Oyunlardan Zevk Almak İçin Küçük Bir Tavsiye

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Bi oyundan zevk mi almak istiyorsunuz, her zaman tek save yapın. Yani üzerine yazın. Böylece aldığınız kararın, yaptığınız şeyin yanlış olduğunu öğrendiğinizde geri dönüş için tek şansınız yeniden başlamak olacaktır, bu da sizi geri dönmekten alıkoyacaktır. Örneğin FIFA oynuyorsunuz 6-0 yeniliyorsunuz alt+f4 çekmeyin yenilin. Ardından hemen save yapın ki geri dönme şansınız olmasın. Her yenilgide alt+f4 çekmeniz, yenildiğiniz her maçı baştan oynamanız oyundan alacağınız zevki yüzde 90 oranında azaltır. Bu egonuzu tatmin etmekten başka bişey değildir. Çünkü ortada ikinci bir ihtimal olmayacak kazanan hep siz olacaksınız ve bu şekilde oynadığınız zaman kazandım demeye hakkınız olmayacak, çünkü "SİZ KAZANMADINIZ, KAYBETTİNİZ" En basitinden Barcelona yı alt f4 çeke çeke 5 maçta yenmek mi daha çok zevk verir yoksa Barcelonaya yenildiğiniz halde ligi barcelonanın üstünde bitirmek ya da şampiyon olma ihtimaliniz olmasa bile son maçta BARCELONA yı şampiyonlıktan etmek mi?

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
adam gibi, gerçek oyuncular zaten böyle oynuyor :)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ego mu tatmin daha çok zevk verir bana, oyunların amacının insanlarin egolarini tatmin etmek olduğunu düşünüyorum orada başarıya ulaşarak zevk alıyorlar.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
dediğim şeyi iyi anla, yoksa bende saints row da, gta da önüme geleni döverek egomu tatmin ediyorum. Oyunun amacı egoyu tatmin etmek değil, başta eğlenmektir.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Save olayını oyuna bırakıyorum. Sürekli Autosave olarak kendi kaydediyor.

Diğer bir zevk ise oyunun zorluğu. Her zaman en kazık hangisi ise onu seçerim. Tabi oyunda ara sıra çılgına döndüğüm, 100 kere aynı sahneyi ya da yarışı oynadığım oluyor ama zevki böyle çıkıyor.

Hele single oyunlarda hile kullananlar yok mu onlara hiçbişi demiyorum :mrgreen:

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu hile olayını online oyunlarada soktular toplu bir oynanmıyor karşımdaki makınayı son güce almadıgım her zaman alt f4 yapmam :D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
trainerlar sağolsun :) şaka bir yana hile olunca sadece oyunu oynuyorsun başka bişey yok. Bitsin hemen diye..

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
oldum olası hileden nefret derim, misal arkadaşlar Knight oynuyo ama nasıl oynama Msn Koxp denen bişey var ona bırakıyolar oyun kendi kendini oynuyo, sadece torchlight 2 de hile yapmıştım onda da normalde oynuyodum 60 saat oynamıştım baştan başlamak içimden gelmedi harda almıştım zorluğu. normal yoldan baştan başlamam gerekiyodu çünkü hiç içimden gelmemişti o sıra baştan başlamakta.

Benimde bi yeri geçmek için otuz sefer denediğim yerler oluyo (portal 2 de bi bölümde lan ben yukarı nasıl çıkacam diye yarım saat aramıştım-veya braid de 4. dünyada baya zorlanmıştım) ama kaybettiğim veya yanlış karar aldığımda baştan açmıyorum.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Gerçek oyuncu, oynadığı oyundan zevk almasını bilen oyuncudur.
Bu da en zordan başlamaktan geçer.

Gerçi arada adamı strese sokan şeyler olmuyor değil.
Öyle zamanlarda küçük bir yardım almayı sakıncalı bulmuyorum.

dediğim şeyi iyi anla, yoksa bende saints row da, gta da önüme geleni döverek egomu tatmin ediyorum. Oyunun amacı egoyu tatmin etmek değil, başta eğlenmektir.

Bana göre bahsi geçen oyunlarda o işi yapmak müthiş bir stres atma aracıdır.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
En zor modda oynamak yanlız her oyunda yemiyor bazen eglenmek için açtıgında oyunda kafayı yiyip kalkabiliniyor :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
bende öyle yapıyorum ama yarı final maçında yapıyorum sadece :)

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
bende öyle yapıyorum ama yarı final maçında yapıyorum sadece :)

bi arkadaşım çeyrek finalde sevillayı tam 21. denemede geçebilmişti. Ne azimmiş arkadaş adam 20 defa alt+f4 çekti en son 21. de geçebildi.