yarın ne olacak mevzuundaki kaygılara katılmamak mümkün mü?
Bir yandan soruyo insan: Tayyib'e çok kısa bir zaman aralığında bu kadar gerginlik yarattıran ne ya da kim?
Birkaç gün önce açıklanan rekor cari açık tesadüf mü?
Olaylar Pkk'nın ekmeğine yağ sürecek cinsten ama ortada görünmüyorlar!

Neyse, meydandaki insanlar güzeldi, onurluydu, ben böyle gördüm, artık gazı fazla yediğimizden mi bilmem.
Kendini bilmez vardı ama azdı, saatler geçtikçe insan sayısının azalacağı ama gerginliğin artacağı kesin.

Yarın ne olacağının, işlerin nereye evrileceğinin, birilerinin ajandasında yazılı olduğuna pek emin değilim.
Denklem fazla karışık. Hukukçu bir arkadaştan duyduğuma göre, ortada gezen "olay bir gün daha sürerse hükümet düşecek"
lafı doğru değil ama Cumhurbaşkanı'nda yetki var, hükümeti görevden alabilir ama Gül bunu yapar mı?
Tayyib'i düşürüp, pazartesi günü çıkacak süpriz faturayı üslenir mi? Bana mümkün gibi gelmiyor, aslında faturaya bakınca
Akp'nin ne şekilde dağılacağı da anlaşılır. Abd ve Ab, bu filme kaldığı yerden başka aktörle devam etmek isteyecek,
ama bunu YChp-Bdp alternatifiyle yapabilmesi bana mümkün gelmiyor. Olaylar, Abd ve Ab'ye, kağıt karmaya zaman tanıyacak
şekilde gelişmemişe benziyor, mutabakat içinde hareket etmeyi deneyecekler çünkü korktular.
Bu arada, Türkiye de şansını deneyecek...
Meydanlardaki çocukları partiler getirmedi.
Sağdaki soldakini tanımıyordu ama güveniyordu, tehlikeli ama çok değerli.
Portakal gazı kafa yapar mı bilmem, ama ordaki veletleri
icon_smile.gif

bu milletin onurlu gençliğine benzettim, Mevla kerim.

selamlar-banu-avar-t34627.html

-

baragakal Salık Takımı
salik_takimi1.gif
İletiler: 353Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51 Başa Dön

Eskiden başlayarak iletileri göster: Sırala
Yanıt gönder

2 ileti • 1. yüz (Toplam 1 yüz)

Şu dizine dön: Erhan SANDIKÇI
Bir dizin seçin: Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk