SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dün Eskişehir'de adamın biri arkalardan ne duruyoruz arkadaşlar saldıralım şunlara dedi. Herkes arkasını dönüp: Biz neden burdayız? Senin burda bulunma amacın ne? Ayrıl aramızdan diye bağırdılar adama. Neye uğradığını şaşırdı adam.

Demek ki her yer Eskişehir gibi değil.. Haklısın bazıları çok sorumsuzca, amaca yönelik olmayan hareketler yapıyorlar.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@nikney o payşaltıgın bogaz fotografı 2012 maraton koşusundan haberin olsun.millete laf atıyosun bari fotografları yalan yanlış paylaşma kendini düşürüyorsun.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dün Eskişehir'de adamın biri arkalardan ne duruyoruz arkadaşlar saldıralım şunlara dedi. Herkes arkasını dönüp: Biz neden burdayız? Senin burda bulunma amacın ne? Ayrıl aramızdan diye bağırdılar adama. Neye uğradığını şaşırdı adam.

Demek ki her yer Eskişehir gibi değil.. Haklısın bazıları çok sorumsuzca, amaca yönelik olmayan hareketler yapıyorlar.

Abi öyle insanlarda var ama inan bana gözlerime kulaklarıma inanamadım. Hani küçükken hırsız poliscilik oynardık ya polisin kovalaması çok zevkli eğlenceli olurdu aynen öyle eğlence arıyorlar adamalr ya. Genelde böyle tipler gece 12 den sonra ortaya çıkıyor ama . Sen o saatlere kaldın mı. Çünkü burada da akşama doğru çok güzeldi. Tabi yönetim karşıtı ama en azından hep bir ağızdan birlik içindelerdi.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION], hükümet vatandaşına "şerefine" içecek bir sebep vermiş daha ne istiyorsunuz ki? :D

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çocuk gelinlerimiz,kadın cinayetlerimiz, toplu tecavüz şenliklerimiz ile rezil olmadığımız dünyaya hakkimizi istediğimiz için rezil olmuşuz.

-Alıntı.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
At gozlugunu takanlar meydandaydi. Ben meydanda degildim ama live stream izledim olanlari. Demokrasiye inanirim, milletin gucu demektir demokrasi. Kisi herkesi kendi gibi bilirmis. O at gozlugu sende olmasin sakin.

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
BLvbc1RCAAEaP-5.jpg:large

Bu gençler gerçekten marjinal gösteri sonrası meydanı temizliyorlar :)

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
BLvk5M3CIAEI7b1.jpg:large

Hükümeti savunan arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama bu halkın bu medyayı unutmaması lazım! Medya halkına ihanet etti!

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eylemin samimi olmadığına inanmayan insanlar, olayları sadece basit ağaç sevgisi olarak görenler, YANLIŞ KAFADALAR.
Orada direnişte olan insanları basit bir şekilde ağaç sevgisi var deyip geçemezsin.

- Polis geri çekilse, emirleri verenler olayları polisin üzerine atmasalar bu kadar büyümeyecekti.
- Olaylar sırasınca canlı yayın yapmayan, polis geri çekilmeye başladığında herşey normale dönmüşcesine görüntü vermek için canlı yayına geçen yandaş kanallara çıkıp yangına körükle gidecek şekilde açıklamalar yapmasalardı (!), bu kadar büyümeyecekti.
- Orada haklı ve gururlu olarak tepkili olan insanların arasında provokasyon yapanlar da vardı, evet. Ancak amacının bu şekilde olmadığını belirten birsürü insan, onlarla alakalarının olmadığını belirtti ve belirtmeye devam ediyorlar! Kısacası, araç yıkan yakanların bu insanlarla uzaktan yakından alakası yok.
- Marjinal densiz dedikleri insanlar bugün Taksim'e geçip çeyreyi temizlemişler, görüntüleri var.
Farklı kökenlerden, farklı takımlardan bir araya gelip aynı şeyi onlarca ilimizde söyleyen insanların hepsi, HAKSIZ OLAMAZ.

Sonuç olarak; ayık nesil istiyorlardı. İnsanlar artık ayıldı, herşeyin farkına vardılar ve yeter artık diyorlar. Hepsine binlerce helal olsun.

bykars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CNN BBC AP veya el cezire acaba kaçı Türkiye lehine bir haber yaptı ki...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
At gozlugunu takanlar meydandaydi. Ben meydanda degildim ama live stream izledim olanlari. Demokrasiye inanirim, milletin gucu demektir demokrasi. Kisi herkesi kendi gibi bilirmis. O at gozlugu sende olmasin sakin.

Yapılan her yorumu, yazılan her sözü, harekete geçirilen her eylemi, hükümeti yıpratmak, hükümeti düşürmek adına yorumlayan birine ne dememi bekliyorsun. Kimsenin hükümeti düşürmek istediği felan yok, bunu yayan siz ve sizin gibilerdir.

Ben şahsım adına; çocukları ile beraber, sabahın beşinde, uyuyan insanlara bir anda coplar ve gaz bombaları ile müdahale emri vermiş düşünceye tepki gösteriyorum. Eğer benim tepkim ile bir sıkıntın varsa bana bunu yaz, benim yorumumu okumadan, yorumumu alıntılayıp "hükümet devirmeyi düşünüyorlar" gibi mesnetsiz şeyler yazma.

Eylem yapan İstanbullunun yaptıkları

BLvgnBFCYAAt7N-.jpg:large

Ezilen çiçekleri yeniliyorlar

BLvlm-JCEAAq93f.jpg:large

Bu da eylemden bir kare, bak orada kim var ?

BLvjPi4CEAARkRr.jpg:large

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156

1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak:
Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.
bb_1443.jpg

2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı Yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi. XXXX
sfvb_7560.jpg

3) Sosyal medyalara erişim engellendi:
Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir facebook twitter kesintisinde herkes galeyana geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının kesildiği doğru.
bhefg_4788.jpg

4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5.
fgbdb_2939.jpg

5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın uydurmasıydı.
hbrg_5259.jpg

6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.

7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz.

8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler italyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.
ghe_7989.jpg

9) Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.
iho_1203.jpg

10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.
r_3678.jpg

11) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere ulaştı.

12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.
greg_4079.jpg

13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır.
CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim. Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış halidir.

14) Beyaz Show:
Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.

15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması.
rhr_982.jpg

16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını söylediler.
etr_385.jpg

17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberlerarasındaydı. Fakat provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar. Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.
sfgv_4495.jpg

Bu kadar fazla provokasyon olması ve özellikle portakal gazı atıldığını iddia edecek kadar ileri gidilmesi beni düşündürüyor.
Eylem belki ağaç için başladı ama karanlık güçler tarafından kullanıldı.
Sağduyuya davet ediyorum insanlarımızı, eylem artık karanlık güçlerin eline geçmiştir, bir oyun içinde kullanılıyorsunuz, oyuna ve provokasyona gelmeyin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
zaten bu eylemler bahsettiğin Reyhanlı da dahil olmak üzere yaşanan her türlü haksızlık ve dayatmaya çalışılan diğer olaylar için halkın tepkisidir. bardağı taşıran duyarsızlık ve tepkisizliğin başkaldırısıdır. mesele ağaç değil bundan sonra bu ülkede yetişecek fidanların temelidir.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
*****/QUOTE]

O resim, alkol yasağına karşı oluşturulan tepkide çekilmiş. Molotof değil yani.

Polis, penisinin de, kalçasının da güvenliğini, senin başının gözünün güvenliğinden daha iyi hale getiriyor merak etme !

Atatürk ve Öcalan Gezi Parkı için yan yana
Twitter Gezi Parkı eylemlerinde paylaşılan bir fotoğrafla sallandı. Fotoğrafta Atatürk'ün posteri Öcalan posteriyle yan yana duruyor.
http://www.yazete.com/gundem/ataturk-ve-ocalan-gezi-parki-icin-yan-yana-626732.html

ataturk-ve-ocalan-yan-yana-1293945-465x309.jpg

UTANIN!..
Bölücülük yok, gördüğünüz gibi birleşme var. :wink:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Canlı yayın ; http://www.ustream.tv/channel/pinarogun?utm_campaign=t.co&utm_source=14571749&utm_medium=social

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Sizin isyanınız hükümete değil.Onu başa getiren 35 milyona !

Azınlığın çoğunluğa hükmettiği nerede görülmüş !?

Siz bu isyanla 35 milyon insanın fikrine, zikrine, inancına, değerlerine isyan ediyorsunuz.Siz bilmezsiniz biz biliriz, sizin dediğiniz değil bizim dediğimiz olacak diyorsunuz.Diktatör diye indirmeye çalıştığınız hükümete, karşıt görüşteki diktatör düşünceyle saldırıyorsunuz !

35 milyon insanı küçük görmek, görmezden gelmek, değer vermemek size pahalıya patlayabilir.Asıl direnişçi siz değil, 60 yıldır azınlığın hükmettiği biz, gerçek direnişçileriz.

Biz bu hükümeti sizin gibi taşla sopayla başa getirmedik.Biz istedik geldiler ve ancak BİZ İSTERSEK giderler.

Sokaklarda içip köpek gibi sağa sola saldıran, masum esnafın ekmeğiyle oynayan, sözde 3 tane ağacı kurtarmak amacıyla başlayan isyanınızda o ağaçları kırıp dallarından sopa ve barikat kuranlar !

Siz mi kurtaracaksınız bu ülkeyi, siz mi devireceksiniz bu hükümeti !

İsyan ettiğiniz bölgedeki en yakın bi camiye gidin 2 rekat namaz kılın.Dua edin ! Biz şimdilik evlerimizde oturup yetki verdiğimiz hükümetin gariban polisleri sizinle uğraşıyor.Sabrımızı taşırıp sokağa çıkarsak akan nehire kapılmış yaprak gibi yok olur gidersiniz !

Ateş olsanız sigaranızı yakamazsınız !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...